Šta je novo?

Logitech X-540 or Creative Inspire T6100

Vugla

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
620
Slicnih cena su i slicnih specifikacija, da li je mozda neko imao iskustvo sa njima kako bi mi pomogao da napravim odluku?

Ova dva modela nazaolst nisam probao, ali prema dosadasnjim modelima uvek je vazilo sledece: Logitech jaci zvuk a Creative cistiji.
Naravno ne treba zanemariti i sledece: na Logiech zvucnike ide 2 godine garancije a na creative 1.

Neka se javi i neko ko ih je probao pa ti sam vidi. Audiofili i oni koji slusaju klascnu muziku verovatno bi uzeli creative ali s obzrom da pricamo o 5.1 sistemu verovatno ti treba za zabavu i Logitech ti je po meni pravi izbor.

Poslednja izmena:
Stvar je sto sam iz kuce presao u stan pa mi snaga nije najbitnija (bass ovog jazza drzim na -15 zbog komsija). Slusanje muzike mi je jako bitno. Creative mi ima lepsi dizajn i zvuci mi lepo sto imam i creative zvucnu mada su te dve stavke nebitne. Jeftiniji je za oko 15e ali ima manu zato sto mu je potenciometar na samom zvucniku a 540 ima to sve fino odvojeno. Vidim da je na benchu 540 dobio bestbuy ali nije direktno poredjen sa T6100 pa ne bi bilo lose ako neko ima doticnog da iznese utiske.

Sum? ja upravo hocu da pobegnem od tako neceg sa jazza. Meni se cuje kada ih upalim zvuk ''napona'' bez obzira da li je upaljen komp i bez obzira na koju ih jacinu stavim. Mislim da mi tako pre nije bilo...

Dvoumim se takođe između ova dva modela. Imam karticu Audigy 2, nije mi bitna jačina zvuka (da se sve trese) već kvalitet zvuka...
Ima li neko iskustva sa ovim t6100 pošto vidim da je x540 baš hvaljen? Verovatno bih odmah uzeo x540 da nisam imao Creative t5400 oko 5 godina sa kojima sam bio super zadovoljan...

Čitao sam neke testove i kažu da se x-540 odlično ponaša u filmovima i igrama ali nije baš dobar za muziku, dok t6100 ima prejak bas ali kvalitet je približan tim x-540 i bolji je utisak prilikom slušanja muzike...

X-540 ima sasvim dobar bas, odlican je za filmove a i za muziku je dobar. U principu jako je slican sa X-530 ali su resili par stvari s kojima je bilo problema na prethodnom modelu. Imaju kvalitetan zvuk, ciste visoke, definisan bas. Sasvim Ok kupovina.
Sa Creative nisam imao iskustva pa ne mogu pricati. Meni je licno G51 prejak i X-540 bi bio sasvim dovoljan, moj ukus i potrebe zadovoljava.

X-540 ima sasvim dobar bas, odlican je za filmove a i za muziku je dobar. U principu jako je slican sa X-530 ali su resili par stvari s kojima je bilo problema na prethodnom modelu. Imaju kvalitetan zvuk, ciste visoke, definisan bas. Sasvim Ok kupovina.
Sa Creative nisam imao iskustva pa ne mogu pricati. Meni je licno G51 prejak i X-540 bi bio sasvim dovoljan, moj ukus i potrebe zadovoljava.
Gde i kako da postavim vufer da se ne bi culo brundanje basa tokom reprodukcije muzike? Iz druge prostorije se jedino to i cuje od cele pesme. Nestane tek kada skoro do kraja smanjim bas. Ortak koji isto ima x540 se samo nasmejao kad je cuo kako to tanko zvuci kod mene. Kod njega je bas odvrnut preko pola i svestan je brujanja, ali mu ne smeta dok mene ubija u pojam.
Uopste nisam zadovoljan zvucnicima zasad, jedino su u igrama dobri, u filmovima onako.

Toga sam se i bojao. Pa dobro, promenicu raspored pa ce valjda makar malo da se popravi.
Inace, nasao sam g51 u lokalnoj radnji za 11000rsd pa sam razmisljao njih da uzmem, ali pretpostavljam da su oni isti po pitanju kvaliteta zvuka, samo jaci...

Vrh Dno