Šta je novo?

LITECOIN - podešavanja

Nesto tu ne valja sa tim MSI karticama. Evo i ovde je decko izneo prakticno isti problem, samo ne za mining nego za normalan rad: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?309863-7790-problem
Ne znam sta bih ti predlozio :-/

Sve je uredu sa MSI 7790. Ja ih imam 3. Sa cgminerom i 13.4 drajverom dobijam 247 Kh/s . 825/1500

cgminer -o http://litecoinpool.org:3333 -u xxxxx -p xxx --scrypt --thread-concurrency 8000 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2 -w 256 -I 17

Evo i ja da piram nešto: pročitao sam skoro sve u ovoj temi i u onoj o LTC, i probao sam kopanje LTC-a pre nekoliko dana i imam 2 pitanja za sada:
1 - da li imate ideju zašto na glavnoj karti(Sapphire dualx) u jednoj mašini ne mogu na dobijem nikako više od oko 450kH/s kako god da podesim? Ostale dve daju koliko treba otprilike, MSI 7950 daje oko 570 i 6850 255. Koristim guiminer scrypt, i imam 8giga rama u tom kompu

2 - zna li neko razlog zašto mi na guiminer scrypt-u piše da imam 570kH/s i share-ova accepted koliko otrpilike treba i idu brzinom kao i na drugoj mašini sa istom kartom, ali na pool-u ( u pitanju je litecoinpool.org ) mi piše da imam 10-11kH/s-a ?? Za drugi worker mi je ok, malo piše manje malo više ali ovde mi od starta juče popodne samo 10kHash-a. Tamo imam samo 2giga rama ali zato sam probao samo jednu kartu za LTC i trebalo bi da bude dosta za jednu kartu valjda..

Evo i ja da piram nešto: pročitao sam skoro sve u ovoj temi i u onoj o LTC, i probao sam kopanje LTC-a pre nekoliko dana i imam 2 pitanja za sada:
1 - da li imate ideju zašto na glavnoj karti(Sapphire dualx) u jednoj mašini ne mogu na dobijem nikako više od oko 450kH/s kako god da podesim? Ostale dve daju koliko treba otprilike, MSI 7950 daje oko 570 i 6850 255. Koristim guiminer scrypt, i imam 8giga rama u tom kompu

2 - zna li neko razlog zašto mi na guiminer scrypt-u piše da imam 570kH/s i share-ova accepted koliko otrpilike treba i idu brzinom kao i na drugoj mašini sa istom kartom, ali na pool-u ( u pitanju je litecoinpool.org ) mi piše da imam 10-11kH/s-a ?? Za drugi worker mi je ok, malo piše manje malo više ali ovde mi od starta juče popodne samo 10kHash-a. Tamo imam samo 2giga rama ali zato sam probao samo jednu kartu za LTC i trebalo bi da bude dosta za jednu kartu valjda..

1.6850 ti daje sasvim pristojan khs...kao i 7950..ne znam koja je glavna pa daje 400+

2.Zanju sajtovi da zaglupe na neko vreme,probaj sa restartovanjem mašine i sačekaj neko vreme da se pool izjednači.Pošto ne radi na real time principu...
A sad ne znam,pretpostavljam da je možda do workera...ja sam sve moje mašine podesio na jedan worker i radi ok...možda da probaš da podesiš samo na jedan worker pa da vidiš khs protok na sajtu...

Poslednja izmena:
Glavna karta je Sapphire dualx napisao sam....a ovo za workera hmm ne znam, probacu i to mada ne verujem da će se menjati nešto po tom pitanju. Čudno mi to što u guiminer scrypt-u piše od juče popodne oko 4000share-ova accepted ali mi pool ne konstatuje to jer piše da zaradjujem oko 0,9 LTC ka i pre te treće karte..

dual-x 7850,7870,7950,7970? na to je mislio koja karta...

Jao da izvinjavam se :D, 7950 je u pitanju. Da su neke slabije ne bih se bunio :)

kako si podesio litecion skriptu?

Poslednja izmena:
Pa izaberem one podecavanja npr 7950 high usage, na glavnom kompu sa MSI na 1000/1100MHz izaberem 21712 thread c., vectors 1, gpu thread 1, intenzitet 20 i imam 579kH/s. Na istom kompu gde mi je glavna karta Sapphire dual x 7950 na istim klokovima (ili na bilo kojim maltene) ne mogu da dobijem vise od 517, cak sa 900 za gpu imam isto maltene nego sa 1000 :trust:.
A na drugoj masini gde trenutno imam samo 2giga rama sa isto MSI koja nije glavna karta mogu da izvucem 570 ali sa thread c. na 8192 jer sa 21712 nece da krene, samo sto pool nece da konstatuje te shareove/brzinu :wall:. I tako eto :).

Poslednja izmena:
Pazi MSI i Gigabyte karte daju i preko 600khs po nekad,jedina je caka maalo lošije hlađenje pa možda brže crkavaju.Moje Asus 7950 daju max 580 ali imaju bolje hlađenje...tako da od 500-560khs za tu tvoju kartu je sasvim ok...

A za pool ne znam šta bih ti rekao...jedino probaj da odradiš sve na jednog workera...ili pređi na drugi pool čisto probe radi.
Recimo pool na kome sam ja nekad poludi pa umesto 1850khs izbacuje mi 2200 i tako drži par sati pa onda spusti na 1300 itd..ali sve u svemu dobijem računicu na dan...
Izračunaj sa tvojim grafikama koliko dnavno dobijaš LTC i jedan dan ostavi tako da rade grafike pa vidi da li daje kako treba ili baguje...

Ne znam šta bih ti više rekao... :(

Enivej hvala, znam da je ovako tesko pomoci, mozes samo predloziti nesto pa ako uspe. Ostaje jedino da ostavim kartu za koju zeza jedan ceo dan zajedno sa ostale 2 i da izracunam koliko bi trebalo da dobijem za 24h. (mada nesto mi se ne cini da ce biti dobor posto sam video da posle par sati kao da ne konstatuje, videcu posle 24h)/

Probaj pa javi..ja sam imao jednu koja je davala 300khs zato što je pucala na drajverima i to onako podmuklo,krene sve ok pa u nekom trenutku pukne a meni ništa ne prijavljuje....Tek nakon mesec dana posle sračunavanja video sam da je nešto kako ne treba...bila je neispravna pa je vraćena i dobijena nova i naravno prešao sam na Asus.Ali da nisam izvalio da puca na reaperu ne bih zano da je defektna pošto je sasvim dobro radila.

@Chabex
A kolko ti ta saphire daje na 1000/1500? To je dobar klok jer bi trebala da radi na 1.05vcore i onda malo troši...

Trebaju mi .bin fajlovi od ljudi koji su uspeli da popnu svoje 7970-ice na 720+Kh/s. Hvala !

Od cgminer-a? Šta će ti to, kad sam cgminer ionako iskompajlira u zavisnosti od toga kako je podešeno u *.bat ili cgminer.conf. Ako je nešto drugo u pitanju, tipa BIOS, ja se izvinjavam.

Poslednja izmena:
Da, iz cgminer-a. Kome nije problem neka samo ostavi. Bez obzira na podesavanja i to samo bih da proverim nesto.

Evo ti podesavanja za cg miner bat file
color 70
cgminer -o stratum+tcp://pool.fcpool.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256

I koliko tebi "baca" sa tim ? Moze upload .bin fajlova ?

Sa tim baca koliko podesis klokove na samoj kartici preko Afterburner programa a to opet zavisi od kartice do kartice koje ce ti klokove traziti . Ppstavio sam ti sve iz bat fajla pa ga mozes i sam napraviti tako sto ovo kopiras sve i stavis u notepad i sacuvas kao .bat ;)

Jedan od razloga što me LTC/skripta iritira... dakle, 2 karte su u mašini, 7970 DCII (jedna je TOP, druga nije, ali nema veze :)), opšta podešavanja za cgminer su:

-d 0,1 -I 13,13 -w 256,256 --gpu-engine 1050,1050 --gpu-memclock 1500,1500 --shaders 2048,2048 --thread-concurrency 8192,8192 --lookup-gap 2

Ako ostavim ovako, dobijem:

bezg.png

Ako dodam --gpu-threads 2, onda karte daju:

g2.png

Izvadim jednu od kartica, sama daje 700+ khash.

Napajanje? Seasonic X-850 :sceptic: Ali, opet, BTC na 1100 obe karte:

btc.png

PS. Zatvoreno kućište, samo probam dok ne stignu blokovi, ignorišite temperature :-devil-:

Prilozi

• btc.png
    btc.png
    19.3 KB · Pregleda: 60
Ajde ti to probaj ovako :
color 70
cgminer -o stratum+tcp://pool.fcpool.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192,8192 -I 13 -g 2 -w 256
Sto se tice klokova podesi ih preko afterburnera na 1044/1500
Ili kod sebe ubrisi shadere pa probaj i tako ;)

Uradio sve kao što si napisao, isto se ponaša, GPU 0 - 430Kh/s, GPU1 - 730Kh/s.

Ako izbacim -g 2, obe su na po 550Kh/s.

Evo kod mene kako je bat fajl ali nece nikako da krene menjao sam i drajvere ali opet ista prica moze covek da poludi od njega :D
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litepool.eu:3333 -u xxxx -p xxxx --shaders 1024,1440 --thread- concurrency 8192,6500 -g 2 -I 17,13 -w 256,256 --lookup-gap 2,2 --vectors 1,1
u pitanje su 7850 i 5850

Jedna karta ti trazi g1 a druga g2 pa su zato takve brzine .

Ako je tako, onda CGminer u dva zasebna foldera i u svakom poseban *.bat fajl koji između ostalog ima sledeće:

Za prvi CGminer:

Kod:
--gpu-platform 0 -d 0

Za drugi CGminer:

Kod:
--gpu-platform 0 -d 1

ili obrnuto. Kako ti odgovara.

Poslednja izmena:
Da li ima neko od vas da je probao (privremeno bar) da kopa na masini smao sa 2 giga ram-a? Ja za sada imam toliko i nikako ne uspevam da sa tog kompa dobijem brzinu ni sa 7950 ni sa 7870 na pool-u (probao odjednom kopanje samo sa jednom kartom), znaci pise u guimineru da imam npr 500kH/s i toliko i toliko accepted shareova ali na pool-u mi brzina neka smesna. Ako je problem ram lako cu resiti ali pitam se da nije nesto drugo.

@Chabex

A kolko ti ta saphire daje na 1000/1500? To je dobar klok jer bi trebala da radi na 1.05vcore i onda malo troši...

E nisam to jos probao, probacu.

Evo kod mene kako je bat fajl ali nece nikako da krene menjao sam i drajvere ali opet ista prica moze covek da poludi od njega :D
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litepool.eu:3333 -u xxxx -p xxxx --shaders 1024,1440 --thread- concurrency 8192,6500 -g 2 -I 17,13 -w 256,256 --lookup-gap 2,2 --vectors 1,1
u pitanje su 7850 i 5850
Izbaci shaders i sve ostalo sto sam boldovao (boldovao sam ti sta da izbacis pa probaj bez njih) jer naisao sma na internetu gde se ljudi zale da kad su upisani shaderu i thread - concurency nece da im radi itd itd pa probaj i ti ;)

@Chabex
Na malom thread curr 7950ka daje loše rezultate, naročito na nižim klokovima, tj ispod 1100/1500. Al ne može veliki thread curr. bez win64 i bar 4+gb rama, bar meni nije htelo.
Malo pomaže ako si blizu sa vrednosti rama da staviš
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
s tim da ako ti na 100 iskače plavi staviš na malo manju vrednost.

Jedan od razloga što me LTC/skripta iritira... dakle, 2 karte su u mašini, 7970 DCII (jedna je TOP, druga nije, ali nema veze :)), opšta podešavanja za cgminer su:

-d 0,1 -I 13,13 -w 256,256 --gpu-engine 1050,1050 --gpu-memclock 1500,1500 --shaders 2048,2048 --thread-concurrency 8192,8192 --lookup-gap 2

Ako ostavim ovako, dobijem:

Pogledajte prilog 118600

Ako dodam --gpu-threads 2, onda karte daju:

Pogledajte prilog 118601

Izvadim jednu od kartica, sama daje 700+ khash.

Napajanje? Seasonic X-850 :sceptic: Ali, opet, BTC na 1100 obe karte:

Pogledajte prilog 118603

PS. Zatvoreno kućište, samo probam dok ne stignu blokovi, ignorišite temperature :-devil-:

Jel nije problem da mi izvuces .bin fajlove koji se generisu pri prvom pokretanju i da ih attachujes u postu, za tu karticu sto siba 730+Kh/s ? Samo mi to treba, ne trebaju mi podesavanja iz .bat fajla.

@Chabex
Na malom thread curr 7950ka daje loše rezultate, naročito na nižim klokovima, tj ispod 1100/1500. Al ne može veliki thread curr. bez win64 i bar 4+gb rama, bar meni nije htelo.
Malo pomaže ako si blizu sa vrednosti rama da staviš
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
s tim da ako ti na 100 iskače plavi staviš na malo manju vrednost.

Verovatno je u ram-u problem posto u glavnom kompu imam 8 pa shljaka MSI 7950 na 1000/1100 sa 579 kH/s vec danima. A tamo gde imam 2giga ne mogu ni sa jednom kartom da dobijem vise od 150kH/s na pool-u. Moram nabaviti memorije jos.

btw nemam gde to da upisem posto koristim za sada gui scrypt, to se upisuje kod bat fajla kada se koristi tako pretpostavljam...

Nazad
Vrh Dno