Šta je novo?

Mac OS i flash

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U iPad threadu sam spomenuo da se pojavila nativna aplikacija za Google Analytics koji je inace pun flasha...

treba pogledati Alisu u zemlji cuda na iPadu - to je knjiga ali gde svaka strana ima nesto interesantno, animirano, koristi se kompas i accel. Moze to isto i u Flashu, najverovatnije losije, pa ako neko hoce neka pravi za SVE ostale platforme. Da li Flash ima npr. podrsku za kompas i accelometar u iPadu?

Ne treba nam jos jedan PC i Windows ;) - nekada su ove multiplatformske virtualne masine (java, flash) bile neophodne u "borbi" protiv windowsa. Danas je stvar drugacija. Mac ima dosta developera, ima mnogo bolje aplikacije od Windowsa, ne zavisi se toliko od Microsoftovi standarda kao nekada... i nema potrebe za multiplatformama. Ako bas treba: Web je multiplatforma danas. Po meni je Cappucinno extra stvar i voleo bih da imam vise vremena da ga malo bolje proucim.

Dokle ce vishe pricha sa flashom da se vuche :D

LOL, ne znam da li si ukapirao ali Stiv hoce da "ubije" flash, ne da ga kupi i nastavi da koristi, to je posao PC kompanija da od go*neta prave pitu :)

Poslednja izmena:
http://www.roughlydrafted.com/2010/05/05/adobes-flash-monopoly-game-against-apple/

"Even in markets where Apple has dominated sales, it has not done so in a way that prevents rivals from introducing new products to the market. So while the iPod has maintained a 70% or more share of all MP3 players for years, it didn’t (and couldn’t) stop Sony, Microsoft, and a variety of others from bringing alternatives to market and gaining shelf space, even if those rivals were not ultimately successful in selling their products."

kao sto rekoh, niko ne brani Adobeu da lepo napravi svoj tablet pa na njega da trpa Flash do mile volje! :D

"The problem with monopoly platforms like Windows and Flash isn’t that they are popular, but that they prevent competition, due to significant barriers of entry that stop competition in its tracks. Apple does not spread its iPhone OS across the entire market; it’s only used in Apple’s own products. That means any other vendor can launch its own competitive product."

...ono sto ja ponavljam svo vreme.

Poslednja izmena:
Dosta je bilo glupiranja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno