Šta je novo?

Logitech Z-2300

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Preveliki akcenat je na basu kod Logitecha. Stvarno izuvaju na tom polju, ali neki ljudi nisu navikli na to. Jednostavno ih zamara. Npr., devojka kad dodje kod mene smanji bas na potenciometru skoro skroz (ATP3).

Nisam cuo z2300, ali zato jesam z3 i ne bih rekao nista drasticno kao onaj chova sa linka, ali bih se slozio da im nesto fali. Neko moze savrseno da zivi bez toga, zato je za svake zvucnike preporuceno preslusavanje.

Nisam cuo z2300, ali zato jesam z3 i ne bih rekao nista drasticno kao onaj chova sa linka, ali bih se slozio da im nesto fali. Neko moze savrseno da zivi bez toga, zato je za svake zvucnike preporuceno preslusavanje.

Atp3 i Z3 su ipak niža klasa i nisu ni blizu po zvuku a pogotovo snazi Al621 i Z2300 i svim modelima iznad.

Atp3 i Z3 su ipak niža klasa i nisu ni blizu po zvuku a pogotovo snazi Al621 i Z2300 i svim modelima iznad.

Priznajem da nisam znao hijerarhiju logi z serije.

Mislim da mozemo da se slozimo da ipak svim tim zvucnicima "nesto fali". Za to koliko kostaju kako im i ne bi falilo. I pokretac teme za z2300 kaze da su "bezobrazno dobri" a na linku ih covek napljuva samo tako. Kako za koga a zavisi i od toga sta se slusa :wave:

Poslednja izmena:
Ima tu dosta i favorizovanja brenda.

Nego, jel mozda neko zna efikasno a jednostavno resenje za ciscenje potenciometra? Mnogo je poceo da susti i slicno.

Priznajem da nisam znao hijerarhiju logi z serije.

Pa jednostavno sam ih podelio po tipu drajvera(phase plug) koji se u njih ugradjuju a razlikuju se poprilično po kvalitetu.
Inače Logitech praktično samo dizajnira i sklapa zvučnike a drajvere poručuje od specijalizovanih prizvodjača, pa iste možemo naći i u zvučnicima drugih firmi.

Čak sam vidjao i neke modele koji su identični(100%) jednom logitech-ovom modelu, samo pod drugim imenom, nešto kao "Alesio" ili slično, u nekoj radnji muzičke opreme, mislim da se radnja zove Lira.

Razocaran

Kupio ih danas, hteo da zamenim Altec 621 koji koristim vec 5 godina. Cim sam ih prikljucio na Creative X-Fi Extreme Music, video sam da nesto nije kako treba. Dobro to zvuci ali Altec iz iste klase zvuci bolje, dosta bolje, cistije, preciznije i prijatnije. Z2300 imaju malo tvrd zvuk, mutne srednje i pichovane na dole. Izmedju srednjih i niskih kao da nema nicega. To je sto se tice muzike, a i filmovi i igrice ista prica, ali se manje primecuje. Zakljucak: ko hoce dobar zvuk neka ih zaobidje, a ko voli da trese bubrege i razbija prozore sa filmovima i igrama neka ih kupi.. Woofer je odlican, ali su sateliti i opsti utisak razocaravajuci.

Nije mi jasno sto si uzimao Z2300 pored Alteca 621? Ja sam imao Z2300, fali im malo srednjih tonova, ali ako malo "nastelujesh" EQ...neuporedivo je bolje, pogotovo sa zvucnom koju ti imash... Ja sam imao prilike da cujem 621. Sateliti imaju stvarno prijatan i ujednacen zvuk (bolji su nego kod MX5021 modela, bar kad je moj ukus u pitanju). Ali SUB kod modela 621 ima malo trom i muljav zvuk, Logijev daje daleko dublji i snazniji BASS. Ali, opet je to stvar ukusa. :wave:

Honda, sve si u pravu. Logitech Z-2300 sam uzeo jer sam cuo da woofer bolji , jer je ovaj na altecu muljao i jeste tako.. bolji je i jaci. Medjutim, sateliti su neuporedivo bolji na Altecu, tako da sam napravio veliku gresku. Prodao i jedno i drugo i kupio Microlab Solo 6c, i raspametio se. Presrecan sam kako zvuce.. svetlosne godine od ovih 2.1 muljatora. Sve zvuci mnogo bolje, pogotovu muzika.

Inace, nema tih ekvilajzera koji mogu da spasu z2300. Sve probao, bulja. Sredjivati krupne nedostatke EQ je corav posao. Solo 6c sa EQ na 0-0-0-0-0, miluje dusu, a sve ostalo je stvar fine tuning-a.

Poslednja izmena:
Honda, sve si u pravu. Logitech Z-2300 sam uzeo jer sam cuo da woofer bolji , jer je ovaj na altecu muljao i jeste tako.. bolji je i jaci. Medjutim, sateliti su neuporedivo bolji na Altecu, tako da sam napravio veliku gresku. Prodao i jedno i drugo i kupio Microlab Solo 6c, i raspametio se. Presrecan sam kako zvuce.. svetlosne godine od ovih 2.1 muljatora. Sve zvuci mnogo bolje, pogotovu muzika.

Inace, nema tih ekvilajzera koji mogu da spasu z2300. Sve probao, bulja. Sredjivati krupne nedostatke EQ je corav posao. Solo 6c sa EQ na 0-0-0-0-0, miluje dusu, a sve ostalo je stvar fine tuning-a.

Pre neki dan sam slushao Solo 6c. Ortak ih uzeo (dugo se neckao). Stvarno sviraju k'o HiFI sistem neke srednje nize klase... Vocali se cuju jasno precizno, nije "mracan zvuk"..mene su odusevili... sto se tice finoce zvuka..boli glava:smoke:

Ja sam skeptican prema microlab brendu. Uvek bih radije uzeo neki logi/altec, mada mozda sam fanboy :d

Zato sto nisi cuo 6C/7C. Mislim da nakon toga ne bi ni pogledao neki altec/logi sa slicnom cenom.

Poslednja izmena:
@Shang Tsung

Probaj microlab, uzeces sekiru i pocepati logija 😀

inace, Peter Larsen je dizajnirao zvucnike za microlab.. i oni samo sklapaju zvucnike. Hifilisticari mi kazu da je on neki poznati inzenjer zvucnih sistema. Dizajne je pravi oldschool hi-fi.. furnirano drvo, drajver tviter i skretnica... a miluje dusu kad ga ukljucis.

Pa pazite, kada sam ja kupovao logjia, bre tad ni 1 microlab nije mogao da pljune pod prozor logiju, i to pogotovu nije mogao u klasi 175evra.... Sad je mozda neka druga prica, pale su cene, a logi je poceo i da shkartira i fushari.

Pa nije bash tako... u to vreme je sigurno bio H-300 ili barem H200 Microlab! H-300 je odlican 2.1 sistem. Pricam iz iskustva, jer sam imao na kratko H-300 (posle sam imao neko vreme HiFi). H-300 ima takodje bass 8", trosistemske satelite visine ~1m, pozlacene terminale, uradjen je tako ozbiljno (a tako i svira) da covek ne poveruje da je to Microlab! A to da je Logi poceo da fusheri, to jest'! Cuo sam da kon novih modela Z2300, hladnjak koji se nalazi na zadnjoj strani woofera nije vishe istise sirine kao kod prethodnih serija. Uzi je za ~3 cm, barem su meni tako rekli....Samim tim verovatno vise ne ugradjuju iste elemente, slabije pojacavace, elektrolite...*** sve to utice na zvuk i kvalitet....

Poslednja izmena:
Problem je sto logi dizajnira zvucnike pre svega prema vizuelnim kriterijumima. Piter Larsen je za Microlab dizajnirao zvucnike prema proverenom receptu, bez velikih kompromisa u kvalitetu zvuka.
Da ne gresim dusu nije logitech problem, vec koncepcija svih vodecih proizvodjaca PC zvucnika. Microlab je u ovoj oblasti napravio ozbiljan proboj i postavio nove standarde u kvalitetu zvuka, samo treba da se probije na svetsko trziste.

A to da je Logi poceo da fusheri, to jest'! Cuo sam da kon novih modela Z2300, hladnjak koji se nalazi na zadnjoj strani woofera nije vishe istise sirine kao kod prethodnih serija. Uzi je za ~3 cm, barem su meni tako rekli....Samim tim verovatno vise ne ugradjuju iste elemente, slabije pojacavace, elektrolite...*** sve to utice na zvuk i kvalitet....

Inace, na novom z cinema sistemu, pomenuti hladjak je toliko minijaturan da zauzima tek polovinu (ako ne i celu trecinu) mesta u odnosu na 2300. Ne znam na sta ce to da izadje, no meni se cini da su to zvucnici koje obavezno treba bar poslusati (ako ne kupiti).

Ako poredimo istu klasu Altec vs. Logitech, Logitech je uvek tvrdji, naduvan bas i namenjen je onima kojima kvalitet zvuka nije na prvom mestu nego jacina.
Ako gledamo kvalitet zvuka, ujednacenost tonova itd, Logitech je igracka u poredjenju sa Altecom.

Jedino što Altec trenutno nema odgovor na Logitech Z Cinema... FX6021 koji su im slični po ceni daju dosta lošiji zvuk...

Jedino što Altec trenutno nema odgovor na Logitech Z Cinema... FX6021 koji su im slični po ceni daju dosta lošiji zvuk...

Jos nisam imao prilike da vidim (cujem) Z Cinema, ali po meni su FX6021 odlicni zvucnici s tim sto je cena jaka.
Ipak je model FX6021 star 4 godine sigurno, dok je Z Cinema ovogodisnji model, tako da... stay tuned 😀

otvori daljinski i naprskaj potenciometar sprejom za kontakte. To bi trebalo da resi stvar. Ako ne znas sam to da uradis, iscimaj nekog ko je strucan ili odnesi u servis..sredice za par minuta. :wave:

Ok, jel moze mozda to nekako samo da se produva spolja, recimo komprimovanim vazduhom (or like)? Kolko moze da kosta taj sprej za kontakte i jel ima neki brend na koji treba da obratim paznju (sta mu dodje WD40)?
Inace, 'fala na odgovoru.
:wave:

Poseti http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=1378 imas spisak prodavica, pa proveri telefonom cene...ne mora neki poseban brend, samo neka je sprej za elektronicu...:smoke: Eh sad...da li moze spolja to ne znam. Uz svaki sprej dolazi tanka cevcica preko koje prskas sprej. S' obzirom da je dosta tanka, mozda mozes da je provuces ispod "kruznog klizaca" za volume posto ima poprilicno lufta. Naspricaj par puta (nemoj preterivati). Sacekaj da se slije, pa malo provrti...ali, naksigurnije ti je da otvoris kontrolni pod, i spricnes i to ti je to... :wave:

WD 40 mozes da probas, ali sa kompresorom za vazduh neverujem da ce biti nekih rezultata...

Poslednja izmena:
Evo, poslusah i ja cuvene Z-2300 i ne mogu da se nacudim koliko ih neki kude a drugi hvale.
Prvo sto me je zaintrigiralo je snaga - navodi o silinim W apsolutno ne stoje (doduse prodavnica gde sam ih isprobao je poprilicno velika pa je moguce da bi se bolje pokazali u manjem prostoru), ali da woofer Z-2300 ima 120 W je cist marketing.
Sateliti su obicni plastikaneri koji uopste ne ulivaju poverenje, a odeklarisnih 80W nema govora.

Ukupan utisak reprodukcije zvuka je nekako muljav sa napumpanim basovima i nedefinisan.

Sve u svemu - apsolutno precenjen set 2.1 zvucnika koji za nerealnih 150Eura nude prosecan zvuk koji se moze dobiti za mnogo manje para

... za mene su Z-2300 - cisto razocarenje !

Poslednja izmena:
Evo, poslusah i ja cuvene Z-2300 i ne mogu da se nacudim koliko ih neki kude a drugi hvale.
Prvo sto me je zaintrigiralo je snaga - navodi o silinim W apsolutno ne stoje (doduse prodavnica gde sam ih isprobao je poprilicno velika pa je moguce da bi se bolje pokazali u manjem prostoru), ali da woofer Z-2300 ima 120 W je cist marketing.
Sateliti su obicni plastikaneri koji uopste ne ulivaju poverenje, a odeklarisnih 80W nema govora.

Ukupan utisak reprodukcije zvuka je nekako muljav sa napumpanim basovima i nedefinisan.

Sve u svemu - apsolutno precenjen set 2.1 zvucnika koji za nerealnih 150Eura nude prosecan zvuk koji se moze dobiti za mnogo manje para

... za mene su Z-2300 - cisto razocarenje !

Ako uzmemo u obzir da si clan ovog foruma 7 godina, neko bi pomislio da si do sada mogao bar da naucis da W na zvucnicima nema veze sa "glasnocom" zvuka (***, izgleda da cu ovo morati u sig. koliko puta sam ponovio). Zvucnici daju i nesto preko 100 dB SPL-a, ako mene neko pita sasvim dovoljno da se ogluvi.
Sto se tice definisanosti zvuka:
Moze biti da je zvuk nije "kristalan" kako bi neki rekli, ali daleko od toga da je muljav.
To se ne slusa na integrusama.

Ako uzmemo u obzir da si clan ovog foruma 7 godina, neko bi pomislio da si do sada mogao bar da naucis da W na zvucnicima nema veze sa "glasnocom" zvuka (***, izgleda da cu ovo morati u sig. koliko puta sam ponovio). Zvucnici daju i nesto preko 100 dB SPL-a, ako mene neko pita sasvim dovoljno da se ogluvi.
Sto se tice definisanosti zvuka:
Moze biti da je zvuk nije "kristalan" kako bi neki rekli, ali daleko od toga da je muljav.
To se ne slusa na integrusama.

E bas si me prosvetlio :S: vezano za W i tvoju "glasnocu" zvuka😀
Hvala na podsecanju za 7god clanstva na forumu :wave:

O kakvoj integrusi tripujes?
Ako sam napisao da je zvuk muljav to sam i mislio, da dominira bas nenormalno i da je sve napumpano i neprirodno.
To i dalje mislim.

^I dalje stoji da ne mozes da procenis da li su slagali za deklarisanu snagu u W na osnovu slusanja u prdavnici, odnosno procenjene glasnoce. Nisam ih slusao, ali verujem da jesu muljavi onima koji su imali prilike da cuju bilo sta valjano. :wave:

Nazad
Vrh Dno