Koristim arm64 win 11 pro već nekoliko godina, macmini m2 16gb mašina, sve radi kao sat. Neophodno je instalirati vm na interni ssd ili eventualno na eksterni nakačen na thunderbolt, tada radi super. Takođe, mora preko parallels-a.Pozdrav ljudi. Uzeo bi base verziju sa 16gb ram-a. Dali bi bilo dovoljno za pokretanje 2-3 Vms istovremeno? Koliko vidim sto se Windows 11 tiče postoji arm64 verzija i to radi ok, i vidim da ima čak i Windows server 2025, doduše uz pomoć nekog uupdump servisa može da se Download-uje pa me interesuje da li je neko uspeo da instalira i kako to u praksi radi?
To su M4 mini koji imaju sdd koji se vadi, ali je neki apple format, nije običan, tako da ti je isto kao i da je zavaren za ploču. Stariji miniji imaju zavarene komponente.Hmm. Malocas nadjoh m.2 ssd replacement na YT a za Mac Mini (doduse, nisam video koja je mini ver. u pitanju) i sa malo muke otvore kuciste a ssd je usrafljen u onaj mali drzac... Ne videh da bilo sta leme![]()
Stigao mini m2 8/512 i radi kao Doxa. Ispunio sva moja ocekivanja i potrebe. Jedino sto bih na njemu dodao to su 2 USB + 2 TB porta (eventualno DP pored HDMI-a) na vec postojece i to je to (SSD i memoriju ne racunam).
Znam ali mi onda dodje kao jelka sa ukrasimasve to rešavaju oni usb dockovi
Ima cak i za 35 ali ne znam koji je Aluminijumski (a voleo bih AL da ubodem) i citam da se ljudi zale da materijal nije kao sto je opisano ali mi to svakako deluje kao naj kulturnije resenje i vrv ce tako i biti.Imas na AE dokove za pedesetak evra sa mestom za ssd i gomilom konektora.
Jel ovaj levi od 3TB, prva particija 2TB, a druga 1TB
Uh, kad dodaš carinu + PDV + špediciju, ovo izadje skoro 50% skupljeIma i na Aliexpressu SSD-ovi za M4 mac mini
![]()
MAC MINI M4 SSD 512G/1T/2T Capacity Upgrade expansion ssd components Hard Drive Upgrade and Expansion SSD Component DIY Kit - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
U to se ne uzdam uopšte jer sam nekoliko puta platio sve komplet (carinu, pdv i špediciju) na pakete od malo preko 50ak eur (čak i na paket vrednosti 50.21eur), jer nisu uradili to što su rekli da hoće, da napišu malo nižu cifru2tb umesto 234$, ispadne 308$...e sad, mozes da javis kinezu da stavi odredjenu cenu na paket, pa da ovi nasi manje carine...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari