Šta je novo?

Logitech G400

Shang Tsung

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
349
Today I’m excited to announce the launch of our latest gaming mouse, the Logitech Optical Gaming Mouse G400. It is the successor to the MX518, our best-selling gaming mouse ever.

When we started working on the G400, we had only one goal in mind – to take everything that was right with the MX518 and make it even better. We were very careful not to mess with the shape, tracking consistency, button layout, or legendary durability that millions of customers have grown to love and rely upon over the years – we even kept the suggested retail price the same. All we wanted to do was make a legendary FPS gaming mouse work even better.

LINK

Ovo bi mi leglo ko dup3 na noshu. :)

Xexe, slazem se... Iako imam glodara koji mi vec savrseno pasira, uzeo bih ga cisto da ga imam :D

Lepo... jedino ako je točkić dobar, tu su ga (Logitech) podbacili debelo na novijim modelima... [IMHO]

Neka je tockic bar kao na starom MX510-518 i ja bih bio zadovoljan (moze i bolji. naravno). Inace takav mi oblik misha i osecaj kliktanja najvise lezi. Mada i pored svih novih tehnologija, ja i nakon 7 godina jos uvek koristim MX510. :)

Eh. I ja bih još koristio svoj MX™510 (i posle sedam godina je savršeno ispravan) kada bi Logitech izbacio SetPoint koji bi aktivirao 800 cpi preko USB porta. Ovako radi sa 400, što mi je premalo. A nemam slobodan PS/2 port.

Ima li nekih vesti kada ce se pojaviti U Srbiji? Dvoumim se izmedju njega i Cooler Master Sentinel Zero G mada mi zanimljivo deluje i Saitek R.A.T. 5 zbog podesavanja tezine, duzine i onog precision aim tastera...Razer me ne zanima, probao sam DA i Imperatora i ne odgovaraju mi bas...

Prvi bolji mis koji sam imao je MX700 koji je ustvari bezicni MX500 od koga je nastao ovaj oblik. Sada imam Razer DeathAdder ali mogu garantovati da ljudima sa ogromnim sakama bolje lezi ovaj Logitechov dizajn. Elem, vrlo mi je drago da se Logitech vraca ovom dizajnu - vidim ja da cemo se kliktati jos : )

Ja ga kupih danas, sutra stiže, pa da vidim kakav je. Realno [IMHO], jeftin je za ono što pruža; mislim, dobar je odnos cena/performanse (da ne kažem bang for the buck).

Ja ga kupih danas, sutra stiže, pa da vidim kakav je. Realno [IMHO], jeftin je za ono što pruža; mislim, dobar je odnos cena/performanse (da ne kažem bang for the buck).

Nisam te razumeo, kupio si Logitech G400 ili DeathAdder ? Ako neko zna gde se može kupiti G400 bio bih zahvalan da mi da link. Hvala unapred.

Ohoho, sada si me baš obradovao. Hvala hvala !!!

Da, stigao je u prodaju jos pre nekog vremena. Hajde srecni kupci da napisu male recenzije ili utiske :)

Ok, pa onda ti čestitam čoveče, ušao si u krug Logitech familije. Ja evo još od 2004. godine avgusta imam Logitech MX510 i tada me je koštao 48 evra. Izgleda da sam ja imao tu nesreću da kupim faličan primerak miša, jer mi je točkić za skrolovanje crkao pre 3.5 godine i sada nemam funkciju sklolovanja mišem uopšte.

Zato sam i pitao za G400 jer planiram skoru zamenu ovog mog krša tim mišem. :)

^Neces verovati, ali moj MX510 radi kao prvog dana. Tasteri, skrol ma sve :) Jedino mi je ispala glide nozica kad sam ga drljao po drvenom stolu bez podloge (pre x godina). Ima 5 tih nozica (sad 4).

@nightwalker:
Za te pare zapravo i nema konkurenciju. Mozda Razer abisys (koji ima samo 3 tastera) ili neki jeftiniji SS.

Mozda Razer abisys (koji ima samo 3 tastera)
Da, ali; Abyssus je simetričan (ambidextrous) tako da mislim i da nije baš neka konkurencija.

Miš je stigao, radim već par sati sa njim i... odličan je!

Evo prvih utisaka:
- Dobro leži u ruci (barem u mojoj)
- Tasteri su jako dobri
- Mouse click (treće dugme) bi mogao biti, kako da kažem, malo grublji, nekako je nežan (za moj ukus), ali možda će se razraditi, super je to što je više nego upotrebljiv, na MX400 sam morao da stavim 3. dugme na 'forward' taster...
- Točkić je malo čudan, ali prezican, OK mi je
- 'Nožice' mi nešto ne ulivaju poverenje, mislim da bi mogle biti bolje
- Kabal je tanak, al' OK, to možda nije toliko bitno
- Back/Forward tasteri ne bi mogli biti na boljem mestu (za moju šaku)
- Kvalitet izrade je vrhunski
- Softver mi je super, lepo je to sve zamišljeno i odrađeno (po meni)

E sad, meni je najbolje legla 1600 dpi rezolucija, 500 polling rate. Koristim manju krpenu podlogu (onu gumiranu odozdo, A4 tech - X7 gaming), i takođe, ne pomeram puno miša/ruku pri radu.

Sve u svemu, ja dobih više nego što sam očekivao za 3000 dindži i miš mi skroz odgovara.

DPI se menja tasterom na mišu ili ne daj Bože softverski?

Tasterima na mišu. Softverski namestiš kolliko hoćeš 'koraka' i na koliko će (dpi-a) svaki od koraka biti, evo kako sam ja namestio:

Prilozi

• mish.jpg
    mish.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 78
na sta utice polling rate i sta je to u stvari ?
Prvi put cujem za tak onesto...

I koliko su glasni tasteri i klik na tockicu ? Volim kada se tasteri jedva cuju prilikom izivljavanja u FPS-ovima :)

Tasterima na mišu. Softverski namestiš kolliko hoćeš 'koraka' i na koliko će (dpi-a) svaki od koraka biti, evo kako sam ja namestio:

Da li se tasteri za promenu CPI-ja mogu reprogramirati, kao na MX-u 518 sa SetPoint-om? Da, na primer, služe za skrol gore-dole, kao na MX-u 510?

na sta utice polling rate i sta je to u stvari ?
Prvi put cujem za tak onesto...

I koliko su glasni tasteri i klik na tockicu ? Volim kada se tasteri jedva cuju prilikom izivljavanja u FPS-ovima :)

Polling rate ti govori koliko cesto mis update-uje svoj status na displeju. Ako je 500 Hz, to znaci da 500 puta u sekundi salje informaciju o poziciji kursora.

ok, a koliko je normalno da se stavi, za vecinu miseva ni nema poesavanja o tome. Na koliko oni rade ?

@Wavrinka; Za polling rate (iliti reports per second) ti je odgovorio Shang Tsung. Po default-u je podešeno 500, a može se izabrati između 125, 250, 500 i 1000. Što se tiče glasnoće tastera, normalno se čuju left/right/forward/back, dok je treći taster (klik sa točkićem) malo tiši. Pomeranje točkića (scroll) je tiho, tiše nego na MX400, na primer. Ova tri mala tastera za promenu DPI-a su nečujni (nemaju klik).

@shunjal0; Da, mogu se reprogramirati, mogu se snimati i profili i tako to. Uz miša se ne dobija CD, softver je opcion, treba da ga skineš sa Logitechovog sajta, ne ide običan SetPoint, nego neki novi za gaming miševe/tastature, evo shot-a:

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    142.5 KB · Pregleda: 68
ok, a koliko je normalno da se stavi, za vecinu miseva ni nema poesavanja o tome. Na koliko oni rade ?
Oops, napisali smo post u isto vreme...

Normalno je 125, ostali miševi (a mislim i MX518) na toliko rade. Iskreno, ne znam koliko je to bitno, ali ja ga ostavih na default 500 :smoke:

ok hvala, cisto da znam ako kupim ovog pacova dal da menjam ili ne. Svidja mi se sto nije preglasan, ne volim kad zvekece prilikom nocnog surfovanja/igranja :)

@shunjal0; Da, mogu se reprogramirati, mogu se snimati i profili i tako to. Uz miša se ne dobija CD, softver je opcion, treba da ga skineš sa Logitechovog sajta, ne ide običan SetPoint, nego neki novi za gaming miševe/tastature, evo shot-a:

O.K. Hvala.

Zna li neko mozda koliko je veliki u odnosu na G500.

Jel ima internu memoriju?

Nazad
Vrh Dno