Šta je novo?

Lost Planet 2 (PC)

Ti 30 FPS nazivas igrivim?Smesno:smoke:

Minimum 30FPS, rekao sam ne pada ispod 30, a inace je preko 40 u proseku sto jeste potpuno igrivo.

Znaci ako moze u fullhd da se igra sa kartom od 100 evra na High nije zahtevno. U DX11 vec jeste skoro duplo zahtevnije....

Onaj zahtevniji test, u igri je veci avg. frejmrejt:

Poslednja izmena:
@Medo
Mozda ja to gledam sasvim drugacije jer sam ja daleko zahtevniji korisnik koji ne spada u prosek i sami tim se ne zadovoljavam sa tako niskim FPS-om.
Inace kada se prica o gamingu on ne zahteva samo postavke na defaultu.Na takvim setovanjima uglavnom igraju ljudi koji imaju slabiji hardver..
Ne kazem ja da igra nije optimizovana,tim bolje sto jeste i da je vise takvih ali da je bas tako lagana i nije ..
Setuj AA,AF filtere pa ces a vidis koliki je FPS i koliko ce da spadne u odredjenim scenama i okruzenjima..

Koliko bullshitova sam pročitao u ovoj temi, au :D

@Medo
Mozda ja to gledam sasvim drugacije jer sam ja daleko zahtevniji korisnik koji ne spada u prosek i sami tim se ne zadovoljavam sa tako niskim FPS-om.
Inace kada se prica o gamingu on ne zahteva samo postavke na defaultu.Na takvim setovanjima uglavnom igraju ljudi koji imaju slabiji hardver..

facepalm134.jpg

@presretach,da li bi mogao da provrtis test A,bez AA u 1680 ? :wave:

Poslednja izmena:
---------------------------------------------------------------------------------------------
Nego ljudi manite se corava posla,daj da vidimo te testove iz igre,kako to rade vase masine:eyebrows:
Samo visoka rezolucija dolazi u obzir i AA i AF na max;)
Evo Presretach je izbacio svoj score,neki nisu zadovoljni,jel moze neko bolje?
Mozda ce ove slabije karte da zadovolje?:smoke:
Igra je bas optimizovana..30 FPS i sve leti:d

@voodoo_
Moze i sa "Gosn":D:D:D
Sala naravno..;)

Poslednja izmena:
---------------------------------------------------------------------------------------------
Nego ljudi manite se corava posla,daj da vidimo te testove iz igre,kako to rade vase masine:eyebrows:
Samo visoka rezolucija dolazi u obzir i AA i AF na max;)
Evo Presretach je izbacio svoj score,neki nisu zadovoljni,jel moze neko bolje?
Mozda ce ove slabije karte da zadovolje?:smoke:
Igra je bas optimizovana..30 FPS i sve leti:d

@voodoo_
Moze i sa "Gosn"
Sala naravno..;)

1. - Ovaj trash od igre ne bih instalirao na racunar ni pod prisilom. :)

2. - Svako ko je punoletan, a forsiranje AA i AF su mu najbitnije stvari u igrama, bi trebao ozbiljno da se zapita... :p

3. - Cak i da nekako, pod uticajem neke volsebne magije, pristanem na instalaciju ovog cuda, verujem da bi mi sve letelo na max, s obzirom da je 190C monitor od 19'. Avaj, ne bi mi se nista popravio utisak, s obzirom da igra izgleda gore od prosecnog U3 naslova, koji se 'ladno voze na 9600 GT-ima.

4. - ...i posle se pitamo zasto nas ekipa iz juzne sobe podyebava... :S:

2. - Svako ko je punoletan, a forsiranje AA i AF su mu najbitnije stvari u igrama, bi trebao ozbiljno da se zapita... :p

3. - Cak i da nekako, pod uticajem neke volsebne magije, pristanem na instalaciju ovog cuda, verujem da bi mi sve letelo na max, s obzirom da je 190C monitor od 19'. Avaj, ne bi mi se nista popravio utisak, s obzirom da igra izgleda gore od prosecnog U3 naslova, koji se 'ladno voze na 9600 GT-ima.

Eh sad zemo,jel se tako kaze kad smo u komsiluku?:)Htedoh reci,nisam nikog citirao a ti se nadje prozvan..:zgran:

Forsiranje AA i AF filtera daleko moze da popravi vizuelni prikaz i da upotpuni idilu u toku gaming-a.Naravno podrazumeva se i neki "normalan" monitor.
Svako ko ne zna cemu sluze ovi filteri nece ih ni koristiti.
Inace neke igre se mogu dovesti do perfekcije od grafickog prikaza poput Mafia 2,poslednje sto sam igrao a da daje takav impresivni dozivljaj.

Da apsolutno se slazem,broj FPS-a zavisi i od same rezolucije monitora ali cini mi se da sam napomenuo HD rezoluciju minimum.Tad se stanje menja.

Sto se tice igre ukusi su razliciti,prag tolerancije je drugaciji i ne postoji generalizacija dobro/lose .

Takodje i prag tolerancije i osetljivosti na broj FPS-a.Nekom je 20-30 FPS igrivo dok je drugom sasvim druga prica i ne odgovara mu.Takodje neko ima i osetljivije oko na brzinu frejmova (koga interesuje moze da izgoogla pa da se dopuni informacijom),da ne ispadne da pricam nesto na pamet.:trust:

Inace i meni je LP2 u pocetku bila nezanimljiva dok mi je kasnije postala ok.Naravno,nije ovo taj tip i nivo ozbiljnih igara ali za onog ko voli ovaj zanr moze da je razume i odigra do kraja.Ja sam igrao i Resident Evil 5 uprkos sto je bila jako losa za upravljanje,prava konzolaska igra!

Poslednja izmena:
Taman posla da sam se nasao prozvan, nego sam morao malo da bacim buvu, ne zameri, to je jace od mene... :d

BTW, svojevremeno sam se i ja zamajavao forsiranjem AA i AF iz drivera i uzivao u tweakovanju igrara poput Obliviona i Crysisa, ali to je davno prestalo da me interesuje, kao u ostalom i gaming, koji je, po mom skromnom misljenju, sve ocajniji i ocajniji... Sad retko kad sta i igram, a i to su uglavnom stariji RPG naslovi. ***, proslo me... slobodno vreme uglavnom provodim van racunara. :)

sasvim je igrivo :)
1680x1050,sve high,AA off i onaj max AA16XQ....

Prilozi

• LP2DX9 2010-10-13 03-34-41-58.jpg
    LP2DX9 2010-10-13 03-34-41-58.jpg
    174 KB · Pregleda: 35
  • LP2DX9 2010-10-13 03-42-15-46.jpg
    LP2DX9 2010-10-13 03-42-15-46.jpg
    177.4 KB · Pregleda: 31
  • LP2DX9 2010-10-13 03-58-01-01.jpg
    LP2DX9 2010-10-13 03-58-01-01.jpg
    151 KB · Pregleda: 32
  • LP2DX9 2010-10-13 04-00-41-90.jpg
    LP2DX9 2010-10-13 04-00-41-90.jpg
    163.8 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
ako ste isforsirali antialasing, odsrafili barjtnes, sve to, naravno, u 1920 x 4850 rezoluciji sa upaljenim warp-om, mozda ne bi bilo lose da napisete nesto o igri? Koga bre zanima igranje u testu? Pa pola teme se igrate u testu ko ce vise fps da nabije...smesno? Ovo je soba o igrama - za testiranje imate sobu za testove... napaljeni tinejdzeri :mad:

I posle mozes reci o sebi da si objektivan sto se tice igara i da znas o cemu govoris a nisi ni probao?

Pa ne znam za to podjebavanje, sem ako se ti ne osecas prozvanim od par strane likova, khm drajver, khm. :D

ako ste isforsirali antialasing, odsrafili barjtnes, sve to, naravno, u 1920 x 4850 rezoluciji sa upaljenim warp-om, mozda ne bi bilo lose da napisete nesto o igri? Koga bre zanima igranje u testu? Pa pola teme se igrate u testu ko ce vise fps da nabije...smesno? Ovo je soba o igrama - za testiranje imate sobu za testove... napaljeni tinejdzeri :mad:

Word

Evo ja ću ti reći što šta.
Igra je pa manje više precrtani kec, malo više šarenila, kao pokušali su da naprave priču neku, malo smara ceo taj japanese stil ali je ok, ako ti se sviđalo napucavanje u kecu sviđaće ti se i ovde. Dosta je haotičnije, mislim očigledno jer imaš 3x više neprijatelja i igra je pravljena bukvalno za COOP, ovako u SP-u je nekako, pa bledo, AI je retardiran (mislim a ljude a za one archid ili kako već je ok :) kada samo jure ***) stalno će otići u pm i jesti ***** i nikada te neće lečiti kada ti bude trebalo, neće uzimati municiju i ostali tripovi, ali ok, ipak je to retardirani AI.
Kada bi moglo da se igra u MP-u totalno je drugi doživljaj, makar što sam pročitao po netu i video iskustva ljudi, čak šta više je zarazno. Nivoi nisu toliko dugi tako se lako može odigrati jedan dva sa npr nekim i napraviti pauza, pa posle nastaviti i sve tako :)

As I said, ako ti se sviđa prvi deo, svideće ti se i drugi, a ako imaš ortake i ako ovo proradi nekako online ili šta već, pa onda je pun pogodak, zabavno je na kraju krajeva

jer sam ja daleko zahtevniji korisnik koji ne spada u prosek i sami tim se ne zadovoljavam sa tako niskim FPS-om.

Šteta što ne primeniš takve kriterijume i na igre. ;)

I posle mozes reci o sebi da si objektivan sto se tice igara i da znas o cemu govoris a nisi ni probao?

Ako misliš da moraš da probaš određenu igru da bi znao da je loša ili da nije po tvom ukusu, onda... Samo osoba bez formiranog ukusa to može da radi.

... ako ti se sviđa prvi deo, svideće ti se i drugi...
Meni se prvi deo baš svideo, čak sam ga obrnuo tri puta, onako iz čiste razbibrige (a tu mislim i na onaj Colonies Expansion Pack). Međutim, mene je ovaj drugi deo držao - bukvalno - nivo i po... Stvarno ne mogu da shvatim/verujem kako su uspeli da naprave ovako bled nastavak.

Word

Evo ja ću ti reći što šta.
Igra je pa manje više precrtani kec, malo više šarenila, kao pokušali su da naprave priču neku, malo smara ceo taj japanese stil ali je ok, ako ti se sviđalo napucavanje u kecu sviđaće ti se i ovde. Dosta je haotičnije, mislim očigledno jer imaš 3x više neprijatelja i igra je pravljena bukvalno za COOP, ovako u SP-u je nekako, pa bledo, AI je retardiran (mislim a ljude a za one archid ili kako već je ok :) kada samo jure ***) stalno će otići u pm i jesti ***** i nikada te neće lečiti kada ti bude trebalo, neće uzimati municiju i ostali tripovi, ali ok, ipak je to retardirani AI.
Kada bi moglo da se igra u MP-u totalno je drugi doživljaj, makar što sam pročitao po netu i video iskustva ljudi, čak šta više je zarazno. Nivoi nisu toliko dugi tako se lako može odigrati jedan dva sa npr nekim i napraviti pauza, pa posle nastaviti i sve tako :)

As I said, ako ti se sviđa prvi deo, svideće ti se i drugi, a ako imaš ortake i ako ovo proradi nekako online ili šta već, pa onda je pun pogodak, zabavno je na kraju krajeva

tnx...na osnovu ovoga sto si rekao ovo mene nece videti...verovatno!
MP ne igram samo single, prvi deo na mene je ostavio bled utisak, u najboljem prosek neki, a obzirom da ovo nije nista bolje kako velish ne mili mi se retardirano napucavanje bez nekog vajba...mada opet kad me uhvati kriza u periodu kada ne bude bilo sta drugo da se igra ...who knows :p:banana:

Meni se prvi deo baš svideo, čak sam ga obrnuo tri puta, onako iz čiste razbibrige (a tu mislim i na onaj Colonies Expansion Pack). Međutim, mene je ovaj drugi deo držao - bukvalno - nivo i po... Stvarno ne mogu da shvatim/verujem kako su uspeli da naprave ovako bled nastavak.

Nastavi dalje i bice ti zanimljivije..Pocetak je malo monoton,kasnije bude ok.Ako ti je prvi bio ok i ovaj drugi ce biti jos zanimljiviji..Ako dozvolis sebi da se smoris na samom pocetku i ne das priliku igri da te zainteresuje to je vec do tebe.
Treba imati malo elastike ali naravno ne treba ni igrati na silu.
Ja sam prvi deo obrnuo isto par puta mada taj Colonies sto pominjes je bukvalno ista igra,dodat samo multiplayer!

Ja sam sad u cetvrtoj epizodi i svidja mi se!Keca sam obrnuo 2-3 puta(posebno one delove sa VS-ovima).Jedino sto sam primetio je da im je gotovo identicno oruzje!Uopste se nisu potrudili da ga malo promene nego jedno te isto.Pa u kojoj to igri imas da rokas ultra-giga mega size ogromne bube?Svaka preporuka.

ljudi kako se sejvuje u ovoj igri? jel svaki put kad nastavljam idem na create game pa biram tamo chapter i epizodu? pređem onaj prvi nivo i izađem i ponovo uđem i on nije ništa sačuvao..

Jesi napravio Local Profile u Live-u?
Posle toga ce ti svaki chapter sam save-irati.Inace ne moras da biras,ides samo na select,select,ucita sam gde si stao i nastavis..

P.S.Inace neko kad je opisivao igru pomenuo je da kada gubis health da saborci odu ne znam gde..Ima komanda na F2 da ih dozoves,takodje F1 da cekaju itd..Znaci moze da se resi i taj problem!

Poslednja izmena:
imam napravljen profil od ranijih igrica..nemam pojma što neće sad da sejvira...

napravio novi i izbrisao stari i opet neće, jel treba campanju da stavim u offline i idem na create game ili gde već? stvarno ne kapiram.,)

Znaci napravis local offline account.
Zatim se prijavis..Ispise ti ime kad pokrenes igru.
Onda udjes u igru.Ides na kampanju.Pa na create game pa izaberes new,tj prvu episodu i kreces.
Nece ti sacuvati ako igru prekines pre zavrsetka chapter-a.Misije su drugo,chapter moras da zavrsis da bi save-irao!

Evo upravo sam zavrsio epizodu 3-i mogu vam reci da je igra fenomenalna!

Steta sto je izgleda region locked na steamu, kao i dead rising 2, ali video sam da ima preko games for windows live-a, pa cu videti preko toga da uzmem, posto sam igrao keca do skora, a i imam par drugova koji bi igrali co-op/multi.

Vrh Dno