Šta je novo?

Nije aktuelno MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)

Označava da oglas više nije aktuelan
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

NAS

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2009
Poruke
4,996
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600 & ARCTIC Freezer 36
Matična ploča
ASRock B450M Pro4 R2.0
RAM
Kingston FURY KF432C16BBK2/16
GPU
ASUS DUAL-RX580-O4G
Storage
Crucial P1 1TB i LEGEND 710 PCIe Gen3 x4 M.2 2280 Solid State Drive
PSU
RM650x 80 PLUS Gold Fully Modular ATX Power Supply
Kućište
ASUS Prime AP201 MicroATX Case
Monitor
27UL550P-W 27" 4K UHD IPS
Miš & tastatura
Logitech MK235
Pristup internetu
  1. Optički internet
Radna garancija deset dana, cena 180€, preuzimanje lično na Konjarniku, ugao Ustaničke i Bulevara kralja Aleksandra (Lidl, Aviv Park Zvezdara) radnim danima posle 18h, vikendom u bilo koje vreme.

Ima mane: preprodavac (član ovog foruma) naveo je da ne radi kamera i pristao sam da kupim laptop na kome ne radi kamera. Fer je što je umanjio cenu zbog tog nedostatka. Kada je doneo laptop, pokazao je da postoje dve ogrebotine na poklopcu koje nije pre toga jasno fotografisao ali nema veze, to je star lap. Platio, preuzeo, nejasno mi je bilo za znakove umesto serijskog i tu su pripomogli drugi članovi foruma koji su objasnili da se serijski ne vidi kada postoje uglavnom dva razloga, prvi kada u ovlašćenom zamene matičnu ploču i zaborave da upišu serijski računara a drugi kada je zaključan na MDM pa menjaju serijski ploče da ne bi komunicirala sa serverom firme.

Kada sam otvorio laptop video sam da jedan ventilator nije original i da baterija nije original. Kontaktirao sam člana foruma i naravno izgovor na izgovorom, da on nije otvarao laptop, da ga je takvog kupio (bitna stavka je da se bavi preprodajom MacBook mašina pa je čudno da ne zna kako treba da proveri laptop prilikom kupine a naročito prilikom prodaje)... Ponudio sam da umanji cenu za određeni iznos a da mu vratim laptop i odbio je. Moja je greška što nisam kupio sa bilo kakvom radnom garancijom već sam verovao na reč.

Napravio sam butabilni fleš, reinstalirao Monterey i prijavio se na moj iCloud. Instalirao update, programe, sve radi kako treba.
Tastatura: svi tasteri rade kao i pozadinsko osvetljenje tastature.
Trackpad: sve radi kako treba.
Zvučnici: jasni i glasni i levi i desni rade kako treba.
Mikrofon: radi.
Ekran: odličan, retina, 220 piksela po inču, samo se na desnom rubu vidi da je malo skinut antireflektivni premaz.
Zamenio sam termalnu pastu i stavio Arctic MX-6. Detaljno sam očistio laptop sa svih strana.
Preko programa Macs Fan Control testirao sam ventilatore na max obrtajima i isto se čuju (mislio sam da će vent što je sa nekog drugog modela biti bučniji ali nije).
Uz laptop dobijate punjač.
Baterija drži oko tri sata za običan surf ali sve zavisi od toga šta radite na laptopu.

To je ukratko to, ako vam odgovara laptop kome ne radi kamera, u kome je jedan zamenski ventilator i baterija koja nije original, pišite preko privatne poruke. Ja bih zadržao laptop za sebe (i nije mi cilj bio dalja prodaja, gledao sam da kupim dodatak/adapter za NVMe kako bih mogao da zamenim 250GB i stavim moj Crucial od 1TB) ali ne volim kada prodavci prećute bitne stavke prilikom prodaje, pogotovo što bi forum trebao da bude zajednica gde jedni drugima pomažemo. Bez bilo kakve obaveze kupovine, možemo da se nađemo i da pogledate uživo laptop i testirate koliko želite.

S obzirom da je ovde broj fotografija ograničen dostavljam link sa više fotografija.


IMG_20240507_072822.jpg
 
Rezervisano
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno