Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Tasta placa a mi biramo, zato gledam da uzmem nesto da lici koliko toliko, ne bas entry modele. A nemam blage veze o ovome, prvi put imacemo masinu za susenje vesa u kuci.

Bradonja nema taj model u Donicu, uslov je tamo uzeti zbog placanja na rate. Bacite pogled tamo pa recite sta uzeti.

mi imamo Indesit kondezacionu obicnu, staru 13 godina, osusila je tone i tone garderobe, menjan joj grejac, spaner par puta... Sada joj motor pocinje da se cuje i mislim da je vreme za novu.
U dilemi sam da li opet uzeti kondenzacionu, jer imamo i psa i macku u kuci , pa me plasi to oko ciscenja toplotne pume, jer u ovoj se u filteru posle svakog susenja zadrzi gomila dlaka, a ako je kod toplotne pumpe otezano ciscenje brine me da li je pametno uzeti istu i pored bolje energetske klase?

Au ljudi dajte da me neko razuveri, odgledah nekoliko klipova kako se cisti masina sa toplotnom pumpom, posle 3-4 godine na hladnjacima se nakupi toliko prasine i prljavstine da je to katastrofa, a posto je potrebno potpuno rasklapanje i pranje pod visokim pritiskom u dvoristu mnogi odustaju u komentarima i kupuju novu :)

Au ljudi dajte da me neko razuveri, odgledah nekoliko klipova kako se cisti masina sa toplotnom pumpom, posle 3-4 godine na hladnjacima se nakupi toliko prasine i prljavstine da je to katastrofa, a posto je potrebno potpuno rasklapanje i pranje pod visokim pritiskom u dvoristu mnogi odustaju u komentarima i kupuju novu :)
nema sta da te razuveri, tako je kako si video.

Znaci nije u pitanju "otezano ciscenje" vec nemoguce ciscenje bez servisnog rastavljanja.
Posto si vec imao susaru onda znas koliko ce masina kroz godine rada generisati te prasine.

Nije tu problem samo ciscenje, koliko osecaj nasamarenosti jer masina vremenom polako gubi efikasnost.

Kada cete vi doneti odluku da je susenje postalo predugo i neefikasno...?
Sebe ce te da ubedite da je ves losije ocedjen ili ga ima vise nego inace...ili je ipak do masine, ali ona ipak susi?

Da li vam je prihvatljivo da susi duze samo 5, 10min, 30min, ili 300 minuta duze... pitanje je kad ce da vam pukne film?

Klasicna kondenzaciona uvek susi isto...rezultat uvek isti, a kanal za ciscenje je toliki da celu ruku mozes da zavuces a verovatno i dve.

Poslednja izmena:
Na kojoj temperaturi susi masina sa grejacem? Drug od druga je u masini sa grejacem susio patike i uspeo da izgori neki plastican deo. Doduse, pitanje je koji je to model susare i koji je program on izabrao.

Ja u masinu sa TP stavim 100% sinteticki prekrivac zajedno sa debelom ukrasnom jastucnicom koja je delom sintetika, delom pamuk, na program za pamuk na jaci program za susenje i sve izadje do kraja osuseno bez ikakvog ostecenja.

nema sta da te razuveri, tako je kako si video.

Znaci nije u pitanju "otezano ciscenje" vec nemoguce ciscenje bez servisnog rastavljanja.
Posto si vec imao susaru onda znas koliko ce masina kroz godine rada generisati te prasine.

Nije tu problem samo ciscenje, koliko osecaj nasamarenosti jer masina vremenom polako gubi efikasnost.

Kada cete vi doneti odluku da je susenje postalo predugo i neefikasno...?
Sebe ce te da ubedite da je ves losije ocedjen ili ga ima vise nego inace...ili je ipak do masine, ali ona ipak susi?

Da li vam je prihvatljivo da susi duze samo 5, 10min, 30min, ili 300 minuta duze... pitanje je kad ce da vam pukne film?

Klasicna kondenzaciona uvek susi isto...rezultat uvek isti, a kanal za ciscenje je toliki da celu ruku mozes da zavuces a verovatno i dve.
Pa sad mi je jasnije, pročitao sam i celu temu o tp sušarama, ne znam nisam pametan, uvek sam za naprednije tehnologije, ali ovo stvarno deluje za izbegavanje,. Ovu moju sušaru sam otvarao i zatvarao 100 puta, čistio rezervoar i pumpu sa vodom, mnogo je prost princip rada, i sve možeš da skineš opereš očistiš, da joj nije prosvirao motor ne bi ona išla u penziju još uvek...

Što se tiče temperature sušenja, vrtela je u isto vreme i pamuk sa najlon čarapama koje slučajno upadnu, i nikad ali nikad ništa nije oštetila od stvari, pamučne majce i dukseve možeš ako ih izvadiš odmah po završetku programa da obučeš nije neophodno peglanje

Na kojoj temperaturi susi masina sa grejacem? Drug od druga je u masini sa grejacem susio patike i uspeo da izgori neki plastican deo. Doduse, pitanje je koji je to model susare i koji je program on izabrao.

Ja u masinu sa TP stavim 100% sinteticki prekrivac zajedno sa debelom ukrasnom jastucnicom koja je delom sintetika, delom pamuk, na program za pamuk na jaci program za susenje i sve izadje do kraja osuseno bez ikakvog ostecenja.
Elektricni grejac moze da greje kojom god zelis temperaturom, tako da sa tehnicke strane nema problema, samo treba da izaberes program tj temperaturu na kojoj ce da susi.
Niza temperatura je za osetljivi ves i visa za pamuk, plus senzor vlage koji sluzi da zavrsi program sa zeljenim procentom vlage.

Mislim da je tvoj drug samo izabrao pogresan program, jer grejac na programu za pamuk sigurno greje na nekih 60-70 stepeni, a osetljivi ves se greje na oko 40 stepeni (proizvodjaci to ne deklarisu) i brzo dostize zadate temperature.

Ono sto je cinjenica je da TP tesko da moze da dostigne temperaturu da nesto istopi, ova druga moze, i ne mora.

da dodam da je besmisleno susiti patike u masini za susenje i ako ih redovno perem u masini za ves.

Postovani,

Kupih masinu za pranje vesa koja je dimenzijama po deklaraciji jedne dubine,a stvarna dimenzija gornje ploce je 47,5cm.

Hocu da stavim masinu za susenje vesa preko nje,sa dimenzijama tockica na 47cm. Da li postoji neko postolje koje ce to malo stabilizovati,ipak mi nije za igru da susara viri 2,3cm napred.

Unapred hvala

Na kojoj temperaturi susi masina sa grejacem? Drug od druga je u masini sa grejacem susio patike i uspeo da izgori neki plastican deo. Doduse, pitanje je koji je to model susare i koji je program on izabrao
Kondenzacione (sa grejačem) obično na oko 70-75C, a one sa TP na oko 50C i treba više vremena da dođe do te temperature, što je dobro za garderobu koja se suši.
U mašini sa TP mogu se normalno sušiti i patike; na nekim mašinama postoji i program za to. Samo treba da se kupi polica na koju se postave unutar mašine.

Poslednja izmena:
Uzeta na kraju Gorenje DE7B.
Poklonu se u zube ne gleda sto se kaze.

Imate neki savet za model i samu upotrebu?

Kupili smo mašinu za sušenje Candy CSOE H8A2DE-S. Mašina odlično suši, ali dešava se čudan da kažem bug, naime na dužim programima ponekad zabaguje na 15min do kraja i radi tako dok je ne isključimo. Veš unutra bude suv. Znam da ima senzor za vlagu i da na tim nekim programima koji su duži da produžava dok ne osuši, ali mislim da ovo nije taj slučaj, jer je veš suv kad je isključimo, a i tajmer bi valjda trebalo da stoji na 1 min do kraja, što se dešavalo u slučaju kad za zadato vreme ne osuši veš. Šta vi mislite, jel je imao neko slično iskust

Kupili smo mašinu za sušenje Candy CSOE H8A2DE-S. Mašina odlično suši, ali dešava se čudan da kažem bug, naime na dužim programima ponekad zabaguje na 15min do kraja i radi tako dok je ne isključimo. Veš unutra bude suv. Znam da ima senzor za vlagu i da na tim nekim programima koji su duži da produžava dok ne osuši, ali mislim da ovo nije taj slučaj, jer je veš suv kad je isključimo, a i tajmer bi valjda trebalo da stoji na 1 min do kraja, što se dešavalo u slučaju kad za zadato vreme ne osuši veš. Šta vi mislite, jel je imao neko slično iskustvo?
Poštovani Miloše, imam isti model Candy CSOE H8A2DE-S.sušilice i isti problem 15 min.pre kraja to jest neće da se isključi sama.Mašina je nova ,kupljena pre 3 nedelje.Kako si ti rešio ovaj problem? Imaš neki savet? Hvala unapred na odgovoru.

Taj problem obicno rese tako sto vrate masinu i uzmu neku drugu.

Poštovani Miloše, imam isti model Candy CSOE H8A2DE-S.sušilice i isti problem 15 min.pre kraja to jest neće da se isključi sama.Mašina je nova ,kupljena pre 3 nedelje.Kako si ti rešio ovaj problem? Imaš neki savet? Hvala unapred na odgovoru.
Poštovani, izgleda da to nije bug, nego senzor oseti i minimalnu vlagu u odeći i suši još dosta dugo, a stoji 15min ili ponekad i minut na displeju. Rešenje je ili da se ručno isključi ili da se pusti da završi program, koliko god vremena da joj treba.

Poštovani, izgleda da to nije bug, nego senzor oseti i minimalnu vlagu u odeći i suši još dosta dugo, a stoji 15min ili ponekad i minut na displeju. Rešenje je ili da se ručno isključi ili da se pusti da završi program, koliko god vremena da joj treba.
Hvala na odgovoru, plašim se da ako je ostavim da radi sama da možda može da radi satima, to jest da se neće isključiti.Šta ti misliš? Kako se tvoja ponaša posle godinu dana? Jesi zadovoljan generalno, da li da je servisiram? Izvini na smaranju, imam nedoumicu da li da je servisiram.
Taj problem obicno rese tako sto vrate masinu i uzmu neku drugu.
Hvala na odgovoru, gledam da izbegnem tu komplikaciju.Pitao sam Miloša sa obzirom da ima isti model i da je koristi već godinu dana, vagama šta da uradim,ali hvala na trudu da odgovoriš.

Ja sam dva primerka tog modela Candy sušare vratio u prvih mesec dana. Osim što nisu htele da same završe program moji primerci su i curili. Evo link za moju sušaru:

Hvala na odgovoru, plašim se da ako je ostavim da radi sama da možda može da radi satima, to jest da se neće isključiti.Šta ti misliš? Kako se tvoja ponaša posle godinu dana? Jesi zadovoljan generalno, da li da je servisiram? Izvini na smaranju, imam nedoumicu da li da je servisiram.

Hvala na odgovoru, gledam da izbegnem tu komplikaciju.Pitao sam Miloša sa obzirom da ima isti model i da je koristi već godinu dana, vagama šta da uradim,ali hvala na trudu da odgovoriš.
Najbolje da je istestiraš kada imaš vremena koliko će to dugo da traje. Generalno sam zadovoljan sa mašinom, nema nikakvih curenja kod mene, niti je za sada bilo potrebe da se servisira.

Imam neki vaucer za Vox masinu za susenje vesa, te da ne bi propao narucicu neku sa sajta voxelectronics
Ima li neko savet koja je najmanje zlo od ponudjenih susara sa sajta?

Razmatram kupovinu prve mašine za sušenje. Imajući u vidu ovde i u onoj drugoj temi napisano, našao sam neku Whirlpool mašinu sa toplotnom pumpom na kojoj je i tzv. condenser lako dostupan za čišćenje. Ne razumem se u mašine za sušenje, ali mi se čini da je to taj deo, na sušilicama često komplikovan za čišćenje. Nalazi se na prednjoj strani, dole levo. Na ovom videu se vidi postupak vađenja i čišćenja: https://whirlpool-cdn.thron.com/sha...i-48299839-1dab-4021-98d7-8a2c1b1552b1/jsind9

Prilozi

• fft-m11-82b-ee-mašine-za-sušenje-10.jpg
    fft-m11-82b-ee-mašine-za-sušenje-10.jpg
    102.9 KB · Pregleda: 51
  • 83760_huge_0_cached.jpg
    83760_huge_0_cached.jpg
    22.9 KB · Pregleda: 70
Nije problem ocistiti tu mrezicu sto se vadi nego kondenzer iza koji se ne vadi ni na jednoj masini sa TP

Nije problem ocistiti tu mrezicu sto se vadi nego kondenzer iza koji se ne vadi ni na jednoj masini sa TP
Pa da, ali ako se ta mrežica redovno čisti (tipa 2-3x mesečno) kondenzator se neće isprljati.

Problem je sto ipak hoce, a mrezicu svakako moras redovno cistiti.

Vidiš da se ipak prlja...
2god je rano, to je progresivno,
otprilike treba 4 godine za zabrinjavajuce stanje, i ne može da se očisti bez rasturanja cele mašine.

Nazad
Vrh Dno