Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

да се вратимо на стандардну тему, ко ће шта да вози и где ћемо трошити крваво зарађен новац :)

o ovome bi trebali da otvorimo drugu temu (STA CE DA VOZE NAPACENI RUDARI KAD SE JEDNOM OBOGATE) da ne pravimo poso omniku...:d

ne bih se složio.

jer, da čuvaš btc od onomad kad je koštao par dolara - za to treba pameti.

a za ovo čemu se danas mnogi nadaju treba čudo.

@Air

svasta su pricali i ranije, tako su pricali i za BTC ranije pa evo vidi, ko ceka taj doceka u svemu je tako!!!

Nadam se i ja da je tako, ali zasto sve po defaultu mora ponovo da poraste, ako je nekad ranije raslo? Zasto se svetski rekord u skoku u dalj ne obara svake godine, vec samo dva puta u poslednjih 46 godina?

Паметно си ово рекао, међутим ја размишљам логиком лакше ћу прегурати паре које изгубим него паре које сам могао да добијем

Nadam se i ja da je tako, ali zasto sve po defaultu mora ponovo da poraste, ako je nekad ranije raslo? Zasto se svetski rekord u skoku u dalj ne obara svake godine, vec samo dva puta u poslednjih 46 godina?

Поредиш погрешну дисциплину. Скок у даљ се последњих 50 година не може усавршити јер људи увек скачу исто и ту опрема и развој технологије нема функцију
Боље би било да си поредио рекорде у пливању где пливачи редовно сваке године оборе неки рекорд, брзински рекорди или било шта друго што има везе са напретком технологије. Скок у даљ је технолошки затворен круг, све док неко не стави федере у ноге. БТЦ и ЛТЦ сматрам да је увод у неку будућност. Вас са форума сматрам за пионире неког будућег економског система. Ту још има много места за напредак самим тим и за нове скокове.

Додуше ја сам доста млађи од вас, па имам и веће шансе да их дочекам ;)

Poslednja izmena:
Ne treba ovde mnogo pameti vec malo srece, malo pameti, vizija buducnosti i puno strpljenja. Strpljenje je najbitnije u principu i vizija. Da je bilo ko od nas imaju viziju ranije niko nebi prodavao novcice ali nazalost nismo videli dalje od nosa. Mnogi i dalje ne vide. Verujem da su samo oni na steti ;)

Sve mi se nesto cini da sam vec ovakve postove negde video, samo gde bese?
Ah, da u Maxcoin temi... :d

:d Ajaooo..ovo mora da je zabolelo..nemoj vise :d

Ali ozbiljno, kad je maxonja malo-malo pa dodavao po jos jednu nulu, to nije bio nikakav razlog za brigu, sta vise to je bila radost jer je MAX mogao da se kupi za male pare.
Jer kad skoci onda ce panicari da se cesaju i gde ih svrbi i gde ih ne svrbi. :d
LTC je izgbio skoro 4x u vrednosti, od januara i samo nastavlja da pada, ali da li to znaci da treba da se neko zabrine?
Nope. :d

PS

Necu vise. ;)

Sad ce Zeljko da ti objasni da ta dva novcica ne mozes da poredis ;)
Kao da poredis bilijarsku kuglu i tenisku lopticu. Iako lice, ne odskacu isto :D

Sad ce Zeljko da ti objasni da ta dva novcica ne mozes da poredis ;)
Kao da poredis bilijarsku kuglu i tenisku lopticu. Iako lice, ne odskacu isto :D

Ali opet to zavisi iz kog ugla gledas... ;)
Svi ste tvrdili (i nastavljate da tvrdite) da ce cena LTC da skoci kad upadnu ASIC-i, sve vam je zasnovano na tome jer poredite (tj. stvaljate u isti kos) LTC i BTC.
Tu sad opet neko moze da kaze nesto o bilijaru i tenisu. ;)
Da se razumemo ja bih to voleo da se desi, ne zbog mene licno (imam 0,8 LTC :d) ali zbog jednog drugara koji sve sto je zaradio kopanjem ulozio je u LTC i ceka skok kao ozebo sunce

Taj tvoj drugar nije jedini. I ja to radim već dva meseca. Sve što mravci iskopaju prebacujem u LTC. 2-3 dnevno. Samo se meni nežuri više ću LTCa imati. Jedna stvar mi tu nema logike, zašto bi cena skočila sa pojavom ASIC-a? Zar nije logičnije da prvo malo padne cena zbog veće količine novčića?

Razlika je "samo" u tome sto je cena btc-a pala 3x, ltc-a 10x, a svih ostalih shitcoina 100x i vise...

Dzaba sva racunica, cene idu gore kad se znacajnija kolicina novca upumpa u sistem... a shitcoin-i se najvise pljuju jdr im je najteze locirati dno, pa su ljudi uletali prerano...

Ende.

ne bih se složio.

Zasto cudo!? Potrebne su manje investicije, uzmi ovako npr. Btc skoci i neko udje sa 5 btca u neku valutu. Skocice jako. Namerno nisam stavljao cifre ali ovo je tek jedan od mnogo scenarija.

A ima i onih koji su veci deo potrosili odavno na skijanje,more,bicikle itd itd,jedan sam od njih :)

nadam se da jednog dana neces unucima pricati-"deco vidite ovog tajkuna sto se ne skida sa vesti Sajber Kurajbera, i deda je to mogao da bude - samo da nije kupio neki bicikl pre 40 godina:D "

nadam se da jednog dana neces unucima pricati-"deco vidite ovog tajkuna sto se ne skida sa vesti Sajber Kurajbera, i deda je to mogao da bude - samo da nije kupio neki bicikl pre 40 godina:D "
Realno je zasluzio da postane tajkun :D da ga nije bilo da mi objasnjava pre vise od godinu ipo dana nista od ovoga nebi bilo,saj ako nekad postanes tajkun ostavi mi neko radno mesto,moze na kapiji posto oni ionako spavaju na radnom mestu...

Taj tvoj drugar nije jedini. I ja to radim već dva meseca. Sve što mravci iskopaju prebacujem u LTC. 2-3 dnevno. Samo se meni nežuri više ću LTCa imati. Jedna stvar mi tu nema logike, zašto bi cena skočila sa pojavom ASIC-a? Zar nije logičnije da prvo malo padne cena zbog veće količine novčića?

Ista količina novčića je u opticaju. Samo je poremećena raspodela, sad par kineza dobijaju najviše...

Saj jel trljas ruke,istorija se ponavlja:whip:
kako kaze pesmica karakter mi je nula, al cu se potrudim

Poslednja izmena:
Pa ti barem vidis i znas kako se sprema pump

Sve je u redu bez panike :d

Nista od skoka btc\ltc,samim tim ni ostalog dok ljudi\kompanije sa JAKO puno extra profita,nevezano za kripto svet ne budu morali da plate PDV.MNOGO im je isplativije da taj profit investiraju u btc\ltc pa posle 2-3 meseca vrate na racune i nastave da se bahate nego da plate drzavi porez.To Vam je kolege moje alfa i omega kripto sveta,znaci,kraj godine.

Koliko se sećam prošle godine (u ovo vreme) prognoze su bile za početak Septembra (kad prodju godišnji odmori)...zatim su (u Septembru) pomerene za Oktobar jer se raja istrošila za godišnje odmore, početak škole, fakulteta itd. U Oktobru prognoze su bile za Novogodišnje praznike...Kad ono, BUUUUM, početak Novembra...Toliko o prognozama i kristalnim kuglama...:D

Najjače su mi dnevne prognoze npr: Sad je 03 AM u Pekingu i Kinezi spavaju :D očekujte pump/dump oko 7h kad ustanu :D ili sa Amerima slično, niko ne gleda kad Evropa spava/ustaje nepravda! :D

Kinezi obaraju kao da nema sutra :)
EDIT: Jos malo pa cu poceti copy/paste postove iz oktobra da moji LTC vrede 10$ nema veze sto je trenutno 1.5$ :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno