Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Najbolje ti je da sačuvaš ceo folder da nečekaš sinhronizaciju. Instaliraš novčanik, obrišeš litecoin dir. prebaciš sačuvani dir.

Možda tako misliš jer ne kopaš. Ja pričam orudarima. Prošle godine avgust struju nisam pokrivao. A sad ko ubode par dobrih valuta milina. Naročito ko kopa i čuva. Npr nlg ili ti gulden kopali po smešnom diffu i zaboravili na njega, a pre koji dan cena preko 1500 sa nekih 70 :) Samo šteta što ga više nisam ostavio u šteku :) A boolberry pre par nedelja prešao sa cpu na gpu... extra profit...

Usao sa u ovaj biznis pre vise od pola godine da bi kopao LTC a ne gulden jer sam na forumu procitao da se kopanje LTC isplati. Posto se tema bavi kopanjem LTC mogao bi da odgovoris da li su ljudi koji su ove godine krenuli sa kopanjem LTC-a uspeli da ih nakopaju dovoljno da otplate masinu.

naravno da jesu, bilo je dovoljno da kopaju pande mesec dana i da zarade

Usao sa u ovaj biznis pre vise od pola godine da bi kopao LTC a ne gulden jer sam na forumu procitao da se kopanje LTC isplati. Posto se tema bavi kopanjem LTC mogao bi da odgovoris da li su ljudi koji su ove godine krenuli sa kopanjem LTC-a uspeli da ih nakopaju dovoljno da otplate masinu.

Cekaj ti si usao u ovaj ''biznis'' samo da bi kopao LTC? Kakav je to rezon? Nema veze ako su npr 20 drugih alt valuta (sto je isto kao i Ltc samo ima tri drugacija slova u nazivu) 15x isplatljiviji od ltc-a ti ces kopati ltc?

Lepa mreza bas fina... sad ce TH a onda diff po puno :D

Prvo su doputovale nove masine pa je cena malo mrdnula, nisi pratio. Uglavnom, sada krece nova trka i prognoza diff-a, 50K za 20 dana.

Ne znam ja kad i gde si to pročitao. Ovde na forumu se uveliko raspravljalo o daleko isplativijim valutama. Nije istina da nisi mogao nahvatati doge, max, dark, monero i mnoge druge ako si čitao forum.

ovo nenormalno skakanje diff-a, uz sve nizu vrednost ltc-a, me podseca na situaciju u zemlji... evropske cene [diff], a kineske [mozda cak i africke plate (ltc $)]

ovo nenormalno skakanje diff-a, uz sve nizu vrednost ltc-a, me podseca na situaciju u zemlji... evropske cene [diff], a kineske [mozda cak i africke plate (ltc $)]

I opet, ljudi se nadaju čudu.

[YOUTUBE]watch?v=eAM9diyVRiM[/YOUTUBE]

@Tihi_Bandit
pa... prednji tito i ekipa :)
Ima likova koji su plašili nove rudare da pokrivaju mašine, kao teški kriminal.

Moja [druga] procena je da LTC cena ne moze ici puno gore, tj ne onoliko kolko se mi nadamo, dok se novcic ovako lako pravi, a pravi se lako sa asicima... ko bi imao toliko para da placa...
dakle, tek kad diff ode tolko visoko, da se jedva kopa i sa asicima, onda ocekujem neki dobrani rast cene... kao sto je sad recimo slucaj sa btc-om, ogroman diff, ali i velika vrednost novcica...

@STR8 pa jel ti znas koliko je $$ ulozeno u projektovanje asic-a za scrypt zar mislis da se i kojem proizvodjaca ta investicija povratila :)
A da ne pricamo da je volume trgovine LTC dalekooooo veci od kolicine koja se iskopa za 24h

Ne ulazim u spekulaciju o ceni, samo se ne pravi lako, uzmi i sracunaj koliko treba cak i proizvodjacu da po ovoj ceni otplati investiciju...

nećemo dočekati LTC na 50-100$ bez bar 100-200k diff

Ali zasto bi diff rastao sa ovom cenom? Ja kapiram da rast cene povecava prodaju asica, sto dize diff, i tako dok ne pukne balon. Posle toga cena pada a naivcine povecavaju diff nadajuci se porastu cene. I kad im masine pocnu davati mrvice shvate da su se zeznuli. Zato mislim da kupovina hardvera posle kraha nije nimalo pametna, koliko god hardware tada izgledao jeftino. Pametno je kupovati hardver samo ako diff pada ili stagnira, ili ako cena raste brze od diffa.

Tacno najpametnije je kupovat direktno LTC :p

E sad sta je najpametnije...Svakako je pametnije kupovati kriptovalute nego hardver, uvek je tako i bilo. Mi smo u prici odavno i nasi LTC-i su nas kostali mnogo manje, konkretno mene 0 jer sam odavno sve ulozeno vratio, ako tako gledas, pa moze i da pada, ili sam u gubitku 30-40BTC-a jer sam ih uzeo za BTC u nevreme, pa bih da raste. Mislio sam u maju da cena nikako ne moze ispod 10 na duzi rok, gledajuci tadasnje cene asica i diff. Medjutim, ispalo je da moze solidno ispod 10, sto gledamo vec mesecima. A sada kad je opsti picvajz, nikako nije pametno kupovati bilo koje kriptovalute za pare. Pametno je imati pare na berzi i kupiti kad krenu oblaci da se razilaze. Kako stvari sada stoje, zasto ne bi LTC mogao i na 2?

Pa moze niko ne kaze da ne moze... mada na 2$ jedino ako BTC krene da pada blizu 300...

Nazad
Vrh Dno