Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

On prica o pikselu a ti pricas o windowsu. U sustini se slazete, samo se niste razumeli

Ja ne bih ovo komentarisao ali sam imao S3 i znam "kako" radi bože sačuvaj, ali nisam imao l730 i ne mogu da tvrdim da je ista l735 svakako se ne bih se složio sa tobomu ovoj konstataciji ali bože moj ....

Ja ne znam na koju foru bolje radi S3. Ali je meni ono blagi uzas. Evo stoji jedan u fijoci. Upalim ga povremeno i on se vuce ko prebijena macka. Mozda radi bolje hrome od edge ali generalno radi losije od L535 a L730 je boljo hardverski od L535 pa ne moze da radi losije

Vidis da je napisao da S3 ima neki custom rom, onda i moze da radi dobro dok je stock uzas.

Sent from my D6503

s3 i s3 neo su dosta razliciti uredjaji

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

I softver je vrhunski. Nema zastoja, nema bagova, ..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

To moram da se slozim.

Nije vise stanje kao nekada da Android mnogo zaostaje u kvalitetu sistema. Pixeli ce raditi odlicno to je sigurno.
Meni s7e radi prilicno dobro. Po neki bag tu i tamo. Po neki crash aplikacije.

Meni iskreno sistem kao sistem mnogo vise se svidja windows ali aplikacije su dosta dosta bolje za android.

I dalje koristim moju 640 lumiu uporedo sa s7e .

Nadam se da ce neki surface telefoni ubrzo i vraticu se ja na windows.

Da, stock na S3 jeste uzas, cim se malo pocne koristiti. ALEXNDR ga ozivi (stock debloated). S3 Neo je vec u rangu S4, mozda i bolji, ali ekran je slabiji.

L640XL sam imao isto, isto mi se ponasao kao L730. Nema nekako elana kada se skroluje kroz tabove u Edge-u. Za setanje kroz appove izgleda zustrija od S3/Neo.

Da li je neko imao problema sa povezivanjem Continuuma preko Samsung smart TVa bezicnim putem?

Do nove god uzimam fon, penzionisem Z2 :)

950 je u uzem izboru, ako ne nadjem za 300e Z5 vracam se na WIN mozda :D

Treba mi misljenje realno nekog vlasnika W10 i naravno 950ice, ne ´bi planirao XL verziju.

1. Kakva je izrada? koliko je kvalitetan build sveukupno?

2. Kako radi kamera - ois i ima li raw-dng da li u ubacili? koliko moze dugo da snima 4k a da se ne uzari? Ne sumnjam u kvalitet fotkica :)

3. Double tap to wake up? gLance u fullu? kao na 1020?

4. Koliko cesto izlaze FW, sta su generalno poboljsali tj sta je bio problem?!

5. Trajanje baterije i koliko se brzo puni, koliko se greje pri fotkanju ili snimanju 4k??

Hvala :)

Poslednja izmena:
Uf...

1. Od 1-10 ocena je 8,5, mada treba uzeti u obzir da sam ja 920, 1020, 925 i 930 gledao sa ocenom 9. Deset ocena je kad uzmeš mozo, uzeo sam crni sa crnim rubom, koža... Sad je 10.
2. Da, i moj se ne greje...
3. Da
4. Imao sam 3 firmware update, osim DT, nisam video značajnije promene.. I da, glupo je bilo rešeno, sto kad se puni, bleji upaljen info.
5. Bićeš zadovoljan!

Nema puno razlike izmedju 950 i 950 XL za to sto pitas.

1 - ako volis plastiku bices zadovoljan, ako ne volis - imas opciju da promenis na nesto kvalitetnije.
2 - Kamera je brutalna. U prvih dan-dva ces sigurno misliti da nije tako ali ubrzo da shvatis kakva je zver u pitanju. 4K moze da snima koliko imas prostora na kartici, battery wise sigurno oko 3h. Umlaci se malo ali to je ipak moranje jer je u pitanju 4k. DNG ima naravno, od prvog dana.
3 - Si
4 - Po potrebi, mada je pitanje da li ce vise izlaziti jer nema sta da se sredjuje. Eventualno ako bude moralo zbog neke funkcije koja bi to zahtevala.
5 - To zavisi od tebe. Edge ume da pojede bateriju, preceste sinhronizacije takodje umeju da uzmu dobar deo kolaca. Ja imam jedan MS nalog na kojem drzim sve, i koristim kameru cesto tokom dana, plus je telefon stalno na netu bilo preko 3G bilo preko WiFi i kad idem da spavam (obicno posle ponoci) baterija mi je na nekih 40%. Radno vreme mi je 7-15h. Ako ne pustis edge i kojekakve mesindzere u pozadini da ti vrsljaju kako im se cefne ocekuj oko dan ipo normalnog koriscenja ali je sigurno da se kuci neces vratiti prazne baterije ili da ces pred kraj radnog vremena morati da ganjas uticnicu. Takodje, imaj na umu da ne rizikujes s trajanjem baterije jer je USB-C jos uvek novina i tesko da ces naci punjac kod ortaka, pa nakon nekih 7-10 dana kad stvoris rutinu planiraj punjenja i praznjenja :)

Hvala, dovoljno ste napisali [emoji41]

Ljudi da se ja nadovežem, u maniru draga saveta... :)

Rešavam se uskoro svog drndoida, takođe bih uzeo 950. Manje, više
sve ste već odgovorili prethodnom forumašu.

Samo imam jedno pitanje, viđam među brojnim oglasima da nude 950
sve u maniru, star jedan dan, kutija, garancija, kupac prvi aktivira telefon itd.

Cena na takvim oglasima je oko 280 evra. E sada vidim da se po prodavnicama kreće
i na oko 500 evra, što je ipak velika razlika.

Koja je caka sa ovima što prodaju po 280, ( kontam da ne plaćaju porez itd. mada ga
ne plaća ni većina ovih malih prodavnica telefona ), osim toga jel ima još nešto?

Poslednja izmena:
To su telefoni kupljeni ili kod operatera uz neki skup paket za dinar npr. ili neku bagatelu, dobijeni od firme (sta god) ili od madjara. U prodavnicama je skup iz razloga sto ga nabavljaju iz inostranstva po MSRP pa onda uracunaju troskove transporta + porez, pa carinu + porez, pa porez + porez, pa marzu + porez, i na sve to dodaju jos poreza. Kao i na svu ostalu tehniku uglavnom. Pa SanDisk Extreme Pro microSD kartica (jedna od retkih koja moze da upise bitrate 4k snimanja 950) od 64GB u svetu kosta 30e a kod nas preko 3x vise.

Cek koliki je bit rate kada snima 4K, meni na Z2 4K lepo snima na Transcend UHS1 kartici koja je tu negde 40 read / 20 mb write

Na Lumiji 4k ide na 52Mbps, u tom rangu je i Z2. Ne verujem ja proizvodjacima previse kad su specifikacije memorija u pitanju jer brzine obicno vaze ako je kartica sveza i do 20% napunjena. Zato i gledam ovu SanDisk jer ima "Read Up To 95 MB/s / Write Up To 90 MB/s" pa kad se to prepolovi i pohaba, i u obzir uzmu i gremlini dodje se na brzinu koja zadovoljava 950 :D

Poslednja izmena:
Moja je upola sporija pa lepo snima na nju 4k, mislim da nece biti problema na 950 sa ovom.

Evo 70Mbps

b32cb563ecedbc35ee99a9b85db4f5fb.jpg

Mogu samo da ti kazem sledece... Crkao sam od smeha kad sam video...

[YOUTUBE]iIOvYthmxIQ[/YOUTUBE]

Ovako, od pojave androida sam koristio androide (nexusi, sony s i z serije), zatim sam nekoliko meseci imao lumiu 650xl i od decembra iPhone 6s.
Dakle poznata su mi sva tri sistema i prednosti i mane svakog od njih. Ono što me interesuje je kako se pokazala lumia 950 u praksi? Naime, svi telefoni koje sam zadnjih par godina ima su bili top tier po brzini, dok je 650xl bio sporiji telefon, te nisam mogao da steknem valjan utisak o utegnutosti win 10 sistema na njemu (8 je leteo, a 10 je bio preview insider u to vreme).

Sad me nešto žulja da promenim 6s za lumiu 950, pa ako se neko zezao sa oba telefona i može da kaže reč dve o iskustvu, bio bih zahvalan.

Utegnutost iOS-a neces naci nigde drugde, bez obzira sta ti kazu ostrasceni. Generalno gledano Lumia 950 (xl) je odlican telefon, prednosti su: kvalitet razgovora, kamera, ms servisi (ako ih koristis) integrisani u sistem, solidna replacable baterija ako nisi web dzanki, odlican displej, prosiriva memorija i verujem da bi svako dodao jos nesto njemu svojstveno. Mane: nije od metala (ako ti to nesto znaci ali za mene to nije mana), zvucnik nije u rangu sidnejske opere ali ekvilajzer nadomesti neke tonove sasvim fino. Sto se tice izgleda, kao i izrade, nekome se svidja nekome ne, to je na tebi kakav dizajn volis. Ja licno sam minimalisticki nastrojen pa nemam nikakve zamerke. Neko voli flashy stvari pa mu je 950 ruzan, stvar ukusa. Sto se tice windowsa, meni licno na 950 xl sve radi ok ali ima jos stvari koje treba srediti. Od oktobarskog patch-a baterija mi traje jos duze nego ranije. Razlika u procesorima izmedju 950 (xl) i 650 je drasticna tako da se i to oseti u samom koriscenju. Multitasking radi odlicno, continuum takodje (bar one aplikacije koje mogu da rade preko istog). Ako ti se svidja ideja i organizacija windowsa onda je 950 (xl) definitivno najbolja kupovina koju mozes da napravis jer pruza najvise za ulozeno. Fluidnost iOS-a neces naci ali nije ni toliko lose kao sto pricaju ljudi koji su windows koristili proslog novembra. Zapravo, drasticno je bolje nego onomad ali, ponavljam, ima jos stvari na kojima treba poraditi sto MS i cini. Sporije nego sto bismo voleli ali bar radi. U principu, sve se svodi na to da li ti odgovara koncept windowsa. Ako da onda slobodno idi u kupovinu i moja preporuka ti je 950 XL osim ako nemas male sake, neces se pokajati. Izdvoj pola sata da namestis sve servise (ako koristis MS servise kao ja onda sa jednim logovanjem imas sve), restartuj telefon nakon toga i uzivaj. Integracija sa w10 na PC je tek poseban uzitak. Neka jos neko iznese svoja iskustva pa izvagaj nesto izmedju.

Dobro jel sposobna lumia 950 da npr uvece ga skinem sa punjaca npr oko 22h i da izdrzi do 20h sledeci dan , znaci mtalk, facebook , par slikica, dva sata muzike, messenger, viber i wa, skype kombinovano do 2h , pozivi do pola sata ? moze li to on? osvetljenej na 50% npr ...
Koliko skine posto preko noci ako je ukljucen gps, bt, mobile data i wifi?

Poslednja izmena:
Hmmm, teško...
Nije nemoguće ali teško.

Sent from mTalk

@imbaqq
Nema šanse da si koristio 650xl. Prosto, ne postoji.
Obzirom da si "ganjao" i 8.1 i 10, onda si verovatno imao 640(xl), jer 650 nema 8.1.
Ako si koristio 640, moram da ti kažem da telefon nije u rangu gorepomenutih telefona. Daleko je ispod. Ako si bio zadovoljan sa njim, i sa 950 ćeš sigurno biti zadovoljan.

Ja sam govorio za lumiu 650, znam da ne postoji 650xl. Meni baterija na 950xl drzi fantasticno, prosek mi je dan ipo. Navukao sam se na angry birds pa sad malo vise srcem bateriju :D

Eno u MTS ko kupi 950 dobije 520 na poklon, čiste zalihe :D

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Nisam ni pogledao cenu iskreno jer znam koliko to kod njih može da košta...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

@imbaqq
Nema šanse da si koristio 650xl. Prosto, ne postoji.
Obzirom da si "ganjao" i 8.1 i 10, onda si verovatno imao 640(xl), jer 650 nema 8.1.
Ako si koristio 640, moram da ti kažem da telefon nije u rangu gorepomenutih telefona. Daleko je ispod. Ako si bio zadovoljan sa njim, i sa 950 ćeš sigurno biti zadovoljan.

Prebacio sam. Imao sam 640xl. A 950 crna je bila do skoro 45000 u g. Sad ima bela za 50000. Pa ko mislim prodam iphone i ponovim se :)

Pa opet ti dodje na isto, 950 je mnogo brzi telefon. Nego reci ti nama sta se tebi svidelo a sta ne na win10 dok si ga koristio pa da te postavetujemo ima li realne koristi za tebe da predjes u nasu sektu :d E da, moraces da nam prepises svu imovinu i mesecno placas 2/3 plate a mi to saljemo MSu da bi nastavio da razvija OS za nas par fanatika :) Cisto da znas s kime ces da se druzis ako se odlucis za takvu "glupost" u zivotu.

Nazad
Vrh Dno