Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sto vise ltc-a imaju par kineza cena sve manja. Na kraju ce moci da uzmu sve te koine i da ih pretope u binarnu diodu za servere

Dzaba ti karantin ako ce cela zona biti kontaminirana godinama...mnogo je drugacije nego u oktobru/novembru. Tada je btc rastao. Sada sve pada. Dakle, poverenje je malo u btc, a u ostalo nikakvo...

Kako bre malo poverenje? Pa nikada u btc nije bilo vece poverenje :) Razlog pada cene je totalno druga prica.

Ko je uzeo gajbu uzeo mi moramo da se zadovoljimo sa velnesom i pljeskavicom.

Jel i dalje verujete u preko 0.05? Pitanje se ne odnosi za Saj-a...uskoro ce dotaci 0.0075 opet, a to je najnizi nivo od kada ga ja pratim.

Izgleda da smo ga svi bas onako fino kolektivno izduvali sa LTC-om... Znam da je post nekonstruktivan, ali morao sam.... :p

Ti si kralj. Kad pada, dobro je, kad raste, dobro je. Ajd za rast i razumem, ali pad...

Ja sam jesam optimista ali ovaj pad vidim kao normalan splet okolnosti. Ne vidim kao katastrofu koja je zadesila kriptovalute ili ne znam ni ja sta.

Prvo ste kukali kako samo u BTC imate poverenja, ltc je shitcoin. Sada kukate kako je poverenje palo samo zato sto su kitovi spustili cenu. Pa cekajte ljudi, dali je moguce da ste toliko labilni i da mozete svaka 3 dana da menjate misljenje? Neka pada, sta je problem? Spremite nesto para i cekajte da kupite kad padne na dno da kupite i posle pevajte kad skoci. Pre ili kasnije mora da skoci, to je neizbezno. Ili to ili propas u sta bas i ne verujem posle svega.

A sto vi mislite da kitovi spustaju cenu? Cenu spustaju panicari i oni koji su zaradili odavno. Volume za btc i nije tako skandalozno velik, s obzirom na splet okolnosti. Dakle, tu se vidi manipulacija, tj. pokusaj manipulacije, i vidi se da nema puno novcica u opticaju. Kod LTC-a se, naprotiv, vidi da je u opticaju gomila, odnosno da ih niko ne cuva, dakle nema poverenja u njega. I zato mu je volume preogroman. Meni je licno tragicno sto ga ima samo u Kini, a u ostatku sveta na nivou statisticke greske, i mislim da sam pogresio sto nisam izasao kada sam to skontao. Mislim da cu pola ltc-a zameniti za neke druge shitcoine, samo da sacekam povoljan paritet. Bojim se da je kapacitet velikog rasta ltc-a potrosen. Sve ispod 0.05 za mene je nedovoljno.

Mislim da cu pola ltc-a zameniti za neke druge shitcoine, samo da sacekam povoljan paritet.

Jedina preostala strategija! Bice kao ples na zici ali da, to je zapravo jedina slamka spasa i ako se to odigra bez greske, moguce je bekstvo iz Sosenka. Znaci upravo kako si rekao, ali bice potrebno zaista mnogo umesnosti i najverovatnije i srece uz svo znanje, da se pogode dve kljucne stvari: izbor novcica i tajming.

Neki gubitak ce biti neizbezan razume se, ali ostanak u ltc-u do kraja i sam znas sta znaci-apsolutni gubitak.

Cenu spustaju rudari koji prave ovoliki broj dolara dnevno i njih ne.interesuje sta ce biti sutra nego prodaju po 20-15-10-5$ po komadu.Pogledajte prilog 147782

Jel zaista mislis da je rentabilno kopanje za 4.4$? Ltc-a se uvek dnevno kopala ista kolicina, to i jeste svrha diff-a, da kontrolise inflaciju. Posto sada u njega ne veruju, ni ne cuvaju ga. Dok su verovali, prodavali su, recimo, pola iskopanog. Sada ko cuva, jer mu cena ne valja, i svakog dana vidi da je juce bilo bolje...i onda pop***i i sve otrese. Danas je diff skoro 30x veci nego lane, ali mislim da mhash/diff kosta vise...prosle godine je sa gpu-om i 2$ po ltc-u bilo ok. Ne znam, ali ako krene kojim slucajem mreza dole (citaj pump doga npr.), mozemo samo da pogasimo svetla...

Jedina preostala strategija! Bice kao ples na zici ali da, to je zapravo jedina slamka spasa i ako se to odigra bez greske, moguce je bekstvo iz Sosenka. Znaci upravo kako si rekao, ali bice potrebno zaista mnogo umesnosti i najverovatnije i srece uz svo znanje, da se pogode dve kljucne stvari: izbor novcica i tajming.

Neki gubitak ce biti neizbezan razume se, ali ostanak u ltc-u do kraja i sam znas sta znaci-apsolutni gubitak.

Ne mora biti apsolutni gubitak, ali ne zelim da dozvolim da se stvari desavaju a da ih samo posmatram. To mi je kao kad izvedu logorasa iz kolibe, bosog po snegu, a on se raduje sto ide u gasnu komoru, jer se nada da ce tamo ostati, toplije je.

Panicari nikada nisu ni zasluzili da imaju te novcice jer ne veruju u njih i ne veruju u to sto rade. Njih pokrece samo zarada i zato mislim da njihova zarada i treba da bude mizerna. I ja zelim da zaradim kao i svi mi, ne mislim da je to pogresno. Ali ako te samo to pokrece, nemas drugih motiva i nemas nikakav plan niti vere u to sto radis... e pa propadni slobodno.
Toliko je jednostavno. Ja sam prost covek i jednostavno razmisljam.
Znaci kad je volum ogroman nema poverenja? Kad je mali onda je verovatno zato sto je shitcoin? Uvek ima neki razlog da se nadje da se opravda to misljenje. Lol
Kapiram te ja, ne brini. Ja to isto radim, svestan sam. Ja doduse imam neku drugu sliku buducnosti.

Pa ja ne vidim sta nije logicno. Ako pada, a volume je mali, znaci da ima poverenja. Da se razumemo, vecina nas i ne zna sta radi. Jer da zna, sve bi prodali pocetkom decembra, pa kupili sredinom decembra, pa opet prodali itd. Ko je to osetio, svaka mu cast. A mi ostali se samo nadamo, poneko nekad i nesto kupi/proda, neko samo ceka, svako ima neki razlog zasto radi kako radi. Vizija je jedno, realnost drugo a nada obicno ide uz viziju. Da li ce se realnost i vizija poklopiti, videcemo. Ali mislim da je jako pogresno konstantno ignorisati realnost i ziveti u viziji/nadi.

Asic je oslabio ltc, da se nije pojavio bio bi sve jači... Obim novčića u opticaju u odnosu na prošlu godinu je daleko već, zbog toga mi priče tipa 100$ po ltc više deluju tužno nego smešno. Jedina pozitivna stvar u svemu ovome je što se ljudi više neće zaletati u kupovinu, a samim tim ni razvoj novih asica. To znači lepu budućnost za gpu minere :)

Jel zaista mislis da je rentabilno kopanje za 4.4$? Ltc-a se uvek dnevno kopala ista kolicina, to i jeste svrha diff-a, da kontrolise inflaciju. Posto sada u njega ne veruju, ni ne cuvaju ga. Dok su verovali, prodavali su, recimo, pola iskopanog. Sada ko cuva, jer mu cena ne valja, i svakog dana vidi da je juce bilo bolje...i onda pop***i i sve otrese. Danas je diff skoro 30x veci nego lane, ali mislim da mhash/diff kosta vise...prosle godine je sa gpu-om i 2$ po ltc-u bilo ok. Ne znam, ali ako krene kojim slucajem mreza dole (citaj pump doga npr.), mozemo samo da pogasimo svetla...

Pazi ovako prvih 5 na ovom pool-u ( ili mozda samo jedan) pravi-e 10.000 dolara danas, pre par dana 20.000 dolara SVAKI DAN. Koliko ih je kostala oprema, ljudi izvadili lovu ili jure da je izvade, mozda znaju sto mi ne i samo se smeju. Cist biznis.
Ne idu logikom cuvam ltc pa neka je 48 mozda ce biti 100$, cuvam ga na 30, na 20-10-5$...

Pazi ovako prvih 5 na ovom pool-u ( ili mozda samo jedan) pravi-e 10.000 dolara danas, pre par dana 20.000 dolara SVAKI DAN. Koliko ih je kostala oprema, ljudi izvadili lovu ili jure da je izvade, mozda znaju sto mi ne i samo se smeju. Cist biznis.
Ne idu logikom cuvam ltc pa neka je 48 mozda ce biti 100$, cuvam ga na 30, na 20-10-5$...

Nemam pojma, vreme ce pokazati. Mislim da su u gpu eri prvi sa liste cepali istu, ako ne i vecu kolicinu ltc-a dnevno. Samo se nadam da nije ono sa smejanjem i znanjem.

Nemam pojma, vreme ce pokazati. Mislim da su u gpu eri prvi sa liste cepali istu, ako ne i vecu kolicinu ltc-a dnevno. Samo se nadam da nije ono sa smejanjem i znanjem.

Nemam ni ja pojma nego gledam i razmisljam u oba smera...
U svakom slucaju do nove godine znacemo puno toga.

Pa ja ne vidim sta nije logicno. Ako pada, a volume je mali, znaci da ima poverenja. Da se razumemo, vecina nas i ne zna sta radi. Jer da zna, sve bi prodali pocetkom decembra, pa kupili sredinom decembra, pa opet prodali itd. Ko je to osetio, svaka mu cast. A mi ostali se samo nadamo, poneko nekad i nesto kupi/proda, neko samo ceka, svako ima neki razlog zasto radi kako radi. Vizija je jedno, realnost drugo a nada obicno ide uz viziju. Da li ce se realnost i vizija poklopiti, videcemo. Ali mislim da je jako pogresno konstantno ignorisati realnost i ziveti u viziji/nadi.

Ja tebe sad nista ne razumem ali nema ni veze, umoran sam tako ds necu ni pisati vise.
Niko od nas ne zna sta ce biti u buducnosti pa da uradi ono sto je najbolje, bilo bi prelako. Snalazi se svako kako ume.
Onaj ko ima plan radi najbolje sto ume da ga ostvari. To je jedino bitno, nema veze ni ako se pogresi i izgubi nesto love ili pak mogucnost da se zaradi mnogo. Onaj ko nema nikakav plan on sigurno ne zna sta radi.

***,tu vec dolaze one suptilne razlike....neko je kopao,a neko kupovao.... :D

Nije vise 4.4$ sada je 4$ a bilo je i 3.82 u kini :)
Samo da nije ebola napala kripto jer za par dana bi i BTC mogao na ispod 200$. I njega su kinezi naduvali kao i LTC isto tako ga mogu izduvati kao sto su i LTC.

Sad bi super dosla neka lepa vest, npr. zvanicna zabrana u Rusiji...

Vrh Dno