Je l mogu ja samo koju, u vezi sa temom. Mislim da longhorn neće ništa drugo biti nego sledeći XP windows. Mislim, zašto bi bio? Gde to Microsoftu ne cvetaju ruže, pa da mora da skreće sa puta. Sećam se kad se kod nas prvi put pojavio tamo negde krajem leta 2001 godine prvi XP final i kad sam ga ja probno instalirao - sećam se samo utisaka ljudi koji videli taj OS. Napominjem videli, dakle ljudi koji su znali malo ili nimalo o računarima, njima je XP bio nešto najbolje što im se ikada desilo na kompjuterima, dakle neko zelenilo na desktopu, dizajnirano start dugme, pa još po koja bravura. Kasnije još kad je u masu puštena priča da je XP sistem "na kome sve radi" i za koji "nisu potrebni driveri" - tek je onda počela ta XP euforija. I realno ako pogledate, ono što bi tipična neznalica izabrala od OS-a, to bi bio Win XP. Danas svako zna da instalira i "podesi" XP, a, povrh svega, šta god se utakne u taj XP (najčešće preko USBa) radi iz prve, bez korišćenja moždanih vijuga. Dakle meka za budale, ok, poštujem. Nema "winodwsa bez greške", dokle god administratore na tim sistemima može da izigrava bilo ko, koje naučio da se računar ne gasi na dugme, nego start>shut down. Da bi XP postao ono što jeste, morao je da pređe gigabajt ihahaj i da pritom ne funkcioniše ništa osim calculatora sa manje od 512mb memorije. Meni je XP najbolji OS, imam puno periferija + često radim sa periferijama, za te stvari, boljeg sistema nema. Takođe, u računaru imam BT adapter i 3 mrežne karte, od kojih je jedna bežična, takođe, ni za te stvari XP (pogotovo XP SP2) nema premca, ja izbora nemam i realno, jedino što mi na XPu smeta je glomaznost (mada, za moje potrebe, kada sve stavim na papir, jasno je da sistem mora da bude takav).
Glavno u priči je da je Microsoft progurao svoj fazon sa šarenim, tromim, sistemom na kome sve radi, pa još posle instalacije SP2 više i ne izlaze popupovi. To je ono što narod voli, zašto bi longhorn bio drugačiji, longhorn će biti ništa drugo nego još šareniji, još glomazniji, još multimedijalno_umreživ sistem, koji će u startu biti i, nažalost, duplo sporiji. Jebi ga, ali tako je, nema šta MS da pametuje oko longhorna, samo treba da digne na kvadrat XP...