Šta je novo?

LOST Via Domus

goran.a

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
379
Igra po seriji? Šta može da ponudi? Pojavila se juče i nabavih svoj primerak iso fajla:d. Elem, igra je neka vrsta akcione avanture koja, sudeći po prvim trenutcima igranja verno prati seriju. Seriju sam gledao svega 7-8 epizoda dok me nije smorila:d pa ne mogu puno o tome. Ali ono što znam jeste da vodite lika koga nema u seriji. Ostali su svi tu. Imate kvestove i za početak dobijate jedan po jedan. Grafika je pristojna ali ništa više od toga, videćete dole na slikama. Početak obećava, dakle sasvim moguće da je ovo veoma dobra avantura. Malo su mi grube kontrole, pretpostavljam da je ovo lakše igrati na gamepadu.

Evo slika, 1680x1050 sve na high, ne na very high (da napomenem da je frejmrejt svo vreme između 25 i 30:D)

Prilozi

• Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-44-37-60.jpg
    Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-44-37-60.jpg
    220.2 KB · Pregleda: 176
  • Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-45-36-85.jpg
    Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-45-36-85.jpg
    222.2 KB · Pregleda: 202
  • Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-45-46-39.jpg
    Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-45-46-39.jpg
    141.8 KB · Pregleda: 102
  • Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-46-07-89.jpg
    Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-46-07-89.jpg
    218.5 KB · Pregleda: 150
  • Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-46-27-17.jpg
    Yeti_Final_Win32 2008-02-27 18-46-27-17.jpg
    198.1 KB · Pregleda: 238
Poslednja izmena:
Po shotovima, grafika je ispod proseka...

Jao ja zbog serije nisam nocima spavao a sad josh i igrica izlazi teshko meni ako mi se svidi igra :D

gorane sad me razochara, smorila te serija pffff :d

a igrao si igru po njoj koja je klasichna mamipara i ne zavredjuje paznju ni najveceg hardkor fana losta :)

Stvarno bre Gorane, sta ti bi da pikas ovaj trash :D

a igrao si igru po njoj koja je klasichna mamipara i ne zavredjuje paznju ni najveceg hardkor fana losta :)

Meni licno se igra svidja. Ima dosta Lost atmosfere. Tumaranje kroz dzunglu je odlicno :D Mnogo je bolje odradjena od dosta gluposti koje sam u poslednje vreme probao igrati.
Ali ipak sam ja Lostie, mozda se vama igra ne svidi :d
Auh ovo, pa jos frisko instaliran Guitar Hero 3, pa jos sutra izlazi nova epizoda uhaj :D

Poslednja izmena:
face su odradjene extra.

A serija je definitivno jedna od ludjih koje sam gledao. Svaka nova, taman kad pomislis da se nesto raspetljalo, ono se jos dublje upetlja.

Poslednja izmena:
Lost seriju nisam gledao ( sva sreca sto imam drugara koji sve epizode uredno skuplja, tako da ako se ikada serija zavrsi, eto meni razonode).
Velikog brata sam odgledao celu jednu epizodu ( shvatio sam da moj intelekt nije dorastao takvom izazovu ).

Igra me asocira na mnogo citanja tog dnevnika i razgovora sa gomilom likova ( valjda prezivelih sa leta815).
Moracu da je kupim do dolaska AITD 5.

jel bre vi vidite moj potpis? nemoj neko da mi dira lost, ubedljivo je najjaca serija ikad prevazisla je i Pirson Break i Heroes, a sad sto se tice igre mislim da nije potpuna moze da se desi da prati dogadjaje do trece sezone a mozda i do kraja trece...

Bazirana je na prve tri sezone i nijednom Hardcore Lost fanu se neće posebno svideti. Napravljena je pomalo na brzinu, za Amere koji ne razmišljaju previše i tu nema priče. Grafika na onim shotovima nema veze sa igrom na Xboxu (valjda je to zato što podešavanja nisu na Very High ili šta već...). Pratite lika koga nema u seriji i otkrivate njegovu prošlost, a sviđa mi se što su čepteri u igri podeljeni na epizode, pa imate i onaj kao uvod, pa kad se desi nešto ide Lost špica, a kada odigrate pola sata i desi se nešto što liči na cliffhanger, epizoda se završava i kreće loading, pa nova epizoda, propraćena sa onim "previously on Lost...", što je nice touch... Inače, okolina je stvarno perfektno urađena, ali nemaš veliku slobodu kretanja, sve je prilično prilično linearno i plitko, kao da je za decu do 16 godina. Trećina likova je stvarno dalo svoje glasove (Claire, Ben, Julie), dok su druge simulirali glumci i dok neke dobro skidaju (Hurley, Jack, pa možda i Locke), neki uopšte ne liče na glasove glumaca koje imitiraju (Kate, Sawyer, Charlie). Zanimljivo je u igri to što su lokacije iz serije zaista s pažnjom odrađene, posebno the Hatch, tj. Swan Station (konačno da vidim kako izgleda :)) i Black Rock. Deluje da je prekratka, tj. da se može preći za 7-8 sati, jer sam već na pola druge sezone, a igralo se možda 3.5 sata! I da, ništa novo se ne otkriva, osim prošlosti novog lika, dok se ostale tekuće stvari na ostrvu dešavaju paralelno kao u seriji, tj. praćen je originalni timeline...

Sad ove cetiri epizode cetvrte sezone koje imam gledam na kasicicu:)

Maxo ni na very high nije ništa bolje, samo mi je seckalo pa sam vratio. Moguće da su slabije texture na PC-u. Nemam pojma, nisam video xbox verziju. Inače deluje mi da se ovo lakše igra kontrolerom. Eto, ja nisam LOST fan pa mi se igra onako sviđa. Šta znam, igram je:).

ajde maxo ti si lost hardcore fan, jel se zna sta je onaj BLACK SMOKE sto ih juri? ono sto je uvuklo Locka u rupu tj htelo da uvuce pa ga spasio Jack i isti dim koji je stao pred Mr. Echo-a, sorry za mali off

Poslednja izmena:
Kad si vuna pa prodaješ Xbox. Imaš ovde screenova koje sam okačio... Stvarno izgleda mnogo bolje od ovih slika koje si okačio.

ajde maxo ti si lost hardcore fan, jel se zna sta je onaj BLACK SMOKE sto ih juri? ono sto je uvuklo Locka u rupu tj htelo da uvuce pa ga spasio Jack i isti dim koji je stao pred Mr. Echo-a, sorry za mali off

moraćeš da odgledaš tri sezone i onda opet nećeš znati. ja znam koliko i ti, ali eto, znamo da nije nikakav duh niti nanotech. To su rekli da nije...

moraćeš da odgledaš tri sezone i onda opet nećeš znati. ja znam koliko i ti, ali eto, znamo da nije nikakav duh niti nanotech. To su rekli da nije...
pa odgledao sam hehehe, sad ponovo gledam trecu jer se nesto i ne secam najbolje tj gledao sam je sve na secke u svakom slucaju serija je bruka znaci ima scena na kojima skacem sa stolice i sav sam u cudu ono WTF se sad desava? Nadam se da je igra nekome ko i nije gledao seriju barem upola zanimljiva mada nije to isti dozivljaj, ja licno necu da je igram

ne zna se josh shta je to ali moze da se desi da se u 5. epizodi kaze koja rech o njemu :) a mozda je to Jacob tj on se transformuje u njega :D jao jao jedva chekam 5 6 ujutru da izadje 5. epizoda :)

Poslednja izmena:
Hehe a najbolji je time delay :D Mozda je u pitanju time buble? Videcemo da li su to ubacili u igru.
Mada bih se jako obradovao i Flash forwardima, odlepio sam na kraju trece sezone kad sam skontao da Jack i Kate pricaju nakon spasavanja: "We have to go back Kate, we have to..."

Time diletation je prisutan, ali ajde nemojte ovde o seriji. Imate sjajan 250+ pages topic na b92 forumu, ovde pričamo o igri!

Poslednja izmena:
Via Domus, ili u prevodu Put kuća :D
Jel' se seća neko kada u Žitiju Brajanovom, legionar (Džon Klis) održi Brajanu lekciju iz latinskog, kad ovaj na zidu napiše grafit "romanus eunt domus" :p

Znači, Via domum :smash:

A ima li nade da do 2010. ista razjasne. Jer necu da pocnem da gledam Lost dok ne cujem da su bar nesto objasnili i da nisu zavrsili seriju sa open ended krajem gde nista nije objasnjeno. :D
pa valjda hoce nesto da razjasne do sada sve je razjasnjeno dvosmisleno, znaci taman ti kazu zasto je nesto tako i tako i to odmah povlaci novu pricu gde ima jos faktora koji uticu na razjasnjenje i tako u krug, znaci razjasnjavanje na kasicicu i to onu malu plasticnu za kaficu

Poslednja izmena:
koliko ja znam u ovoj, 4. sezoni, bice samo 11 epizoda, zbog strajka

edit: izvinjavam se zbog off-a :|

bice 13, a preostale 3 ce rasporediti u 2 poslednje sezone...
ja cu dati igri sansu, sto da ne :)

Igrica je avantura, grafika nije losa. Za mene je ovakav tip igara smor, posle pada aviona ides od lika do lika i raspravljas se.... Ja cu je automatski deinstalirati... pozdrav...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jel treba poznavati seriju da bi se moglo igrati? Da ne bacam pare bezveze posto seriju nisam gledao, a i necu posto upravo nadoknadjujem propusteno iz Star Treka :D

Kakve bre pare ??? :d

Vrh Dno