Phoenix257
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.02.2005
- Poena
- 440
bilo je i 300$ dnevno 
bilo je i 300$ dnevno![]()
Ne sećam se tačno ali mislim da je to sha256...ako grešim ispravite me...Probajte Unobtanium, mislim da je to Zmaj napisao pre par dana. I to je jedan od alt varijanti dok cekamo neki lep skokic LTC-a
mene sve ovo podseca na kraj aprilla/pocetak maja kad sam ja ulazio u pricu
btc je poceo da bude izuzetno neisplativ za kopanje gpu-ovima preslo se na ltc
btc je stagnirao narednih 6 meseci (ltc isto) onda bum sve otislo u tri pm u vis
sada mi ovo izgleda kao da ce se ponoviti prica, da od maja polako manji rudari (par mhs) prelaziti na neku alt valutu jer su ih asici istisnuli, i da sledi 6 meseci down trenda i onda bum
ali ima ovde i razlike
prvo: ljudi su iskusniji, jer su ovo vec prosli (oni koji su prosli) a to menja pricu iz korena, retko ko moze da kaze da je verovao da ce btc otici preko 400 do kraja 2013, sto znaci sve je moguce i vecina sad veruje u to (pricu o ltc-u i skoku sa 2 na 48$ bolje da ne komentarisem)
drugo : u tom periodu ltc se vec izdvajao kao alt valuta no1, a sad trenutno nema ni na vidiku neka alt valuta ltc-u, treba nam svopsti konsenzus za non scrypt valutu,ili da bude scrypt asic resistent!
bice *******o
Imas alternativu...max br 1,pa onda dark i vert. E sad treba nakupiti od svega po malo, pa koji u*ere.mene sve ovo podseca na kraj aprilla/pocetak maja kad sam ja ulazio u pricu
btc je poceo da bude izuzetno neisplativ za kopanje gpu-ovima preslo se na ltc
btc je stagnirao narednih 6 meseci (ltc isto) onda bum sve otislo u tri pm u vis
sada mi ovo izgleda kao da ce se ponoviti prica, da od maja polako manji rudari (par mhs) prelaziti na neku alt valutu jer su ih asici istisnuli, i da sledi 6 meseci down trenda i onda bum
ali ima ovde i razlike
prvo: ljudi su iskusniji, jer su ovo vec prosli (oni koji su prosli) a to menja pricu iz korena, retko ko moze da kaze da je verovao da ce btc otici preko 400 do kraja 2013, sto znaci sve je moguce i vecina sad veruje u to (pricu o ltc-u i skoku sa 2 na 48$ bolje da ne komentarisem)
drugo : u tom periodu ltc se vec izdvajao kao alt valuta no1, a sad trenutno nema ni na vidiku neka alt valuta ltc-u, treba nam svopsti konsenzus za non scrypt valutu,ili da bude scrypt asic resistent!
bice *******o
Imas alternativu...max br 1,pa onda dark i vert. E sad treba nakupiti od svega po malo, pa koji u*ere.![]()
ovo bi bio spas, kad bi proslo...
zasto?
zato sto nemam stek, a ne mogu ni da ga skupim dok asici sve grabe za sebe...
ovako par njih bogatih sa asicima uzimaju sav kajmak, a masa ljudi sa grafickim karticama, moze da se slika...
zasto?
zato sto nemam stek, a ne mogu ni da ga skupim dok asici sve grabe za sebe...
ovako par njih bogatih sa asicima uzimaju sav kajmak, a masa ljudi sa grafickim karticama, moze da se slika...
Sve negativnosti su na strani ASIC-aJa razumem tvoj motiv, ali ako je tako, znaci samo da si kasno uleteo u pricu ili da si isprasio kriptose pre vremena. Moras se prilagoditi novim uslovima a ne da ih menjas, evolucija retko kad ide unazad. Sve prednosti su na strani asica, potrosnja, buka, jednostavnost. Trenutno je cena verovatno previsoka, ali tako je to uvek sa novim stvarima. Bitcoin istorija se ponavlja u scrypt miningu. Iskreno, ocekivao sam ovo mnogo ranije, ali mi je drago zbog vas gpu minera da je gpu mining potrajao 3-4 pa mozda i 6 meseci u ovoj godini. Novi algoritmi su vam spas, ili prelazak na SHA-SCRYPT ASIC mining. Ko sta voli, nije da nema izbora.
A ljudi koji imaju stek su kao znali pre godinu dana da ce to sto prave stek biti danas dobar izbor? I ko ti uostalom brani da pocnes sada da pravis stek nekih drugih valuta kako bi sledece godine u ovo vreme bio u drugom polozaju?
U krajnjem slucaju mozes da skupis stek ltc-a koliki toliki. To sto bi ti za mesec dana da imas stotine komada kao neki koji su to skupljali prethodnih godinu dana to je tvoj problem.
Sve negativnosti su na strani ASIC-a
Prvo prema novcicu vozenom ASICima banke deluju kao Robih Hudovi..sva koncetracija se svodi na par firmi koji proizvodi ASICe i od kojih svi moraju da kupuju novcic.
Drugo ..ASICI obaraju cenu novcica..koliko ima sad bitcoin ASICa koji su elektronsko djubre..posle 2 meseca ASICI su elektronsko djubre..svi su oni placeni od vrednosti bicoina tj nekog sto je kupio bitnocin za flat..posle 2 meseca vrednost tog ASICa je nula u flatu tj pare tog sto je ulozio u bitcoin su bacene u vetar i oduzeta vrednost bitcoinu..sva ta vrednost je otisla proizvodjacu ASICa
Ko je kupio npr graficku 7970 pre 2 godina ona je i sad akutelna a kad ne bude aktuelna za kopanje ona ce i dalje imate lepu vrednost jer ce neki gajmer biti savrseno srecan sa njom.
ASIC i menjacnice su kancer kripto sveta.
ASIC i menjacnice su kancer kripto sveta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari