Šta je novo?

Ma konzole su zakon!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Već duži niz godina (oko 5 - 6 godina je u pitanju) nisam imao adekvatan komp za igranje novih igara. Ipak PC sam gotivio kao igračku mašinu i bio skeptičan prema konzolama. Neke od svojih najomiljenijih igara i dalje imam i čuvam za PC....

Ipak, pre par godina sam kupio Xbox360 sa kojim sam priznajem imao problema, kvario se, čak sam i menjao i kupovao drugu konzolu al sve to ne može da se meri sa zadovoljstvom igranja igara na njemu! Zašto ovo pričam? Želim da podelim mišljenje sa svima koji misle slično kao ja - pre mesec dana sam nabavio dobru grafičku i utonuo ponovo u "divan svet igara na PC-u" i šta se desilo? Veliki disipointment - skroz sam zaboravio da jednoj igri treba patch, drugoj novi drajveri, čuda oko instalacija i veličine igara koje se mere desetinama gigabajta!!! A da ne govorim o bagovanjima poput izletanja u Win i slično...

Dešavalo se da neku igru dok "sredim" i "izlečim" prođe me volja da je igram jer provedem pet sati na Internetu!!! Ovim ne želim da favorizujem bilo koju konzolu (slučajno sam spomenuo Xbox koji ja imam) već samo želim da kažem da ništa ne može da se meri sa igranjem na konzoli na kojoj nema smaranja oko patchovanja, instalacija, bagovanja i izbacivanja u Win.... Ima PC svoje prednosti, to stoji, al treba biti open-minded - ne želim ovim ni da "objavljujem rat" okorelim PC-ijevcima ni da konzole "uzdižem u nebo" već samo da kažem svoja opažanja jer mogu trenutno da napravim "poređenje" na licu mesta... :type:

U svakom slučaju - može ovo nekom da koristi, a ne škodi... :D

Poslednja izmena:
Mene su dzojstici u vek smarali... mis i tastatura, zakon, ne moze nista drugo da se poredi sa tim...

Nema zakon platforme, sve su dobre samo zavisi sta ko voli i sta kome odgovara.

Želim da podelim mišljenje sa svima koji misle slično kao ja...

Pretpostavljam da ova recenica sve objasnjava, tema sluzi za velicanje konzola tako da odoh odavde :)

EDIT: Dzojpedi su nekad nezamenjivi, ne mogu da zamislim fudbal ili basket na tastaturi...

Poslednja izmena:
it smells like ...

katanac800m.jpg

O boze! Ti uzivas da igras neku TPS igru na testaturi ? :wall:

Ne, nego na orginal testaturi :D

@ Skywalker

Drago mi je da si spoznao i 'drugu stranu' i prednosti koje pruza, samo sto nazalost postoji mnogo tvrdoglavih ljudi koji ne kapiraju sta ti pricas.. :)

Oridjinale brate ! :p
Pa i ja sam bio hejter konzola do pre 1,5 god, sad mi samo fali Wiiiiiii... :D
Stvarno konzole su zakon, jedino zbog ponekog RTS i RPG vredi imati gaming PC.

pa slazem se sa ovim, jel ipak konzolama je primarna namena igranje, dok je PC-ju primarna namena ipak nesto drugo.
Naravno konzolu ne moras da apgrejtujes da bi mogao da pokrenes najnovije igre, a ipak najveca prednost konzola je izbor igara, jel ipak i ti izdavaci namerno najbolje igre prave uglavnom samo za konzole kako bi prodali sto vise konzola.
Tako da sto se tice igranja, konzole su definitivno bolja i isplativija varijanta

Dešavalo se da neku igru dok "sredim" i "izlečim" prođe me volja da je igram jer provedem pet sati na Internetu!!!

Pa kupi original igru za PC pa neces morati da juris po netu kako da je 'izlecis'... Inace ostalo je tacno... Nema smaranja oko toga da li ce tvoj hardver moci da potera igru... Nema glupog M$ da te njegov sistem nervira... Samo uzmes igru za tvoju konzolu i to je sve... Ovi na X360 jos mogu i piratske igre da pokrecu... :)

Evo, i Mare je skapirao ovo što ja pričam već 4 godine, a drajver već 10 godina :D

Nema zakon platforme, sve su dobre samo zavisi sta ko voli i sta kome odgovara.

Pretpostavljam da ova recenica sve objasnjava, tema sluzi za velicanje konzola tako da odoh odavde :)

EDIT: Dzojpedi su nekad nezamenjivi, ne mogu da zamislim fudbal ili basket na tastaturi...

+1 ,)

PC je prednjacio u grafici do izlaska X360/PS3. Igre na PS2 i Xbox 1 nisu mogle da se mere sa PC-em, gledano po detaljima. Secam se da sam svojevremeno puko 1000 maraka samo na 4 stvari, grafika (7950GTX) procesor, RAM i napajanje. Posle...3 meseca, izadje nova igra, meni secka...od onda, samo konzole za igranje. Mada imo sam ih i ranije, i to od SEGE, ali od pre pet godina, PC samo za rad, konzole igranje. Pa trenutni PC koji mi je na netu, cak nema ni graficku :D. Ima neku integrisanu....

Ja sam uvek uz računar imao i neku konzolu.

commodore 64 / sega md2 / snes
pc 486
pc pentium 166
pc celeron / sega dreamcast / nintendo game boy advance
pc pentium III / sony playstation 2
amd x2 / wii / ps3 / xb360

Sada u stanu imam Sega Dreamcast i Wii dok u igraonici imam PS2, PS3 i XB360. Zato više vremena i provodim u igraonici nego u stanu:)

Naravno da su zakon. I pc je zakon i Amiga je bila zakon.

Ja sam od onih sto su uvek za PC. Ovako, nekako, je sve to islo: Prva stvar koju sam uzeo je bio Yamaha AV Risiver, zatim 4 KEF zvucnika (2x iQ3 2x i iQ1) sa QED kablovima (da ne mislite da se ne razumem:d), pa sam kupio lezaj samo zbog kucnog bioskopa i igranja. A onda sam kupio PC za samo tu namenu (igranje), zatim sam kupio projektor da bih prikljucio PC na njega za igranje. Onda sam kupio MX Air za multimediju. Onda Logitech Cordless Rumble Pad 2 za igranje, pa mi dodju 3-4 drugara sa njihovi pad-ovima i picimo FIFU i 2K9 po par sati. E, posto mi je projektor brzo izdahnuo (lampa) pre par meseci sam uzeo plazmu. I sve je bilo WOW.

Ali, prijatelji, braco, kumovi, jeste da sam dao par hiljada evra za ceo setup, ali nikako nisam hteo da dam 200-250e za HT kuciste za PC. Jer to nije kraj. Graficku moram da menjam svakih 6-8 meseci, procesor bi vec valjalo (imam E6650 na 3.0 ghz) itd. I skontam da mi je najbolje da PC bacim u drugu prostoriju. Jer izgleda kao gomila pseceg ****** na parketu. I onda sam, bez ikakvog raspitivanja i upustanja u celu tematiku (nisam cak ni otvorio ovaj deo foruma do pre 10-tak dana) resio da uzmem PS3. I uzeo sam ga...

I sljaka kao lud! Zamislite tu radost, kad nikada do sada nisam video PS3 uzivo (osim po megamarketima), kada sam poceo da uvidjam sta moze i kako radi. Ubacim disk i igram, instaliram TVersity na PC i gledam (SD) filmove. Pomocu mkv2vob za 1-2 minuta mogu da gledam i HD filmove. Ukjlucim MX Air u Sony, a on fercera. Cordless Wave, takodje, RumblePad ubija! :banana::banana:

I nema vise zujanja ventilatora u sobi (imam sve Noctua, ali sta to vredi), lupanja glavom jer nece da mi pokrene (originalne!) LotR BfME i BfME2 itd.

Drugari, opet, dolaze, opet, igramo FIFU i 2K10 ali kada oni odu, ja pustim film, i dok mi wife to be spava gledam ga u tisini. Sam, sa svojom sujetom...

Poslednja izmena:
Mozes da gledas sve vrste video fajlova preko programa PS3 Media Server. Naravno na PC ga instaliras i onda nadjes taj server na PS3 i listas HD sa PC-a. Za HD filmove keva.

Znas sta je najveca razlika PC gaming i konzolni gaming ? To sto kad si na PC-u sedis na sugavoj stolici, od koje ti se dupe skameni, a dok igras konzole sedis u udobnoj fotelji (ako si teski burzuj mozes da kupis onu od 3K evra sto masira) i uzivas u velikom prostoru dnevne sobe sa bruka 5.1 zvukom.
Bes ti PC bas. Dok reinstaliram drajvere poludim kad nesto krene naopako, za drugo da ni ne pricam.

Zato sam ja resio- 3870 ne vadim do daljnjeg iz PC-a,kad budem pozeleo da se igram ko covek umesto sto cu te pare da dam za hi-end grafiku -kupicu PS3 i da me boli uvo...iskusio sam vise puta ta cimanja oko gaming- PC-a tako da me stvarno mrzi vise...a i brate,ne isplati se :bottle:

Pa tako ce svi na kraju, mark my words :)

PS3 je zakon, Xbox360 je krsh :-devil-:

PC je prednjacio u grafici do izlaska X360/PS3. Igre na PS2 i Xbox 1 nisu mogle da se mere sa PC-em, gledano po detaljima. Secam se da sam svojevremeno puko 1000 maraka samo na 4 stvari, grafika (7950GTX) procesor, RAM i napajanje. Posle...3 meseca, izadje nova igra, meni secka...od onda, samo konzole za igranje. Mada imo sam ih i ranije, i to od SEGE, ali od pre pet godina, PC samo za rad, konzole igranje. Pa trenutni PC koji mi je na netu, cak nema ni graficku :D. Ima neku integrisanu....

Ih bre... Pa ja sam godisnje davao za upgrade po 500-600e :) Da sam odmah poceo sa PS3 mogao sam da imam igraonicu... Sada u kucistu stoji 2900XT, 6GB RAM i Phenom X3 i nece se skoro menjati... :)

Sto se izgelda igara tice na PC i dalje mozes da imas mnogo vise detalja, samo sto to nije mnogo bitno kad su igre sr*nje ili kasne sa konzola.. :) Konzolama samo fale P&C avanture... (doduse i PC oskudeva u tome)

Ja na zalost mogu samo da se slozim sa vama u momentu kada se igra PES.Ostatak igara koje igram,igraju se iskljucivo online,nikada nisam nalazio preveliku car u tome da sedim sam sa sobom i PC-om i prelazim neku igru satima (cast izuzetcima,mislim na dve tri igre).Jeste da mozes da se ukocis i stajaznam,ali sa druge strane,neke igre nisu ment to play na konzoli.

Oridjinale brate ! :p
Pa i ja sam bio hejter konzola do pre 1,5 god, sad mi samo fali Wiiiiiii... :D
Stvarno konzole su zakon, jedino zbog ponekog RTS i RPG vredi imati gaming PC.

Slažem se u potpunosti... Drago mi je da vidim da ima dosta ljudi koji dele moje mišljenje, od sada na PC-u igram samo strategije i poneku avanturicu! :d

Jedino su za sad RTS i MMO lose na konzolama, ali i to ce se sigurno resiti sledecom genracijom konzola.

Iako mislim da je ovaj forum pogresno mesto za bilo kakvu pricu o konzolama, drugo (a da lici na nesto) skoro da nemamo, pa cu samo da kazem da mi je drago sto se i kod nas stvari polako menjaju. Svi smo bili uglavnom u PC/hardver fazonu cim smo se ovde nasli, tako da nije ni cudo sto je situacija do sad bila ovakva.

Inace, svaki od mojih ortaka koji nije TOTALNI geek je igrao na pc-u samo dok mu je trajao prvi komp koji je kupio, a kad je shvatio koliko para treba da daje da bi nastavio istim tempom, a vec ima kompjuter, TRENUTNO se oprostio od pc gaminga (ili nastavio da igra Counter Strike 1.6 narednih 50 godina). Za konzole verovatno nije ni cuo ili misli da je to nesto sto se koristilo davno, u Sega klubovima.

Svi moji ortaci = 1 PC u zivotu i na njemu "Kanter" i ostale igre od pre 10 godina.

Pored svih problema, mislim da je ovo idealna sredina za konzole, cak i po ovim izopacenim kriterijumima gde je samo bitno da bude besplatno/ultra jeftino. I u tom scenariju su godinama unazad, a i sada konzole imale mnogo da ponude.

Nadam se da cemo uskoro videti i neki ozbiljniji marketing i normalnije cene, pa da cela prica pocne da lici na nesto sto bi moglo da zainteresuje sve ljude, jer je svima i namenjeno, a ne samo zaludjenicima koji to prate.

Ono sto mene najvise nervira je to sto su ljudi tokom godina formirali ukus samo na osnovu onoga sto je bilo na PC-u i sto im se preporucivalo u Svetu kompjutera (uz svu onu filozofiju), pa sad ispada da je kod nas GAMING = FPS, RPG, MMO i strategije. Ljudi su zaboravili (ili nikad nisu ni znali) sta sve postoji i sa tako formiranim ukusom tesko da bi i moglo da ih zainteresuje. Oni koji pamte neke zanrove koji su za njih postojali u starim vremenima su vec prestali da se igraju iz pomenutih razloga.

I mnogo mi je gadno kad vidim dva deteta od po 7 godina sa onim kompjuterskim slusalicama kako pricaju: "Znas kako on dobro igra kanter, sve ih KOLJE sa ledja...", a nikad nisu vidieli npr. Little Big Planet. Stvarno se zgrozim kad to vidim...

I dalje ovde vazi prica: Konzola? Jel to podrzava misa i tastaturu? Jel radi na tome counter, starcraft, simulacije tenkova, "kompleksni RPG-ovi", WOW i dota?

Poslednja izmena:
I dalje ovde vazi prica: Konzola? Jel to podrzava misa i tastaturu? Jel radi na tome counter, starcraft, simulacije tenkova, WOW i dota?

Kamo srece da je tako, kod nas ljudi na kompu uglavnom igraju MW2, PES, NBA, GTA, N4S i slicne igre.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno