Šta je novo?

Lost Planet za PC :)

Jos da si makar video LP na XB360, ne daj boze igrao, a tek da ne govorim da nemas XB360 kod kuce. Ali naravno, ti najbolje znas jer si negde procitao na netu, a ne znas ni gde ni kada!

Ne pali se, EXPERTE za pokretne slike sa vise LCD televizora, imam i ja xbox 360 i bas na njemu sam i igrao Lost Planet. Nije ni ovo trebalo da kazem, jer takav odnos definitivno ne zasluzuje obaziranje...

Poslednja izmena:
Ih, sad kao ovo ispade sinonim za directx 10. I ovo je samo jedan glupi port, tako ga treba i gledati, jedino sto ga prati sav marketing zbog trenutka u kome izlazi.

Prave directx 10 igre su nesto sasvim drugo...odigrajte neku, pa recite sami :)

Da sam iole manje tolerantan, trebalo bi da pobrišem postove ovog Goranštajna, izwarnujem ga, pa nek se ponovo registruje. Suludo je šta postavlja, a nikako nije u pravu, jer igru nije na konzoli ni video, a svaki tread sličnog tipa hejtuje... Mislim, sve je rekao svojim avatarem. Ono što sam ja pisao (a i Delimir je potpuno u pravu, što je još bitnije stvari posmatra neutralno, a ja posmatram i kao PC i kao Xbox360 gejmer, pa se i moje mišljenje računa), a što su neki od vas skapirali, jeste upravo suština svega ovoga i razlog zbog čega sam zapenio. Isto je bilo i onda kad me je 80% foruma ubeđivalo kako FarCry na GeForce FX ništa ružnije ne izgleda od verzije na Radeonu 9800, jer su svi požurili i kupili jeftin, a brz FX5900 XT. I sad je kiselo grožđe. PC verzija Lost Planeta nema nikakvu dodatnu vrednost. Nit je lepša, niti bolje radi (naprotiv), a to što si precizniji, nikakve veze nema jer igraš single play, pa ako se navikneš na kontroler za koji je igra extra podešena, nemaš nikakvih problema.

Da sam iole manje tolerantan, trebalo bi da pobrišem postove ovog Goranštajna, izwarnujem ga, pa nek se ponovo registruje. Suludo je šta postavlja, a nikako nije u pravu, jer igru nije na konzoli ni video, a svaki tread sličnog tipa hejtuje... Mislim, sve je rekao svojim avatarem. Ono što sam ja pisao (a i Delimir je potpuno u pravu, što je još bitnije stvari posmatra neutralno, a ja posmatram i kao PC i kao Xbox360 gejmer, pa se i moje mišljenje računa), a što su neki od vas skapirali, jeste upravo suština svega ovoga i razlog zbog čega sam zapenio. Isto je bilo i onda kad me je 80% foruma ubeđivalo kako FarCry na GeForce FX ništa ružnije ne izgleda od verzije na Radeonu 9800, jer su svi požurili i kupili jeftin, a brz FX5900 XT. I sad je kiselo grožđe. PC verzija Lost Planeta nema nikakvu dodatnu vrednost. Nit je lepša, niti bolje radi (naprotiv), a to što si precizniji, nikakve veze nema jer igraš single play, pa ako se navikneš na kontroler za koji je igra extra podešena, nemaš nikakvih problema.

Cekaj, ako sam dobro shvatio, ti si mi dao warn zato sto ne delimo isto misljenje??? Nije li to pomalo detinjasto. To sto ti samo KAZES da ne izgleda nista bolje ne znaci nista, jer je samo rec protiv reci, i sada kada pokazem da zaista postoji razlika, dajes mi warn jer se protivim tvom novopecenom stavu o odnosu izmedju konzola i PC-a? Zaista neverovatno

Prvo o cemu mi uopste pricamo ako ****ni developeri najavljuju da ce DX10 dati 20% ubrzanja, a ona pod DX10 radi mnogo sporije. Dok ne sazru drajveri, i dok nam neko na da igru u kojoj postoje kvalitativno identicna podesavanja u DX9 i DX10 mozemo samo da pricamo.

A ovo je jos samo jedan neoptimizovani port koji trazi grafu od 450e (x2900) da bi lepo radio, bez obzira sto je dx10, pa i DMC3 i RE4 traze DX9 pa ih ne mozete porediti sa npr. FEARom i Oblivionom.

I ne moze se napamet reci, to je 8xAF, verujem ja u vase iskustvo, ali optimizacije i pametan dizajn cine cuda, nadjite tacan podatak ili nemojte da spekulisete.

1280x720=921,600
1024x768=786,432 (17 posto manje od xbox rezolucije)
1280x1024=1,310,720 (42 posto vise od xbox rezolucije)

A takve sitnice kao sto su: koliko tacno AA i AF, kolike su rezolucije tekstura senki, koji je kvalitet osvetljenja i sl. uopste ne uticu na stav o performansama, jeli tako?

bottom line:
ako je ovo "next-gen gaming" onda se ja bogami vracam manic miner-u :d

ovo je klasican capcom koji na ps(ovima) postoji iha-haj (bez ljutnje "x familija" ;) ) samo malo sareniji,shader,bla-truc...mislim i dalje ubijas bube pucajuci im u dupeta i dalje glavni lik skace bolje od jordan-a i dalje imas boss-a u kruznoj prostoriji itd... ne pise nam se izgleda dobro :wall:
a to da je pc krsh za igre (price/performance ratio) ja pricah odavno (u tredovima o konzolama) ali me tada svi ispljuvase ;)

Želeo bih i ja da kažem par reči:

Meni se demo svideo. Neko je rekao da ga Lost Planet podseća na MDK i ja se tu potpuno slažem. Zayebancija bez kraja i konca, vrlo dobra zabava za radni dan popodne (bolje je napucavati bube u bulju negoli kolege i koleginice u glavu...):wall:

Na mojoj konfiguraciji igra izgleda vrlo lepo: sva setovanja su mi na high, osim Shadow Resolution koju sam stavio na medium (kada je na high FPS opada drastično). Rezolucija je 1380*xxx (yebem li ga, valjda je ta). U testu mi je Average FPS na snegu 57, a u pećini je 48. U pitanju je DX10 verzija.

Jedva čekam full verziju.

Toliko od mene.

Aj sad nek se javi i neko ko nema GeForce 8800 :d
Mislim lepo je što vam radi super, al to većini ništa ne znači :)

Aj sad nek se javi i neko ko nema GeForce 8800 :d
Mislim lepo je što vam radi super, al to većini ništa ne znači :)

Pa sta ako to vecini nista ne znaci? Treba naziv teme da bude Lost Planet za PC (ljudi sa jacim kompjuterima - ne javljajte se, jer ste u manjini)?

Poslednja izmena:
Ajmo logično da pogledamo situaciju - šta uopšte neko ko ima 8800 ima da prijavljuje kako mu radi igra, kad je prirodno da mu radi odlično. Bitnije je kako radi ovima sa 7300GT-7900GS, da bi se znalo kako je optimizovana i koliko je zahtevna.
Razumem ja da ste vi ponosni na svoju kupovinu pa idete i hvalite se, ali ***, "imam 8800 GTX i igra mi radi super" - no shit, Sherlock! Najjača kartica današnjice + igra pisana za nju, pa kako bi moglo da radi?

Poslednja izmena:
Kako sad stvari stoje na 8800GTS kartici LP ne radi stabilno, tako da ću apsurdno morati da vratim 7900GTO da bi se uopšte igrao, a pustiću i performance test na defaultu za poređenje. Većina umesto da objavi rezultate na defultu raspravlja a da pri tom još nemamo informaciju kako demo radi na raznom hardveru.

Kako sad stvari stoje na 8800GTS kartici LP ne radi stabilno, tako da ću apsurdno morati da vratim 7900GTO da bi se uopšte igrao, a pustiću i performance test na defaultu za poređenje. Većina umesto da objavi rezultate na defultu raspravlja a da pri tom još nemamo informaciju kako demo radi na raznom hardveru.

Problem su bili drajveri, tako da je nestabilnost resena.

Za XP preporuka 160.03 ako se ne varam
Za Vistu preporuka 158.42 ako se ne varam

:)

ja sam svoj doprinos dao :) I lepo vam kazem, kad IGRATE igru framerate je OK, tj., veci nego u performance testu. I dalje ostajem pri tvrdnji da ovaj nivo grafike ne bi trebalo da zahteva ista vise od nekog 7600GT da bi radio u full-u. Igra ima ODLICNE efekte eksplozije i razbacivanja snega, ali sve ostalo nije nesto "next-gen" (po mom misljenju, nemojte me odmah flejmovati :) ). Nekako nisam u stanju da primetim da je grafika u LP-u toliko bolja od grafike u "infernal"-u da bi igra radila 3-4 puta losije. Bilo bi dobro da neko sa 7600GT okaci rezultat iz perf. testa i da proba malo da igra pa da javi utiske.

PS. Jel igra radi na x800 seriji ? Tj. da li moze da se igra sa ps 2.0 kartama ? (vidim da je minimum 256mb video rama)

Poslednja izmena:
Cekaj, ako sam dobro shvatio, ti si mi dao warn zato sto ne delimo isto misljenje??? Nije li to pomalo detinjasto. To sto ti samo KAZES da ne izgleda nista bolje ne znaci nista, jer je samo rec protiv reci, i sada kada pokazem da zaista postoji razlika, dajes mi warn jer se protivim tvom novopecenom stavu o odnosu izmedju konzola i PC-a? Zaista neverovatno

Dajem ti warn ne samo zbog ovog threada nego zbog kompletnog flejmovanja, pravljenja noise-a i mešanja u diskusiju po svaku cenu, iako možeš da diskutuješ samo o 50% stvari, u ovom slučaju. Dakle, nisi video obe verzije, pogotovo ne simultano (kao Ivan i ja npr.) i vidi se da si pristrasan. To što pokušavaš da započneš prepucavanje u većini topica, pa i u ovom, kao i zbog toga što "na finjaka" prozivaš svakoga ko ne deli tvoje mišljenje, nije dobro za normalnu diskusiju na ovom forumu. A warn je samo jedan, imaš još 9 šansi fore (sa ovim nickom) da pokažeš da nisam u pravu. Daj malo konstruktivne diskusije (znam da umeš pošto si napravio bar 30 dobrih gaming topica do sada), mani se navijačkog prepucavanja!

Poslednja izmena:
Kako bi bilo da uopste ne raspravljamo o X-box verziji ovde ?! :)

Dajem ti warn ne samo zbog ovog threada nego zbog kompletnog flejmovanja, pravljenja noise-a i mešanja u diskusiju po svaku cenu, iako možeš da diskutuješ samo o 50% stvari, u ovom slučaju. Dakle, nisi video obe verzije, pogotovo ne simultano (kao Ivan i ja npr.) i vidi se da si pristrasan. To što pokušavaš da započneš prepucavanje u većini topica, pa i u ovom, kao i zbog toga što "na finjaka" prozivaš svakoga ko ne deli tvoje mišljenje, nije dobro za normalnu diskusiju na ovom forumu. A warn je samo jedan, imaš još 9 šansi fore (sa ovim nickom) da pokažeš da nisam u pravu. Daj malo konstruktivne diskusije (znam da umeš pošto si napravio bar 30 dobrih gaming topica do sada), mani se navijačkog prepucavanja!

Vidi max, i sam znas da kada bukvalno igras igru, i to na razlicitim ekranima, sto je svakako u tvom slucaju (244T i ne znam koji ti je HDTV), definitivno nisi u mogucnosti da uocis razliku. Iskreno, razliku verovatno ne bih ni ja primetio (osim u kolicini HDR-a) da sam samo probao igre na obe platforme (jednostavno kada je sve u pokretu+motion blur cini svoje). Ono zasto ja branim stranu koju si ti poceo da kudis nedavno jeste bas zato sto je kljuc zahtevnosti u tim detaljima, koje prosecan korisnik ne registruje kao pojedinacne stavke, vec kada se skupe, jednostavno cine scenu drugacijom, bogatijom, kompletnijom. Kada bi oborili nivo detalja onako kako je to na x360, garantujem da bi igra radila u najmanju ruku isto, i to ne samo na G80. Na X360 oni moraju da tweakuju igru od samog pocetka do kraja, jer tu nema popravnog, nece izaci brzi x360, dok na PC-u imaju ogromnu slobodu, koja prouzrokuje neoptimizovanost, jer danas imas jednu karticu, sutra ces imati drugu, i tu negde oni prave kalkulaciju utroseno vreme:kvalitet izrade ...

BTW, ja kapiram forum kao suceljavanje misljenja, ne treba mi jednoumlje gde cu da klimam glavom kao i ostali i govorim ono sto je reklo 30 ljudi pre mene. U temama gde ne mislim drugacije, ni ne oglasavam se. Tamo gde mislim drugacije i gde smatram da imam da ponudim argumente koji ce pokazati zaista da je to drugacije, tu se i oglasavam.

A to za warn, i dalje mislim da nije na mestu, ali nisam moderator pa da mogu da ti kazem sta zaista mislim i o ovome sto si pricao ovde i o sebicnom prebacivanju DIRT threada u konzole (zar je bilo tesko otvoriti paralelni console D.I.R.T. thread?) i o klistiranju 2900XT teme (ne mislim na tebe) ... Nebitno ... Idemo dalje ...

Poslednja izmena:
Problem su bili drajveri, tako da je nestabilnost resena.

Za XP preporuka 160.03 ako se ne varam
Za Vistu preporuka 158.42 ako se ne varam

:)

Thanks Goranstein. Proradilo je. Fps varira kod mene od 70 do 20fps u jedoj situaciji na kratko. Jedino je kamera malo bolidna al sta da se radi, sve ostalo je ok.... :banana:

Poslednja izmena:
Thanks Goranstein. Proradilo je. Fps varira kod mene od 70 do 20fps u jedoj situaciji na kratko. Jedino je kamera malo bolidna al sta da se radi, sve ostalo je ok.... :banana:

Da, kamera je prilicno nepregledna, prvi pogled previse odaljen za moj ukus, drugi previse blizu i sa njim moze ladno da krene mucnina posle nekog vremena ...

@voodoo nbgd

ne radi nikako! texture na med, effect resolution na high, motion blur na high modeli na high, AFx4, ostalo sve na low i krece se od 22-45 u 1024x556 valjda, a mozda i gresim za rezoluciju...

ove detalje sam ostavio na high jer skoro pa uopste ne ubijaju preformanse... sinoc sam se majao kao ****** do jutra da vidim da li moze da se napravi da bude igrivo

u preformance testu su rezultati oko 40fps prosek
okacicu kasnije screen

Poslednja izmena:
@voodoo nbgd

ne radi nikako! texture na med, effect resolution na high, motion blur na high modeli na high, AFx4, ostalo sve na low i krece se od 22-45 u 1024x556 valjda, a mozda i gresim za rezoluciju...

ove detalje sam ostavio na high jer skoro pa uopste ne ubijaju preformanse... sinoc sam se majao kao ****** do jutra da vidim da li moze da se napravi da bude igrivo

u preformance testu su rezultati oko 40fps prosek
okacicu kasnije screen

Тако је отприлике и код мене. Игра дефинитивно има шмека и неке врло занимљиве ефекте.

ma ima ona smeka i sve to, zanimljivo i bezobavezno napucavanje bez koriscenja ni 2grama mozga, ali jednostavno necu igrati ovako! igra je brza i zahteva dobar fps...

testirao sam i gledao, bukvalno ni jedan frame ne gubim kada stavim na high... znaci ne znam kako ali jednostavno ne gubim nista...
sto meni odgovara...

rezolucija: 1024x576 sada sam proverio :)... to je ******a rezolucija i ujedno rezolucija koju moj komp moze da pogura u nekom maximumu

Vidi max, i sam znas da kada bukvalno igras igru, i to na razlicitim ekranima, sto je svakako u tvom slucaju (244T i ne znam koji ti je HDTV), definitivno nisi u mogucnosti da uocis razliku. Iskreno, razliku verovatno ne bih ni ja primetio (osim u kolicini HDR-a) da sam samo probao igre na obe platforme (jednostavno kada je sve u pokretu+motion blur cini svoje). Ono zasto ja branim stranu koju si ti poceo da kudis nedavno jeste bas zato sto je kljuc zahtevnosti u tim detaljima, koje prosecan korisnik ne registruje kao pojedinacne stavke, vec kada se skupe, jednostavno cine scenu drugacijom, bogatijom, kompletnijom. Kada bi oborili nivo detalja onako kako je to na x360, garantujem da bi igra radila u najmanju ruku isto, i to ne samo na G80. Na X360 oni moraju da tweakuju igru od samog pocetka do kraja, jer tu nema popravnog, nece izaci brzi x360, dok na PC-u imaju ogromnu slobodu, koja prouzrokuje neoptimizovanost, jer danas imas jednu karticu, sutra ces imati drugu, i tu negde oni prave kalkulaciju utroseno vreme:kvalitet izrade ...

BTW, ja kapiram forum kao suceljavanje misljenja, ne treba mi jednoumlje gde cu da klimam glavom kao i ostali i govorim ono sto je reklo 30 ljudi pre mene. U temama gde ne mislim drugacije, ni ne oglasavam se. Tamo gde mislim drugacije i gde smatram da imam da ponudim argumente koji ce pokazati zaista da je to drugacije, tu se i oglasavam.

A to za warn, i dalje mislim da nije na mestu, ali nisam moderator pa da mogu da ti kazem sta zaista mislim i o ovome sto si pricao ovde i o sebicnom prebacivanju DIRT threada u konzole (zar je bilo tesko otvoriti paralelni console D.I.R.T. thread?) i o klistiranju 2900XT teme (ne mislim na tebe) ... Nebitno ... Idemo dalje ...

Necu sada o tome ko je šta brisao u AMD threadovima (ja nisam imao razloga za to), već konkretno o Lost Planetu. Stoji to da je teško uporediti, ali ti i dalje tvrdiš da je na Xboxu oboren broj detalja, a ja ti kažem da nije tako. Senka je lakše vidljiva i to je to, plus je na PC-ju su ubili koliko su nabudžili HDR i to ne izgleda dobro. Na xboxu je jednostavno bolje iskustvo igrati ga, plus si to mogao pre godinu i po dana i za mnogo manje pare. to je bottom line!

600e za x-box360 pre godinu dana uopste nije bilo malo para ;) nije ni sada mnogo manje. Ako gledas sta on voli da igra (gornstein) za njega bi to bilo cisto bacanje para.

600e za x-box360 pre godinu dana uopste nije bilo malo para ;) nije ni sada mnogo manje. Ako gledas sta on voli da igra (gornstein) za njega bi to bilo cisto bacanje para.

Pa ne moras da pises samo da bi napisao nesto... 600e nije malo, a 8800GTX je jos skuplji... 8800GTX i bilo koja 8800 kartica se kupuje iskljucivo zbog igara za sta sluzi i Xbox, na kome je Lost Planet izasao pre vise od godinu dana (tema threada je Lost Planet).

Za sta ces drugo da koristis 8800GTX osim da igras igrice? Za sve ostale namene koje bi obavljao 8800GTX sasvim je dovoljan i 7300GT koji je ne znam ni sam koliko jeftiniji (10-tak puta...), a mislim da je to bila poenta posta na koji si brzopleto lupio reply...

just for the record... lost planet je izasao januara za xbox360
ja ne znam o kojih godinu ipo dana vi uopste pricate :)

Pa ne moras da pises samo da bi napisao nesto... 600e nije malo, a 8800GTX je jos skuplji... 8800GTX i bilo koja 8800 kartica se kupuje iskljucivo zbog igara za sta sluzi i Xbox, na kome je Lost Planet izasao pre vise od godinu dana (tema threada je Lost Planet).

Za sta ces drugo da koristis 8800GTX osim da igras igrice? Za sve ostale namene koje bi obavljao 8800GTX sasvim je dovoljan i 7300GT koji je ne znam ni sam koliko jeftiniji (10-tak puta...), a mislim da je to bila poenta posta na koji si brzopleto lupio reply...

nisam brzopleto lupio reply vec ti nisi shvatio poentu posta. Post nema veze sa 8800gtx niti sa grafickim kartama. Ima veze sa time da i x-box kosta dosta novcanih jedinica, a igre tipa lost planet i gow nisu po svacijem ukusu, a one igre koje recimo Goranstein i ja igramo ne postoje na x-box-u niti takav gampeplay, tako da ne moze da se poredi tako olako kupovina skupe graficke karte (bilo koje,a ne 8800gtx, i x1900xtx je kostao 500e prosle godine) sa kupovinom konzole za igranje. Kad vec ti brzopleto lupas reply na moje postove i teras mi da pojasnjavam, evo pojasnicu ti jos malo :) Da sam kupio x-box prosle godine umesto jake graficke, odigrao bi 5 igara, a patio za 15 sa PC-a. Sa druge strane neko bi odigrao 35, a patio za jednom-dve sa PC, ako bi uopste patio. to je bila poenta mog posta. ;)

Ps. Lost planet na mojoj konfi radi odlicno, a nemam graficku od 500e (ali cu je kupiti)

Poslednja izmena:
I tako ... on kaze nije, ja kazem jeste, i potrudim se da pokazem kako se na konzolama ustine malo levo, pa malo desno, i dobijes stabilan framerate od 30FPS :D

Jedna stvar mi nije jasna... Imate brate sekciju za konzole, pricajte tamo o ubodi i igraj fenomenu, sto se mene tice, ja izgleda volim malo mazohizma, volim da pokrenem Flatout2 kada ga je malo ljudi moglo pokrenuti (protection), volim da klokujem, volim da testiram, skidam drajvere, modujem cfg, volim da se potrudim oko necega (to valjda tako mi iz porodica gde nije bilo svega u izobilju). Izvinjavam se sto se ne uklapam u profil prosecnog amerikanca koji podseca na tromog medveda i zeli sve na izvol'te, dok mu se slina rasteze od usta do poda ... Prosto uzivam u PC-u i njegovim problemima :)

I na kraju, ipak moram konstatovati da pc verzija izgleda bolje od X360, hteli to neki sebi da priznaju ili ne ... :)

Love, Peace & Unity :)

cemu ove rasprave kada postoji konzolna sekcija, lepo split topic, move post i cao, svi srecni zadovoljni

ova poruka ce biti obrisana za 10.... 9... 8... ;)

Nazad
Vrh Dno