Šta je novo?

Lowculture.org - zasto je ugasen [2]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
....i opet ista stvar. Ovaj put jos gore (pogledajte attach). Ovo je sah mat, nemam kuda dalje... do daljnjeg.
Cisto da budete u toku sa novonastalom situacijom.

Prilozi

• mail.txt
    1.6 KB · Pregleda: 364
bili reshili stvari sa dedicated serverom?

Da.

A obecati da se vise proizvodi te firme nece naci na sajtu ? :)

Salu na stranu, nije vreme za salu, ali mislim da jedino promena domena moze da ozivi sajt...

I ko zna, mozda i ovo citaju, tako da kao sto kutija rece Sah mat :(

Poz.

Definitivno LC će morati da menja naziv, ili bar URL pošto mislim da će sada krenuti napadi sa više strana. Ako planiraš da nastaviš, predlažem ti da napraviš letnju pauzu, da se stvar malo slegne pa da onda vidiš šta da radiš tamo negde od septembra. Nikako ne treba da se zezneš kao prošli put pa da digneš sajt posle par dana.

Sreća u nesreći je da nije u pitanju neka ozbiljna firma sa skupljim softverom.

Postoji li neki način da ubuduće SMS-om plaćamo članarinu? Koliko je to izvodljivo?

Yep, kutijo vreme je da se umesto promene nickova (smesna akcija BTW) menja ime domena.

Lowculture.org -> RENAME 2 ?????

Ovaj baja verovatno pomno prati razvoj i ceka te na penal.
Sad stvarno vise nije vreme za zezanje....

Ne razumem u cemu je problem ?! Pa LC ne hostuje programe, krekove itd. vec samo linkove tj. informacije i jasno je naglaseno da LC ne odgovara za sadrzaj. Dakle u cemu je problem ? Obrisi samo link ka programu od tog seronje, posalji mu mail da se nosi u pm i kraj. Pa on nek prijavi sta oce, ne moze ti nista, ti drzis forum, a ne pirateriju...

PS. Takodje ima i onaj warning pri ulasku u sajt, a to tebe i tvog hosta resava odgovornosti za tuzbe kojima ovaj seronja preti.

ah da, umalo zaboravih, posalji tom liku mail da se ne brine, takav shi* od programa i tako niko nije skinuo niti nekom treba :D

Poslednja izmena:
Mislim da se seronja ne bi zadovoljio sa tim.... bar ne posle ovog drugog upozorenja. Čak se plašim da bi obavestio još neke veće softverske kompanije.

Dobra varijanta bi bila da se organizuje SMS plaćanje članarine, i u dogledno vreme dedicated server. 50-ak dinara mesečno nije puno... e sad, ja ne znam koliko je u stvari dovoljno za dedicated server. :)

Poslednja izmena:
brate, ima drugih besplatnih boardova kao sto je LC, zasto bih placao nesto ? Nije da mi LC nije drazi od svih tih drugih, jeste drazi mi je i nedostaje mi vec sada, ali nije jedini...

Hm, sada vidim,
pa nije mrva lud da ide na sud... zar ne ?

Hm.... pa baš ako ti je drag i treba da pomogneš. :)
Mislim, ja nemam nikakve veze sa LC-om, ali sam aktivno učestvovao u njegovom radu, i bilo bi mi žao da se ugasi zauvek. A ne znam da li kod nas postoje slični boardovi.

Pa pokusavam da pomognem...Da taj lik moze i da ima na osnovu cega da tuzi, vec bi tuzio.

Sto se boardova tice, ne znam da li ima nasih ali ih ima kolko oces, bas sam malopre pretrazio jedan i isto ima soft od tog seronje i ne vidim da je board ugasen. Postavio sam pitanje tamosnjem adminu da li je imao problema sa tim likom, cekam odgovor...bas me interesuje..

@techtris: dedicated server se (bar tako mislim) tesko moze isplatiti clanarinom od 50 din. LC bi morao da ima ogroman broj clanova da bi se to postiglo sa tom sicom. Pre sam za onu koja je pisala kada se forum vratio - 200.

Poslednja izmena:
Pa pokusavam da pomognem...Da taj lik moze i da ima na osnovu cega da tuzi, vec bi tuzio.

Mislim da gresis, stranci su tako vaspitani da te 2 puta upozore i to po njihovom zakonu i ide tako. Mora prvo 2 puta ali jednom minimum pismeno da te obavesti da si prekrsio njihov zakon a te ako nastavis ima pravo da te tuzi i samom tim sigurno dobija presudu. Em sto imaju para jer su preko em sto nasa drzava nece da pravi medjunarodnji problem zbog jednog klinca nego ce prihvati sve to ako ovaj bar nesto dokaze i kraj price. Moram priznati da mrva bas ima muda nakon svega.

Govorim iz licnog iskustva sa tim istim likom. Mene su odmah izbacili sa servera.

Da pitam posto nisam bas upucen sa tim stvarima, znaci kako taj lik zna ko je kUdtiHaEX? I koga ce on uopste da tuzi, kUdtiHaEX-a?

Dobro, to je do host-a, sve bi bilo drugacije da ima sopstveni dedicated server...

Pa niko nije rekao da ce iko da tuzi kutiju ili bilo kog clana tamo.
Tuzice hosting kompaniju ako i dalje nastavi da ga hostuje.

Svi ostali smo za sada bezbedni.

P.S.

Pa i sopstveni dedicated server moze da se ugasi. Verujte mi.

Opet iz licnog iskustva jer ja imam dedicated server od 100$ mesecno.

E ljudi nemojte da gledate na to da treba da se plati clanarina i da dajete odgovore tipa sto da dam pare ima i drugih foruma. Ima i drugih ali ovaj je domaci i bilo bi lose da bude ugasen zauvek. Sta je 200 dinzi, toliko verovatno svako od vas trosi dnevno.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Pa i sopstveni dedicated server moze da se ugasi. Verujte mi.
Naravno da može ako je u nekom data centru ali ako je server kod kuće, e, onda je to neka druga priča.

Nisam posećivao taj forum i ne znam šta se sve tamo dešavalo al' predpostavljam da nema proletera-komunista među posetiocima što podrazumeva poštovanje tuđeg vlasništva, te me čudi sva ova kuknjava i negativan stav prema liku koji nastoji da zaštiti svoju intelektualnu svojinu. Na kraju krajeva svakoj razumnoj osobi trebalo bi da je jasno šta sledi ukoliko se ne poštuju određena pravila.

Stvorenje je napisao(la):
Nisam posećivao taj forum i ne znam šta se sve tamo dešavalo al' predpostavljam da nema proletera-komunista među posetiocima što podrazumeva poštovanje tuđeg vlasništva, te me čudi sva ova kuknjava i negativan stav prema liku koji nastoji da zaštiti svoju intelektualnu svojinu. Na kraju krajeva svakoj razumnoj osobi trebalo bi da je jasno šta sledi ukoliko se ne poštuju određena pravila.
A bio si cool lik :smoke:

Drumski_Ratnik je napisao(la):
E ljudi nemojte da gledate na to da treba da se plati clanarina i da dajete odgovore tipa sto da dam pare ima i drugih foruma. Ima i drugih ali ovaj je domaci i bilo bi lose da bude ugasen zauvek. Sta je 200 dinzi, toliko verovatno svako od vas trosi dnevno.

Sacekajte da istekne registracija domena. Zatim ga registruj krajnje anonimno.
Kada odradis to, javi se ovde pa cemo da vidimo za server.

Nice :) cekaces jos samo 3 godine :)

Drumski_Ratnik je napisao(la):

Znaš šta, sve to stoji... ali meni je 100 plafon za sada, s obzirom da su mi mesečni troškovi poprilični, bar dok ne počnem da radim tako da....

Mislim da bi 50 - 100 bilo OK ako bi se ljudima omogućilo da to uplate bez cimanja oko uplatnica. Twister reče da je to malo za dedicated server, što je verovatno tačno, ali ako staviš 200 dinara mesečno rizikuješ da imaš mnogo manje članova koji su spremni to da plate.

Pa ajde da bude i 200... to je cena jednog DVD-a iz novina, ili dva Divx-a sa ulice, nije strašno....ali da pristup bude ekstra lagan... tu bi definitivno SMS odradio puno toga. To je neki pravac u kojem treba razmišljati...

A osećam da onaj lik Wieser svako jutro proverava da li sajt ponovo radi :)

A da ti lepo Kutijo ipak otvoris domen pod drugim nazivom, obavestis nas na mail na kom je mestu, pa da krenemo "jovo nanovo".

Stvarno steta da jedini domaci "balkan w**** community" bude ugasen.

Sto mi moramo biti losiji od Rusa ? :d

Ili tako ili malko drugacije :) Elem, sada je vreme ispita i sad nisam u mogucnosti da se tome 100% posvetim, ali u julu cemo videti dalje. Neka stvar malo odlezi i nek se sve to smiri, dotle cemo da pripremimo forum i da ga tehnicki i vizuelno doteramo, eventualno registrovati nov domen i nastaviti dalje.

Opet, iznad svega toga i dalje stoji znak pitanja - sta i kako. Radi informisanosti usera otvoricu forum (negde) pa mozemo i tamo da se dogovorimo oko predloga za clanarinu...

Cisto da se razumemo - ja necu nikome da otimam pare. Znam da nikome ne cvetaju ruze i da je, u principu, davati pare za neki tamo forum vecini besmisleno.
Svako prema svojim mogucnostima.

techtris je napisao(la):
A osećam da onaj lik Wieser svako jutro proverava da li sajt ponovo radi :)
Možda da onda sajt bude nedostupan u jutarnjim časovima!?? :p Tako bi možda zavarali trag... :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
....i opet ista stvar. Ovaj put jos gore (pogledajte attach). Ovo je sah mat, nemam kuda dalje... do daljnjeg.
Cisto da budete u toku sa novonastalom situacijom.

Vidim da ovaj tip iskljucivo gleda svoj log i da je osnovni problem gomila GET-ova nekog tamo fajla?

Neko vec to predlagao u prethodnom threadu o LC... Aman, zabrani pravljenje href tagova i onda neces moci onda da ostavljas LC referer bilo gde. Gotova prica.

Ja doduse pratim samo Driverovu stranicu na LC pa nisam nesto obavesten sta trosite od forum softvera. Na phpbb bi to moglo prilicno lako da se uradi, verujem da i kod drugih moze sa slicnom lakocom da se "premosti" problem.

Meni je zapalo ovo: "As you may don't know your country is also a member of Bussines Software Alliance". Da li moze da se forum postavi na nekom domenu ko nije "member of Bussines Software Alliance"? (mozda previse lupetam, ali to mi je palo na pamet)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno