Šta je novo?

Logitech MX Master 3

Stigao MX Master 3S sa Alija, deluje da je original za kinesko tržište. Odmah po povezivanju preko bolt reciever-a je Windows pronašao Logi Options+ i ponudio instalaciju. Po instalaciji softvera miše je prepoznat kao MX Master 3S i započet je proces konfigurisanja miša.

1720467699266.png

Plaćen 58,5 dolara sa kuponima, ali sam na ovo platio pdv i carinu (neke skuplje i krupnije stvari su prošle bez dažbina, ali je ovaj store deklarisao punu cenu koštanja proizvoda, u pitanju je Factory Direct Collected Store). Iznos PDVa i Carine 2350 dinara. Ukupno nešto preko 8500 dinara. Mislim da je kod nas bio pre par meseci toliko na akciji u jednom momentu. Preko Ananasa je trenutno najpovoljniji, 11500 dinara.

Odličan miš, zaista.

Ja ga cekam isto da mi carina otpusti, uzeo ga za 49 eura, sve i da mi carina ocarini, sto mislim verovatno da hoce cim se toliko ceka, za te pare kod nas 2 komada lagano. Iako sam rekao da nikad necu uzimati vise logija posle 102 i 305 kojem su crkli skrolovi, ovoj ceni nisam mogao da odolim.

Ovde mi se najviše dopada skrol, kako se ponaša a ponajviše što je metalni što znači da se neće raspasti kao na svim miševima od gume ili silikona što se raspadne pre ili kasnije.

Poslednja izmena:
Ja ga cekam isto da mi carina otpusti, uzeo ga za 49 eura, sve i da mi carina ocarini, sto mislim verovatno da hoce cim se toliko ceka, za te pare kod nas 2 komada lagano. Iako sam rekao da nikad necu uzimati vise logija posle 102 i 305 kojem su crkli skrolovi, ovoj ceni nisam mogao da odolim.
Gde nađe za 49€?
Ja sam moj na nekoj akciji platio 70€ i bio u fazonu da ne može jeftinije :)

Nego jel koristi neko i ima preporuku za neku masku/futrolu prilikom putovanja?
Ova zvanična em je gabaritima em je preskupa.

Poslednja izmena:
Ja poručio onaj hard case za MX Master preko Temu, 450 dinara.

Gde nađe za 49€?
Ja sam moj na nekoj akciji platio 70€ i bio u fazonu da ne može jeftinije :)
Imao sam 20$ vaucer na preko 60$ porudzbinu, on je bio oko 80 i nesto te me sa coins i vaucerom izasao 53 i nesto dolara.

Ja sam ga kupio pre godinu ipo dana novog ovde kod nas za 9 soma ali bez garancije i za sada se odlicno pokazao.Koristio sam pre njega m705 marathon i ovo je druga dimenzija misa.Plasio se da li cu se navici na ergonomiju i trebalo mi je nekih 10-15 dana da se priviknem.I sada je sve ok.
Mana je sto se kod mene a znam da je i kod drugih pojavilo na levom i desnom tasteru otisak od prsta sto se kaze.I skinula se malo farba gde se klikce na levom i desnom kliku.To mi se pojavilo posle par meseci koriscenja.Kazu da je to od prsta koji se znoji i koji vremenom utice na samu zavrsnu obradu tih tastera.Probao sam da ocistim ali nije do prljavstine nego jednostavno se skinuo zastitni sloj farbe na tasterima tamo gde prst dolazi u dodir sa tasterom.
Ovo je slikano posle par meseci koriscenja misa.Sada je jos izrazenije.
Ostalo je sve odlicno.

Prilozi

• IMG_20230526_182204.jpg
    IMG_20230526_182204.jpg
    97.7 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20230526_182307.jpg
    IMG_20230526_182307.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 39
  • IMG_20230526_182334.jpg
    IMG_20230526_182334.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 38
Imam i ja to, samo posle dosta dužeg korišćenja nego ti. Ali neminovno je da se desi očigledno.

Pun Reddit takvih slika...
Nebitno, miš je funkcionalan, a većina ionako ne planira da ga prodaje pa da izgleda "kao nov" :)

zavisi od hemisjkog sastava znoja :) nije svima isto, nekome se to desi mnogo kasnije

Ja bateriju zaboravim kada punim, šta ćeš bolje od te fabričke :D

Dal sam ja baksuz (jesam sigurno) il me zapao los primerak, a mozda i cela serija bila losa jer je kupljen sa popustom (9.999din umesto 13.999din, a mozda je i crni petak i sl. popust doba godine), meni je na MX Master 3S posle 7 meseci "otišao" levi klik.
Rekao bi da je ipak u pitanju pre svega "kvalitet" ugradjenih komponenti.
Srećom se nisam iznervirao pa je ipak otišao miš u prodavnicu na reklamaciju...
Čekam zamenu a ko zna dal ce se muciti da mu zamene mirkoprekidač... kako god ne bi mi se siplatilo da mi vrate pare jer je na popustu kupljen...

@Zeha bio je popust za kraj godine...mi smo u firmi uzeli više komada miševa i tastatura za te novce i sve rade full. Ti ne moraš uzeti pare nazad sve dok imaju novog miša da ti daju (pod uslovom da ti ne poprave tvoj trenutni što je verovatnije). I pozitivne misli druže...nema tu baksuzluka, jednostavno se desilo.

Nije baš neki izbor ovih nalepnica, pa na kraju izabrah ovo. Barem znoj neće pojesti gumirane površine kojima je miš presvučen.
Levo dugme sam prelepio perfektno, desno baš i ne, onaj gde gde ide palac je vrlo zeznuto za nalepiti a sa desne strane baš i ne prati linije miša u potpunosti.

Ako se budete odlučili na ovaj korak, da znate da kada se jednom zalepi, to je to, nema odlepljivanja i štelovanja.
Mislim da se u slučaju skidanja mora pokidati pa onda alkoholom uklanjati ono što ostane.

aliexpress :)

Vrh Dno