Šta je novo?

Logitech z623 ili z506

Switch

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2008
Poena
350
z623 je stereo sistem za vuferom, a z506 je surround, sa tim sto je z623 skuplji, a i nisam ga pronasao kod nas. Da li biste mi preporucili da kupim z506 i gde da ih trazim uopste? Za sada sam nasao u winwin-u i kostaju nekih 11k dinara. Da li za te pare i malo vise moze da se nadje nesto bolje? Koja je razlika uopste izmedju z623 i z506 sto se tice kvaliteta zvuka (stereo vs. surround?)?

Poslednja izmena:
Sve je postalo skupa plastika ( a novi modeli su tu samo da bi se uzeo jos koji € vise )

Sto se Z506 tice mislim da nisu nista bolji ili losiji od X-530 koji su oko 70€ ( Z506 - 89€ u Tehnomaniji )

Z623 bi trebali biti naslednici Z-2300 - da li su to po kvalitetu neka kaze neko ko ih je cuo.
Cena kod nas im je jos uvek visoka ( 160€ - Atom )

sasa022

Sve je postalo skupa plastika ( a novi modeli su tu samo da bi se uzeo jos koji € vise )
Upravo tako, sve sama plastika koja se dobro placa...

kontam da je taj Z623 isti (priblizno) Z-2300 uz malo sminke...
kontam da bi mozda bila bolja varijanta uzeti z-2300 (polovan) i promenuti mu satelite sa nekim pristojnim drvenim zvucnicima, jeli ko to radio?

Poslednja izmena:
Ja bih gledao u pravcu Microlab C6 ili C7

Jeste, nekazem :)! Ali kod 2300 su najgori ti sateliti, 1 drav koji pusta krestav zvuk :D! zameniti ih nekim boljim dvosistemskim drvenim zvucnicima, dobio bi se pristojniji zvuk...

Aj ako neko ima z-2300 i malo volje, nek stavi makar od kucnog stuba zvucnike, cisto da vidi razliku!?

Poslednja izmena:
Ja sam to probao svojevremeno dok sam imao Z2300, ukombinovao sam ih sa nekim Technics dvositemskim bass reflex kutijama. Zaista je bolji zvuk, za dve klase, ali se javlja drugi problem... Potrebna je jaca snaga iz pojacala od onog koje ima Z2300 (mislim na snagu koja ide za satelite logicno) da bi se pogurale HiFi kutije, jer preko 50% volumena dolazi do ozbiljne distorzije (na 60% vec postaje nesnosljivo). Zvucnici su bili deklarisani na 6 Ohma i 86 dB. Sa zvucnicima vece osetljivosti postigli bi se bolji rezultati, ali u tom slucaju pre bih jurio i ozbiljnije pojacalo...

Ja sam to probao svojevremeno dok sam imao Z2300, ukombinovao sam ih sa nekim Technics dvositemskim bass reflex kutijama. Zaista je bolji zvuk, za dve klase, ali se javlja drugi problem... Potrebna je jaca snaga iz pojacala od onog koje ima Z2300 (mislim na snagu koja ide za satelite logicno) da bi se pogurale HiFi kutije, jer preko 50% volumena dolazi do ozbiljne distorzije (na 60% vec postaje nesnosljivo). Zvucnici su bili deklarisani na 6 Ohma i 86 dB. Sa zvucnicima vece osetljivosti postigli bi se bolji rezultati, ali u tom slucaju pre bih jurio i ozbiljnije pojacalo...

Hvala honda! Naravno trebalo bi potraziti zvucnike koji bi odgvarali izlaznim karakteristikama za satelite na z-2300, pa da se cuje konacan dobitak u zvuku, nemora nesto profi, vec nesto solidno (polovno) odradilo bi posao za kucu...
z-2300 bi bio extra kad bi fabricki imao dvo sistemske satelite sa odvojenom za visoke i srednje tonove smestene u neke drvene kutije, ali nema... Vako su extra za klince kojima je cilj samo sto glasnije :D, stoga Switch kontam da i Z623 isti ko z-2300, samo malo usminkan (mislim na estetiku)...
Vidi koliko imas para na raspolaganju pa kazi, ima upucenijih ljudi na forumu pa ti mozda preporuce nesto sa boljim kvalitetom zvuka (ako ti je to primat) od tog logija...
i bar meni bolje imati kvalitetniji 2.0 ili 2.1 neg 5.1, bar meni ti proceni tvoje potrebe...

@nikk18adsl

Nisam bas ubedjen da je zoki_doshs mislio na "tuning & styling" Z-2300 modela :)

@zoki_doshs

Da li si razmatrao Microlab H ( 200,300,500,600 ) kao opciju ?

Znam da nije mislio, nego mi palo na pamet kad ste se vec zapricali o budzenju.:) Kad se ispostuje fizika i akustika, jedino ostaje pitanje mogucnosti samih drivera i elektronike koja ih pogoni (a to je opet sve na nivou PC price, ali i to budzenje moze da pomogne, pogotovo ako je neko entuziasta i radi za sebe).

@nikk18adsl

Nisam bas ubedjen da je zoki_doshs mislio na "tuning & styling" Z-2300 modela :)

@zoki_doshs

Da li si razmatrao Microlab H ( 200,300,500,600 ) kao opciju ?

ma opusteno, ja samo navedio primer, da vidimo koliko su losi ti driveri ili da uocimo koliko je losa elektronika na z-2300...
i dali bi vredelo ih zamenuti ih nekim drugim...

meni bi tako lepo legao neki H200 H300 ili solo7, al u ovom sluvaju krajnju odluku donosi Switch
, on je kupac :)...

Kupio sam na kraju z506, našao sam u Novom Sadu. Jedan od razloga je i dizajn zvučnika, lepo mi se uklapaju sa mbp-om. Inače, do sada nisam razmišljao uopšte o kvalitetu zvuka, ali sam počeo iz hobija da se malo bavim muzičkim editovanjem u logic-u, sviram gitaru i klavijature, a sad ne bih baš na početku da dajem više od 400e za neke bolje zvučnike, sve dok ne vidim koliko će mi držati intresovanje. Za sada su mi ok, lepo sam ih namestio... samo je problem što zvučna u mbp-u ima samo onaj običan 3.5mm izlaz i nije baš moćna, pa razmišljam o nabavci neke eksterne zvučne.

Nazad
Vrh Dno