Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Jel istina ovo sto je neko ranije napisao da obe bez tp podizu vlagu ako stoje u hladnoj sobi?

Neko je ovde jednom napisao da mu se kondenzat slivao niz zidove kupatila i to svako malo neko prenosi....

Da li to tebi to zvuči normalno?
Meni izgleda kao neispravna mašina.

Posao mašine za sušenje je da kondenzuje vlagu iz veša u posudu za kondenzat, ne da ga širi po prostoriji

Neko je ovde jednom napisao da mu se kondenzat slivao niz zidove kupatila i to svako malo neko prenosi....

Da li to tebi to zvuči normalno?
Meni izgleda kao neispravna mašina.

Posao mašine za sušenje je da kondenzuje vlagu iz veša u posudu za kondenzat, ne da ga širi po prostoriji
I meni je to logicno, ali hajde da proverim o to.
Uzecu masinu za susenje kako god mi prosla reklamacija ovog Hisense smeca.
Verovatno ce biti "obicna" Beko ili Whirlpool

Nemas greske.
Imas i candy, ali on je kilav i uvek ima puno reklamacija na sve,
za candy sam i cuo tu pricu o mokrom i vlaznom kupatilu, ali tu masinu su vratili ili zamenili. kao neispravnu.

i gledaj kad biras model da ima posudu za vodu gore,
jer neke susare imaju na dnu masine (one najjeftinije) sto je debilno da se svaki put saginjes da bi praznio posudu.

Da li se sve mašine za sušenje mogu priključiti na odvod vode umesto da se koristi posuda za vodu? Ili treba tražiti poseban model koji to omogućava?

Trebalo bi da svaka mašina pozadi ima dostupno crevce koje umesto u posudu možete sprovesti u kanalizacioni otvor.

Gorenje DNE 8b (8b/g) ili Beko ds 8139 tx?
Slicne karakteristike.
Gorenje navodno vise vlage pokupi.
Naginjem Beku posle loseg iskustva sa Hisense. Gresim?

Hisense je vlasnik Gorenja, znas i sam.
Verovatno i klasa iznad u hijerarhiji kuce.

Znam,ali Hisense ima proizvodnju u Kini,Gorenje u Sloveniji i kod nas.

Ova Gorenje DNE 8b na tehnomedia sajtu ima providna vrata a na gorenje sajtu vrata sa filterom, sta je tacno od ta dva?

Nije isti model. Jedan je b drugi b
Ova Gorenje DNE 8b na tehnomedia sajtu ima providna vrata a na gorenje sajtu vrata sa filterom, sta je tacno od ta dva?

Nije isti model.
Vidi razliku
8b i 8b/g

Неко мишљење о овом моделу, има ли неко искуства, генерално сада о Електролуксу, пре је био врх?
I ja je razmatram.

Uz ove dve
+ neke Gorenje/Beko

Pametan nisam. Presudiće novčanik sve mi se čini ali gledam i učinak sušenja.

Ми смо за сад врло задовољни са АЕГ/Хускварна сушилицом, да узимам веш машину вероватно бих исто гледао неку из те групе АЕГ/Електролукс/Хускварна.

Pre 2 god uzeli model WTW85461BY
Nema sta da kazem, radi, zadovoljni smo, koristimo najcesce program za osetljiv ves pa duze pere. Ja nisam primetio da se skuplja ves, zena jeste.
Posle svakog pranja se ocisti filter (smarajuce, ali je to 20 sekundi).

Neki Gorenje kući već dve godine. Jedna od boljih stvari koje smo kupili (po pitanju praktičnosti i korisnosti).
Kada je supruga birala, rekla je da je bitno da radi na principu toplotne pumpe (mislim da su skuplji modeli) i da se okreće u oba smera. Ostalo je manje ili više isto.

Jel vredi kupiti iz onog ouleta bele tehnike?
Ima neki Siemens interesantan? Deluje veoma slicno Boschu
Mi uzeli Whirpool mašinu za pranje u maju. Buljili 2 sata ni nismo mogli da nađemo nikakvo oštećenje.
Apsolutno i sigurno nova mašina. Sve fabrički zapakovano.
Jedino što je ? je garancija, pošto važi samo kod njih. Ali je bila 35% (25k jeftinija) nego u redovnoj prodaji.

ubr, ja od ovog Whirpoola tišu mašinu nisam sreo. Bukvalno moraš da uđeš u kupatilo da znaš da li radi.

Koliko vam trose struje po KW i W vase susare ? Pretpostavljam da sa toplotnom pumpom manje trose nego sa grejacem ?

Hmm na nekim koje gledam pise 900w a na nekim sa grejacem pise 3kw! To uopste nije zanemarljivo!

Elem mala pomoc planiaram da kupim susaru POLOVNU AEG/Electrolux/Whirpool/Bosch sa toplotnom pumpom! Sta vi predlazete i mislite budjet je plafon 200e polovna! Planiaram da se postavim na terasi u stanu - terasa je zatvorena PVC prozorima! Hvala

Proveri: kojoj klasi pripada uredjaj i kako proizvodjac deklarise potrosnju. To je velika razlika.

Ove nove kondenzacione od po 33 do 44000 din su B, i kondenzacione trose 4.1kw!

To hocu i da kazem te sa toplotnom pumpom dosta manje trose ovako laicki gledano! Zato pitao i praksativno!

Nazad
Vrh Dno