Šta je novo?

Logitech MX518

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moram da podelim jedno ineresantno iskustvo sa citaocima ovog foruma. Iako svi tvrde da je njihov tech support efikasan i da stalno izlaze kupcima u susret tacno, efekat istog (u mom slucaju) je cista nula. Cak stavise smesan je!

Naime imam MX518 mis koji je poceo da se gubi signal (vrlo rasprostranjen i naveliko poznat problem sa kablom). Tech Support mi je izasao u susret i obezbedili su mi nov mis besplatno. Doduse tu je postojala "mala" zackoljica jer ne salju u Srbiju pa sam morao preko prijatelja iz Grcke da ga primim.

Danas sam dosao kuci sav sretan sto cu napokon svoj stari moci da zamenim kad ono iznenadjenje: NOV PACOV NE RADI! :mad:
Cak naprotiv ima isti problem kao i stari samo jos izrazeniji (uopste se ne pali dok ne prodrmam kablic na ulazu u mis)!

Pisacu tech support-u, ali sumnjam da cu dobiti iole adekvatan odgovor. Eto toliko o tome. Izgleda da cu morati da proverim neke razer modele. Steta, bio sam pozitivno nastrojen ka ovoj firmi. Ne mogu da verujem da su nesposobni da rese jedan tako trivijalan (a cest) problem.

UPDATE:
Mis ipak radi. Odlepio sam mu one plasticne slojeve kojima se krece po povrsini (posto su prekrivali rupe sa srafovima) i primetio da je u pitanju nova serija koja ima adapter kojim se kabl "steka" u pcb misa. Na starom modelu (koji je i dalje falican) je jednostavno zalemljen. Verovano je ovo uradjeno kako bi servis mogao lakse da resi ovaj problem. Taj adapter nije bio do kraja uguran, pokretom (neznim, uz spominjanje uze i dalje familije) sam ga "nabio" u leziste i sada radi.

U procesu sam ostetio one "klizace" po podlozi i ispao mi je jedan mali feder koji stoji pored tockica, ali ne pravi veliki problem. Ne znam na koji nacin je ovaj problem "promakao" Logitech-u. Mozda je cak u transportu doslo do ovoga.

Nadam se da ce ova tema pomoci nekome (ako ga zadesi slican problem). Zamolio bih moderatora da promeni naziv teme u nesto primernije: "MX518" Problem sa olabavljenim kablom i resenje. Hvala :)

Zanima me dal se znoji ruka nakon duzeg koriscenja u igrama?

To nema veze sa mišem, ne znoji se ni manje ni više nego sa drugim miševima...

naravno da ima veze sa mišem ;)

To nema veze sa mišem, ne znoji se ni manje ni više nego sa drugim miševima...

Kako nema bre? :zgran:

Si lood ? ;)

Ja sam moj Death Adder prodao iskljucivo zbog znojenja sake. To mi se ranije sa jeftinijim misevima nikad nije desavalo. Tako da ima veze sa misem :party:

Ljudi, izvinte, može miš da utiče na znojenje, ali ima mnogo stvari pre toga koji utiču. Naravno, najviše kardio sistem vašeg organizma. Šta ste jeli tog dana, primera radi, može da utiče na znojenje mnogo više od materijala i oblika miša. O vlažnosti vazduha da ne govorim. Znam šta pričam jer se ja ni na 35c ne znojim... zimi ako se balon ne greje dobro mogu sat vremena da igram fudbal neprestano da mi pamučna majica ostane suva... ali se zato smrzavam od oktobra do aprila ma šta na sebe obukao. Jednostavno je to stvar od osobe do osobe :).

Poslednja izmena:
napisa ti referat ničim izazvan. a šta ako se jednoj istoj osobi na jednom mišu ruka upali, a na drugom funkcioniše normalno?

Otkud ja znam šta. Samo sam rekao da materijal i oblik miša u vezi sa znojenjem su tek posle kariovaskularnog sistema čoveka, vlažnosti vazduha, temperature i šta si jeo u skorijem periodu. A sad ako neko želi da veruje da na jednom mišu ima da se znoji, a na drugom da bude sve suvo, neka veruje, ja to ne mogu da mu zabranim :).

a ne tebi ću da verujem :)
intelli 3 ruka suva ko barut makar 5h drndao miša. mx518 mokra posle 20 min. i nisam jedini koji ima taj problem sa mxom. Na g5 je to "ispravljeno" tj drugi je materijal i to se obično navodi kao jedna od prednosti tog miša nad starim modelom (MXom).

U principu, na mx518 batman edition se ne znoji toliko kao na obicnom. Na obicnom je neka sjajna plastika, i stvarno se dosta brzo oznoji, dok batman edition ima neku mat plastiku, pa se manje znoji ruka. Ali na g5 je odlicno reseno, i jos je teksturisan mis, pa je znojenje svedeno na minimum.

:dpa to znojenje moze da ima veze sa misem samo kao alergijska reakcija na materijal misa, ali ne vidim tu nikakvo pravilo...imao sam razne miseve uglavnom jeftine a sada imam i ovaj mx518 i nisam porimetio ikakvu razliku. Ukoliko bi ste iskljucili sve druge uticaje na znojenje: uzbudjenje, hrana, kardio sistem i...itd i ostavili samo misa kao faktor, onda znojenje moze nastupiti jedino u situaciji da ne dizete ruku sam misa duze vreme...a to je vec igracko neiskustvo...kao neiskusni vozaci koji lamelu menjaju svakih par godina dok oni bolji nikada

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno