Šta je novo?

Logitech Z-2300

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Asus Azoth X & Logitech G502X Lightspeed
Laptop
Asus S14 Zenbook
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 17 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kupio sam Logitechove zvucnike Z-2300, to je 2.1 sistem, izasao me je oko 120 eur u gigatronu i zvucnici su bezobrazno dobri... Bass je ubica... Ovo pisem jer sam imao toliki problem sa pronalazenjem zvucnika sa sobu jer sam navikao na zvuk 12" woofera u kolima i volim mekan i jak bass... Ovo je nesto nablize tome sto sam uspeo da nadjem... Naravno, u gigatronu su mi ih pustili da ih cujem ali to nije to kada su u prodavnici, bass je jako los bio na mom testu tako da do poslednjeg trenutka nisam znao da li da ih uzmem ili ne... I rizikovao sam i isplatilo se... Moram da priznam, drugar ima neke Altecove, malo skuplje, srednji ton bih rekao da je jaci i lepsi, ali ja volim bass... Tako da svima koji slusaju muziku sa dosta bassa neka se nedvoume...

pozz

Dobro si prosao na akciji. Sada su svu vratili stare cene. Znaci 160-170 evra.
Kod Logitecha me nervira sto lazu u specifikaciji snage. Ovaj pomenuti model nema sanse da ima 200w, a vec na preko 60% pojacanja dolazi do distorzije. Mislim da ce sledeci zvucnici biti altec-ovi.

Pa zar mislis da i Z-5500 ima vise od pola kilovata prave snage?!:smoke:

Dobro si prosao na akciji. Sada su svu vratili stare cene. Znaci 160-170 evra.
Kod Logitecha me nervira sto lazu u specifikaciji snage. Ovaj pomenuti model nema sanse da ima 200w, a vec na preko 60% pojacanja dolazi do distorzije. Mislim da ce sledeci zvucnici biti altec-ovi.

Prijatelju onda sa tvojim Logijem (ili zvucnom) nesto nije kako treba! Kod mene nema distorzije ni na 80%, a na 60% je vrlo jasan i glasan!:-devil-: A sto se tice prave snage...200W nema, ali sub ima sigurno bar~100W, sateliti imaju daleko manje od specifikacije koju su naveli.:wave:

Poslednja izmena:
@OCz
Zavisi koji format je u pitanju..ako je mp3 >224 Kb zvuk je na vrlo visokom nivou koji mogu da priuste kompjuterski zvucnici. U tom slucaju blaga distorzija se javlja tek na ~85-90% tj. skoro na maximumu!

Poslednja izmena:
Hvala srdachno, chim iskopam neko pristojno slobodno vreme, javljam se. 🙂
Z Cinema, to je onaj novi 2.1, jel' ?

@OCz
Zavisi koji format je u pitanju..ako je mp3 >224 Kb zvuk je na vrlo visokom nivou koji mogu da priuste kompjuterski zvucnici. U tom slucaju blaga distorzija se javlja tek na ~85-90% tj. skoro na maximumu!

Da slazem se, vecima pesama mi je najmanje 192kbps pa nadalje i ako je pesma kvalitetno snimljena zvuk je zaista cist i bukvalno na max kad se pojaca, mada za to zasluga ide malo i kartici jer na integrusi bi sustalo vec na ~60% .. tj. sustalo je 😀

Poslednja izmena:
Prijatelju onda sa tvojim Logijem (ili zvucnom) nesto nije kako treba! Kod mene nema distorzije ni na 80%, a na 60% je vrlo jasan i glasan!:-devil-: A sto se tice prave snage...200W nema, ali sub ima sigurno bar~100W, sateliti imaju daleko manje od specifikacije koju su naveli.:wave:

Ne bih znao sta bi moglo da bude problem, ali meni se cini da rade kako treba. Tako je bilo od 1vog dana.

EDIT: Sto se tiche sub-a, ja mu realno dajem 70w.

Poslednja izmena:
ja bih prvo pogledao osetljivost, tj efikasnost zvučnika, pa mu onda davao RMS :d

:wave:

Kako kome...ja sam imao MX5021. Sateliti su previshe piskavi (previshe ima onog "s"), i bass mu je za dve klase slabiji nego kod Z2300, ali opet zavisi kako kome odgovara//:banana::wave:

Nijedan Altec 2.1 nije bolji od Z-2300,znam jer sam cuo vecinu tih Altec-a,gruvaju oni ali ovaj Logitech je jaci bar sto se basa tice.
Imam licno taj Z-2300,a pre njih sam imao X-530 i mogu reci da se jace cuju ova 2 satelita nego onih 5 kod X-530 zajedno.
Sto se tice woofera odvaljuje zidove samo tako,ali realno ima mozda 90-100w RMS,sateliti oko 20-30w.
Mnogo velika razlika je kad sviraju na nekoj ne integrisanoj zvucnoj nego integrusi..

Dobro ako se gleda po lupanju i gruvanju logi je bolji jer je veci bass to sigurno.Ali ako se gleda kvalitet zvuka onda je mx5021 daleko ispred jer ima kristalan pun zvuk sa lepo ujednachenim srednjim visokim i bassem + ima mnogo bolji kontroler + ozbiljnije i lepse izgleda 🙂

Poslednja izmena:
Opet kako kome🙂)) Meni subwoofer mx5021 sistema izgleda kao igracka u odnosu na Z2300. Ruku na srce subwoofer je daleko kvalitetniji neko Altec-ov. Logijev je veci😀, tezi, ima masivan hladnjak, glavni prekidac, sam bass driver je daleko kvalitetniji...torusni trafo...bass reflex je bolje izveden. Kod mog MX5021 sistema pored piskavih satelita izludjivalo me sto mu je zujao trafo (imao sam i Altec 4100 i kod njega je takodje zujao trafo)... Sto se tice srednjeg spektra Logija... zavisi gde si i na cemu slushao. Ako si slushao mp3 loshijeg kvaliteta i na integrushi, onda si sigurno bio razocaran po pitanju srednjeg spektra. Ako si slushao bar na Live kartici i muziku koja je zasnovana na kvalitetnom formatu, onda je mogao samo da te pozitivno iznenadi!😀 Altec ima za nijansu naglaseniji srednji spektar, ali kad su viskoti tonovi u pitanju, tu je podbacio. Probaj da slushash malo glasniju muziku jedno 20-30 (ne preterano glasnu), pa onda i sam iznesi utiske da li ti MX5021 malo para ushi i previshe izbija ono cuveno "S". Sa malo vecim povecanjem volumena Bass pocinje da mumla i stice se utisak kao da tuce u prazno. Kod Logija se to ne deshava, ne zamara ushi na duze slushanje, i donji spektar je izuzetno definisan cak i na vrlo visokom volumenu. Ovo sto sam naveo govorim iz licnog iskustva, to ne znaci da se tebi ili nekoj drugoj osobi tako cini...

Poslednja izmena:
Kod mene je upravo obrnuto 🙂. Devojka ima altec 2421e i mogu da kazem da posle skoro dvogodisnjeg gruvanja logija kod kuce, pomenuti altec deluje kao pravo malo osvezenje. Plus pride sto sam se preselio, pa mi je soba sada celih 6m2, umesto 16m2 (al bar je plafon vishi).

Imao sam mx5021 i onda sam ih zamenio za z2300. Logitech mi je mnogo bolji...

odlichan je z2300, ali samo za igre... za mp3 je osrednji, bez obzira na bitrate, jer koliko god da je bas dobar oni sateliti su krsh

i da definitivno nema distorzije do oko 80%

ali zato odvrnuti i igrati bilo kakav fps ono cudo izuva, trese se sve u stanu, sve u svemu nije loshe, meni malo skenj bio kada sam izbacio sonyjevu 10 godina staru liniju i stavio ovo i pustio mp3... al dobro naviknesh se, valjda

Jel' može neko od vlasnika ovih zvučnika da mi kaže kakvi su utisti i kakav je kvalitet zvuka kad se na njima sluša ova mizuka (sa dobrom zvučnom karticom, naravno):

- Jean Michel Jarre
- MetallicA (Death Magnetic, novi album sam dao za primer jer je dosta jak/agresivan i zahtevan za zvučnike...)

Dvoumim se dal' da ih kupim jer slušam sve što je kvalitetno od muzike...
Pa me zanima kako se čuju sa različitim žanrovima. 🙂

RGDS

Poslednja izmena:
E onda si pozvan da ih cujesh, a imam i na testu Z-Cinema pa da uporedish, bolesno se cuju

Z Cinema?? Za te pare...uzas zivi.Zvucnici koji idu na USB sa integrisanom zvucnom kartom koja hardverski jedva potera 128Kb J/S......sta je tu bolesno ?
Iskreno ti zvucnici su samo Estetika(Prelepi su) za kvalitet i ostalo......pa pazi kad im je unutra cip isti kao i na Z-10 2.0 ....odnosno rade na istom cipu MVG21.

Z-5500 u kombinaciji sa X-FI ...stvarno mrak zvuk.
Z-2300.....ko god da je kupio pre Jula 2008 ..OK , za ove kasnije nazalost drugacija je situacija.Trafo je promenjen,obogaljen je izlaz, hladnjak je sa 8cm pao na 3.5cm.......i nije pitanje "Da li ce crknuti" vec "Kad ce crknuti" .

Poslednja izmena:
Mozda su ti "labovci" bolja kupovina gledajuci odnos cena/kvalitet ali ne slazem se da "kidaju", a pogotovo ne z2300🙂
Osim toga, 5,25" vufer ne moze nikako da se poredi sa 8".
:wave:

yeah sure...
a i na jednoj strani je mocni THx, a na drugoj neki peter larson...😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno