Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Ja sam izneo cinjenicno stanje, dao dokaz i opet nisam u pravu. Kao da slusam Vucica "zasto me to pitate", "oni! (korisnici windowsa) hoce da mi (korisnici androida) njima poverujemo", "veoma mocne sile su u igri" i slicno.

Ma kakav P9 lite. P9 je igračka od telefona, ne želim ni da vidim lite verziju.
Mislim da neces pogresiti ako kupis L950 xl,a ovima je prica u stilu,bolji je golf od audija...da nisam imao taj p9 lite,mozda bih im i poverovao ali stvarno mi je u odnosu na L950 xl delovao kao igracka,jadno i bedno a posto je uzet da se koristi kao sluzbeni telefon za firmu ja sam ga na kraju i poklonio jednom rodjaku.Sta je tim ljudima kad pricaju takve neistine ,meni nije jasno?

I ja mislim da je velika sansa da je do baterije, pogtoovu sto ledja uopste nisu nesto cvrsta i ne prianjaju vakumski, a baterija ispade samo ako se okrene bez ledja telefon.
Ali je previse cest slucaj da se otpise kao nesto sto je za poneki primerak.

Mjok baterija je stabilna, ne mrda uopšte.

Sent from mTalk

kinezu nikad ne bih dao poverenje u kupovini..kakvi bre huavei...neka hvala..

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Što se tiče baterije...
Postoji mogućnost labavog kontakta na samoj ploči...
Tada će doći do restarta...

Ja sam izneo cinjenicno stanje, dao dokaz i opet nisam u pravu. Kao da slusam Vucica "zasto me to pitate", "oni! (korisnici windowsa) hoce da mi (korisnici androida) njima poverujemo", "veoma mocne sile su u igri" i slicno.
To meni odgvaras za bateriju??

@Enemoon, ja svaki iPhone isprobam koji dan (nista ozbiljno, nego sta bi ja koristio, cisto da ne ispada da ga kudim bez da iskustva). P9 Lite sam imao prilike da probam isto, i to bas da probam sve sto radim inace na fonu (posto na Androidu imam sve sto koristim, za razliku od druga dva OSa).

Mnogo robustnije deluje od Lumia, mada to uopste nije tesko (moras priznati da je izrada Lumia bas slaba, pogotovu za flagship tipa L950).
To nije flagship telefon, i ekran se ne moze porediti, ali van toga, ako hocete da vam neko, sem vec uverenih DejanaWP, poveruje, moracete ozbiljno da uporedite.

L950/XL deluju kao igracke, izrada je smesna za kineski telefon, kamoli za flagship. Sljamsung S3/S4 nisu delovali ni 10-ti deo plastikanerski.
Sta drugo mozes da poredis? Bateriju, za nesto sto se samo kao telefon koristi? Cim upalis Edge, ode baterija mnogo brze nego na P9 Lite.

@alfaunits, ne vidi ko me je zadnji citirao.

Čak i da edge "isprazni" bateriju, ovaj opet ima usb-c konekciju (bolje nego usb 2.0) i ima još i brzo punjenje baterije, do 70% za 30min.
To je već 6 tački u korist Lumie.

Ako ti ne treba punjenje, brzo punjenje konkurencije nije nikakva prednost :)
Kojih 6? Ja vidim jednu samo. (ekran)

Ne znas da brojis, 6 and counting :) Live/dead tiles, 7..

Ako ćemo realno kamera i ekran su dosta bolji na 950,pogotovo kamera, ali ako u obzir uzmemo subjektivni doživljaj "lepote" i "jednostavnost" korisnika wp os-a onda ima mnogo više stavki. [emoji3]

m2 note

Sarkazam i cinizam, protkani "humorom" nisu vrline hrišana.
U svakom slučaju, zaobiđite me sa tom smešnom pričom boljitka.
Ovo je jedna od windows tel. tema, pa budite toliko učtivi i pridržavajte se pravila foruma.
Hvalite svoje uređaje u za to namenjenoj temi.
Bez uvrede...

Ovo je jedna od windows tel. tema, pa budite toliko učtivi i pridržavajte se pravila foruma.
Bez uvrede...
Wow zanimljivo, a ja sam bio ubedjen da je ovo forum vezan za tehnologiju, a ne religiju, povela se diskusija vezana za prednosti i mane u odnosu na p9 lite (direktno vezano za temu, a ne off topic za razliku od 90 % tvojih postova).
U velikoj većini postova u ovoj, a i ostalim temama vezanim za wp, kad god neko od "vas" (trenutnim korisnicima wp) nema argumenata da odg. Pocinje da vredja, i naziva raznim imenima ( to je veoma "hriscanski"). [emoji1] bez uvrede...

m2 note

Poslednja izmena:
Bez uvrede...
Covek je rekao da se razmilja L950 ili neki Android. Mislim da je suludo davati toliku cifru na L950 (poklon, pa znaci novu).
Ako mislis da ja kudim ili hvalim ovde - pa ovo je najprizemljenije sto se moze ;)

P.S. da i kamera je bolja na L950. Ali to je to - ekran i kamera.

@Nightmare

Ja sam pisao o ovome... "hrišana" :d :laugh: Sekta! Nisam naveo Hriscane!

[YOUTUBE]watch?v=Sr-AGK5eJP4[/YOUTUBE]

@alfaunits

Sve ja to razumem, ali ti direktno tvrdits da je sve isto ili gore u odnosu na P9 Lite, a navodis jedino ekran kao bolji...

Po meni je bolji telefon Microsoft Lumia 950XL, jeste, skuplji je 50€.

http://www.mobilyx.se/microsoft-950-lumia-xl-32gb-black.html

http://www.mobilyx.se/huawei-p9-lite-16gb-3gb-ram-dual-sim-rose-gold.html

I na kraju, ako je samo "ekran" bolji, kamera nije... :D Ja bi pre kupio Lumiu 950XL.

Ako ti ne treba punjenje, brzo punjenje konkurencije nije nikakva prednost :)
Kojih 6? Ja vidim jednu samo. (ekran)
Cekaj mislis da je kamera bolja na p 9 lite ?
[emoji24]

http://www.phonearena.com/phones/compare/Huawei-P9-lite,Microsoft-Lumia-950/phones/10043,9544

Nema hardvesrski P9 lite nista bolje sem kucista i ako neko misli sw, tj daje prednost droidu.

Inace smesno je porediti flagship i mid range.
Bar ja kada bi prelazio sa lumie, isao bih na neki flagship droid a ne na mid range, logicno.
Zato i kada sam posle godinu ipo presao sa Z2 na 950 progledao sam koliko bolja kamera i ekran je na lumiji, razlika vredna promene, a sto se tice sistema, na sistem sa navikao i upoznat sam sa njim jos od pocetka WP.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
P9 lite ne može da se poredi sa 950, a jok da je bolji u nečemu, ne znam čemu ovakvi postovi.
Za 200€ (ko nije app manijak) nema boljeg telefona od Lumie 950.

Realno da ste rekli P9 pa da kazemo u svakom smislu bolji, ovako od p9 lite pravite flagship LOL

Sent from mTalk

A da se vratim na imbaqq-ovo pitanje,kad bih nekim slucajem(ne daj Boze) morao da predjem na android,posle l950xl bih jedino mogao na neki samsung note a i to teska srca.

Samsung-ova Note serija je isto dobar izbor, bez obzira na skorašnje probleme sa baterijom, koji se mogu desiti svima.
No da se vratimo na temu, 950 (XL) je dobra kupovina.
I naravno, ako ne patite od nekih specifičnih aplikacija, može proći.

Sa 950xl možeš i na mate 9. Ja prezadovoljan istim.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Poenta je da ne mozes sa cistom savescu preporuciti nekom Windows telefon od 200-250e, osim ako taj nije neki ekstremni Windows entuzijasta/optimista. U ovom slucaju je bese necija zena ili devojka? Zaboravio sam vise.. Tek ce u tom slucaju biti nervoze i nerviranja.
Sve sto se tice korisnickog iskustva je losije na Windowsu, moras da predjes preko gomile stvari, da predjes preko toga da nemas zvanicnu YT aplikaciju, da nemas normalnu FB aplikaciju (otvaranje od 10 sekundi cak i na 950/xl), nemas aplikacije za banke, za GSP, ja koji ne igram igre uopste pa sam hteo barem 8 Ball Pool da odigram sa ortakom, naravno da ga nije bilo..
Integracija Google Photos i Google Drive-a sa telefonom je jedno 5 godina ispred Onedrive implementacije.. Microsoftove mape ne mogu da se porede sa Google Maps..

Plus postoji rizik da cak i ove najpopularnije aplikacije kojih ima jednostavno ukinu podrsku svaki cas..

Koja je poenta koristiti telefon koji je u svakom softverskom aspektu losiji od druga dva sistema, gde je sve preko stapa i kanapa.. zasto bi to neko radio sebi ili devojci?

Previše straha Borise rekao bih bez razloga sve što sad radi od aplikacija radiće i u narednih 2 godine sasvim sigurno, youtbe radi preko edge bez problema ukoliko nećeš zamensku app, fb koristim takođe preko edge jeste slabije u odnosu na fb app ali radi korektno.... Zašto je po tebi win loš softver u odnosu na druga dva?

Sent from mTalk

Poenta je da ne mozes sa cistom savescu preporuciti nekom Windows telefon od 200-250e, osim ako taj nije neki ekstremni Windows entuzijasta/optimista. U ovom slucaju je bese necija zena ili devojka? Zaboravio sam vise.. Tek ce u tom slucaju biti nervoze i nerviranja.
Sve sto se tice korisnickog iskustva je losije na Windowsu, moras da predjes preko gomile stvari, da predjes preko toga da nemas zvanicnu YT aplikaciju, da nemas normalnu FB aplikaciju (otvaranje od 10 sekundi cak i na 950/xl), nemas aplikacije za banke, za GSP, ja koji ne igram igre uopste pa sam hteo barem 8 Ball Pool da odigram sa ortakom, naravno da ga nije bilo..
Integracija Google Photos i Google Drive-a sa telefonom je jedno 5 godina ispred Onedrive implementacije.. Microsoftove mape ne mogu da se porede sa Google Maps..

Plus postoji rizik da cak i ove najpopularnije aplikacije kojih ima jednostavno ukinu podrsku svaki cas..

Koja je poenta koristiti telefon koji je u svakom softverskom aspektu losiji od druga dva sistema, gde je sve preko stapa i kanapa.. zasto bi to neko radio sebi ili devojci?

Ja presao sa Z2 i ne vidim sta je to preko stapa i kanapa na WP...
Sestra isto koristi WP i ne buni se, ima Skype i Viber i to joj je najpotrebnije...
Rekoh sa 950\XL jedini spas je posle neki flagship model pa makar bio i 2015/2016 ali nikako mid range... Najvise zbog odlicnog ekrana i kamere.

Sent from mTalk

@borise,pricas neistine.Toj gospodji verovatno nikad nece,kao ni meni, faliti GSP aplikacija.Za banke netacno da nema,ja za Rajfajzen imam,jedino nema za one leve(a to su po meni sve one koje nisu napravile aplikaciju za wp).Shvati da nije svakome najvaznija stvar u zivotu Fb,ako uopste mozes,posto vidim da konstantno o Fb-u pricas,ako se secam rekao si da ako fb ukine aplikaciju za wp,to ce biti kraj winp i slicne nebuloze.Ovim telefonom sam PREZADOVOLJAN jer me nikad nije izneverio,poput nekih prethodnih androida.Mnogi moji prijatelji takodje koriste isti i ,naravno da ga ne bi menjali jer su i oni prezadovoljni.Cak su i poznanici koji imaju l 650,l640xl isto zadovoljni ,tako da sve sto ti pises ovde nije tacno,verovatno je izazvano nekim tvojim animozitetom prema Ms.

Videh pre neki dan akciju na ebay.de za 950 XL,nov - 220e,bese msilim oko 30-50 kom? Prnulo za dan-dva...
Da nisam sada uzeo grafu i kuhinjski namestaj,garant bih ga uzeo,pa makar kasnije Alphi poklonio :)
Voleo bih da probam da ga integrisem u sistem na poslu,postoji mogucnost da mi moze olaksati posao pa da probam...

Nazad
Vrh Dno