Vise nije zaobljen menu bar, ali su coskovi menija zaobljeni

Finder je, kako kazu, brzi, ima novi dizajn, laksi je za upotrebu itd... Finder se najmanje menjao, a navise smo ga koristili. Valjda se vise ne zagljupljuje prilikom rada sa mrezom.
Optimizacija kernela se, pretpostavljam, odnosi na poboljsanje performansi na Intel platformi i SMP masinama. Mada, kazu da Leopard dosta dobro radi i na PPC arhitekturi. Jedino gde za sada ocajno radi su novi modeli sa Santa Rosa platformom (iMac/MacBookPro). Takodje, drajver za nVidia 8600 kartie (MBP SR) je ocajan i grafika jako lose radi.
Glupo je sto ne omoguce da biramo nivo transparencije u menu baru - na kraju smo dobili pink menu bar kada se koristi default wallpaper. Ja se samo nadam da ce, kao sto su nakon pljuvacine da novi wallpaper podseca na Hasta La Vistu isti izmenili, isto uraditi i sa menu barom, jer je transparencija u GUI-ju OS-a u stvari glupost koja samo smeta i smara. Neka daju mogucnost da se bira nivo transparencije.
Opet kaze, Jobs je na Keynoteu predstavio taj novi wallpaper (one travke), pa cak iako ga je predstavio na kraju su ga eliminisali kao default selekciju. To mi govori da dosta osluskuju sta korisnici govore o Leopardu, a jako puno njih se buni povodom smarackog transparentnog menu bara. Transaprencija je sada mnogo manja, ali treba ubaciti slajder
Procitao sam i super predlog za dock - jos jedan slajder, ovog puta neki kojim bi se podesavao nagib docka. Tako bi imali mogucnost izbora 3D i 2D docka.
Mada, navici cemo se na sve te novitete jako brzo, jer 3D dock bez obzira na sve izgleda lepse od postojeceg 2D docka.