Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Mislio sam da samo instaliras aplikaciju Radio FM Phone.
https://www.microsoft.com/en-us/store/p/radio-fm-phone/9wzdncrfhxns

Ovo sam napisao za svaki slucaj - ako te nisam dobro razumeo, ali ako sam te dobro razumeo, i hoces da kazes da i kad instaliras taj program, on prijavljuje da nemas fm radio prijemnik - to bi bas bilo bezveze...

Probao da restartujes telefon, ili soft reset (drzis istovremeno dugme za gasenje telefona i za smanjivanje zvuka, tj. tako je kod mene, mozda je za l950 drugacije)?

Ima ali je zakljucan u registri bazi pa je potrebno uci kao i na dekstopu u bazu i prebaciti sa "1" na "0" i to je to. Imam problem sto ne mogu regtool.xap da instaliram na telefon, odbija jer kako kaze zakljucan, t.j. Nema dozvolu za instalaciju, to ne mogu da provalim kako da mu omogucim. Postoje na xda forumu tako dobra objasnjenja ali kod mene nece.

Ima ali je zakljucan u registri bazi pa je potrebno uci kao i na dekstopu u bazu i prebaciti sa "1" na "0" i to je to. Imam problem sto ne mogu regtool.xap da instaliram na telefon, odbija jer kako kaze zakljucan, t.j. Nema dozvolu za instalaciju, to ne mogu da provalim kako da mu omogucim. Postoje na xda forumu tako dobra objasnjenja ali kod mene nece.

Jel ti uključen Developer Mod?

Da podelim sa svima, posle višesatnog igranja operacija otključavanja FM radia na l950 EU varijanta je uspela. Ako nekom je potrebno pojasniću ovih dana malo detaljnije.

Zbog "feedback-a", od kojeg svi imamo koristi. :)

Double tap ima veze sa crnim ekranom. Nisam imao crni ekran, ali DT je ugašen.

Pozdrav svima. Novi sam ovde, pa odmah u temu L950 da pišem posto sam je pazario pre nedelju dana. Dakle Fm Radio... Čitao sam forume da nema načina da ubacim radio bez da prckam u pozadini, so please help....

Sent from my Lumia 950 using mTalk

Kao što sam I obećao evo načina na koji sam uspeo da “otključam” FM radio na L950
Sa ovog sajta skinuti potrebne programe:
http://forum.xda-developers.com/win.../tutorial-deploy-xaps-easily-wpv-xap-t3263968

1. Instalacija softvera za PC

Potreban je I najnoviji Net framework 4.5.1
• Windows Phone SDK 8.0 Free
• Windows Phone SDK 8.1 Free
• WPV XAP Deployer Tool
• SDK developer kit 2013 sa Microsoftovog sajta
• Aplikacija RootTool.xap

Skinuti ove programe I redom instalirati. Kada to uradite potrebno je otvoriti Developer mod u telefonu

• Idite u Settings - --> Update & Security --> For developers --> Enable the "Developer mode"
• Spustiti niže I Device discovery postaviti na “on” (da je mobilni vidljiv za usb I druge konekcije.)
• Izaći iz Updatea I isključiti Wifi I prenos podataka sa sim kartice ako je uključeno
• Priključiti usb kabl sačekati da windows instalira drajvere za vaš telefon
• Pokrenite aplikaciju na PC_u “Xap deployer tool”, Add xap files (RootTool.xap), kliknuti na “Deploy”

Kada instalira na telefon ovu aplikaciju, isljučiti usb kabl I pokrenuti je na telefonu. Pratiti I tačno kako je na slici upisati u polja registry baze, kliknuti na “write” I to je to. Kada to završite restartovati telefon I sa prodavnice skinuti aplikaciju FM radio. Ako ste sve ovo uradili kako treba priključiti slušalice I “voila” Radio je tu.

Prilozi

• registry.jpg
    registry.jpg
    42 KB · Pregleda: 80
To onda moze da iskoristi i neko ko hoce da ima FM Radio na svom Redstone 2 telefonu zbog eto?
I nakon sto zavrsis posao, jel mozes da izadjes iz developer moda, i da ti FM Radio ostane, ili treba ostati trajno u developer modu?

Super si to provalio. :)

Možeš izaći iz developer moda, radio ostaje ali sve do hard reseta kada se vraća u prvobitno stanje. Microsoft je isključio fm radio samo za EU modele dok za američko i druga tržišta je ostao uključen. Razlog mi je nejasan.

Sta je sledece? Da onemoguce kameru za africko trziste?

Možeš izaći iz developer moda, radio ostaje ali sve do hard reseta kada se vraća u prvobitno stanje. Microsoft je isključio fm radio samo za EU modele dok za američko i druga tržišta je ostao uključen. Razlog mi je nejasan.

Ako je samo za EU trziste (ili evropsko, svejedno), onda je sigurno zbog nekog glupog zakona.

Na sta obratiti paznju prilikom kupovine polovne 950 XL? Ima li nesto sto je "generalno kvarljivo" kao sto je bio slucaj sa dizanjem ekrana i kamera tasterom na 930 ?

Jedno pitanjce, da li ima neko koje presao sa L830ke na L950 i koliko je dobio na kvalitetu fotki, obzirom da i L830 ima dosta solidnu kameru PureView :)

:D:D:D

covek se pita da li da predje sa 830 koja ima tres kameru na telefon koji ima trecu po redu kameru na mobilnim telefonima ikad.... e svasta cu da cujem

Mislim da he ili na gsm areni ili phone areni bila anketa gde su korisnici glasali birali najlepšu sliku panorame, područja, zgrade itd gde je 950xl ubedljivo pobedio u poređenju sa iphone, s7 itd.
Fora je bila što niko nije znao kojim su kamerama bile slikane slike.

Sent from mTalk

Ti drugi su neozbiljni ljudi i nemoj da ih slusas previse jer se ne's leba najest'.

Pa sad, da je bas tresh camera na 830ci se ne bih slozio (naravno da nije top), a bila je i ona dosta hvaljena u svoje vreme.

š7 ima odlicnu kameru, ali 950 je bolja. brzinu autofokusa na s7 ne pobedjuje niko, tako da kome je to bitno po tom pitanju je apsolutno prvi

Nazad
Vrh Dno