Šta je novo?
Uh , nema sansi na zid neko vreme da se okace :wall:
Sada su na zidu,sve je ok ali moram neko vreme da ih prebacim na drugo mesto gde nema uslova da se uguraju na zid :guitar:

da li je stetno za zvucnike drzati im sve na max?

mislim na ono:
-Subwoofer
-Suround
-Center

najvise me zanima za Subwoofer,ne bih zeleo da riknu posle 2,3 meseca,pa zato bolje da pitam kako vi ostali drzite to podeseno ?

Samo nemoj da kombinuješ max sub/cent/sat sa max za Volume :D

Ja inače držim sub +0.5, sat +1.5, cent +1

necu naravno kombinovati,samo sam jednom probao i odvaljuje jednom recju.

-Subwoofer
-Suround
-Center

sve ovo drzim na max,ali zato pojacam samo do 5/20 i vec je dosta glasno.

nadam se da im necu ovako stetiti,sta mislis ?

Koja je poenta ako sve pojačaš na max? Dobiješ isto kao da si pojačao 8/20 sa svim na 0.

pa oseti se razlika kad je sve na max u odnosu kad je sve na sredini,odnosno nuli.

vise mi odgovara kad je svaka opcija na max,ali zato pitam da li je to stetno za njih?

volume ne pojacam preko 5 ili 6.

ukoliko je stetno za njih,onda cu ipak smanjiti na 0...?

Jel znate koja je svrha pojacavanja centra, sub-woofera i surround? Da bi se jacina zvucnika poklopila sa jacinom prednjeg stereo para usled nemogucnosti da su svi zvucnici podjednako udaljeni od glave slusaoca. To sto pojacate njih na max def ne moze biti najbolji zvuk osim ako prednji par ne drzite pored tastature. Kada se uklope iste jacine za sve kanale jedino se na glavnom pojacivacu za glasnocu kontrolise jacina zvuka.

Jedno vec 15 dana sam primetio da mi na centralnojh jedinici svetlo treperi, ja reko mozda nije nista, otkud znam. Evo sinoc sam ih ugasio reko da vidim da kabl se ne mrda pa ima slabiji napon i poskusam da ih upalim i nece. Sta je riknulo ? Osigurac, napajanje ? CIsto da znam.
Pod garancijom su tako da se ne brinem mnogo. Sreca. :zgran:

skidao sam ga, izgleda normalno, mad zica je unutra, ko zna kakva je ? da ne diram ja to i da odnesem u servis, da ne izgubim garanciju ? jel se to desi zbog skoka napona, kao na osiguracima u kuci (oni starim).

Ako ti uopste ne svetli control pod onda osigurac.

zapravo to bash i nije istina skroz,meni se desilo da mi je pod svetleo kako treba jedino zvuk gotovo da nije ni postojao iako je pojachano na max.zamenih osigurach u wooferu i sve ko novo.

Pa nema tu mnogo istina ili ne. Obicno kada "nema struje" uopste onda je to osigurac.

Sad posto kazes da izgleda netaknuto moze da se desi da je nesto ozbiljnije ..

Inace, zamenom osiguraca sigurno se ne gubi garancija, to samo kupis isti takav i zamenis. Da je sigurno to pa da znas da tako i uradis. Da se ne drk.. sa cekanjem na garanciji i to ..

Pisao sam već u nekoj temi moje probleme sa Z-5500. Meni je treperelo pozadinsko svetlo na displeju a u servisu su me optužili da sam silio konektor centralne jedinice koji ide u sub, da ga nisam utakao kako treba pa da zato nije imao dobar kontakt a ja ga od kupovine nijednom nisam odvrtao! Na kraju su zamenili centralni unit ali da nisu, svašta bi bilo :-devil-:

aj neki savet sta raditi kad slova na displeju krenu da nestaju lagano,tj delovi nestaju/ko da se ugase "pixeli" :) inace stari su skoro 4god (ako se ne varam,cim su izasli uzeo sam ih)

ma pod garancijom su tako da me libo uvo ! nek se oni drndaju, nisam ja njima prodao, vec oni meni !

citao sam na jednom stranom forumu da treba gasiti zvucnike kad se ide spavati.

ja ih gasim preko kontrolnog centra.

da li je to u redu tako?

i da li ih treba gasiti i na ono malo dugme na wooferu odnazad ili da to stoji upaljeno stalno ?

hvala.

kablovi Z 5500

Da li je neko menjao kablove sa nekim kvalitetnijim?

Vidim da po netu preporucuju da se promene za 16AWG =2x1.5mm .
Ovi mi 18AWG deluju jadno :) ?

Pa ti sto idu u kompletu su bas tanki...mislim da sam ja stavio cak i deblje od 2x1.5mm,ali moram proveriti... :d

Ja sam ih odmah zamenio (2x0.75mm) za 2x1.5mm, nije neka investicija a vredi.

citao sam na jednom stranom forumu da treba gasiti zvucnike kad se ide spavati.

ja ih gasim preko kontrolnog centra.

da li je to u redu tako?

i da li ih treba gasiti i na ono malo dugme na wooferu odnazad ili da to stoji upaljeno stalno ?

hvala.

Jedino ako ti smeta jedva cujno zujanje koje dolazi iz naponske woofera, ja ih gasim samo na kontrolnoj jedinici.

Poslednja izmena:
z5500

OK. Cisto sumljam da veci od 2x2mm moze da stane u one stipaljke.

Waylander
Ima li kakve razlike u kvalitetu zvuka(visoki i srednji, basa ima vise nego dovoljno)?

Koje si kablove stavio ?
Imas li preporuku za naj-povoljniju opciju?

Hvala

Poslednja izmena:
Cini mi se da je zvuk sada puniji nego pre.
Kablove sam uzeo u nekom megamarketu i nisu preterano skupi ~800d za 15m.

Jedno pitanje u vezi sa povezivanjem uređaja na Z5500...

Optički ulaz na zvučnicima je zauzeo WDTV plejer, a želeo bih istovremeno da povežem i računar koji poseduje samo optički izlaz i uobičjeni 3,5 mm stereo izlaz...

Koliko vidim postoje neki konvertori optički > koaksijalni, ali me zanima da li nekako mogu da iskoristim stereo izlaz na računaru pošto na zvučnicima postoji Direct ulaz (3 X 3,5 mm)?

Nema potrebe za surround zvukom, dovoljno je da dobijem bilo kakav izlaz sa računara na Z5500...

Hvala!

Mozes, kliknes na pozadini glavne jedinice Z-5500 da nije 6ch nego 3x stereo in i ubodes u bilo koji.

Pošto je bilo dosta priče oko stalaka za satelite, evo kako izgledaju Jazz stalci. Kvalitet izrade je odličan, maximalna visina stalka je 117 cm i dosta su teški. Proizvode se u crnoj i srebrnoj boji. Cena za par je 1950din.

Slike nisu baš najbolje ali se vidi:

26a64e11bf.jpg

b97d9ba7d7.jpg

45cf4c743b.jpg

U svakom slucaju, bolje neg' da stoji na patosu i skuplja prasinu... a i bolje za sam zvuk, ovako lepo moze da se nasteluje po visini, pa da "udara pravo u glavu".

Gde bese mogu da se nadju ti Jazz-avci?

Nisu zakošeni ovi stalci pa drajveri biju "u vis", treba i to imati u vidu...

ma kakvi stalci,sve u zid :>

Nazad
Vrh Dno