Šta je novo?

Logitech Wave Keyboard

Nema na čemu.

Inače nisam ni znao da postoji ta mogućnost dok nisam ovde pročitao.:)

@Kutija

Da li si probao Wave, i ako jesi, da li možeš da napraviš poređenje sa MS Ergo 4000? Meni se Wave tastatura (posle UltraX) nikako nije dopala, pa zato pitam...

Pošto si koristio UltraX, da li možeš da uporediš dubinu tastera UltraX i MS Ergo 4000?

Sad me kopka da probam i MS Ergo 4000! :type:

Jedina tastatura koja mi se baš baš sviđa je diNovo for notebooks, ali ona je 8 hiljada, što mi je malo previše. :S:

Nisam koristio Wave i apstiniram od Logitech tastatura o kojima imam generalno jako lose misljenje.

UltraX ima niskoprofilne tastere nalik onima na laptopovima dok su na Ergo tastaturi tasteri po visini izmedju laptop i klasicnih tastatura. Hod tastera nije previse dubok i sami tasteri su mekani i vrlo ugodni za kucanje. Ja sam promenio 2 UltraX tastature - jedna je crkla nakon 4 meseca (otkazali su joj levi CTRL, ALT i razmak) a druga je umrla nakon godinu dana (pockralo pola tastera). Da ne pricam da je kvalitet izrade Logi tastature KATASTROFA, ona silver plastika se posle 2 meseca izlize i postane crna.

Razlika u samom kucanju izmedju MS tastature i UltraX je... pa otprilike kad sam stavio ruke na Ergo 4000 legle su kao dupe na noshu. Prosto mnogo je lakse i ugodnije kuckati na Ergo tastaturi a odmoriste za ruke je posebna prica.

Jeste "prelomljena" ali kao sto rekoh gore, navikavanje je trajalo jako kratko. Iskren da budem, ne bih se vise nikad vratio na neku tastaturu poput UltraX (probao sam i Geniuse i Zippy tastature).

Danas sam pazario Logitech Wave tastaturu sa US rasporedom po cemi od 1899 dinara

Ma daaaaaaj :D
Sta nije u redu sa cenama Wave-a . Jos malo pa ce poceti bedza da dele heh.
Daj info na PP da vidim gde sam to mogao da ustedim jos 570 dinara, jer stvarno nisam mislio da moze jeftinije da se nadje. Sad jos samo da se javi neko da je uzeo za 1000 dinara i to je to :)

Ma daaaaaaj :D
Sta nije u redu sa cenama Wave-a . Jos malo pa ce poceti bedza da dele heh.
Daj info na PP da vidim gde sam to mogao da ustedim jos 570 dinara, jer stvarno nisam mislio da moze jeftinije da se nadje. Sad jos samo da se javi neko da je uzeo za 1000 dinara i to je to :)

Poslata PP. ;)
Kad se samo setim da sam video Wave u Neptunu u Nisu pre par meseci po ceni od 5k i nesto...:crash: Jos tada sam zeleo da imam ovu tastaturu, ali mi je to bilo dosta novca, a sada sam je platio vise nego duplo manje!
Koliko li onda kosta u nabavci?! :p

Poslednja izmena:
Ja sam je uzeo za 2000 i nešto malo preko kada se tek pojavila.

Pa ~2500din joj je i neka realna cena, po mom mišljenju... Isto tako sad Illuminated košta nenormalno puno, ~8 hiljada, pa kad shvate da to za te novce neće proći, deliće ih upola ili za trećinu cene.

@Kutija
Hvala puno na opisu, mislim da ću naručiti MS tastaturu ovih dana.

Poslednja izmena:
Kada sam ja uzimao MS zimus kostala je oko 3300-3500, kako gde. Sada ide preko 4000.

Bolje je da pišem ovde na nešto starijoj temi engo da otvaram novu.

Razmišljao sam da kupim Logitech Wave tastaturu pa sam vidio da je (ne znam kada) izašao i noviji model.

Stara izgleda ovako, koliko sam vidio postoji wireless i USB verzija, na wireless se neki žale da nakon nekog vremena ne radi kako treba (valjda ne šalje signal) i uz nju dolazi miš a pošto imam DeathAdder radije bih uzeo samo tastaturu sa USB kablom. Ovde kod mene se u ComTrade može naći Logitech Wave Pro za 130 € a to je puno.

Postoji i novi model Logitech Comfort Wave 450. Kod nje mi se više sviđa raspored tastera, kod starog modela funkcionalni testeri su u četiri grupe po tri tastera i onaj dio iznad kursorskih tastera kod nove je standardniji. Stara ima programibilne tastere ali zahtijeva softver da bi to radilo, nova nema programibilne tastere i radi bez softvera.

Da li je neko koristio obe pa da kaže kakve su u radu, kakva je za igre, da li ima razlike po pitanju ugodnosti u radu, da li je neka prijatnija. Mada pretpostavljam da obe imaju potpuno isti "wave" setup pa da su iste po tom pitanju. Više-manje mi je svejedno koju bih kupio, samo da je USB verzija bez miša. Mada kod ovog starijeg modela bi se moralo navikavati na čudan raspored funkcionalnih tastera, posebno kad se u mraku igraju igre a treba "ubosti" F4-F5-F8-F9 za quicksave i quickload :)

Pitanje za one koji imaju bilo koju od ovih verzija: koliko ste zadovoljni sa njom? Da li kucate sa svih deset prstiju i da li je dobra i kad se ne koriste svi prsti? Mada sam ja malo vježbao kucanje sa svih 10 i relativno naučio ali je išlo sporo pa se uvijek vratim na kuckanje sa dva-tri prsta, ali ako bih se natjerao da malo više vježbam sa 10 prstiju valjda bi vremenom išlo brže i sa manje grešaka.

Klasična Wave je savršena za kucanje, meni bar. Srednje dubok hod tastera, prilično udobna pri dugotrajnom radu, sa izmenjenim rasporedom tastera. Za igranje je maltene neupotrebljiva, naročito za FPS...jednostavno je previše spora i mekana za igranje.

Izgleda dobro a i cini mi se da su dodali one indikatore koji pokazuju da li su ukljuceni Caps Lock, Num Lock......to mi je jedino smetalo na prvoj verziji.

Nemaju sve verzije te indikatore:)
Moja ima samo jedan indikator koji pokazuje da li je baterija prazna , izgleda su imali neke revizije?

Aha, baterija, znači wireless. Ja izričito ganjam USB verziju :)

Uzimaj staru USB verziju i nemoj nista da brines.. Tastatura je fenomenalna. To da je "mekana" i "spora" za igrice se ne slazem, al ajde.

Treba ti pola sata da se priviknes na slepo kucanje sa njom, meni je toliko trebalo.

Tako će najvjerovatnije i biti, odlučio sam ga ganjam staru USB verziju, po mogućnosti sa YU rasporedom (pročitao sam da ona ima i veliki Enter). Samo da uganjam rođaka koji će dolaziti u Beograd da mi je kupi.

Pa šta radiš kad igraš? Staviš drugu tastaturu?
Koristim ovo, vrlo praktična sprava za igranje. :)
Uzimaj staru USB verziju i nemoj nista da brines.. Tastatura je fenomenalna. To da je "mekana" i "spora" za igrice se ne slazem, al ajde.

U odnosu na gejmerske tastature, zaista je previše spora i mekana. A i rekao bih da ne trpi baš agresivnije korišćenje u žaru igranja. Ali dobro, možda sam samo ja previše razmažen. :d
U svakom slučaju, odlična tastatura za te pare.

Sad je oko 5000 dinara (stari USB model).

MixMasterMike koliko si ti zadovoljan sa njom?

Ako neko zna u kojim firmama je ima može da mi javi na PP, da znam gdje da uputim rođaka kad bude dolazio u Beograd.

Ne mogu da nađem staru Wave u USB verziji :(. Firme koje je navodno imaju na itsvet.com je nemaju kada sam ih pitao mailom, i koliko sam shvatio neće je ni imati.

Našao sam ovde kod mene tu staru Wave (K350) ali u wireless izdanju za 52 €. Tu wireless mnogi imaju ali USB verziju nema niko, bar ja nisam našao a što se tiče Beograda gledao sam samo firme koje je navodno imaju po itsvet.com sajtu.

Zna li možda neko za neku firmu koja u Beogradu ima staru Wave USB?

Ako je nema šta je bolje, uzeti staru Wave wireless ili noviju Comfort Wave u USB izdanju? Kod ove wireless me brine što sam čitao da ima nekog laga u igrama, a i nekima je valjda prestala da šalje signal nakon nekog vremena (doduše dođe uz 3 godine garancije).

Nazad
Vrh Dno