Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Kako se sada telefoni ponasaju nakon AU update-a? Kako se sada drze baterija/zagrevanje? Ima li nekih novih annoying falinki?

Uglavnom je sve ok, ako ne pričamo o promenjenom fontu u browser-u i nekim aplikacijama...

I kako su pojeftinile u CH. L950 oko 270€ a XL 315€. Strasno povoljne cene

Sad cu da skoknem, evo :)

ako se dobija continuum dock onda vredi :)

Ima li ko problema sa whatsapp-om? Ja izludeh, vec nekoliko meseci imam problem sa notifikacijama. Desi se da se ne dobijam notifikacije, nego tek kad udjem u whatsapp odjednom krene da vibriria i pisti kad da su mi u tom trenutku stigle poruke. Onda resetujem telefon (ugasim/upalim) i onda opet fercera normalno neko vreme, nekada par sati nekada par dana... Nisam do sada resetovao telefon nijednom, sad sam napravio bekap i uradio hard reset. Ugasio sam i insider, mozda mu novi buildovi smetaju, ali sumnjam. Lumiu 920 sam imao 2 god i ukupno sam je resetovao (soft) dva ili tri puta. Zato sam i uzeo ovaj 950 kad je izasao. Sve mogu da prezivim, ali glupost kao sto su whatsapp notifikacije jednostavno ne mogu...

Isti problem imao i ja na 930, samo ne toliko dugo kao ti, već u poslednje 2 nedelje, od kad sam nabacio AU. Plus, situacija sa Vajberom i Mesindžerom bila još gora, uopše nisu primali poruke. Vratio ga na fabričke postavke iz menija, instalirao sve ponovo, i sad radi odlično, kao i pre zaglupljenja.

Ovo pišem čisto da znaš da nisi usamljen i da nas je bilo još koji smo imali sličan (pa i gori) slučaj. :)

Nadam se da će i tebi 950 proraditi posle HR.

Jesi li radio bekap svega, (poruka, layouta home screena, programa) ili si sam instalirao svaki program ponovo? Ne bih voleo da moram da radim cistu instalaciju svaki put, zato sam i pobegao od androida...

Bekap svega, mrzelo me da se bakćem od samog početka. :)
Za sad sve radi kao što treba, i nadam se da će tako raditi i dalje. :)

Kod mene radi sve kako treba za sada, a bogami telefon se znacajno ubrzao. Prezivecu ako ovo budem morao da radim na svakih par meseci, ali i dalje je daleko od win 8.1.

Mene battery drain nervira, telefon troši barem 20% više pre onog smrdljivog .545 update-a.

Sent from mTalk

Ako izgura ceo radni dan pod 3/4g i da ostane jos malo baterije posle 22h to je izvrsno.

Danas mi drugar pazario 4 meseca staru 950xl i continuum. Sad sam nestrpljiv da mi telefon stigne u ruke :D

Jel rekao koliko ju je platio? :)

Tri stoje za sve.

to je solidna cena...

inace ono 320 evra u svajcarskoj je single sim, a single sim sux.

Meni je vas vise kul single sim

Sent from ass

[youtube]KNzatcI9Fqw[/youtube]

Sent from my D6503

cisto zbog kartice manjka. nikako ne bih mogao da koristim single sim telefon danas. toliko sam navikao da imam internet na telefonu, da bi mi bilo maximalno bezveze da ga nemam- tj. imam par gigabajceta u okviru paketa jedne kartice.

Poslednja izmena:
Ima li gde kod nas da se pazari originalni punjac za Lumiu 950? Hocu da imam jedan za vucaranje.

[youtube]KNzatcI9Fqw[/youtube]

Sent from my D6503
Pogledao sam sinoć video. Nego posle mi tek palo na pamet - za ovu foru od HP-a je rekao da ima lag, tj. za taj mali što liči na laptop, jer da povezuje bežično. Ali jel to čudo nema opciju da se poveže i preko kabla? Bilo bi bezveze da nisu i to omogućili - makar preko kabela da se baca slika...

Nije lag zbog povezivanja vec zbog toga sto x86 aplikacije rade na serveru kojim se upravlja preko continuuma. Kao da upravljas racunarom preko timvijuvera pa imas lag zbog lose konekcije, a u ovom slucaju se to manifestuje i zbog slabog hardvera. Ja sam i dalje pri stavu da telefon treba da bude telefon i da sluzi kao skladiste/pokretac OS-a a sve moci continuuma da se nalaze u docku (procesor, ram, gpu, portovi, psu... cime bi se omogucilo da svaki windows telefon moze da koristi continuum) pa polako sve vise prebacivati na telefon i to do trenutka kad Intel konacno napravi dobar x86 cpu za mobilne uredjaje i baterije postanu dovoljno jake da guraju tako nesto tokom dana. No dobro, i ovako je bolje nego nista. Znamo cemu MS ide i generalno gledano - to radi, mislim na continuum. Na programerima je da aplikacije pisu imajuci i continuum na umu. Nego odgovorite vi meni na pitanje ima li punjaca za 950 da se kupi u Srbiji?

Za punjač ne znam, mada možda imaju originalni punjač u ProMobi-ju.

Za ovo što kažeš, da, moguće da je na to mislio, mada mi opet bezveze onda da je pomenuo lag samo za slučaj sa tim "polu-laptopom"... Kao kod monitora je mana što treba da računaš da ćeš negde naći monitor (pa i nekome ga uzurpirati dok ti radiš svoj posao), a kod ovoga je mana lag... Ili je onda trebao bolje da kaže u snimku, ili ja nisam pažljivo slušao. :) ...ili ipak postoji makar blag lag pri bežičnoj konekciji na taj mali monitorčić, ali to ne bi čudilo.

Ali da, što se tiče tih aplikacija sa oblaka, to je ono što je verovatno (skoro) svima mama odmah palo na pamet.

A za procesor i ostalo na polu-laptopu (da ga tako nazovem), a skladištem na telefonu, pretpostavljam da bi tu ipak bilo više problema nego sad ovako. Daleko bi sporije taj uređaj čitao podatke da telefona nego sam telefon. Ok bi to bilo u slučaju da nečim malim, ili čak i pri gledanju filma ali sigurno bi se veće aplikacije znatno sporije radio ostale.

EDIT: Još da dodam, ti bi tako na kraju stavio u taj polu-laptop sve što ima i laptop, i onda dolazimo do pitanja - zašto bi to bilo ikome praktičnije od opcije 3, da kontinuum koriste na (Windows 10) laptopu... Zato mislim da jedino ima smisla da ostane ovako - da telefon radi posao. Ne znam koje ovce bi plaćale ljusku od laptopa po ceni laptopa. :)

Poslednja izmena:
Zar je moguće da radnje koje prodaju 950(xl) nemaju i punjač koji prodaju mimo telefona?

Vrh Dno