Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje iskustvo a i ortakovo je da ti OS X zauzme u samom startu mnogo vise memorije od win-a ali kada se pokrene neki program upotreba memorije i procesora uopste ne skace drasticno kao kod win-a. Znaci dodje do nekih 800mb i kasnije uopste ne raste a i ako ti je ostalo samo jos 200mb slobodno on uopste ne radi sporije kao win, tako da je moja preporuka da probas.

p.s. postoji krekovani Logic :)

Odakle ti to da postoji krekovan Logic? :trust:

Video sam kod nekog lika sa Cisco-a ...

To je ili Logic Express ili stara 5.x verzija ...
Za Logic Pro 7.2 ili 7.1 sam 1000% siguran da ne postoji krekovana verzija.

A znači ti si taj što me ne gotivi...ok,super sad znam !

Novice je napisao(la):
A znači ti si taj što me ne gotivi...ok,super sad znam !

Samo sto on ima MacBook i ne muci se sa hackintosh-em kao neki od nas ...

Znači ima MacBook i krekovan Logic :lupko: na koji ja to Sisko idem :wall:

nego i ja bih ga negotivio zbog toga mame mi :d

Nisi jedini :d

Ljudi tek sto sam upgradeovao masinu i jedan od razloga je bio i instaliranje Mac OS X-a, sa kojim nisam imao srece na prosloj ploci, kad citajuci malo forume nase i strane ukapirah da Mac OS X jos uvek nema podrsku za 8xxx karte.. Da li se suska kad ce biti ili neko mozda ima resenje za ovo? I ja takodje dobijam onaj znak stop na pocetku screena.. Da li mozda ima veze sto su mi hardovi SATA?

I naravno jedan VELIKIIII POZDRAV ZA CASTORA!

Ljudi tek sto sam upgradeovao masinu i jedan od razloga je bio i instaliranje Mac OS X-a, sa kojim nisam imao srece na prosloj ploci, kad citajuci malo forume nase i strane ukapirah da Mac OS X jos uvek nema podrsku za 8xxx karte.. Da li se suska kad ce biti ili neko mozda ima resenje za ovo? I ja takodje dobijam onaj znak stop na pocetku screena.. Da li mozda ima veze sto su mi hardovi SATA?

Ne bi trebalo da bude problem do SATA diskova. Mislim da je iskljucivo do graficke. Idi na Verbose mode ...

Sramota me da pitam ali kako da idem u verbose mode?:)

Imas u ranijim postovima ... Imas cak i safe mode ... A jesi li procitao sta treba da uradis pre nego sto krenes sa instalacijom?

Imas u ranijim postovima ... Imas cak i safe mode ... A jesi li procitao sta treba da uradis pre nego sto krenes sa instalacijom?

Ja nisam procitao jer nemam dovoljno vremena da trazim svih 12 strana treada ali ako budes ljubazan pa "nabacis" linkove sa stranama gde se to nalazi svi ce ti biti zahvalni. Jer forum valjda zato i sluzi (da pomazemo 1dni 2gima) a ne da dajemo savete tipa googlaj ili citaj od pocetka (isparavite me ako gresim)!!!

ZAR NE???:)

Evo , javljam se sa Mac OS X i za sada je super samo moram da pronadjem zvucnu SB Audigy SE ili cu pustiti integrusu...
pozz

Ja nisam procitao jer nemam dovoljno vremena da trazim svih 12 strana treada ali ako budes ljubazan pa "nabacis" linkove sa stranama gde se to nalazi svi ce ti biti zahvalni. Jer forum valjda zato i sluzi (da pomazemo 1dni 2gima) a ne da dajemo savete tipa googlaj ili citaj od pocetka (isparavite me ako gresim)!!!

ZAR NE???:)

Nisam ja ni rekao da googlas ili nesto drugo jer sve lepo pise samo par strana ispred, vec da se ne ponavljaju iste stvari i da bi bio sto upuceniji bolje je da procitas "sve" (ne bukvalno sve) od pocetka pa ce ti mnoge stvari biti jasnije.

Zakljucak je da gresis :p

Hvala za pozdrave Pajo! Veliki pozdrav i tebi!

LM, problem ti je sigurno u video kartici. SATA hardovi nemaju uticaja na problem. Koliko je meni poznato, na rješenju problema sa 8xxx serijom kartica se radi, a dokle se stiglo i kada će biti gotovo - ne zna se.

Ostaje ti da se igraš sa kombinacijama drajvera (natit, omni, titan) i da ga makar nekako natjeraš da guli sa tvojom karticom... Što ne uze ATi-ja kakav god da je, jer planiram da ne misliš samo da se igraš, a najveća razlika je baš tu? :( Ili nađi neku 7xxx karticu kao privremeno rješenje...

Verbose mode se dobija sa -v, safe mod sa -x.

Pozdrav svima.

@zendraqla:

OK! Moje IZVINJENJE (ako se prihvata naravno)!!!

Da nisam procitao postove od pocetka, verovatno, cak sigurno ne bih uspeo da instaliram uphuck...

Ali hajd jedno trivijalno pitanje:
- Kada u BIOSu kompa ukljucim AZALIA sound, kako da nateram OS X da prepozna novi hardver i kako da instaliram drajvere za AZALIA sound koji se nalaze na install DVDu???

Trebaš da znaš koji ti je sound chip na ploču integrisan - ALC, SB ili ADI. Onda odeš na InsanelyMac forum (ako ne znaš da ga nađeš, onda ti se link nalazi u 14. postu u ovoj temi, na prvoj strani) i odande skineš odgovarajući patch koji primjeniš. Uphuck-a sam instalirao samo jednom, ali mi se s.ebala particija, pa me mrzilo da je sređujem, ali koliko se sjećam, moraš da skineš audio patch za svoj chip, jer ga nema na DVD-u.

NHF, ali da si čitao sve od početka, ne bi pitao za zvuk...

I kad uradiš sve to, moliš nekoga* da to sve radi nakon toga...

Pozdrav.

* - Bog, Buda, Alah, ko-li-već, to danas ionako nema značaja... ;)

Na pocetku instalacije ima u odabiru drajvera da se cekira AZALIA sound... A probacu i ovo pa da vidimo, medjutim sistem mi ne registruje ukljucivanje AZALIJE u BIOSu, tj. kada se podigne sistem i odem pod Hardvare opciju i izaberem Sound tamo nema nikakvih promena da se pojavio novi hardver ili nesto slicno...?!?!?

Pa nema promena, kada moras da patchujes sistem da bi ti radio AC97 zvuk. MacOS X out-of-the-box ne podrzava taj zvucni cip. Potrazi patch za tvoj AC97 ili je trebalo da cekiras da instalaciona skripta patchuje sistem odmah tokom instalacije i omoguci podrsku za zvuk.

Ok!

Poslednja izmena:
Na pocetku instalacije ima u odabiru drajvera da se cekira AZALIA sound...

Nemoj to da te tripuje jer ni meni to ne radi, kao da nije dobro odradjeno na samom instalacionom DVD-u ali srecom postoji insanelyMac pa se sve to moze resiti sa samo jednim patchom :)

Nego meni verzija office-a nije radila pa sam skinuo novu, sad jos samo da se nateram da instaliram OS X :)

Znači ima MacBook i krekovan Logic :lupko: na koji ja to Sisko idem :wall:

nego i ja bih ga negotivio zbog toga mame mi :d
Logic ,ko ,gde ,sta:D:smash:?
Ljudi i ja razmisljam da predjem na OS X ,najvise zbog Logic-a (ne volem Kobas i Nintendo :D:wall:) pa makar bio i express a u njega rewire Ableton Live ...
Koliko sam skontao ,najveca stavka je PCI/PCI-X audio interfejs koji nece raditi pa treba neki USB/FW i graficka(vidim da je pozeljno 7300 GT/GS jer uglavnom svima radi):type:

Sada imate veoma dobar programcic VMware Fusion za OS X sa kojim mozete da pokrenete valjda sve Windows aplikacije.

Parallels je "isto" sto i Fusion... U pitanju je softver za virtualizaciju. VMware je mnogo bolje resenje, jer je dosta brzi od Parallelsa. Ja koristim VMware Fusion.

Naravno, nije u pitanju "programcic" vec jako ozbiljan softver u domenu virtualizacije. VMware je lider na tom polju.

Poslednja izmena:
Parallels je "isto" sto i Fusion... U pitanju je softver za virtualizaciju. VMware je mnogo bolje resenje, jer je dosta brzi od Parallelsa. Ja koristim VMware Fusion.

Naravno, nije u pitanju "programcic" vec jako ozbiljan softver u domenu virtualizacije. VMware je lider na tom polju.

Ček, ček, ček, zar nije VMFusion program tipa Wine ili Xen gde se samo programi instaliraju a ne ceo windows?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno