Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Ufff ja vec neko vreme pratim bas tu masinu i jaaako mi se dopada sta sve ima od opcija, samo mnooogo mi je skupa, preko 70k, sve se nadam black friday ili tako nesto pa da roknu negde 30% popust :)

Jel mozes molim te da podelis utiske malo o toj masini, posebno me zanima onaj steamTech program, i to da li guzva majice i dukseve recimo (kosulje normalno da moras da ispeglas..)

Hvala ti unapred
SteamTech nije program nego znači da mašina ima parni genetaror. Para se koristi pri kraju određenih programa da bi se valjda manje gužvalo (i to mora da se ručno uključi pri svakom sušenju). Sad dal to radi - mislim da radi, ali nije drastična razlika.
Takođe, postoji i steam refresh program koji kao "osvežava" odeću koja nije dovoljno prljava za pranje. Meni su svi ti refresh programi glupost, jer ako je zrelo za osvežavanje, zrelo je i za pranje.

Što se gužvanja tiče, zavisi od toga šta očekuješ. Stvari koje izađu iz mašine nisu kao ispeglane, ali su najčešće dovoljno dobre da im peglanje ne treba. Recimo, otkad imamo sušaru 90% stvari se ne pegla više.
Takođe u vezi gužvanja imaju dve "fore":
  • Posle pranja još vlažne stvari treba protresti da ne ostanu slepljene, okrenuti na lice i ispraviti ivice
  • Polse sušenja stvari treba složiti dok su još tople (mašina ima prevenciju gužvanja, koja kad se završi program narednih 1-2-3 sata s vremena na vreme okrene bubanj - to pomaže ali ne čini čuda, tako da je bolje izvaditi što pre)
Ukratko, sa mašinom sam i više nego zadovoljan.

SteamTech nije program nego znači da mašina ima parni genetaror. Para se koristi pri kraju određenih programa da bi se valjda manje gužvalo (i to mora da se ručno uključi pri svakom sušenju). Sad dal to radi - mislim da radi, ali nije drastična razlika.
Takođe, postoji i steam refresh program koji kao "osvežava" odeću koja nije dovoljno prljava za pranje. Meni su svi ti refresh programi glupost, jer ako je zrelo za osvežavanje, zrelo je i za pranje.

Što se gužvanja tiče, zavisi od toga šta očekuješ. Stvari koje izađu iz mašine nisu kao ispeglane, ali su najčešće dovoljno dobre da im peglanje ne treba. Recimo, otkad imamo sušaru 90% stvari se ne pegla više.
Takođe u vezi gužvanja imaju dve "fore":
  • Posle pranja još vlažne stvari treba protresti da ne ostanu slepljene, okrenuti na lice i ispraviti ivice
  • Polse sušenja stvari treba složiti dok su još tople (mašina ima prevenciju gužvanja, koja kad se završi program narednih 1-2-3 sata s vremena na vreme okrene bubanj - to pomaže ali ne čini čuda, tako da je bolje izvaditi što pre)
Ukratko, sa mašinom sam i više nego zadovoljan.
Hvala ti puno na odgovoru!

Ozbiljno?!
Zar je toliko tesko napisat ime proizvodjaca, zasto bi iko trebao znati ili morao guglati da sazna da je to Gorenje?

Ozbiljno?!
Zar je toliko tesko napisat ime proizvodjaca, zasto bi iko trebao znati ili morao guglati da sazna da je to Gorenje?
Ja sam lud što sam uopšte pisao opet pošto je očigledno toliko teško pročitati thread i videti da sam već na prethodnoj strani pisao i marku i model.

Ali masina izgleda kao svemirski brod, prelepa!!!!

Dođem na temu sa nadom da ću odlučiti koju sušaru da uzmem i završim još zbunjeniji i nesigurniji 😂 Je li jednostavno čišćenje filtera na kombinovanim? Šta bi ste preporučili za prostoriju od jedva ispod 2m2?

Ne sušiš prostoriju, već veš, za prostoriju se preporučuje dobra ventilacija. :)

Ne sušiš prostoriju, već veš, za prostoriju se preporučuje dobra ventilacija. :)
Nije ventilacija sama po sebi toliko ključna koliko vlaga, odnosno nedostatak iste.
Meni su i mašina za pranje i sušenje u prostoriji bez ventilacije (bukvalno, prostorija u podrumu, bez prozora), i pored njih stoji odvlaživač, i evo skoro dve godine bez problema (ni sa mašinama ni sa vlagom).

Pitanje je bilo usmereno više da li je za moj slučaj bolje da uzmem sa toplotnom pumpom jer će se ta mala prostorija jako brzo zagrevati a ventilacija je, šta ja znam, obična ventilatorska što se ugrađuje u stanove.

@jddipqd Kakav odvlaživač imaš?

Sa toplotnom pumpom može da se stavi bilo gde, pa i u spavaću sobu. Nema problema sa kondenzom niti zagrevanjem prostora.

Ovlaživač i oDvlaživač su dve potpuno suprotne stvari.

Pozdrav svima, zbog bebe na putu smo rešili da kupimo mašinu za sušenje veša, za šta smo rešili da izdvojimo priličnu sumu. Imamo LG mašinu za pranje veša, pa se sada dvoumimo između ove dve....ako može neki savet.

ili

Pročitao sam sve prethodne postove, vidim da su iskustva različita. Inače hocemo da stavimo mašinu za sušenje na mašinu za pranje ( iako je LG uzih dimenzija 60x56x85).
Hvala puno

Za taj novac možete da kupite Miele mašinu sa toplotnom pumpom.
Samo ne u Tehnomaniji.

Pozdrav, svela se knjiga na 3 slova. Ako neko ima iskustva sa nekom od datih masina pa moze da preporuci neku od njih, bez onih opstih predrasuda o brendovima (inace sve su izmedju 50-60k, sve imaju po 5 god garancije i sve su sa toplotnom pumpom). Najbitnije mi je da mozte da potvrdite da ne guzvaju vez (ako se pravilno rukuje)...ostale stavke, potrosnje i filteri su u 2. planu.

ili mozda ova Gorenje koja mi je skuplja dosta ali mozda je nalovim nesto jeftinije oko crnog petka

Hvala unapred dobri ljudi

da masina ne bi guzvala ves moras da izvadis ves sto pre nakon susenja, dok je jos topao
Nisu jos napravili masinu koja slaze ves :)

Nisi me razumeo...
nece se izguzvati ni u jednoj ako izvadis vruc ves iz masine,
problem je sto nas sve mrzi da to uradimo...

Onda masina okrece i prevrce ves da spreci guzvanje vesa koji se neminovno hladi, a nije slozen.
tako se ves guzva.

Ma jesam, odnosno znam da je to potrebno da se ves ne bi guzvao...i naravno da ce da se guzva i u masini od 200k ako ga ostavis. Ja samo pitam, pod predpostavkom da se to ispostuje, ili bolje reci, kada se ispostuje, mozda neke od ovih masina daju dosta bolje rezultate i bolje je njih uzeti. Ima nekih raznih klipova gde ljudi pokazuju izguzvane stvari odmah posle pranja pa susenja...ocigledno je neka bzvz masina u pitanju.
Ja sam jos pre par meseci postavio pitanje da li ako je to presudno (da odmah prebacis iz masine za ves u susilicu i odmah vadis posle iz nje), zavrsava poso i Teslina masina ispod 50k, prelep dizajn isto toplotna pumpa itd...ali nije bilo komentara pa sam ostao pri tome da nije dobra ideja, mada i radnici je nesto ne hvale :(

Imam slim masinu za pranje dubina je 45 cm. Ako bih uzeo siru susaru i stavim je preko ove sta mogu da zeznem, tj. dal mogu nesto da zeznem? Susara koliko sam razumeo se ne trese a sa njom na masini za pranjne sama masina za pranjne b trebala da bude jos stabilnija

Pa valjalo bi neko postolje, ploču, šta god da staviš na mašinu za pranje da bi sušara lepo legla.

Nema šta da zeznes ali mislim da fizički nije moguće da staviš jer su sve susare 60x60

Masina je 60x45 i sirina nije problem, dubina jeste, bila je prosle godine kada smo kupovali masinu i slim varijanta susare ali posle toga je nije bilo u prodaji.
Razmisljao sam u smeru da stavim plocu dal OSB ili IVericu cisto da legne da ne visi.

Moram priznati da ja nisam nikad video slim sušaru,
prosto susare moraju da imaju veliki bubanj da bi dobro sušila i rastresla ves

Nazad
Vrh Dno