Šta je novo?

Lowculture.org - zasto je ugasen [2]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa može da otvori .tv domen, koliko mi je poznato da Tuvalu nije član BSA... Zato je to zemlja sa najviše servera po kvadratnom kilometru... :D :d

My 2 cents: mislim da se ništa neće postići time što će forum otvoriti pod drugim domenom, i drugim izgledom. Ovaj (ili neki drugi) lik će ga naći, opet poslati mail i tako u nedogled.

Po meni bi rešenje bilo pravljenje skripte koja radi automatski search-replace svega što je postovano, i tako što će sve "http://" prebaciti u "hxxp://". Tako recimo radi ebooksclub.org, i vidim da su uspesni. Ta je skriptica od dva reda, a garantuje da ne moze da se postavi link, mogu i ja da je napravim ako treba, sto nije nikakva umetnost.

Takođe, u forum administraciji zabraniti BILO KAKVO unošenje linkova i to je to. 99% sigurna zaštita.

Long live LC!

Ljudi lako je o tome pricati ovako. Ali da li ste vi upuceni u to sta se kUdtiHaEX-u ('bem te u nick) moze dogoditi ako ga provale? Da li je vredno rizika?

violinista je napisao(la):
Po meni bi rešenje bilo pravljenje skripte koja radi automatski search-replace svega što je postovano, i tako što će sve "http://" prebaciti u "hxxp://". Tako recimo radi ebooksclub.org, i vidim da su uspesni. Ta je skriptica od dva reda, a garantuje da ne moze da se postavi link, mogu i ja da je napravim ako treba, sto nije nikakva umetnost.

Firefox ekstenzije FlashGot i Linkification vide kroz takve linkove bez ikakvih problema. Baš je bio jedan thread o tome na LC-u gde smo tražili način da zaobiđemo ovo.

Možda bi bolje bilo napraviti skriptu koja će po postovanju praviti image fajlove, a pri pregledu klikom na neko dugme prebacivati URL u clipboard lokalnog računara. To je verovatno dosta složenije pošto zahteva OCR. Druga varijanta je upload txt fajlova u attachmentu gde bi bili linkovi.

???

...kakav je to zapravo forum ...mislim lowculture :trust:
poz

kZOR je napisao(la):
...kakav je to zapravo forum ...mislim lowculture :trust:
poz

SPAM???

Imam i ja jednu ideju za kUdtiHaEX-a o kojoj bi razmislio tokom pauze!

1. Smatram da bi problem bio resen stavljanjem clanarine u iznosu od 100 dindzi.Placanje bi se vrsilo SMS-om (to mogu sigurno da zavrsim u Telekomu)! 2. Otvaranjem jednog ziro-racuna gde ljudi dobre volje, koji sebi to mogu priustiti, mogu uplatiti neke malo vece svote novca (konkretno, niko od nas ne zavisi od LC ali zasto da jedini srpski WC nestane tek tako)!
3. Pronaci sponzore (koji ne moraju uopste biti u svetu racunara) koji bi mesecno uplacivali izvesnu svotu na gore pomenuti ziro-racun u zamenu za reklamu na LC-u!

Na prvi pogled predlog i nije neki najpametniji ali mislite o tome.... :wall:

@techtris Imamo isti osecaj samo sto ja jos osecam da sedi u boksericama u svom stanu :D :D :D

Nemogu da verujem, ali mislim da bi trebali da uvedemo clanarinu od najmanje 150 din. Milsim koliko korisnih stvari smo tamo imali. Sigurno su neki ljudi dolazili samo da nadju nesto od SOF.... Pa i ja sam batalio google za trazenje SOF... odmah sam palio Mozilla-u i kucao www.lowcu.....
Ja sam za clanarinu, placanje preko sms-a bi nekima mnogo vise odgovaralo(meni).
I da ne gusim vise LC Rest in peace again

techtris je napisao(la):
Firefox ekstenzije FlashGot i Linkification vide kroz takve linkove bez ikakvih problema. Baš je bio jedan thread o tome na LC-u gde smo tražili način da zaobiđemo ovo.
'bem vas u browser :d .

Ja stvarno nemam šta da kažem povodom svega; najbolje je sačekati neko vreme i razmotriti dizanje na neki od drugih servera na način gde niko ne može da strada...

Podiže sopstveni broj postova :)

Ali dobro... treba da prosvećujemo one koji ne znaju..... :)

Nego.......
Kod:
www.lowculture.org

Morao sam malo da se podsetim code tagova :)

Da ne bi smo opterecivali Benchmark forum problemima drugog foruma i da ne bi zloupotrebljavali gostoprimstvo, molim sve da se prebace na:
http://lowculture.no-ip.org

Ok, time je ova tema zavrsena, ako sam dobro skapirao...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno