Šta je novo?

Lumia 950 ili Nexus 5X

kicha

Cenjen
Učlanjen(a)
03.02.2014
Poruke
59
Poena
159
Cao,

kakvo je vase misljenje o Nokia 950 Windows 10 modelu ili Nexus 5X u 2017 godini, nakon vise od godinu dana u praksi? Par stvari na koje bih obratio paznju pa me zanima vas feedback:

- kvalitet izrade i izdrzljivost u koriscenju
- performanse, brzina i stabilnost u radu
- izdrzljivost na temperaturama van sobnih, tipa na -10C i na +50C kao i na povecanoj vlazi (prskanje, ne potapanje)
- kvalitet baterije/duzine trajanja, kvalitet zvuka i kamere
- cena za novi preko KP je oko 250e sto je vec korektno u odnosu na cene od prosle godine (400+)

Sta je generalno bolji izbor: Microsoft 950 ili Nexus 5X
 
Nexus 5X bez razmisljanja.

Lumia 950 je po specifikacijama, kad se sve sagleda, verovatno i bolja, ali w10m je osakatio.

Sistem je neuporediv u odnosu na stock android Nougat na Nexusu.

Imas i jeftinija resenja sa boljom baterijom od nexusa, ali sa losijom kamerom i sistemom.
P9 lite oko 200e i manje.
A5 2016 bi takodje trebalo da bude jeftiniji od Nexus-a.

Doduse, to su "skinovani" androidi. Stock Android na Nexusu je bolji sistem od Emui na P9 lite i od TW na Samsungu.
P9 Lite TT
 
Poslednja izmena:
Pa nije bas 5X ''bez razmisljanja'', sto se tice OS-a tu je sve jasno koji je bolji ali je ''lista'' prioriteta takva da bi mu i L950 odgovarala.
Mada ocigledno mnogo trazi za 250e, rekao bih da Sony Z5 nudi veci deo toga sto zahteva ali ima losiju malo kameru od L950/5X (kamkorder je malo bolji od 5X/L950, za stabilizaciju) dok je sve ostalo manje-vise egal ali nudi IP68 zastitu od vode/prasine kao i malo jacu bateriju od Nexusa.
Problem je to sto Z5 ne moze da se nadje nov za 250e.
 
Neka malo jaca futrola/maskica i kaljeno staklo na ekran, i gotovo svaki telefon je spreman za uslove i ima dobru 'izdrzljivost pri koriscenju'. E sad, zastitu od potapanja i slicno tesko..

Stabilnost, performanse i brzinu nema nacin da nadoknadi.
Mozda sam preterao sa "bez razmisljanja" komentarom.

P9 Lite TT
 
E jbga sad, ti sa 250e ode na S7 koji je nov minimum 430e, najcesce oko 450e :)
 
Pa ne gledam šta piše ,te dobro ovo te dobro ono ,da može da radi po kiši ,dobra kamera, odlična izrada ,dobra baterija i sve za 250e .. dobro da nije 150e :)

Edit: tek sada vidim da to nisu uslovi nego da neko opise mobove po tim karakteristikama. Izvinjavamo se :/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Ma ne mislim da se kupam sa njim, zato sam i napisao da ne treba da je otporan na potapanje. Ali na malo prasine, vlage, na vrucinu i hladnocu mora. Necu kao Huawei Honor da iscuri baterija cim ga izvadis na minus
 
Nisam bas siguran za 5X kada mu je jedan od prioriteta kvalitet baterije/duzine trajanja. Bolje receno ne vidim koji telefon od 250e moze da ispuni sve sto je naveo, prakticno svi uredjaji u tom cenovnom rangu 250-300e imaju S808/S810 i baterije prosecnog kapaciteta.
 
Uzmi A5 2017 preko operatera i uzivaj.
 
Za prioritete koje je dao,trazi mesasvinu Cat\s7edge\ip7 i lenovo phab2 pro u jednom..to,tesko...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
 
L950 ima bolju bateriju i kameru, ako možeš pogledaj oba modela pa odluči sam, a što se tiče os prednost dajem w10, svakako telefon će raditi bez obzira na to šta će biti u budućnosti sa ovim os-om, u aprilu dobija kreator apdejt koji donosi neka poboljšanja...

P.S. Neka ti neko kaže koliko izdrži baterija na nexusu, a koliko na l950, toliko od mene

Sent from mTalk
 
Poslednja izmena:
Prednost w10m?

Jedino ako se poredi sa Ginger Bread androidom :D

P9 Lite TT
 
5X mi ima lepsi dizajn, brz je kao 950 jer ima manju rezoluciju ali me brine sto crkavaju kao ludi, grejanje, zutenje, bootloop. Da li su serije proizvedene s kraja 2016 potpuno otporne na ovo tj. ociscene od HW problema?
 
Brzi je tri puta od 950.

P9 Lite TT
 
- izdrzljivost na temperaturama van sobnih, tipa na -10C
Nema promene u radu i trajanju baterije, bio na Kopu, sve šljaka uobičajeno.

950 je bolji uređaj, ali evo i Viber gasi podršku, šta ćeš sa njim za godinu dana?

P.S. Neka ti neko kaže koliko izdrži baterija na nexusu, a koliko na l950, toliko od mene
Neka pogleda moje ss baterije, a ti okači tvoje pa da uporedimo.
 
Poslednja izmena:
a što se tiče os prednost dajem w10

Neko i dalje ovo bez blama izgovara, posle svega sto se 'desava' sa OS-om i posle napustanja platforme svih mogucih aplikacija, da ne pominjemo bagove sa samim OS-om i dalje.. I onda kao "ne stavljaj me u isti kos sa sendvicarima, kako mozes tako nesto da napises"... Pa sta da napisem? Koga lazete, sebe ili druge?

Apsolutno nijednu jedinu prednost Windows nema vise u poredjenju sa drugim sistemima, ne znam stvarno da li je ijedna prednost tu.. Live tiles su mozda bile zanimljiva ideja ali su samo to, zanimljiva ideja, u praksi NE RADE. Prikazuju stvari od pre 10 dana, sve su samo ne 'Live'..

Daj neku konkretnu prednost?
 
Tosa legenda sa win avatarom, covek kupi bajs sa ramom predvidjenim za osobe koje su 15cm vise od njega i pise kako je sve vrh i da nije pogresio (inace i ram veci za samo par cm od optimalnog pravi probleme), sta drugo da ocekujes u slucaju telefona/os-a koji je toliko zavoleo? :)
 
Poslednja izmena:
Ne kažem da w10 ima prednost u odnosu na android samo kažem da radi ok, ništa lošije od androida i upućujem čoveka na temu o l950 ja dajem prednost l950 da budem što precizniji u odgovoru. Da kažem da je ova Lumia svakako bolji izbor od pomenutog nexusa u pogledu baterije i kamere, što se tiče samog os-a nemam zamerki. Koji je vaš problem ja ne znam ali me ne zanima to. Ja imam l735 tako da je moja baterija slabija od te na l950. Ne vređam nikog ali ljude nazivati sendvičarima je bzvz i sa time se ja ne slažem na kraju čemu to vređanje? Ti pričaš generalno w10 umesto da odgovoriš čoveku koji je bolji uređaj.

@hsv, što se tiče bicikla odličan je veličina rama je L i na moju visinu je sasvim ok, svakako geometrija rama trekinga je drugačija u odnosu na druge bicikle, tako da to o čemu ti pričaš hsv nema veze. Pre nego što sam kupio bicikli sam se naravno konsultovao i sa drugim ljudima, a nije me mrzelo da se prošetam do radnje gde se prodaju bicikli te marke i porazgovaram sa prodavcima među kojima je i moj poznanik koji mi je dodatno pojasnio u vezi sa tim biciklom obzirom da prodaje pomenuti model, a sve kako bih bio siguran da li će mi ta veličina odgovarati, i obzirom da sam se uverio da je ok ja sam bicikli kupio. E sad ako si ti ovde najpametniji svaka tebi čast ... Mada mislim da pričaš napamet i da ti u stvari pojma nemaš, nemoj da se vređaš ali to je neko moje mišljenje.

Sent from mTalk
 
Poslednja izmena:
W10m na L735,koji sam koristio 2 godine, i chajnadroid na P9 lite koji sada koristim su NEBO i ZEMLJA(bolje reci zemlja i nebo jer sam ih tim redom naveo)..

Cist android na 5x moze da bude samo bolji od Emui-ja, koji je u odnosu na W10m pojam od sistema.

Lumiu moze da kupi danas samo neko koga ne zanimaju nikakve aplikacije osim sistemskih.
Znaci kamera, pozivi, poruke i to je to.

Svaka druga aplikacija, ukljucujuci whatsapp koji je ok na WP, je neuporedvo bolja na Androidu.

Svako ko misli i tvrdi drugacije je sam sebe ubedio da to sto on koristi super, sto je ok za njega, ubedjivati druge u to je besmisleno.

P9 Lite TT
 
Porediš l735 sa p9 koji košta koliko? Ubeđivati nekog da kupi lošiji uređaj samo zato što ovaj ima android je po meni besmisleno. Ovde je reč o l950 i 5x nexusu.

Sent from mTalk
 
Poslednja izmena:
P9 lite od 180e.

Moze i sa p8 lite koji je jeftiniji, nije problem, ista prica bi bila.
I sa Xiaomijem bilo kojim.
Moze i samsung J5 od 150e, duplo bolje radi od L735 a ima krs hardver..

W10m aplikacije su katastrofa i to je cinjenica.
P9 Lite TT
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno