Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Izgleda da pristizu 0.28nm masine...

Addresses: 66,606 • Blocks: 614,338 • Exists: Ł30,716,900 LTC
Difficulty: 24337.03 • Network Hash/Sec: 892,260.73 Mh/s

Pa cene 40nm asic-a je naglo pala zadnjih dana... verovatno su im 28nm tu iza vrata pa salju te matore kopcima pa kako ih oni pale + 28nm po koji, mreza luduje, ja na GAW imam ~400$ i neznam za sta da ulozim :(

a tek ako nam dignu struju za 30%...

Nece, traze 15% a onda ce Spasilac da izadje i ucini da bude 10%.

Sreca je sto nece odmah dici. Moraju prvo svima da naplate dugovanja. Kazu da se 20% struje ukrade... Kad bi svako svoje placao mozda nebi ni moralo da poskupljuje.

Kad bi naplatili svima i kada bi svi placali moze da ide cena i dole bez problema...
A struja se krade minimum 30%.

a sta radite sa monerom
a) prodajete odmah
b) cekate bolju cenu

pitam da bih znao da se ne ponasam kao crno jagnje???? :)

Vise nista ne cekam.

Cena struje u srbiji mora da ide gore (barem kada je zelena i plava zona u pitanju), pre ili kasnije struja nece moci da bude socilana kategorija kako je sada..

Sto se tice cvene zone ona je bezobrazno visoka i nerealna.

Mada je ceo EPS velika ******stina tamo ima toliko retadriatnih i nelogicnih gluposti da nemam reci.

EDIT (odgovor SAJ-u na post ispod da ne bi isao previse u off). @saj mora da ide gore necu da pisem novi post kako i zasto te da razglabam knjigu ali struja ako zelis ekonomsku cenu onda mora da ide gore ... (sa svim duznicima i sa svim lopovima i kad bi podelio otkaze svima u EPS-u koji su visak struja bi i dalje morala da ide gore da bi imao odrziv sistem)

Odrziv sistem-> to znaci da ne dajes subvencije EPS-u i da radis redovne servise na svim elektramana da bi sve to postigao treba ti cena nesta malo veca od trenutne cene struje u "plavoj zoni" (negde oko 5-10% vise ja mislim)...

Dosta se razumem u to trziste na kraju krajeva to mi je trebala biti struka ali sam odustao od tih "skola" i resio da se prevacim na programiranje...

Poslednja izmena:
Ne mora da ide gore, o tome se radi. Kazu da je struja previse jeftina a 30% se ukrade i jos par procenata minimum odlazi na ogromne duznike koji ne placaju nikako. Na kraju oni koji placaju ispadaju grbavi i postaju sve jadniji. Struja ce na kraju da poskupi, plate i penzije ce smanjiti... Oni koji najvise imaju ce imat i dalje a vecina nas ide na dno polako.

Ne znam da li je neko pisao vec, na btce su promenili adrese za LTC i BTC pa obratite paznju da ne saljete na dosadasnje adrese coine jer ih necete dobiti...
Izgrbavili su se maximalno,srpski old school sistem,ako nisi citao kod nas na sajtu news,popusio si xxx coina :)

Zar nisu poslali mail svima? Mozda ti otislo u spam

Ne mora da ide gore, o tome se radi. Kazu da je struja previse jeftina a 30% se ukrade i jos par procenata minimum odlazi na ogromne duznike koji ne placaju nikako. Na kraju oni koji placaju ispadaju grbavi i postaju sve jadniji. Struja ce na kraju da poskupi, plate i penzije ce smanjiti... Oni koji najvise imaju ce imat i dalje a vecina nas ide na dno polako.

Upravo tako, da ne pricam o "zaposlenima" koji su na platnom spisku a ne pojavljuju se u EPS-u pa cerki firmi EPS Snadbevanje da bi mogli da zaposle tetke, babe, strine, sestre!

Ne znam da li je neko pisao vec, na btce su promenili adrese za LTC i BTC pa obratite paznju da ne saljete na dosadasnje adrese coine jer ih necete dobiti...
Izgrbavili su se maximalno,srpski old school sistem,ako nisi citao kod nas na sajtu news,popusio si xxx coina :)

Ja posaljem BTC nema ga dva dana... i tek posle objave oko adresa... ali nakon ticket-a suportu vrate mi BTC.

Poslao sam i ja tiket,nije mnogo 2.3btc :mad:

Meni su odgovorili da posle 21.07. više nemaju pristup tako da šta je poslato posle 21.07. na staru adresu ne vraćaju. Meni tako ode samo ~2 LTC, ali da je bilo više, ne bi mi bilo svejedno.

BTW, što se tiče cene struje, nikad kod nas neće biti 'održivog' sistema jer se nenormalno krade, pri tome ne mislim na struju od strane potrošača, nego na sam EPS i njegove zaposlene/direktore... od nameštenih poslova za izvlačenje novca preko malverzacija sa priključcima, strujomerima... Možemo mi da imamo i cenu struje kao u Norveškoj, opet bi bilo malo jer kod nas ne postoji sistem u funkcionisanju bilo kog javnog preduzeća, pa je time i pojam održivog sistema misaona imenica. Al nije to tema bencha... Struja ide gore, srećom, bar nisu paklene vrućine ovog leta pa ne mora i klima da se pali i eto uštede. :D

BTC-e ako nema pristup starim adresama hackovani su 100% ili neko osim njih ima private key od hotwall-eta starog i sad ko kod da posalje ko prvi prebaci BTC/LTC idu njemu... drugog izgovora nema

verovatno su ti sami generisali novu. tako je meni bilo. a ne možeš da generišeš novu dok bar jednom ne iskoristiš tu koja je trenutno. pošalji neku siću za koju ti je svejedno stigla/ne stigla pa bi trebalo da možeš da izgenerišeš novu (al trebalo i ta postojeća da radi)

Zeljko, mislis da bilo koju transakciju da krenes gubis sve sa racuna

I meni je drpljen 1 LTC, ne znam kako ne obaveste ej promenjena ti je adresa, obrati paznju... bugarski paori.

Ma osnovno je pitanje zasto su to radili, da li su provaljeni ili su se tehnicki sirili

Posledice Kineskih no-fee menjacnica. Za poslednja 24h istrgovao se volume od skoro 8.2 miliona kinseke replike BTC-a...Sto je preko 27% svih koji postoje do sada. Botovi su cudo...Istovremeno BTC trziste je ostvarilo volume od 111000 komada, sto nije ni 1% od svih generisanih. BTC se cuva a kinez-coinom se mesetari...

I meni je, ali zasto?, sta god da je, korektno je bilo da nam kazu zasto su to radili

I meni je, ali zasto?, sta god da je, korektno je bilo da nam kazu zasto su to radili

Sto bi rekli? Uvek ce postojati teorije zavere. Ako kazu da su hakovani, izazvali bi panicno povlacenje. Ako kazu da nisu hakovani, svi cete tvrditi da jesu, ali necete biti sigurni, pa nece biti panicnog povlacenja. Ja verujem da su oni najjaca evropska menjacnica generalno, a pogotovo za kinez-coin. Zapravo, za kinez-coin mi nemamo alternativu. A mislim da su i oni svesni cinjenice da ceo zapad+bivsi SSSR trguje LTC-om preko njih.

Poslednja izmena:
Naravno da su svesni toga. Ostale ltc menjacnice na non kineskom tlu ne mogu da se porede s njima nikako. Dali su ih hackovali ili ne necemo nikada saznati, bitno je da su novcici tu. Barem vecina novcica, nesto je stradalo u transakcijama.
Ne znam sta da mislim, dal su hakovani ili su sami napravili *****. Da je dobro, nije, ali mi i nemamo neku alternativu. Na ostalim menjacnicama nas cekaju i mnogo gore stvari.

verovatno su ti sami generisali novu. tako je meni bilo. a ne možeš da generišeš novu dok bar jednom ne iskoristiš tu koja je trenutno. pošalji neku siću za koju ti je svejedno stigla/ne stigla pa bi trebalo da možeš da izgenerišeš novu (al trebalo i ta postojeća da radi)

Upravo tako. Bilo sta da prodje kroz adresu koju su oni dodelili.

bes ti ove kriptovalute, stalno neka ****** i stresiranja...
uzasno je nestabilno ovo trziste...
ja samo cekam da se istresem i onda cu da zaboravim na sve ovo, sem ako se ne desi da prelezu decje bolesti i postanu ozbiljno trziste...
kad pogledas, nema koja menjacnica nije hakovana do sad... 'bes ti to...

bes ti ove kriptovalute, stalno neka ****** i stresiranja...
uzasno je nestabilno ovo trziste...
ja samo cekam da se istresem i onda cu da zaboravim na sve ovo, sem ako se ne desi da prelezu decje bolesti i postanu ozbiljno trziste...
kad pogledas, nema koja menjacnica nije hakovana do sad... 'bes ti to...

Pa i nisi se nesto dugo stresirao :D

Ali zato ja jesam, jer imam znatno vise iskustva sa kriptovalutama od vecine ljudi. Otkada sam poceo da kopam LTC, on non stop pada. :mad:

Pa jesi prestao da ga kopas? Koliko dugo si ga kopao toliko dugo moras da cekas da krene na gore. To je neko nepisano pravilo :D

Da. I ja se bojim da je kopao kratko i da ce mnogo da ceka. Ja sam kopao godinu dana i sad godinu dana cekam. Mislim da je to ok recept. ***, mi s manje iskustva moramo duze da cekamo ;)

Napusi ih ja svojski i vratili mi ceo iznos.Ko sto sam reko,radi tamo neki nas coek 100%,klasican APP :):):)

Nazad
Vrh Dno