Šta je novo?

LITECOIN - podešavanja

Te mora da se greju kao zmaj kad bljuje vatru na 750Khs :) . Koje su karte u pitanju i koje temperature ?

Proday je napisao(la):
Evo druze; kod mene ide 570-580 sa ovim...prve dve karte su asusi da te ne bune razlicita podesavanja (druge dve safiri, i oni idu na 640 sa ovim setupom). Inace na toj masini imam 4gb rama :wave:

mene jedino nervira sto ne mogu da smanjim napon vddc na linuxu, kontam da bi ustedeo na potrosnji...mada i ovako mi je asus 1,090 a sapphire 1,125V
Uh, ja sam sve moje smanjio na 1.04 ili 1.05V za 1020MHz. Steta sto ne mozes jer se mnoooogo manje greju undervoltovane.
Namerno sam opet pitao za podesavanja jer ne znam u cemu je fora. Meni cgminer nece da radi ako mi je intensity preko 13 ili kada je thread concurency preko 8192 a ovako malo baca. Zbog toga sam osudjen na reaper mada meni je reaper sjajan.

To su referentne ?
Probaj prvo
900/1000 --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256
tu ako ne daju 620 onda nema leba.

Ja imam safir, vtx i gigabajt referentne, najbolje sto sam uspeo je
850/1500 --intensity 19 -g 1 --thread-concurrency 20480 --worksize 256
daju 540-550
Mozda su te tvoje drugacije pa probaj :
850/1250 --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256
daju oko 600

Probas da uflesujes drugi bios kao ja pa ce ti se sve promeniti sto se tice klokova i KHs-a . Ja sam imao 530KHs na 850/1250 ako se ne varam sad je malo drugacija situacija dok ne nadjem pravi bios ...

@sasadjak, Da, referentne su, treba uskoro da stignu vodeni blokovi za njih, pa zato :D
I pokusacu sutra, sad sam flesh windows, pa da krenemo na cisto :D

@Apple, Probacemo, samo polako :D

Asus HD7970 DCU II 1100/1500 daju 770kh/s.....

mojih 7 x 7970 saphirre dualx daju oko 5.4mh/s skupa... tacnije svaka po 755 khs... klokovi 1075/1500, sve stabilno kao zmaj, klima cepa pravo u njih :)

Jel ti to litecoin pokrenut pa gledas zauzece?
U principu zauzece memorije zavisi od toga koliki je thread concuracy. Primer, ako je 21xxx (zaboravio sam broj) grafika ce uzeti 1.5GB rama. Ako je manji, naravno i manje ce rama biti zauzeto.
Ja sam s prvim nagovestajem da ltc moze da bude dovoljno isplativ gurao po 8GB na masine da bih mogao odmah da prelazim tamo ovamo.
Posto vecina grafika trazi drugacija podesavanja najbolje ti je da odmah probas da podesavas jednu po jednu i vidis koliko je zauzece.

Pa da, startujem guiminer alpha i onda merim potrosnju, i za svaku graficku je po 50-ak mob. Thread concurrency je 8192, sve preko toga mi ne radi posao. Inace, svaka 7970 daje oko 510 khash (intensity 13, gpu thread 1, worksize 256, gpu 1000, mem 1425) dok ova jedna 7950 daje oko 500 khash (sve isto, samo je gpu thread 2, gpu 950, mem 1400), tako da sve 3 grafe daju oko 1500 khash... U cemu je fora? Zar to ne bi trebalo da bude vise? Da li bas mora reaper, posto nemam ideju kako se to podesava, ili moze preko ovog guiminer alpha?

Evo ga i treci bios na testu sa sve def naponom karte . Karta je iz potpisa Gigabyte 7970 rev 1.0 ref pcb sa full water.

Prilozi

• treci bios 7970 gigabyte.JPG
    treci bios 7970 gigabyte.JPG
    224.9 KB · Pregleda: 69
Nisam jos koristio 7970 ali garantujem da je u reaperu moguce dostici 800 kh/s uz razuman klok.

mojih 7 x 7970 saphirre dualx daju oko 5.4mh/s skupa... tacnije svaka po 755 khs... klokovi 1075/1500, sve stabilno kao zmaj, klima cepa pravo u njih :)

Jesi li im flesovao bios ili je to sa njihovim fabrickim? I ako ti nije problem da stavis podesavanja? Ubih se dva dana ali nema teorije da joj izvucem vise od 520-540. Probao sam i sa nekim drugim biosima ali nema vajde.

Ajde ako neko hoce neka napise kako mu je podesen reaper ja dva dana se zezam sa njega i nikako da ga pokrenem

Nije fora da se kriju podesavanja kao zmija noge :D Realno ako mogu te safirke i koje sve ne kartice da biju 750+ sto ne bi mogla i Lightning... ali bas.

@Apple - Mislim da tu temperatura igra neku ulogu. Sto je hladnije vise oce da "slusa" :)

NAravno da igra temperatura , da ne igra ne bi je smeo drzati na 1820MHz za memoriju :)

Imam dve 7790. CG miner 3.3.0, drajveri 12.1. U gpu z mi pokazuje standardnu frekvenciju grafičkih, a ne zadatu u cfg fajlu. Kada pokrenem cg miner otvara se prozor i traži mi server details, URL to moram rucno da unesem i tada me pita za, username kada to unesem onda pasword i tek onda kreće da radi. 200Mhasha po kartici, ne više, a u gpu z frekvencija 1075 grafike i memorije 1500. U čemu je greška kada sam uneo u cfg fajl sve ove podatke?
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://litepool.eu:3333 -u
x.1 -p x.2 --shaders 896,896 --thread-concurency 8192,8192
-g 2 -I 17,17 -w 256,256 --lookup-gap 2,2 --vectors 1

Sve ostavi kao sto jeste - samo, nakon sto startujes cgminer udji u MSI Afterburner i podesi frekvenciju GPUa na 836 Mhz. To bi trebalo da resi problem. U slucaju da ne resi, probaj cgminer 3.1.1 i catalyst 13.4. i stavi thread-concurency okruglo 8000, pa startuj cgminer, pa udji u MSI AB i podesi frekvencije :)

Poz!

P.S. Vektore izbaci, ne koriste se u scryptu; izbaci i shaders - nema potrebe jer tu stavku cgminer ignorise ako si podesio thread-concurrency.

Poslednja izmena:
Evo jednog dobrog saveta za sve koji ne mogu da povecaju intensity preko 13 a da ne bude HW errora. Ja sam imao problema sa 7950 i cgminerom dok nisam saznao resenje. Samo napravite batch file tj. da se startuje cgminer preko njega i stavite komandu
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100.

СССС.

Aj ako neko ima 7970 xfx da napise malo vise u vezi ove karte vezano za kopanje LTC-a,koji miner,OC,koji operativni sistem,i da li je menjao bios i koji je stavio,posto meni 3 7970 xfx rade sve razlicito na istoj masini jedna daje 520 druga 470 a treca 320 na istim podesavanjima.Koristim guiminer-scrypt alpha,pozdrav.Ova prva karta je asus DC-u2
1040,1500
win-7. 64bit-a
75c

Prilozi

• guimier.png
    guimier.png
    193.6 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
@ Darko Uradio sam sve tako, ali opet je sve isto. 400Mh/s obe kartice. Na coinotronu restartuje mi na svakih minut kopanje, tako pise u prozoru. Dok na litepool.eu radi ok.

@ Darko Uradio sam sve tako, ali opet je sve isto. 400Mh/s obe kartice. Na coinotronu restartuje mi na svakih minut kopanje, tako pise u prozoru. Dok na litepool.eu radi ok.

Koje su tacno kartice u pitanju? I da li si stavio drajvere 13.4 nakon sto si drajver sweeperom iz safe moda zatro tragove starih drajvera? Da li ti MSI AB uopste radi? Probaj na zivo da menjas frekvenziju GPUa, tipa stavi recimo 1200 Mhz, pa probaj 900 - vidi da li ima razlike u hashu. Ako nema, drajver ne valja nikako. Ako ima, idi megaherc po megaherc i stimuj hash onako kako ti odgovara. Tako sam ja 'nabo' konfiguraciju za moje kartice.

PS. "Na zivo" znaci da pustis cgminer da kopa a da u medjuvremenu podesavas klok.

MSI su kartice. Stavio sam 13.4 drajvere sve odrađeno sa drajver sweeperom iz safe moda, AB radi, ali me zeza vrednost memorije na drugom slotu matične, stalno je 150 mhz, ne mogu da promenim ni iz AB na toj kartici vrednost. Čak sam probao da menjam i iz cgminera direktno i uvek vrati na staru vrednost. Intensity ako podesavam iz cgminera i stavim 17 uvek mi postavi automatski na 20 posle toga, mislim da je i u tome fora. Ova druga kopa na 1200 core i 1500 memorija najviše 200 khash. A na onim tvojim podesavanjima vuče se polako...

Ekstra je ovo sto si nasao, hvala ti. Kartice extra rade BTC i sve igre. Samo zezaju kad su u drugom slotu u prvom slotu rade kao bombona. Probacu jos malo da ih podesavam. Ako budem mogao probacu ih na nekoj drugoj makini.

Za ove tople dane kod 7970 je spas 925/1000 na 1.05v i tačno mi daje 650khs po kartici.
Ima li neki sličan settings za 7950 vapor x?

Molio bih bat. Ne mogi ni blizu tog napona a da drajver bude stabilan :-(

Koristim guiminer scrypt, koristim standardna in njega samo zamenim thread.c. Na 16384

Za ove tople dane kod 7970 je spas 925/1000 na 1.05v i tačno mi daje 650khs po kartici.
Ima li neki sličan settings za 7950 vapor x?

Ja koristim,1030/1250 na 1.025v i imam 600khs

Nazad
Vrh Dno