Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Da li iko moze da namirise sta se sada desava. Da li je ovo bila korekcija i mozemo da ocekujemo rast ili je sporo krvarimo dok ne padnemo do dna... :trust:

Ako si zagazio u LTC ne vredi ti nista drugo nego da namirises rast. Realno sad je na LTC red. Trebalo bi da moze da dogura ponovo do 1.4 za pocetak.

Ja opet kazem, nemojte bezveze stvarati paniku i svaka 3 sata pitati hoce pump i kada.

Jednostavno hoce da nas istresu skroz, i da stvore osecaj kao da sve propada.

Do 1.6 bi morao krenuti. Barem da se zakucamo na 0.015.

Au koliko nade u LTC. Pare su se uzele, ko je uzeo. Ostale samo kovanice. Kec kume, izgore ti kesa...Ako i skoci to ce biti komicno, glavni rast od x7 se zavrsio...

Sve je moguće, pa i to što si rekao.

Nego tom logikom...kada će se onda završiti ista priča za ETH i DSH...? ;)

Sve je moguće, pa i to što si rekao.

Nego tom logikom...kada će se onda završiti ista priča za ETH i DSH...? ;)

Za Dash ne znam, ali Vitalik je ocito nesto uspeo da dogovori cim pare toliko dugo uplivavaju u ETH. Jel neko zna za coin koji se kopa dve godine u kontinuitetu a da je stalno isplativ odnosno u vrhu isplativosti i da mu mreza stalno raste i da je pri tome najveca? To su cinjenice koje govore o ozbiljnosti samog projekta i tezini finansijske podloge. E sad sto ja ne volim ETH zbog skandala koje su pravili je moj problem, nit sam dobio nesto time niti izgubio, ali neke stvari ne mogu da svarim i bice mi mrsko stalno. ETH dokazuje ono sto sam nekad pisao, a to je da veliki igraci vole da znaju sa kim imaju posla, vole da znaju da li je taj sposoban da uradi ono sto nudi i da moze da preuzme odgovornost za svoje tvrdnje. Iz tog ugla, ugla krupnog kapitala, samo centralizovane stvari koje mogu da se kontrolisu zasluzuju investiciju. Ako Vitalik poseduje veliku kolicinu ETH i BTC, a investitori dolare, mogu da brane ili obaraju cenu poput bilo koje Narodne banke. To se kosi sa prirodom BTC-a koji je zamisljen kao potpuno slobodna stvar, doduse kosi se i sa samom prirodom ETH-a koji i nije projektovan da bude novac ili njegov derivat, ali funkcionise savrseno. Zasto neko finansira nas majning jos uvek mi nije jasno ali vreme ce pokazati.

ne moze nesto imati vrednost ako ne ulece neko ko ima $. I BTC je skoro pa kina kontrolisan i da hoce mogu ga sad oboriti na cuvenih 100$ ali im nije u interesu, vec im je u interesu da novcic kojeg imaju mnogo vredi sto vise. Slican slucaj je i sa ETH. Voleo ili ne voleo Vitalik ce uciniti sve da njegov novcic bude sto vredniji, a svi mi treba da mu se zahvalimo jer vec dve godine mining i kripto uopsteno cveta. E sad takodje ni meni nije jasno kome je u interesu da je vec dve godine u vrhu isplativosti ali samo nek je tako :) A sto se tice LTC moze on lako gore jer ga mnogo ljudi ocekuje rast, a moze i lako dole jer mnogo ljudi ocekuje rast :) Ne moze se porediti eth sa ltcom posto ovaj prvi ima mnogo ozbiljnije igrace koji su u igri. LTC opet ima kineze ali pitanje je da li im je u interesu LTC ili prelivanje u BTC.

ne moze nesto imati vrednost ako ne ulece neko ko ima $. I BTC je skoro pa kina kontrolisan i da hoce mogu ga sad oboriti na cuvenih 100$ ali im nije u interesu, vec im je u interesu da novcic kojeg imaju mnogo vredi sto vise. Slican slucaj je i sa ETH. Voleo ili ne voleo Vitalik ce uciniti sve da njegov novcic bude sto vredniji, a svi mi treba da mu se zahvalimo jer vec dve godine mining i kripto uopsteno cveta. E sad takodje ni meni nije jasno kome je u interesu da je vec dve godine u vrhu isplativosti ali samo nek je tako :) A sto se tice LTC moze on lako gore jer ga mnogo ljudi ocekuje rast, a moze i lako dole jer mnogo ljudi ocekuje rast :) Ne moze se porediti eth sa ltcom posto ovaj prvi ima mnogo ozbiljnije igrace koji su u igri. LTC opet ima kineze ali pitanje je da li im je u interesu LTC ili prelivanje u BTC.

Kinezi kontrolisu mrezu ali BTC-a nemaju vise od zapadnjaka to sam100% siguran. LTC je test poligon za BTC i to je sve sto on moze i vredi. Rusenje cene izazvace upravo oni koji imaju puno da bi imali jos vise. Sve je vec vidjeno mnogo puta do sada. LTC je najveci skok zavrsio, od sada do max-a nema mnogo, ko je izasao na 0.02+ uradio je dobar posao. Ako su se veliki napunili parama preci ce na nesto drugo dok ovo ne iskrvari. Kolicina dampa nije bila epohalna ali ni pump nije bio nesto spektakularan. Ima mnogo popularnijih konja i LTC ima problem sa svojim pumpadzijama jer su im*ecili koji rade samo testeru, vidi se da su Kinezi, sto bi rekao Zeljko, bez mozga.

Poslednja izmena:
Zna li se tacan datum kad lansira ovo na Bitstamp?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@student Nemoj biti siguran da je LTC zavrsio skok, sad sto si ti prerano izasao to je nesto drugo :). Stizu konstatno dobre vesti za LTC, Coinbase uskoro (od toliko coina uz ETH bas da uvedu LTC, nije ti malo cudno, takva menjacnica ne bi uvodila LTC tek tako, treba citati izmedju redova), gigant Alza uz BTC ATM uredjaje u svojim objektima, najavio da implementiraju i LTC/ETH ATM-ove, tu je i Lighting Network. A da ne spominjem vaznost cinjenice koju si i sam spomenuo da LTC sluzi kao poligon za R&D BTC coda i resavanje gurucih problema istog.

Vade ljudi sve i iz gaca, ne pitaju :D
Nakupovali su se preko 150k od sinoc.

Još se priča da Mark Zukemberg kupuje :D hahaha

Ma pokidace LTC, samo strpljenja.
U prethodnom postu nisam mislio na Coinbase, nego na Bitstamp.

@picasso

LTC je vec na coinbase

edit: sad tek video kad sam poslao poruku

Za BTC se sprema UASF koji verovatno dovodi do chain splita, cak se spominje POW dualmining na GPU,sta ce tacno biti niko ne zna jer zavisi od kineza i da li ce se slomiti....

LTC este test poligon za BTC ali ne treba zaboravit da ni ETH nije nista bolji, sve je u nadi i hyjpu (ETH je po meni previse izmanipulisan, pogotovo side projecti tipa auger, golem, itd..) LTC nije...
Bitstamp pumpa ce biti 100% ali pod njihovim uslovima

UASF je smesan, ne zavaravaj se da ce to upaliti ni 2%.
Iza UASF stoji core i njihovi finansijeri, a ne neka velika zajednica kako bi covek pomislio kad cita r/Bitcoin.

UASF je zapravo potpuno ludilo za ikoga ko je citao satosijev originalni rad.

Naravno, satosi nije predvideo bas ovakvu situaciju danas, ali ja i dalje stojim pri POW a ne pri glasanju gde svaka ****** moze da da svoj glas bez ikakvih posledica po sebe.
POW omogucava da glasaju ljudi koji su zaista ulozili nesto u bitcoin i ZELE da on uspe, jer imaju mnogo da izgube.

Ja kupio Ltc na 26 dolara nadam se da nisam pogresio :) cekam ga da posle ovog pada dodje na oko 28 do 29 dolara :)....

Edit:Moja procena je da ce mozda Ltc pasti do 24 dolara u ovom krugu ali posto nisam siguran kupio sam ga na 26.

Poslednja izmena:
UASF je smesan, ne zavaravaj se da ce to upaliti ni 2%.
Iza UASF stoji core i njihovi finansijeri, a ne neka velika zajednica kako bi covek pomislio kad cita r/Bitcoin.

UASF je zapravo potpuno ludilo za ikoga ko je citao satosijev originalni rad.

Naravno, satosi nije predvideo bas ovakvu situaciju danas, ali ja i dalje stojim pri POW a ne pri glasanju gde svaka ****** moze da da svoj glas bez ikakvih posledica po sebe.
POW omogucava da glasaju ljudi koji su zaista ulozili nesto u bitcoin i ZELE da on uspe, jer imaju mnogo da izgube.

Nemas poja koliko gresis.... pod jedan ne vidis probleme is pred sebe jer citas sta pisu ludaci i manijaci na r/btc (nazalost ljudima nesto fali...)
1. mining je centralizovan i kontrolise ga jihan (bitmain) to sad svi znaju ne samo core, veruj mi
2. skup koji je odrzan je predvodjen korporacijama i minerima, sto se isto krsi satoshijevom idejom
3. core nije blockstream jer u njega spada ~300 developera i svaka tvrdnja da jeste je cista manipulacija ludaka sa r/btc i roger ver-a kao i kineza koji imaju sloj licni plan

Sto se ostalog imas problem da rasudis da POW nije decentralizovan vise nazalost, i zato on nemoze odlucivat gde ce BTC ici sutra, veruj mi da ce 97% korisnika BTC podrzat sutra UASF pa nemoj biti na pogresnoj strani jer tvoji bitocini nece vredit nista

takodje r/btc je masovno usao u altcoine i rasudjivanje im je pod uticajem licnih interesa, ne veruj im, takodje masa ljudi koja kupuju altove siri dezinformacije

UASF nikako nije idealan put, to se i 99% ljudi koji stoje iza core-a slazu, ali danas se resenje drugim putem ne vidi

Sto se tice r/bitcoin tacno bilo je moderacija, pravila su okrutna, ali to je reddit, ne mozes ti tamo promovisat gluposti i alt shitove ili hard fork a da te ne ucutkaju....... da li su mogli to bolje odraditi, sigurno jesu
Ali isto tako kad vidis 50% manijaka na r/btc koji su totalni anarhisti, teski utopijski libertanci koji su zatsranili, pa jos pod vodjstvom djavola roger ver-a, takve fanatike je jako lako izmanipulisat a to je reger ver i jihan bas uradio.......
Takodje ne mzoes ocekivat da se svaka ideja svakog developera prihvati, i naravno da ima onih sto se osecaju odbacenim ali to im ne daje pravo da stvaraju neke ludacke pokrete tipa bitcoin unlimted ( samo ludak moze podrzavat pokret bez devova kojima je jedini cilj prosto uvecanje bloka a ne inovacija) itd
A sve pri tome da znamo da bitmain direkno kontrolise preko 50% mininga jer njihove asic-e kupuju svi, i ako ne radis to sto ti se kaze nema vise asic-a ili je cena 2x veca za tebe......

Poslednja izmena:
r/btc jesu na strani Jihama, ASICBOOST jeste problem i centalizacija definitivno postoji.

Logika po kojoj ja idem je da posto je blockchain potpuno otvoren i kod je open source, kada bi Bitmain i njihovi pajtosi krenuli da ceprkaju nesto, primetilo bi se i Bitcoin bi otisao u bunar.

A to je definitvno nesto sto rudari ne zele.

Ne mozes dati svakoj budali da glasa o necemu u cemu nema udela, moze moja tetka da otvori full node i klikne bip neki tamo.

@DjordjeMasinac
Ak slazemo se ali nisi rezumeo UASF onda :)

UASF je ejdnostavno split chain-a a ljudi na berzama ce reci koji ce BTC dumpovat, niko tebi ne brani da dumpujes UASF chain a kupis i uvecas hard fork kineza..... ili zadrzis original chain, cena je ono sto ce odluciti jer tu nema manipulacija jer ulazes sve sto imas :)

PS: nodovi koji signalizuju UASF nemaju nikakve veze, ali eto ljudi to rade da bi se izjasnili, glavne ce biti berze i oni koji realno imaju BTC u steku da odluce na koju ce stranu

Nazalost to je veoma gadno resenje i ja zato drzim LTC, ali kao sto sam rekao kad neko smisli bolje decentralizovano resenje nek se javi!

Poslednja izmena:
Decentralizacija je pogubna za cenu :)

U neku ruku cena ne sme da bude presudan faktor pri bilo kakvim odlukama vec samo i iskljucivo napredak tehnologije na duze staze.

Ovo treba da je tehonoliga koja ce da decentralizuje moc i manipulaciju kakvu imamo danas u FIAT-u.
Ukoliko se time ne budemo vodili kriptovalute ce izgubiti svu smisao...

Slazem se. Mora biti decentralizovana i tacka, i mora biti pow i tacka.

@zeljko ja se licno bojim chain splita, sta ce se desiti sa tim valutama.
Kako ce se podeliti ime, korisnci, rudari, prihvacenost za trgovinu itd.

Naravno, zato je BTC dalje bog i batina, sve ostale crypto valute su uglavnom veoma centralizovane (ne po miningu) ali po svim odlukama oko istih... pa cak i litecoin gde je masa oberucke prihvatila sta plan koji je imao charlie lee, mada je i tu bilo drugih opcija...., mozda je jedino jos monero kao decentralizovan pomalo, ali ostalo je sodoma i gomora

Slazem se. Mora biti decentralizovana i tacka, i mora biti pow i tacka.

@zeljko ja se licno bojim chain splita, sta ce se desiti sa tim valutama.
Kako ce se podeliti ime, korisnci, rudari, prihvacenost za trgovinu itd.

Veruj mi za 24h ce se prihvatiti pobednicki chain......, rudari ko rudari ili ce otici na coin koji vise vredi ili ce pokusati attack na UASF chain gde momentalno ide promena POW-a koja ce mozda vec u core clientu biti ubacena kao dual mining...........
berze ce isto kao sa ETH, pobednicki chain nazvat BTC... (ETH je fork original ETH-a a ETC je original ETH :) )

Poslednja izmena:
Ne razumete i zanosite se, fantazirate... nema zarade ako nema love u sistemu.
Love u sistemu neće biti ako sistem nije centralizovan.

A ti ne razumes da je ranije bilo masa centralizovanih coina (amazon, gold, bla bla) da su svi propali da je jedino zaziveo BTC zbog decentrazlizacije

Ove danas shitove vidjas jer se na berzama navuklo *****a koji ulazu kad vide pump..... nazalost to nije odrzivo jer tu nema poverenja nimalo, svi oni su tu od danas do sutra, prva veca panika i ode sve u propast

Neki ICO ako donese neki upotrebnu vrednost mozda ce i preziveti ali ostala djubrestina sigurno nece, tacno bice pumpani i kontrolisani ali ce jednog dana puci

Nazad
Vrh Dno