Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

I ja mislim da ne postoje.

Kao što ne postoje ni one koje su pliće od 60cm...

:(

Postoji jedna

A ima i plićih od 60 ali ne nešto puno, možda 56-7 cm.

Kupio sam masinu Candy CSOE H8A2DE-S. Ubacim ves izaberem odredjeni program krene da radi i posle jedno sat vremena samo izbaci gresku E10 i stane.... To uradi i na drugim programima, probali smo i sa manjom kolicinom vesa i uvek to uradi posle nekog vremena predkraj izbaci na displeju gresku E10.... Da li neko ima predstavu sta znasi error E10?

Kupio sam masinu Candy CSOE H8A2DE-S. Ubacim ves izaberem odredjeni program krene da radi i posle jedno sat vremena samo izbaci gresku E10 i stane.... To uradi i na drugim programima, probali smo i sa manjom kolicinom vesa i uvek to uradi posle nekog vremena predkraj izbaci na displeju gresku E10.... Da li neko ima predstavu sta znasi error E10?

Otišao je neki od senzora koji prate šta se u mašini događa. Zoveš servis i vidi šta kažu.

Ok hvala Vam na pomoci... Naravno servis je prava opcija.....

Pozdrav svima, imao bi jedno pitanje posto sam nov u ovoj temi. Pa ako neko moze da mi pomogne. U pitanju je masina za susenje vesa. Hteo sam Cany da uzmem pa sam video brdo negativnih komentara. I nesto sto mi se da kazem svidja svelo se na dve. Pa sta vi mislite o ovim masinama!?
Tesla WT8H90M
BEKO DS 8439 TX
Hvala i izvinjavam se na malo duzem tekstu.
😊

Beko sto se mene tice, pre 3 meseca kupio beko sa toplotnom pumpom i inverter motorom mada je skuplja od ove koju ti hoces i prezadovoljan sam. Posle svakog sušenja ispraznim posudu za vodu i očistim oba ona filtera.

BEKO DS 8539 TU​

Na bilo kojoj masini mora da se isprazni posuda za vodu i ocisti filter.

Uz jednu napomenu da kod onih sa toplotnom pumpom izmenjivač toplote je, skoro, nemoguće očistiti bez pozivanja servisa.

Drustvo, ima li smisla dati 20k vise za bosch wtw876lby u odnosu na bosch wtr85v11? Po spec series 6 vs series 4, ali na boschovom sajtu ne vidim neke preterane razlike.

Videćemo, čitao sam sve o Candy mašinama, znam da se prave u Turskoj. Ako nova mašina se prodaje kao neispravna, onda tu neko debelo ne radi svoj posao. Razumem da svaka mašina može da se pokvari, ali da se nova prodaje neispravna e to je za mene već rebus. Napisaću svoje iskustvo za koji mesec, nadam se da me garatni rok od 5 god makar štiti da moraju da je popravljaju u tom periodu. Posle nedelju dana korišćenja, osim navedenog buga (ako je uopšte bug), nemam zamerki. Ne gužva veš, veš je mekan na dodir i obično suv posle završenog programa. Buka je malo veća nego što bih voleo, ali sam to znao pre nego što sI J

Videćemo, čitao sam sve o Candy mašinama, znam da se prave u Turskoj. Ako nova mašina se prodaje kao neispravna, onda tu neko debelo ne radi svoj posao. Razumem da svaka mašina može da se pokvari, ali da se nova prodaje neispravna e to je za mene već rebus. Napisaću svoje iskustvo za koji mesec, nadam se da me garatni rok od 5 god makar štiti da moraju da je popravljaju u tom periodu. Posle nedelju dana korišćenja, osim navedenog buga (ako je uopšte bug), nemam zamerki. Ne gužva veš, veš je mekan na dodir i obično suv posle završenog programa. Buka je malo veća nego što bih voleo, ali sam to znao pre nego što sam kupio...
I ja sam planirao da uzmem Candy susaru ali posle ovakvih komentara postajem skeptican :(,doduse i najpovoljnije su. Ima Candy masinu za pranje vesa i super se pokazala od 10kg.

Drustvo, ima li smisla dati 20k vise za bosch wtw876lby u odnosu na bosch wtr85v11? Po spec series 6 vs series 4, ali na boschovom sajtu ne vidim neke preterane razlike.
Imaš wtw85461 za manje para možda, mnogo bolja mašina od te wtr85v11.

Ima li Bosch sušilicu bez toplotne pumpe?

Koje su dobre sušare bez TP a da ih ima kod nas kupiti?
Da ima senzor vlaznosti, podesavanje temperature i vlaznosti, nekoliko osnovnih programa dovoljno (pamuk, sarena odeca kao sto su majice i kosulje, peskiri, mesano ), da NEMA toplotnu pumpu, da ima posudu za kondez i odvod za kondenz...

Ne postoje "dobre" sušilice bez TP, to su osnovni modeli, niko ne pravi bolje i skuplje serije bez TP. Niko neće plaćati uređaj više klase sa lošom ocenom energetske efikasnosti. Senzor vlažnosti i programe imaju valjda sve.

Ima li Bosch sušilicu bez toplotne pumpe?

Koje su dobre sušare bez TP a da ih ima kod nas kupiti?
Da ima senzor vlaznosti, podesavanje temperature i vlaznosti, nekoliko osnovnih programa dovoljno (pamuk, sarena odeca kao sto su majice i kosulje, peskiri, mesano ), da NEMA toplotnu pumpu, da ima posudu za kondez i odvod za kondenz...
Ja imam ovu i zadovoljan sam. Ima sve što tražiš sem odvoda za kondenz.

Koristim Candy CSC9LF i ubije me u pojam njeno preterivanje sa reakcijama senzora. Vodio sam se logikom da pošto je sestra ranije imala Hoover odvodnu, radila je korektno, a to je praktično ista fabrika, samo za sirotinju 🙂, odlučim se ipak da je uzmem. Te puna ladica za prašinu (a peškir preko nje zaustavio sušenje), te ovo, te ono, i moram ponekad da ponovim centrifugu u veš mašini, samo da mi sušilica ne bi pravila te jebade. No, retki su bili modeli od 9kg i to je presudilo.

Evo i ja da dam svoje utiske sušara kupljena pre 2,5 godine Candy Gvs H9A2TCE-S plaćena oko 500e model sa toplotnom pumpom kapacitet 9kg.
Za sada bez i jedne greške što se tiče senzorike, zna da da lažnu procenu vremena završetka ciklusa .
Sušim maltene sve sem džempera,
Zna neke stvari da smanji ali to je verovatno vezano sa mojim ne znanjem korišćenja sušare.
Problem se rešava kombinacijom raznovrsne odeće koja se ubacuje za sušenje.
Jako bitna stvar da sušara bude uparena sa mašinom koja ima jaču centrifugu zbog vremena sušenja.

Imam Miele sušaru kupljena polovna preprosle god,stariji neki model ali lepo radi. Zadovoljan sam.

Da li je neko imao Bosch WDU28540eu i kako se pokazala?
Da li je neki servis u Beogradu moze popraviti?
Ovlašćeni da li si zvao?
Ja sam imao iskustvo sa sličnom mašinom. Kombinovana od ~1000€ zakucao ležaj posle ~3 godine, nije bila u dužoj garanciji. Posle natezanja sa Boschom popravljena uz kulancu.

Treba mi neki predlog za masinu za susenje vesa do 40K-50K.
Treba da dobijemo na poklon, a nemam blage veze.

Bilo bi dobro nesto iz Donica, posto tu tasta planira kupovinu. :D

Beko DS 8439 TX​

Vidi ako je na akiciji,bude oko 48 000 din. Odlična mašina.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno