misli da li tvoj monitor ima usb i još neke portove i na koji način sve može da se poveže, pošto dosta monitora ima USB hub u sebi.U kom smislu kao hub?

Nije. M4 ima primetno brži procesor od M2 Pro (i Single-core i Multi-core performanse), dok M2 Pro ima brži grafički čip. U većini situacija, M4 Base će se ponašati bolje.Bolji je od M4
Teško da će M5 Mini da se pojavi na tržištu pre proleća 2026. Inače imam istu dilemu - kupiti M4 mini ili čekati M5. Ali što reče kolega @Markic mi obični korisnici verovatno nećemo primetiti razliku između M4 i M5, tako da verovatno nemamo šta da čekamo. Osim ako postoje nagoveštaji da će M5 bazni model imati 24 GB RAM-a i/ili 512 GB disk, pa bude lep apgrejd kao ovaj koji smo dobili sa iPhone 17 baznim modelom. U tom slučaju bi svakako vredelo sačekati ako ne gori pod nogama.Koliko videh najavljuju sad 28.10. da će biti predstavljen novi m5 mac mini. Zato se dvoumim. Ne bih m2 modele, pre svega jer mi se sviđa kompaktnost novog M4.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari