Šta je novo?
Zakacio sam i isecak iz pesme u kome se javlja problem.

S obzirom na dinamiku pesme i ja bih onako zacvileo :d Probam veceras pa javim mada mislim da to mora na reklamaciju :S:

Ma sta tu ima da se proba, jasno je da nesto iznutra vibrira. Ako nisu u kar...garanciji, sto ne otvoris kutiju, moguce je da se nesto otkacilo pa vibrira zbog bass-a ? Nije ti valjda produvao bass ?

Poslednja izmena:
Evo da izlozim moj slucaj koji sam imao sa Sonic Gear EVO 5 SUBom. Slicna je situacija bila, u wooferu je nesto zveckalo, uzasno je iritiralo. Sistem je bio pod garancijom, ali nekako me uzasavala pomisao da ga nosim u servis, pa da ga oni zadrzavaju ~2-3 nedelje... bio sam ubedjen da se nesto otkacilo, pa sam resio sam da otvorim. Odlomilo se parce silikona/topljene gume kojom je bila oblozena (zalepljena) ona "bass reflex" cev na SUBu. Prilikom landaranja woofera to je zveckalo unutar kutije. E, sad...EVO 5 su kostali 40e pa mi nije bila tolika frka da ih otvorim zbog garancije. Ipak, za Z5500 debelo bih razmislio.

P.S sad sam video da je okacio link na You Tube, skoro 100% falican zvuk kao sto je ispustao EVO 5 SUB.

Poslednja izmena:
Ma sta tu ima da se proba, jasno je da nesto iznutra vibrira. Ako nisu u kar...garanciji, sto ne otvoris kutiju, moguce je da se nesto otkacilo pa vibrira zbog bass-a ? Nije ti valjda produvao bass ?

Ma u garanciji su, saljem ih ovih dana. Izgleda da nije bas produvao - pustio sam sve preporucene snimke/tonove i radi kako treba. Ali necu da razmisljam i da se cimam, zaduzeni za to ce da rese i cao.

Jedino sto sam probao je da "utegnem" srafove na kraju kako bih to eliminisao kao izvor, ali naravno nije pomoglo. Tim postupkom sam malo zagrebao srafove. Nadam se da nece to da protumace kao otvarano i warranty void :(

Evo snimio sam na amazonu Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, za 70-75e tako da bi trebala da radi posao ;)

Evo danas mi stigla, nisam imao prilike da pojacavam zvucnike al zvuk je primjetno bolji nego s onim govnetom od X-Fi Audio :) Cistiji je nekako zvuk mnogo, al mi jos uvijek bass zadaje muke tj, onamo gdje treba da dodje do izrazaja dolazi itekako (techno, house muzika) i super se cuje/osjeti, ali npr kad slusam nase neke balade i slicno, zna da zabruji itekako i zna bash da iritira. Primijetio sam da kad strikiram ono enable bass redirection situacija se stabilizuje. Jel moze neko od audofila da slika i okaci EQ podesavanja? :) btw driveri su 2.17.7, kakvi su ovi novi 2.17.0008 u odnosu na njih???

Nadam se da nece to da protumace kao otvarano i warranty void

A koj si ga cackao :) u garanciji, menjaj i gotovo

Jel moze neko od audofila da slika i okaci EQ podesavanja?

Ovo je kod mene samo pokvarilo zvuk i ugodjaj, iskljuci eq u driverima i trazi dobar izvor i nista vise

Audiofil bi te pitao sta ce ti EQ. :D Lepo je da je jos neko od vlasnika primetio da taj sistem nije adekvatan za slusanje muzike koja se ne svodi samo na treskanje woofera.

Izbegavaj eq i ostale kontrole skroz.Ja sam se sa tim zabavljao ranije.To ti je totalno pogresno.Inace pojma nemas kako lepo izgleda kad se naviknes na prirodan zvuk.

Poslednja izmena:
Da li je kartica Sound Blaster Live 5.1 dovoljno dobra za Z-5500 ili da uzmem Xonara ?

Xonar DG
ili
ASUS Xonar DS

Da li je kartica Sound Blaster Live 5.1 dovoljno dobra za Z-5500 ili da uzmem Xonara ?

Koristi digitalnu konekciju, pa ti je za Logi dovoljna i integrusa, posto te jitter, bit-perfect izlaz i ostala cuda ne zanimaju :)

Ok, znaci uzmem opticki kabl i povezem SB Live i zvucnike i to je to ?

Sorry,
malo mi nelogicno da je boljia varijanta preko integruse nageo preko SB Live ?
Right ?

Nije bolja, ista je a jeftinija :) kada je veza digitalna

Da, jer sve odrađuje logijev interni dekoder, kartica samoprosljeđuje sirov signal do njega

Ne znam kod drugih kako je ali primetio sam da kod zadnjih satelita i centralnog pojavljuje se jedno gadno zujanje prilikom slusanja kada je sistem pojacan i kada je bass izrazajniji!!! Ja mislim da je zbog toga sto su kutije od plastike i resio sam da uzmem Genius sw-4000, polovne naravno, (nekih 35 eura) i da iskoristim drvene kutije. Vi sta mislite ?
hem i lepo ce da izgleda :)

6900_4.jpg

Poslednja izmena:
Iako ti sateliti ne sviraju nizak bass, plastika u svakom slucaju nije idealan materijal za izradu bilo kakvog zvucnika.

Imaces 300w manje snage :p

Ne razumem, zasto bih imao 300W manje?
A ti mislis da zvucnike od geniusa prikacim na logitekovom sub-u a logitekove satelite da izbacim :D
NE,ja cu opet da koristim logitekove zvucnike, samo zelim da im promenim "kucu", tj. da izbacim plastikant i da ih postavim u drvenim kutijama i siguran sam da ce zvuk biti bolji i prijatniji :)
Pre sam mislio da dam da mi izrade drvene kutije, al rekoh sto da se mucim kada mogu i gotove da kupim i najjeftinije koje sam pronasao sa 3" drajvovima su geniusovi SW-4000.

Poslednja izmena:
Ok, izvini, nisam bio shvatio sta si naumio :)
Javi rezultate i postavi slike obavezno! :D

Obavezno javi i mene ovo zanima... Imam SW-6000 vec i rado bi presvukao Z5500 :)

samo da kazem da sam i dalje prezadovoljan sa z5500,nikad problem sa njima...svaka pohvala od mene....

+ 1

Nazad
Vrh Dno