Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Al' ostaje pitanje,sta kopati posle ltc-a...pa da bude 100,200,300$ dnevno...
Jednom kada asic-i masovno pocnu da "lopataju",cena ne moze da stize diff da bi se radilo kartama..znaci,nesto novo traziti.

to novo vec polako dolazi dark, hirocoin, heavy, sve novi algoritmi , manje struje i ideemo dalje
novi krug pocinje jos malo

Probajte Unobtanium, mislim da je to Zmaj napisao pre par dana. I to je jedan od alt varijanti dok cekamo neki lep skokic LTC-a

Poslednja izmena:
mene sve ovo podseca na kraj aprilla/pocetak maja kad sam ja ulazio u pricu
btc je poceo da bude izuzetno neisplativ za kopanje gpu-ovima preslo se na ltc
btc je stagnirao narednih 6 meseci (ltc isto) onda bum sve otislo u tri pm u vis
sada mi ovo izgleda kao da ce se ponoviti prica, da od maja polako manji rudari (par mhs) prelaziti na neku alt valutu jer su ih asici istisnuli, i da sledi 6 meseci down trenda i onda bum
ali ima ovde i razlike
prvo: ljudi su iskusniji, jer su ovo vec prosli (oni koji su prosli) a to menja pricu iz korena, retko ko moze da kaze da je verovao da ce btc otici preko 400 do kraja 2013, sto znaci sve je moguce i vecina sad veruje u to (pricu o ltc-u i skoku sa 2 na 48$ bolje da ne komentarisem)
drugo : u tom periodu ltc se vec izdvajao kao alt valuta no1, a sad trenutno nema ni na vidiku neka alt valuta ltc-u, treba nam svopsti konsenzus za non scrypt valutu,ili da bude scrypt asic resistent!
bice *******o

@glistonije

uno je daleko od isplativog za kopanje, bio je sjajan za investiranje, s obzirom da je jako pala cena, mozda je opet dobar za kupovinu. U svakom slucaju, ako imas asice i kopas BTC a hoces da rizikujes, ulozi deo u UNO. Naravno, niko ne garantuje da ce UNO poleteti u nebo, trenutno je za decimalu nizi od nekog pump nivoa od pre mesec-dva dana...

Poslednja izmena:
btc je stagnirao narednih 6 meseci (ltc isto) onda bum sve otislo u tri pm u vis
sada mi ovo izgleda kao da ce se ponoviti prica, da od maja polako manji rudari (par mhs) prelaziti na neku alt valutu jer su ih asici istisnuli, i da sledi 6 meseci down trenda i onda bum
ali ima ovde i razlike
prvo: ljudi su iskusniji, jer su ovo vec prosli (oni koji su prosli) a to menja pricu iz korena, retko ko moze da kaze da je verovao da ce btc otici preko 400 do kraja 2013, sto znaci sve je moguce i vecina sad veruje u to (pricu o ltc-u i skoku sa 2 na 48$ bolje da ne komentarisem)
drugo : u tom periodu ltc se vec izdvajao kao alt valuta no1, a sad trenutno nema ni na vidiku neka alt valuta ltc-u, treba nam svopsti konsenzus za non scrypt valutu,ili da bude scrypt asic resistent!
bice *******o

Kratko sam u ovome, ali koliko sam mogao da primjetim, obicno se desavaju stvari kojih se ne nadas. S obzirom da se svi nadaju nekom skoku cijena, moze biti upravo suprotno (a i ova prica sa hiljadu shitcoina pocinje da obesmisljava citavu stvar, jer ko ce ozbiljan tu novac ulagati sem krupnijih mesetara, kojih nije da nema...ali... )

ali ima ovde i razlike
bice *******o
Imas alternativu...max br 1,pa onda dark i vert. E sad treba nakupiti od svega po malo, pa koji u*ere. :D

Imas alternativu...max br 1,pa onda dark i vert. E sad treba nakupiti od svega po malo, pa koji u*ere. :D

Vert kao i sve druge novcice bazirane na N-Scrypti treba izbegavati kao nesto sto bi trebalo predstavljati alternativu jer(po tvrdnjama upucenijih likova) Asici za scrypt ce jednom jednostavnom modifikacijom moci bez problema da kopaju i N-scrypt, sto znaci da Vert coin nije Asic resistant, bar ne na neki iole duzi rok.

Za ove ostale-max, dark se slazem, s tim sto bih dodao i heavy kao najozbiljnijeg kandidata za alternativnu poziciji br 1.

Kopam trenutno hvc i odma istresam, malo je losiji od ltc + struja manja + manje akam masine. Ako ima bolje, dojavite.
Total MH/s 150 +- 130-160
Mined /24h 576 HVC

Ako je to istina - ZIJU!

Ali koliko sam shvatio nisu developer-i već grupa koji bi to da uradi, jer može da se uradi da bi se dobilo na vremenu... Ko zna da li je pametno.

Poslednja izmena:
Da bi uspelo mora masovno da se prihvati:

"We need a majority of pools, exchanges and users to update their clients / daemons to the new hard fork."

ovo bi bio spas, kad bi proslo...

Ne kontam zasto ste tako anti-asic nastrojeni...To me podseca na radnicki pokret s pocetka 19. veka, vodja je bio izvesni Ned Ludd. Pokret je naravno propao...Ko ne zna, nek se priseti istorije. Ne mozete zaustaviti evoluciju, cinjenica je da GPU mining kao druga faza (nakon CPU mininga) odlazi polako u istoriju. Treba da se radujete Asicima, jer to znaci da ovo uzima sve vise maha, jer ne kosta malo razvoj i proizvodnja tih uredjaja. A ako se ulaze u to, trebalo bi da bude dobar znak, zar ne?

Poslednja izmena:
zasto?
zato sto nemam stek, a ne mogu ni da ga skupim dok asici sve grabe za sebe...
ovako par njih bogatih sa asicima uzimaju sav kajmak, a masa ljudi sa grafickim karticama, moze da se slika...

zasto?
ovako par njih bogatih sa asicima uzimaju sav kajmak, a masa ljudi sa grafickim karticama, moze da se slika...

Ja razumem tvoj motiv, ali ako je tako, znaci samo da si kasno uleteo u pricu ili da si isprasio kriptose pre vremena. Moras se prilagoditi novim uslovima a ne da ih menjas, evolucija retko kad ide unazad. Sve prednosti su na strani asica, potrosnja, buka, jednostavnost. Trenutno je cena verovatno previsoka, ali tako je to uvek sa novim stvarima. Bitcoin istorija se ponavlja u scrypt miningu. Iskreno, ocekivao sam ovo mnogo ranije, ali mi je drago zbog vas gpu minera da je gpu mining potrajao 3-4 pa mozda i 6 meseci u ovoj godini. Novi algoritmi su vam spas, ili prelazak na SHA-SCRYPT ASIC mining. Ko sta voli, nije da nema izbora.

skoro sam usao u pricu, pre 2 meseca, ali svako gleda iz svoje perspektive...
tako da ja zelim ono sto se meni najvise isplati, vi sa stekom zelite ono sto se vama najvise isplati i to je to...
zatim ima i onih koji ne zele da stekaju novcice godinu dana, dok im eventualno ne skoci vrednost, vec zele na mesecnom nivou da dizu zaradu... svako ima nesto svoje sto mu vise odgovara iz raznoraznih razloga, bilo mu to isplatljivije ili ne...

naravno, precice se na nove algoritme... btc je imao uspesnu pricu, ltc deluje da ce imati uspesnu pricu, no videcemo, a da li ce se roditi i treca valuta koja ce ici istim pravcem...videcemo... nije se jos ni prvi krug sa ltc-em obrnuo, te je jos rano prognozirati, ali deluje mi da su sve manje sanse da se indetican ciklus ponavlja, kao sa btc-om... tj mozda cemo dobijati slicne krugove, ali sa sve manjom i manjom isplativoscu...

zasto?

A ljudi koji imaju stek su kao znali pre godinu dana da ce to sto prave stek biti danas dobar izbor? I ko ti uostalom brani da pocnes sada da pravis stek nekih drugih valuta kako bi sledece godine u ovo vreme bio u drugom polozaju?

U krajnjem slucaju mozes da skupis stek ltc-a koliki toliki. To sto bi ti za mesec dana da imas stotine komada kao neki koji su to skupljali prethodnih godinu dana to je tvoj problem.

Ja razumem tvoj motiv, ali ako je tako, znaci samo da si kasno uleteo u pricu ili da si isprasio kriptose pre vremena. Moras se prilagoditi novim uslovima a ne da ih menjas, evolucija retko kad ide unazad. Sve prednosti su na strani asica, potrosnja, buka, jednostavnost. Trenutno je cena verovatno previsoka, ali tako je to uvek sa novim stvarima. Bitcoin istorija se ponavlja u scrypt miningu. Iskreno, ocekivao sam ovo mnogo ranije, ali mi je drago zbog vas gpu minera da je gpu mining potrajao 3-4 pa mozda i 6 meseci u ovoj godini. Novi algoritmi su vam spas, ili prelazak na SHA-SCRYPT ASIC mining. Ko sta voli, nije da nema izbora.
Sve negativnosti su na strani ASIC-a
Prvo prema novcicu vozenom ASICima banke deluju kao Robih Hudovi..sva koncetracija se svodi na par firmi koji proizvodi ASICe i od kojih svi moraju da kupuju novcic.
Drugo ..ASICI obaraju cenu novcica..koliko ima sad bitcoin ASICa koji su elektronsko djubre..posle 2 meseca ASICI su elektronsko djubre..svi su oni placeni od vrednosti bicoina tj nekog sto je kupio bitnocin za flat..posle 2 meseca vrednost tog ASICa je nula u flatu tj pare tog sto je ulozio u bitcoin su bacene u vetar i oduzeta vrednost bitcoinu..sva ta vrednost je otisla proizvodjacu ASICa
Ko je kupio npr graficku 7970 pre 2 godina ona je i sad akutelna a kad ne bude aktuelna za kopanje ona ce i dalje imate lepu vrednost jer ce neki gajmer biti savrseno srecan sa njom.

ASIC i menjacnice su kancer kripto sveta.

A ljudi koji imaju stek su kao znali pre godinu dana da ce to sto prave stek biti danas dobar izbor? I ko ti uostalom brani da pocnes sada da pravis stek nekih drugih valuta kako bi sledece godine u ovo vreme bio u drugom polozaju?

U krajnjem slucaju mozes da skupis stek ltc-a koliki toliki. To sto bi ti za mesec dana da imas stotine komada kao neki koji su to skupljali prethodnih godinu dana to je tvoj problem.

meni najvise odgovara mesecno dizanje svih iskopanih novcica, sa tom idejom sam i usao u ovu pricu...
a sa trenutnom situacijom, ne uzimam ni 30$ mesecno...

Ako i kada bude pump uzeces 300$ za 3 dana tako da kad se uzme prosek imaces opet lepu zaradu po mesecu... A ti usput sacuvaj par komada cisto da dignes taj prosek jos malo...

Sve negativnosti su na strani ASIC-a
Prvo prema novcicu vozenom ASICima banke deluju kao Robih Hudovi..sva koncetracija se svodi na par firmi koji proizvodi ASICe i od kojih svi moraju da kupuju novcic.
Drugo ..ASICI obaraju cenu novcica..koliko ima sad bitcoin ASICa koji su elektronsko djubre..posle 2 meseca ASICI su elektronsko djubre..svi su oni placeni od vrednosti bicoina tj nekog sto je kupio bitnocin za flat..posle 2 meseca vrednost tog ASICa je nula u flatu tj pare tog sto je ulozio u bitcoin su bacene u vetar i oduzeta vrednost bitcoinu..sva ta vrednost je otisla proizvodjacu ASICa
Ko je kupio npr graficku 7970 pre 2 godina ona je i sad akutelna a kad ne bude aktuelna za kopanje ona ce i dalje imate lepu vrednost jer ce neki gajmer biti savrseno srecan sa njom.

ASIC i menjacnice su kancer kripto sveta.

Odakle ti ideja da asici obaraju cenu novcica? Tesko da sam cuo vecu nebulozu skoro. Znaci, Asici, koji su usli u BTC pocetkom 2013. godine masovno, su prvo oborili cenu sa 10$ na 266$, a posle par meseci kada su potpuno preuzeli mrezu su je ponovo oborili sa 60 na 1200? Ne razumem. Ne moze masina da obori cenu, samo ljudi. I to nema veze sa Asicima. I u GPU prici najbogatiji uzimaju najvise, pa mozda i oni "obaraju" cenu jer imaju i najvise da prodaju. Cenu trenutno obara neizvesnost i strah od gubitka, kao sto je dizu dobre vesti i nada za zaradom. Sto se tice zivotnog veka Asica, tu bih se slozio sa tobom u delu da je to namenska masina koja sluzi samo za to, i da je masovna proizvodnja i jacanje mreze brzo gaze. Zato se i unapredjuju stalno. A sad da li se isplate ili ne, zavisi od mnogo faktora i dobrog izbora kopanog novcica. Jedan dobar shit-novcic i moguce je za dve nedelje napraviti BTC-a kao za 10 godina kopanja tim istim Asicom. Ne pricam napamet, veruj mi.

Ovome se nisam nadao/očekivao:

Litecoin Difficulty: 5,677
Estimated Next Difficulty: 5,335 (-6.02%)
Adjust time: After 1712 Blocks, About 3.2 days
Hashrate(?): 152,326 MH/s

Videćemo za par dana da li će stvarno diff pasti, ali sam očekivao da će od aprila diff uveliko biti preko 6000. Niska cena svih valuta izgleda da čini svoje.

Nazad
Vrh Dno