Šta je novo?

Logitech G400

Izgleda nema memoriju,a ni tegove... :(

E meni je to već ozbiljan manjak

Pa i jeste...sobzirom da a4tech od 1500din ima memoriju i tegove.

Pa imam a4tech i lepo radi,ali uzecu g400 ili g500...zavisi koji mi vise odgovara za ruku.

Tegove nema - meni ni ne trebaju. Za internu memoriju ne znam, gde to da vidim?

Nema internu memoriju, najlakse se vidi po tome sto ne pamti npr. polling rate koji mu se postavi (cim ga povezete na drugu masinu, resetue se na default 1000hz).
Meni je to potpuno nebitno (interna memorija), bitno je da senzor radi dobro za 50+ cm sensitivity, a ovaj to radi fantasticno.

(cim ga povezete na drugu masinu, resetue se na default 1000hz).
Hmmm, kod mene je default 500. Nisam probao da ga povezem na drugu masinu, ali kada pritisnem tamo 'Restore Defaults', vrati ga na 500. Meni na onoj kesici gde piše P/N piše i Rev. 003, šta piše kod tebe? (ona kesica gde stoje uputstva, u kutiji ispod miša)

Iskopao sam danas neki kineski review gde se vidi da G400 ima novi Avago adns s3095 senzor. Ovo je izgleda malo izmenjena verzija adns 3090 koji se nalazi u CM Spawn-u.

Default je 1000hz, i meni prikaze 500hz kad je software instaliran.
Aha, OK, jeste, tako je i kod mene bez drajvera.

Čitam sada neke komentare (na stranim forumima) da bi software za G400 mogao biti bolji... Slažem se; ali ja sam zadovoljan, nemam neke 'hardcore' potrebe, možda ,)

E ovako, i ja sam danas uzeo G400. U principu, za 3.3k din je dobar mish. Medjutim, ja sam ocekivao vise.
Naime, prethodno sam imao MX510 dobrih 7 godina (koji i dalje radi) pa mogu da iznesem neka poredjenja.

1) Mikroprekidaci za levi i desni klik su bolji na mx510. Najlakse je opisati da su g400 nekako plasticniji i glasniji, plus nemaju onu finocu koju ima mx510.
2) Tasteri + i - ne rade bas najbolje. Default podesavanje za njih je promena osetljivosti senzora i to radi OK. Posto sam na mx510 ta dva tastera (nalaze se iznad i ispod skrol tockica) koristio za scroll up/down, isto sam podesio i na g400, medjutim problem je sto izgleda tasteri ne reaguju bas kako treba (potreban je malo jaci pritisak) i to me nervira bas.
3) G400 ima vecu prijanjajucu povrsinu od mx510, pa zato i bolje klizi po podlozi. Sto se mene tice, mogli su da stave jos vece glajdere.
4) Skrol na g400 je identican mx510.
5) Bocni tasteri su identicni, isto reaguju i istog su kvaliteta (uostalom kao i skrol)

6) Kabl na g400 je mnogo tanji nego na mx510 (otprilike duplo tanji). To moze da znaci da ce kabl manje cimati misha, odnosno veci ugodjaj u radu. Medjutim, meni to lici na onu "aj da ustedimo na kablu".
7) USB dzek je istog oblika. Mogao je da bude pozlacen bar :p
8) Senzor je dosta bolji na g400, cini mi se, ali jos nisam testirao u igrama.

Ukratko, boldovani deo je prednost (ili jednako) na strani g400. Ostatak je gde je bolji mx510.

Ako bude bilo jos neceg zanimljivog, napisacu ovde.
Do tada
:wave:

Slobodno bolduj i tačku 6. Tanji i fleksibilniji kabl sigurno nije "aj da uštedimo na kablu" već da bi otpor pri pomeranju miša na neku stranu bio što manji, i da samim tim ne smeta korisniku.

Vrh Dno