Utegnutost iOS-a neces naci nigde drugde, bez obzira sta ti kazu ostrasceni. Generalno gledano Lumia 950 (xl) je odlican telefon, prednosti su: kvalitet razgovora, kamera, ms servisi (ako ih koristis) integrisani u sistem, solidna replacable baterija ako nisi web dzanki, odlican displej, prosiriva memorija i verujem da bi svako dodao jos nesto njemu svojstveno. Mane: nije od metala (ako ti to nesto znaci ali za mene to nije mana), zvucnik nije u rangu sidnejske opere ali ekvilajzer nadomesti neke tonove sasvim fino. Sto se tice izgleda, kao i izrade, nekome se svidja nekome ne, to je na tebi kakav dizajn volis. Ja licno sam minimalisticki nastrojen pa nemam nikakve zamerke. Neko voli flashy stvari pa mu je 950 ruzan, stvar ukusa. Sto se tice windowsa, meni licno na 950 xl sve radi ok ali ima jos stvari koje treba srediti. Od oktobarskog patch-a baterija mi traje jos duze nego ranije. Razlika u procesorima izmedju 950 (xl) i 650 je drasticna tako da se i to oseti u samom koriscenju. Multitasking radi odlicno, continuum takodje (bar one aplikacije koje mogu da rade preko istog). Ako ti se svidja ideja i organizacija windowsa onda je 950 (xl) definitivno najbolja kupovina koju mozes da napravis jer pruza najvise za ulozeno. Fluidnost iOS-a neces naci ali nije ni toliko lose kao sto pricaju ljudi koji su windows koristili proslog novembra. Zapravo, drasticno je bolje nego onomad ali, ponavljam, ima jos stvari na kojima treba poraditi sto MS i cini. Sporije nego sto bismo voleli ali bar radi. U principu, sve se svodi na to da li ti odgovara koncept windowsa. Ako da onda slobodno idi u kupovinu i moja preporuka ti je 950 XL osim ako nemas male sake, neces se pokajati. Izdvoj pola sata da namestis sve servise (ako koristis MS servise kao ja onda sa jednim logovanjem imas sve), restartuj telefon nakon toga i uzivaj. Integracija sa w10 na PC je tek poseban uzitak. Neka jos neko iznese svoja iskustva pa izvagaj nesto izmedju.