Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

nemoj tako zeljko neki ovde ga vec cide i na 250$, ne vidis dobro popni se na stepenice :)

koja vam je najsigurnija menjacnica na kojoj drzite pare ili valute?
znam da je veliki broj njih padao i ljudi ostajali bez novcica, pa me zanima dal ima neka, koja nikad nije padala... recimo btc-e?

pa kako vi trgovci funkcionisete?
rizikujete ili prebacujete redovno novcice iz novcanika na berzu?

Glavnicu držiš u novčaniku ili na nekom sigurnom mestu. To oceniš sam, šta je za tebe naj sigurnije. Koristiš proverene menjačnice kao na primer BTCe.

Ne znam kolko ih košta ltc asic, al ima već mnogo naručenih i plaćenih. Kad stignu ljudi će u strahu žuriti da uvuku bar deo investicije što otvara prostor za još veći pad ltc-a.

Nismo ga zaboravili, tu je on jos uvek samo ceka neke bolje dane ;)
Iskreno, ocekivao sam brzi rast diff-a ali ocegledno je da niska cena usporava proizvodnju HW-a. Cak i btc trazi dno ali promenice se sve to. Dok se nesto pametno ne desi tema ce biti skoro mrtva ;)

Ako ova cena potraje u kopanju ltc-a će ostati jako malo njih koji imaju pristup najnovijim čipovima, što baš i ne obećava svetlu budućnost ni jednog asic coina...

I btc je prosao isto to, skoro 3 meseca se radilo u minusu ako se ne varam pre nego sto se desio pump. Samo strpljivo, sve to nekako dodje u normalu.

I btc je prosao isto to, skoro 3 meseca se radilo u minusu ako se ne varam pre nego sto se desio pump. Samo strpljivo, sve to nekako dodje u normalu.

Nije se nikad kopalo u minusu, barem ne do pocetka ove godine. Diff je padao, ali je uvek bilo isplativo kopanje cak i da dnevno prodajes iskopani BTC.

stvarno moraš da budeš genije pa da kopaš u minusu.

niko ne kopa u minusu, ili bar ne bi trebalo da kopa.

kopaju samo oni koji su u plusu. to što je nekome kopanje u minusu to znači samo da je nekonkurentan.

kada bi svi kopali u minusu - ova priča bi bila ćao.

:)

Poslednja izmena:
Ako mislis na maj-juli...tada se vec nije kopalo karticama, svi su cepali LTC

Pricam o periodu kada je Avalon izasao sa btc asicima i kada su se oni placali btc-om. Rekao sam da se i tada kopalo s minusom plus je i cena pala dole. To je trajalo skoro 3 meseca i dobar deo ljudi koje znam ukljucujuci i sebe je pocelo da dize ruke potpuno od BTC-a a onda je usledio pump i sve je doslo na svoje mesto. Ko nije prodao pre toga iz ocaja prosao je kao zmaj. Ova situacija sada vec lici na tu s konstantnim padom i nepovoljnim asicima. Nije se btc kopao karticama tada kao sto se ni sada ne kopa ltc karticama.

Pogledajte grafikone i sve ce vam se samo kasti :),25nov-15dec ne moze da omane.Velike kompanije,fabrike oruzja,trgovina naftom,auto industrija....svi imaju prekomernu zaradu i moraju investirati u nesto ili sledi krvavi porez na zaradu koji je lapo-lapo minimum....kopajte stekajte jos samo mesec ipo je ostalo i onda....swicarskaaaaa :D:D:D

A sto ne bi investirali u nesto normalno, npr opremu, novu tehnologiju u njihovoj sferi nego ce u jadne kriptovalute? :).
Mozda si mislio na trgovce oruzjem a ne na proizvodjace oruzja :-D, tesko mogu da poverujem da ce npr folcvagen da kupi neki tamo coin B-)

To su vec uradili tokom godine,pricam o netto zaradi (profitu) koju svaka dobra firma ima.Ne zaboravi da nemacka kad si vec njih spomenuo ima vrlo pozitivno misljenje o btc

A sto ne bi investirali u nesto normalno, npr opremu, novu tehnologiju u njihovoj sferi nego ce u jadne kriptovalute? :).
Mozda si mislio na trgovce oruzjem a ne na proizvodjace oruzja :-D, tesko mogu da poverujem da ce npr folcvagen da kupi neki tamo coin B-)
Zato sto za 2 meseca mogu da umnoze lovu nekoliko puta i posle te pare uloze ne znam ni ja gde?

Ok, mozda i uloze neke u firm(ic)e ali sto ne bi onda u sportsko kladjenje? Mogu i tako da umnoze novac :d . Hocu da kazem da je ovo previse rizicno da bi ozbiljne firme ulagale, no mozda ima neke istine u tome..

Nema prevelikog rizika za pranje novca i izbegavanje poreza. Iskreno, prvi put sam sada cuo za ovo ali ima neke logike.

Nemoze doci do gubitka jer se nasiroko zna da se zastekala velika kolicina btc/ltc i kad krenu da ubacuju kesh ja cu drage volje da im prodam sto ce dovesti do porasta cene jer nemam toliko koliko im treba onda ces se i ti odluciti jer te zadovoljava cena.kad kupe koliko imaju kinte ide u suprotnom smeru...Kao i uvek u igri velikih brojeva veliki prolaze sa velikim plusom,manji sa manjim,a mali sa minusom....Plus pa cak i mali minus je bolji nego drzavi dati harac,cela filozofija

Otkud nije neki nas politicar pametan, pa da ulozi par miliona u pumpanje shitova. :D

Sustina kriptovaluta je anonimnost.Anonimnost (diskrecija :) ) je najbitnija kod pranja novca.Osnovna stvar je AML na svakoj menjacnici,zato vas cimaju posalji pasos,racun itd...Btc je udario na bankare i politicare i to po dzepu,zato ga ne prihvataju,a bboli ih najvvise na kraju godina kao sto sam napoisao

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci, cak i ovi sto su kostali 100$/MH/s ne trose mnogo da bi ih gasili.
Ali trebalo bi da stagnira malo do pojave ovih masina sto ih je BITMAIN najavio 5$/MH/s i tu je pitanje koliko brzo oni mogu da stancuju posle ove prve ture.
Ja sam pazario par komada ali verovatno cu ih preprodati za LTC ako bude prilike :)

Nazad
Vrh Dno