taner
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.04.2004
- Poena
- 319
E baš to sam i ja doživeo prelaskom sa AL621 na njihov najveći uspeh koji se u temi sa linka pominje, logitech Z560, koji suštinski nisu promenili do poslednjeg modela bilo 2.1/5.1
E baš to sam i ja doživeo prelaskom sa AL621 na njihov najveći uspeh koji se u temi sa linka pominje, logitech Z560, koji suštinski nisu promenili do poslednjeg modela bilo 2.1/5.1
Nisam cuo z2300, ali zato jesam z3 i ne bih rekao nista drasticno kao onaj chova sa linka, ali bih se slozio da im nesto fali. Neko moze savrseno da zivi bez toga, zato je za svake zvucnike preporuceno preslusavanje.
Atp3 i Z3 su ipak niža klasa i nisu ni blizu po zvuku a pogotovo snazi Al621 i Z2300 i svim modelima iznad.
Priznajem da nisam znao hijerarhiju logi z serije.
Honda, sve si u pravu. Logitech Z-2300 sam uzeo jer sam cuo da woofer bolji , jer je ovaj na altecu muljao i jeste tako.. bolji je i jaci. Medjutim, sateliti su neuporedivo bolji na Altecu, tako da sam napravio veliku gresku. Prodao i jedno i drugo i kupio Microlab Solo 6c, i raspametio se. Presrecan sam kako zvuce.. svetlosne godine od ovih 2.1 muljatora. Sve zvuci mnogo bolje, pogotovu muzika.
Inace, nema tih ekvilajzera koji mogu da spasu z2300. Sve probao, bulja. Sredjivati krupne nedostatke EQ je corav posao. Solo 6c sa EQ na 0-0-0-0-0, miluje dusu, a sve ostalo je stvar fine tuning-a.
A to da je Logi poceo da fusheri, to jest'! Cuo sam da kon novih modela Z2300, hladnjak koji se nalazi na zadnjoj strani woofera nije vishe istise sirine kao kod prethodnih serija. Uzi je za ~3 cm, barem su meni tako rekli....Samim tim verovatno vise ne ugradjuju iste elemente, slabije pojacavace, elektrolite...*** sve to utice na zvuk i kvalitet....
Nego, jel mozda neko zna efikasno a jednostavno resenje za ciscenje potenciometra? Mnogo je poceo da susti i slicno.
Jedino što Altec trenutno nema odgovor na Logitech Z Cinema... FX6021 koji su im slični po ceni daju dosta lošiji zvuk...
Eh, moracu da ponovim pitanje.
I jel ima neko odgovor?
otvori daljinski i naprskaj potenciometar sprejom za kontakte. To bi trebalo da resi stvar. Ako ne znas sam to da uradis, iscimaj nekog ko je strucan ili odnesi u servis..sredice za par minuta. :wave:
Evo, poslusah i ja cuvene Z-2300 i ne mogu da se nacudim koliko ih neki kude a drugi hvale.
Prvo sto me je zaintrigiralo je snaga - navodi o silinim W apsolutno ne stoje (doduse prodavnica gde sam ih isprobao je poprilicno velika pa je moguce da bi se bolje pokazali u manjem prostoru), ali da woofer Z-2300 ima 120 W je cist marketing.
Sateliti su obicni plastikaneri koji uopste ne ulivaju poverenje, a odeklarisnih 80W nema govora.
Ukupan utisak reprodukcije zvuka je nekako muljav sa napumpanim basovima i nedefinisan.
Sve u svemu - apsolutno precenjen set 2.1 zvucnika koji za nerealnih 150Eura nude prosecan zvuk koji se moze dobiti za mnogo manje para
... za mene su Z-2300 - cisto razocarenje !
Ako uzmemo u obzir da si clan ovog foruma 7 godina, neko bi pomislio da si do sada mogao bar da naucis da W na zvucnicima nema veze sa "glasnocom" zvuka (***, izgleda da cu ovo morati u sig. koliko puta sam ponovio). Zvucnici daju i nesto preko 100 dB SPL-a, ako mene neko pita sasvim dovoljno da se ogluvi.
Sto se tice definisanosti zvuka:
Moze biti da je zvuk nije "kristalan" kako bi neki rekli, ali daleko od toga da je muljav.
To se ne slusa na integrusama.
E bas si me prosvetlio :S: vezano za W i tvoju "glasnocu" zvuka😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari