@donmarkon
Hvala za video.Pogledacu.
@NShappy
Koji model imas masine sirine 45cm?Neki bosch ili neka druga firma?
Moja je bosch iz serije 4 sa dve korpe i posebnom posudom za escajg.Ima tri prskalice i inox kadu od nerdjajuceg celika.
Po nekim preporukama koje sam dobio je sasvim solidna masina.I za sada se bas dobro pokazala sto se tice pranja posudja.Isao bih na sirinu od 60 cm ali mi je bilo neizvodljivo da je stavim u kuhinju.Morao bih dosta elemenata u kuhinji da prepravljam i odustao sam od te ideje.A sirinu od 45 sam odmah mogao da uglavim ispod radnog dela.
Sjaj sam nabavio na buvljaku pakovanje 800 mll za nekih 400 dinara,pise da je za 200 pranja.Inace je po radnjama ovo pakovanje nekih 700 dinara.
Niste mi odgovorili na koliko vremenski je preporucljivo da se ocisti masina sa nekim sredstvom za ciscenje masine?
I koje sredstvo se pokazalo kao najbolje?Vidim da ima somat,finish i jos neka druga pa ne znam koje se najbolje pokazalo?
Nesto sam gledao na youtubu kako se cisti masina,ono tipa da se ubaci cela boca u masinu a da se sa gornja strane skine ona nalepnica sa cepa i pusti se program machine care i ona to sama odradi.
I jos nesto
Koji vam se program najbolje pokazao do sada?
Ja sam prvi put pustio onaj brzi program koji pere za sat vremena i oprao je sve dobro osim neke zagorele serpe.Ona je na par mesta ostala prljava.
Posle toga sam ukljucivao auto program od 45-65 stepeni uz ukljucivanje intenzivne zone gde se pojacava temeratura na donje prskalice ne nekih valjda 70 stepeni i taj program traje dva ipo sata.I tada je sve dosta bolje oprano.Tu mislim na zagorele serpe koje redjam u donju korpu.I one su tada besprekorno oprane.
Nisam jos probao intenzivno pranje koje radi na 70 stepeni posto ono sluzi za vise zagorelog posudja a kod mene je to da kazemo retkost.
I na bosch masini imam opciju extra dry za dodatno susenje posudja koje traje nekih 10 minuta kad masina zavrsi sa pranjem i povremeno koristim tu opciju.
Nije losa opcija.Dosta dobro osusi sudove.