Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Samo slobodno otvorite svoje teme , nemojte ovde da flodujete sa djubretom, pa se javite za jedno 6 meseci ili nedaj boze za 2 godine koliko je i vise LTC preziveo!

Ja se izvinjavam, ali sta znaci preziveo? I FTC je jos uvek ziv...jedino je pitanje cene...

Sto flodujete ovu temu sa shit coin-ima? ako nema neka tema za te ili zasebno za iste coin-e treba otvoriti.......

Ja imam predlog nesto kao Shit coin pump dump iskustva, i da bude sticky :d

Zato sto je svaki coin shitcoin sem BTC-a, za sada.

a sto je BTC toliko bolji po ceni od LTC ima i onpadove od 300% i vise, market cap lepo pokazuje da je LTC itekako ziv coin, i nemoze se sigurno porediti sa djubrestinom koju ovde spominjete :)

BTC je toliko bolji od litecoina, zato sto se samo oko BTC-a nesto desava, razvija se prica koja predpostavlja upotrebu BTC-a od pocetka do kraja, a ne samo za potrebe transfera vrednosti. LTC je shitcoin, kao i svi ostali, jer jedino sto se desava oko i vezano za njega su berzanske spekulacije. Za sada je tako, samo to i nista vise. Market cap nemoj pominjati jer je cak i tvoj omiljeni DOGE bio prilicno blizu LTC-u i to u danima kada je LTC daleko bolje stajao nego danas, a doge je bio tek par nedelja star. Market cap je potpuno nebitna stvar, i sam znas koliko brzo se moze promeniti (hint-Aurora coin).

Pa opet ti ponavljam da nemozes shit coin-e porediti sa LTC-om, Doge je bila cista prevara, ogroman broj novcica i *****a koji su ga kupovali a nisu bili svesni da je broj istih ogroman... itd.. zato je i taj peak vrednosti kratko trajao
LTC se odrzava vec ~2 godine, pojavili su se asic-i za njega... tacno problem je sto je mtgox koji je treao da ga uvede pukao a kinezi iako su ga uveli za sada ne barataju $$$, bitstapm jos cuti i to je problem za sad, ali ne treba zaboraviti da se desi payment procesor za LTC cena lako moze otici 10-20x gore

BTC je toliko bolji od litecoina, zato sto se samo oko BTC-a nesto desava, razvija se prica koja predpostavlja upotrebu BTC-a od pocetka do kraja, a ne samo za potrebe transfera vrednosti. LTC je shitcoin, kao i svi ostali, jer jedino sto se desava oko i vezano za njega su berzanske spekulacije. Za sada je tako, samo to i nista vise. Market cap nemoj pominjati jer je cak i tvoj omiljeni DOGE bio prilicno blizu LTC-u i to u danima kada je LTC daleko bolje stajao nego danas, a doge je bio tek par nedelja star. Market cap je potpuno nebitna stvar, i sam znas koliko brzo se moze promeniti (hint-Aurora coin).

Ok, ne moras tako nisko udarati odmah. Svaki novcic je u nekom trenutku imao veliki volume ali to ne znaci uopste dali je novcic dobar ili ne. Doge su shit bile i ostale bez obzira sto su se neki ovde kleli u njega. Koliko god ga forsirali on se vratio tamo gde pripada.

Ltc je gazda na scrypt-u i to je jedino bitno. Njegova situacija je trenutno ocajna kao i vecini drugih valuta ali popravice se sve to. BTC je istu tu fazu prosao kad je asic izasao i kada je cena iz dana u dana padala do besvesti i kada se vise nije isplatilo ni kupiti asic. Mnogi su tada napustali brod i odjednom boom ode na 1200$. Svi to i sada cekamo.
Smesna su ta poredjenja sa shitcoinima, suzdrzavajte se od toga.

Pa opet ti ponavljam da nemozes shit coin-e porediti sa LTC-om, Doge je bila cista prevara, ogroman broj novcica i *****a koji su ga kupovali a nisu bili svesni da je broj istih ogroman... itd.. zato je i taj peak vrednosti kratko trajao
LTC se odrzava vec ~2 godine, pojavili su se asic-i za njega... tacno problem je sto je mtgox koji je treao da ga uvede pukao a kinezi iako su ga uveli za sada ne barataju $$$, bitstapm jos cuti i to je problem za sad, ali ne treba zaboraviti da se desi payment procesor za LTC cena lako moze otici 10-20x gore

Opet on o ceni. Pa sve sto si napisao su samo spekulacije. Da li ce ovaj da uvede, zasto nije onaj, ako krene payment...Jel ti razumes da se nista ne gradi na ltc-u? Nikakvi startupi, servisi, kompanije? Zato je on shitcoin, ne zbog cene, koja je takodje shit trenutno. Moze cena gore da ode, ali bez industrije, ideja, resenja, on je i dalje shit, samo ne malo govance kao neki drugi, nego velika kravlja balega.

Ok, ne moras tako nisko udarati odmah. Svaki novcic je u nekom trenutku imao veliki volume ali to ne znaci uopste dali je novcic dobar ili ne. Doge su shit bile i ostale bez obzira sto su se neki ovde kleli u njega. Koliko god ga forsirali on se vratio tamo gde pripada.

Ltc je gazda na scrypt-u i to je jedino bitno. Njegova situacija je trenutno ocajna kao i vecini drugih valuta ali popravice se sve to. BTC je istu tu fazu prosao kad je asic izasao i kada je cena iz dana u dana padala do besvesti i kada se vise nije isplatilo ni kupiti asic. Mnogi su tada napustali brod i odjednom boom ode na 1200$. Svi to i sada cekamo.
Smesna su ta poredjenja sa shitcoinima, suzdrzavajte se od toga.

Pa to i govorim. Cena nije merilo da li je nesto shit ili ne. Pa pogledaj samo modnu industriju, koliko retardiranih stvari cija je vrednost veoma upitna, kosta citavo bogatstvo. Bitna je pozadina i upotrebljivost, da li se na tome nesto moze graditi i razvijati ili ne. LTC jos nije pokazao nista na tom planu, a kada bude, izaci ce iz shit kategorije. A sto se te faze btc-a tice, ona je postojala pre izlaska asica, cim su oni krenuli pokrenula se cela industrija, a cena od 1200 je dosla nesto kasnije. Ali mislim da je i dosla zbog cele te price, a ne zbog diff-a, asica, ili sama od sebe.

Poslednja izmena:
@student
Jel tebi jasno da se nista nemoze graditi od trgovaca bez payment procesora?
Takodje tek kad BTC dozivi neki procvat u transakcijama tek ce tada da se javi potreba za drugim novcicem kako bi se rasteretila mreza/blockchain BTC-a

Pa to i govorim. Cena nije merilo da li je nesto shit ili ne. Pa pogledaj samo modnu industriju, koliko retardiranih stvari cija je vrednost veoma upitna, kosta citavo bogatstvo. Bitna je pozadina i upotrebljivost, da li se na tome nesto moze graditi i razvijati ili ne. LTC jos nije pokazao nista na tom planu, a kada bude, izaci ce iz shit kategorije. A sto se te faze btc-a tice, ona je postojala pre izlaska asica, cim su oni krenuli pokrenula se cela industrija, a cena od 1200 je dosla nesto kasnije. Ali mislim da je i dosla zbog cele te price, a ne zbog diff-a, asica, ili sama od sebe.
Pa o tome ja i pricam. Pokrenula se citava industrija sada i zbog LTC-a. To je dovoljno valjda da skontas da nije shitcoin. Isto je i sa bitcoinom bilo, dosao asic, stancovalo se kao ludo, cena padala i padala svo vreme. Sta ti pricam, trebao bi toga vise nego dobro da se secas. Zato i tvrdim da ce i Litecoin da krene i da je poredjenje sa shitcoinima neukusno.

slabo se on toga seca, a izgleda mu kriv LTC sada (posto je u njemu, a nije imao "ono" da izadje iz njega nego je zeleo vise) i sad mu je LTC kriv za sve, a brzo je zaboravio da se to isto pa i gore desavalao i sa BTC-om, ali nema veze pevace i on drugu pricu vrlo brzo, a mi cemo se samo nasmejati :)

slabo se on toga seca, a izgleda mu kriv LTC sada (posto je u njemu, a nije imao "ono" da izadje iz njega nego je zeleo vise) i sad mu je LTC kriv za sve, a brzo je zaboravio da se to isto pa i gore desavalao i sa BTC-om, ali nema veze pevace i on drugu pricu vrlo brzo, a mi cemo se samo nasmejati :)

Secam je svega odlicno, i kao sto rekoh, ne moze mi biti kriv LTC nego mogu biti samo sam sebi kriv zbog pogresne procene. Pomislio sam da ce uz razvoj asica i LTC krenuti da se razvija, uleteo da bih bio u njemu na vreme, a ono prc. Oko LTC-a se ama bas nista nije desilo, jos uvek je u proslogodisnjoj fazi spekulacije (ltc on Gox, Stamp itd...), servis, startup, bilo sta sto ukazuje na ozbiljnu valutu buducnosti ne postoji ni jedan. To sto je mreza narasla visestruko nije i ne mora biti znak da ce cena gore. Zbog LTC-a se nije pokrenula nikakva industrija, osim industrija za kopanje, a to ne mora biti striktno vezano za LTC, vec za bilo koji scrypt novcic. Zamisli scenario da neki bas bogat covek izabere bilo koju scrypt valutu (lupam, lanac Hilton hotela) i proglasi je za jedino i oficijelno sredstvo placanja. Sta bi se desilo sa tom valutom i gde bi onda bio LTC, sa cenom i sa mrezom? Marketcap bi se istopio preko noci, mreza vratila na decembarski nivo...

Student zbori mudro... Uostalom, scenario sa BTCom ce tesko da se ponovi... zasto (barem ono kako ja to vidim).......pa razlog je sam BTC (ko ce ulagati u nesiguran coin pored BTCa), a i to sto je senzacionalizam (koji je prosao u panicnoj kupovini BTCa prosle godine), kao i euforija oko kripto valuta u opadanju i stagnaciji jos od pocetka godine (balon se polako "izduvava", na pocetku zbog goxa, sada zbog milijardu shit valuta koji sluze da se prevare pohlepni i naivni. Kao sto vidite cak ni sve dobre vijesti glede BTCa ne pomazu mnogo). Ostale razloge je on sam pobrojao...

Eto srece pa da nisam/smo u pravu!

Poslednja izmena:
Secam je svega odlicno, i kao sto rekoh, ne moze mi biti kriv LTC nego mogu biti samo sam sebi kriv zbog pogresne procene. Pomislio sam da ce uz razvoj asica i LTC krenuti da se razvija, uleteo da bih bio u njemu na vreme, a ono prc. Oko LTC-a se ama bas nista nije desilo, jos uvek je u proslogodisnjoj fazi spekulacije (ltc on Gox, Stamp itd...), servis, startup, bilo sta sto ukazuje na ozbiljnu valutu buducnosti ne postoji ni jedan. To sto je mreza narasla visestruko nije i ne mora biti znak da ce cena gore. Zbog LTC-a se nije pokrenula nikakva industrija, osim industrija za kopanje, a to ne mora biti striktno vezano za LTC, vec za bilo koji scrypt novcic. Zamisli scenario da neki bas bogat covek izabere bilo koju scrypt valutu (lupam, lanac Hilton hotela) i proglasi je za jedino i oficijelno sredstvo placanja. Sta bi se desilo sa tom valutom i gde bi onda bio LTC, sa cenom i sa mrezom? Marketcap bi se istopio preko noci, mreza vratila na decembarski nivo...

Ok, ako se secas onda znas da je proslo nekoliko meseci uzasnog pada bitcoina i skakanja diff-a do nivoa kada asic nije mogao sam sebe da otplati. I to je trajalo jos dva meseca pre pumpa. Ma koliko pricali o litecoinu, sumnjali u njega, cena prati bitcoin. Nekada im malo odnos varira. Ovo su tek poceci za litecoin, tek se zalece asic. Sve sto bude sacekalo btc cekace i ltc. Suvise tu love ime i suvise potencijala za zaradu da bi neko to ispustio ;)
Ja se uopste ne brinem, nijednog trenutka. Mozda sam naivan i ****** ali se uvek trudim da gledam siru sliku. Sve sto mi mozemo da uradimo je da cekamo. Ja sam se usresredio na drk maksimalno a ovaj stek ceka bolje dane.

Ok, ako se secas onda znas da je proslo nekoliko meseci uzasnog pada bitcoina i skakanja diff-a do nivoa kada asic nije mogao sam sebe da otplati. I to je trajalo jos dva meseca pre pumpa. Ma koliko pricali o litecoinu, sumnjali u njega, cena prati bitcoin. Nekada im malo odnos varira. Ovo su tek poceci za litecoin, tek se zalece asic. Sve sto bude sacekalo btc cekace i ltc. Suvise tu love ime i suvise potencijala za zaradu da bi neko to ispustio ;)
Ja se uopste ne brinem, nijednog trenutka. Mozda sam naivan i ****** ali se uvek trudim da gledam siru sliku. Sve sto mi mozemo da uradimo je da cekamo. Ja sam se usresredio na drk maksimalno a ovaj stek ceka bolje dane.

Ali kako ne kontas...nije asic sam sebi svrha. Nema tu nikakve love, da je ima, cena bi isla gore. Lova je izasla iz LTC-a, izlazi i dalje, svakodnevno, i zato cena ide dole. Totalno je nebitno kolika je bila isplativost Asica u nekom momentu. Bitna mu je bila namena, a to je infrastruktura za projekte koji su se vec tada razvijali. I o njima se stalno govorilo. Ceo maj, juni i juli 2013. su bili prepuni dobrih vesti za BTC. I to ne trgovine koje dozvoljavaju promet u BTC-u (preko coinbasea npr), jer je to u sustini potpuno nebitna vest, uvek se moze zameniti btc u $ i naplatiti, nego greenfield kompanije, koje pocinju od nule sa idejom da se BTC implementira u sve faze. A ne da se zameni za $ u nekom momentu i izadje. LTC nema nista od toga. Daj mi jednu, ali samo jednu takvu vest za LTC. Ja razumem optimizam, ali bazirati ga ninacemu je neozbiljno. Aprilski balon je pukao u drugoj nedelji aprila, bio je potreban da se prosiri prica o BTC-u da bi se 1) navukli ljudi da ulazu u infrastrukturu (asic mining), 2) animirali ljudi koji imaju novac da ucestvuju u razvoju nove ekonomije 3) navuklo sto vise ljudi zeljnih zarade u trgovini, koje u sustini i ne zanima nikakva tehnicka pozadina koncepta. Ovi treci su zapravo uneli najvise para u pricu, kao podlogu za jesenji rast. E vec negde pocetkom jula, pad BTC-a je stao i imali smo 5 meseci konstantnog rasta. Tek u poslednje dve nedelje novembra naduvao se novi balon, koji je naravno pukao. Svi znamo koliko losih vesti za BTC je usledilo nakon toga, i gle cuda, cena mu je i dalje na 50% istorijskog maksimuma. Neko je pokrao skoro 15% ukupnog iznosa BTC-a, velike ekonomske sile prete zabranama, ali BTC je i dalje stabilan, za pojmove kriptovaluta izuzetno stabilan. LTC je potpuna suprotnost. Zamisljen je kao jeftinija, malo unapredjena verzija BTC-a bez ikakve druge ideje, osim da bude brzi i jeftiniji. E pa gospodo, to nije dovoljno. Moraju postojati projekti vezani za LTC, ne moze se samo kopirati druge. Zato i kazem da je kineska kopija BTC-a, jer Kinezi samo to i znaju-da kopiraju. Neko drugi ko je kreativan i ima viziju postavlja i smislja stvari, a oni znaju samo da iskopiraju.

A koji je po tebi bolji coin?
Da ti pojednostavim, svi ostali algoritmi i spekulacije su totalno netestirane i verovatno pogubne, kao na primer POS, seti se sta se desilo sa onim coin-om na menjacnici mintpal djubretu se cak ni nesecam imena kao nestalo, hahahah hotwallet manipulisali POS-om i puff jedan enitet kontrolise novcic pa ga hard forkovali :p

ili DRK sta anonimnost, ok ali BTC nije legalizovan sto bi LTC posao tim putem, najlakse je nakrpiti neku novu netestiranu glupost pa ih hapovat jer njih 99% nema pojma vec se pali na hype

A koji je po tebi bolji coin?
Da ti pojednostavim, svi ostali algoritmi i spekulacije su totalno netestirane i verovatno pogubne, kao na primer POS, seti se sta se desilo sa onim coin-om na menjacnici mintpal djubretu se cak ni nesecam imena kao nestalo, hahahah hotwallet manipulisali POS-om i puff jedan enitet kontrolise novcic pa ga hard forkovali :p

ili DRK sta anonimnost, ok ali BTC nije legalizovan sto bi LTC posao tim putem, najlakse je nakrpiti neku novu netestiranu glupost pa ih hapovat jer njih 99% nema pojma vec se pali na hype

Sta znaci bolji coin? Bolji je onaj koji ima vecu primenljivost i neku buducnost, koju mu mogu garantovati samo projekti za koje je potrebno neko vreme da se realizuju. Ja ti garantujem, ako se kojim slucajem desi da pocne na bilo kojem scrypt coinu (ali bas bilo kojem) razvoj projekata slicnih onima koji su vezani za BTC, taj coin ce biti drugi. Preko noci ce na njega otici 80% scrypt mreze. Mozda to bude bas LTC, cemu se svi nadamo, a mozda bude i, recimo, meme, franco, lupam smece koje mi pada na pamet. Ja ne razumem imbecilnost LTC tvoraca koji samo cekaju sta ce se desiti, umesto da uloze par miliona (koje sigurno imaju) u promociju i razvoj projekata u kojima je LTC sredstvo, a ne samo da besomucno svoje LTC-e menjaju za BTC i fiat.

Opet tebi licno NIJE jasan koncept crypto valuta, isti je decentralizovan i primenu mora naci prirodno a ne potplacivanjem i nametanjem, svi takvi coin-u su do sad pukli ili ce tek zveknut strasno (doge, itd..)

Slazem se da LTC dev tim treba da se prosiri ali ja koliko vidim tvorac LTC je itekako aktivan i maximalno promovise LTC ali ga ne hypuje i ne potplacuje, tu se jedino slazem sa tobom da je neki vid marketinskog tim-a za LTC potreban, ali ako znamo da je za svaki coin u primeni potrebna mreza a nju za sad ima "kao" BTC dok LTC ceka da se asic omasovi da ga ne bi kontrolisali kinezi za 50%, mada i BTC je to centralizovan ali svi cute kao p...

Poslednja izmena:
Opet tebi licno NIJE jasan koncept crypto valuta, isti je decentralizovan i primenu mora naci prirodno a ne potplacivanjem i nametanjem, svi takvi coin-u su do sad pukli ili ce tek zveknut strasno (doge, itd..)

Slazem se da LTC dev tim treba da se prosiri ali ja koliko vidim tvorac LTC je itekako aktivan i maximalno promovise LTC ali ga ne hypuje i ne potplacuje, tu se jedino slazem sa tobom da je neki vid marketinskog tim-a za LTC potreban, ali ako znamo da je za svaki coin u primeni potrebna mreza a nju za sad ima "kao" BTC dok LTC ceka da se asic omasovi da ga ne bi kontrolisali kinezi za 50%, mada i BTC je to centralizovan ali svi cute kao p...

Bas je lepo sto verujes da se ista moze desiti prirodno...Moras nekog ubediti da je ono sto ti nudis dobro za njega, a da je ono sto on namerava da napravi jos bolje za njega. Kapitalizam tako funkcionise, stalno pljujes po komunizmu a ideje su ti upravo takve-komunisticke. Dakle, ako neko ne vidi interes u nekoj investiciji-nece investirati. Da bi video interes, moras ga ubediti i dokazati mu da ga ima. Jer ce inace otici u prvu ferrari prodavnicu i spiciti 500K $, jer mu se vise svidja da provoza 1000km godisnje i potrosi jos 100K na odrzavanje nego da investira u maglu.

Pa kripto valute su nesto izmedju socilaizma i kapitalizma, LTC ima kriticnu masu iza sebe, kapitaliste ne treba mazat i slicno sami oni vide kad je vreme da ulete... to sto cena LTC pada uopste netreba da se gleda kao negativno... jer ti isti manipulatori tek tad ulecu u isto
Inace ton na LTC forumu se promenio i sad koliko vidim primat sa mreze se prebacio na promovisanju i prilagodjavanju LTC-a, masa tema je otvorena gde svako mzoe postaviti ideju... za sve treba vremena i ja se za LTC za sad ne plasim jer ostali shit coini su i dalje sve gori... bas zbog iste manipulacije, i forkovanje istih

Problem i na LTC forumu je sto ima masu njih bez trunke mozga pa traze zabranu asic-a i ostale gluposti... sta ces *****@ svugde

Poslednja izmena:
... cena od 1200 je dosla nesto kasnije. Ali mislim da je i dosla zbog cele te price, a ne zbog diff-a, asica, ili sama od sebe.
Dosla je jer su kinezi "malo" poceli da ulazu pare u kripto. A kinezi mogu i puno da ulazu pare u kripto i to bas u onaj koga najvise i imaju i kontrolisu. Poenta je da ih pokupuju od nestrpljive boranije. U novembarskom kineskom pumpu nismo znali ni da te berze postoje, mnogi su rasprodali ltc po duplo nizim cena nego sto je tamo bila jer nisu znali koji je kurs CNY a danas svi gledaju samo huobi i okcoin. Sve dok oni prave onoliki volume pa da je i 10 puta naduvan ja ne brinem. Mogu ameri da trtljaju i teoretisu kolko oce ali neko mora da ulozi sveze pare u novcic a ne samo u servise jer servisi uglavnom sluze da se nesto proda za btc i uzmu dolari preko njih. Mora se biti strpljiv u ovim losim vremenima.

Dosla je jer su kinezi "malo" poceli da ulazu pare u kripto. A kinezi mogu i puno da ulazu pare u kripto i to bas u onaj koga najvise i imaju i kontrolisu. Poenta je da ih pokupuju od nestrpljive boranije. U novembarskom kineskom pumpu nismo znali ni da te berze postoje, mnogi su rasprodali ltc po duplo nizim cena nego sto je tamo bila jer nisu znali koji je kurs CNY a danas svi gledaju samo huobi i okcoin. Sve dok oni prave onoliki volume pa da je i 10 puta naduvan ja ne brinem. Mogu ameri da trtljaju i teoretisu kolko oce ali neko mora da ulozi sveze pare u novcic a ne samo u servise jer servisi uglavnom sluze da se nesto proda za btc i uzmu dolari preko njih. Mora se biti strpljiv u ovim losim vremenima.

Ja mislim da volume nije naduvan, to je malo glupa zapadnjacka predpostavka. Volume je ogroman zato sto je trading fee 0%, i nije problem da 100x dnevno kupujes/prodajes, samo na osnovu npr. 15min EMA ili tako nekog primitivnog pokazatelja. Kada imas bota koji to radi za tebe, nije tesko trgovati 24/7/365. Ali ponavljam, svi akcenat stavljamo na trgovinu/cenu, a to nije najvaznije. 100x sam rekao da me cena ne zanima trenutno, samo ltc/btc odnos. To je jedini pokazatelj da li LTC pada ili raste. Kineske berze koje pominjes su postojale i u novembru, pratili smo cene na coined.com, koji vise ne radi (barem ne za LTC). I tada, dok je bio cabar, cene kod kineza su bile vise nego na btc-e. Kad je krenuo rast, btc-e je prednjacio i cenom i volumeom, i fino su uvalili sve novcice kinezima...Za BTC cisto sumnjam da su top holderi Kinezi, a za LTC sam 100% siguran da jesu.

Samo ću postaviti još ovo jer izgleda da ovde u temi neko ne konta šta se dešava:

Interview with Changpeng Zhao

CTO Changpeng ‘CZ’ Zhao. CZ is the former head of technical development at Blockchain.info, former head of development for Bloomberg futures trading, and joined OKCoin a few months ago.

When I look at the bitcoin ecosystem right now, I see only the first layer of infrastructure in place… the exchanges, the mining pools, the wallets, the block explorers. Now we’re seeing the second generation of things being built… ethereum, storj… “decentralized everything”.

The second generation coins are something I neglected to mention, that’s another huge field. The way I view it is there’s “altcoins”, which I basically call copies –

…Shanzhai bi 山寨币 [ed: the Chinese word for “altcoin” literally means “knockoff coin”]

Yeah, shanzhai bi. So, there’s things like dogecoin, litecoin — litecoin had some innovation, but unfortunately for them their innovation principles have been sort of displaced by time. So time kind of disproved those things. Their anti-miner thing, it being hard to mine with ASICs, but now there are ASICs for it. Their faster confirmation time, with two minutes, now there’s 0-confirmation used by most people with bitcoins — and safely, it’s instantaneous. So the two founding principles for litecoins now have been overthrown by time, whereas for bitcoin, everything that’s in the whitepaper is actually being proven by time, so that’s a huge difference. Using that same principle, that same logic, the way I look at the second generation coins, the innovation is there so far. I think Ethereum and Storj are cool.

I know Shawn and Vitalik really well, we spent a lot of time in Chicago, and various other places. So, I like those second-generation coins that are focused on innovation, because that’s gonna help bitcoin grow, because bitcoin’s gonna copy or borrow those ideas back into the code, as much as possible. For ethereum, it might not be as possible, because they’re building a metacoin kind of thing. And Storj is really cool because they’re a unique application, a unique and specific application, that’s very useful, like a distributed Dropbox, how cool is that? I really like those things. But I really dislike “copies” of bitcoin, because that’s just diluting bitcoin, and to me those things are pure marketing-

People are like, “oh, yeah, I’ll just make a new coin, give me money!”

Yeah, but what innovations are you contributing? What problems are you solving? I really like Ethereum and Storj, so I hope they become successful. I wanna see more of those things come, those things are really cool.

Šta nudi OKcoin:

10x margina uz 0.03% provizije (znači još veći volume u najavi) koje se primenjuju na celu vrednost budućih ugovora tek po zatvaranju i to bez provizija za swap-ove.

Trenutno nema bolje, jedino fali volatility da se iskoristi.
Taman da srede navigaciju na sajtu i alate za trading.

Poslednja izmena:
Ma laprda kao i oni *****i iza Ripple-a, altcoin ili ti LTC je jednostavno to alternativa BTC sa sopstvenom mrezom, ako bude drugog koncepta ili ti BTC 2.0 bice i altcoin ili ti LTC 2.0, samo blockchain i sha256 treba barem 10 godina da udje u malo ozbiljniju primenu i sa dvec sanjate nov koncept??

LTC je alternativa, jer nema logike da postoji samo jedan zvani BTC pogotovo kad znamo da je BTC fondacija leglo mulja!

100x sam rekao da me cena ne zanima trenutno, samo ltc/btc odnos.
ja mislim da smo izasli iz perioda kada je odnos ltc/btc odredjivao cenu ltc-a. Za razliku od vecine altova ltc u kini ima ogroman ltc/usd volume i odnos ltc/btc se dobija arbitrazom btc/usd i ltc/usd. Kinezi ako budu duvali pre ce duvati u ltc nego u btc jer ltc mnogo lakse kontrolisu i treba mnogo manje para a plus ga mogu uvaljivati i za btc. Ne znaci da ce sve ovaj put biti kao prosli. Kada smo do sada cekali ne vidim drugu opciju osim da i dalje cekamo i sto manje se nerviramo.

ja mislim da smo izasli iz perioda kada je odnos ltc/btc odredjivao cenu ltc-a. Za razliku od vecine altova ltc u kini ima ogroman ltc/usd volume i odnos ltc/btc se dobija arbitrazom btc/usd i ltc/usd. Kinezi ako budu duvali pre ce duvati u ltc nego u btc jer ltc mnogo lakse kontrolisu i treba mnogo manje para a plus ga mogu uvaljivati i za btc. Ne znaci da ce sve ovaj put biti kao prosli. Kada smo do sada cekali ne vidim drugu opciju osim da i dalje cekamo i sto manje se nerviramo.

Naravno, ako smo docekali ovaj stadijum, cekanje nema alternativu, posto svi znamo koliko iznenadno i burno moze doci do reversala. Pisem ove stvari da bi svi shvatili, ukoliko budemo dobili priliku za to, i ako se stvari nastave kao do sada, da se ltc ne razlikuje od ostalih altova nipocemu, i da je shit, odnosno dobar koliko i bilo koji drugi. I da je jedino btc, za sada, tocak progresa i kakva-takva sigurna baza. Ltc je danas 254. dan u padu...

Uffff sve sam iscitao, na sve ovo ce se pojaviti nekoliko Kineza koji ce upumpati 1 milijardu dolara u ltc i cao, sve kritike, planovi i ostalo padaju u vodu. 8.11.2014 rekoh ja! :)

Nazad
Vrh Dno