Šta je novo?

MacBook Pro ili iMac

asco

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2007
Poena
304
Da li je bolje da kupim MacBook Pro 15" ( novi model ) ili iMac 20" ili 24" , hardverski su skoro isti (book je i bolji), a i cena je skoro ista ( http://www.applecentar.co.yu )... Ali MacBook Pro ima prednost mobilnosti , a i bolje izgleda :) dok iMac ima veci ekran... ali uvek moze i MacBook Pro da se poveze na neki monitor, ja imam Samsung 203b 20" i LCD 32" (ready hd) pa dobijemo isto ili?

Mac mi je potreban radi posla, ali ne za video ili slicno, vec vise za poslove administracije ( otvaranje email-a, shell itd... ) i nisam nesto mnogo mobilan.

Sto vi mislite?

Mobilnost je nesto sto zna da se javi kao potreba bas onda kad to ne mozes da izvedes :) (bar je u mom slucaju to bilo tako)
Te masine su po performansama veoma blizu i jedina prednost iMac-a (opet po mom misljenju) je veca radna povrsina.
Ako se ne varam uz mac book ne ide display adapter (kao sto je to slucaj sa obicnim mac book-om! GGGRRRRR) tako da bez problema mozes da ga vezes na veci display ako ti je to potrebno.

Dilema je zanimljiva, ali bez obzira sto nisi "mnogo mobilan" moj izbor bi uvek bio MBP - koji, inace, imam. Kada si rekao da nisi mobilan - verovatno si mislio na neko kretanje i nosenje masine van kuce. Nemoj nikada da zaboravis na mobilnost koju ti laptop omogucava po kuci, dok si sa desktop masinom vezan za jedan sto, jedno mesto... Ima li ista lepse nego dici noge na fotelju, MBP u krilu, daljinski za TV pored tebe... A sa jednim wireless routerom resavas problem dostupa Internetu po celom stanu. Milina.

Vrh Dno