Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Obecavaju poprilicno ozbiljne cifre. Problem se samo ovih 10% svakih 3 dana. Mozda se desi da i cena ide gore uporedo neko vreme. Pocinje jako zanimljiv period :)

Ja se iznervirah sto nisam slusao brata i ranije kupio rig al kopacemo nesto drugo sta cemo.
Kad svi budemo klopali neki koin posto ima dosta gpu miner-a valjda cemo i njegovu cenu dici.

KNC su najposteniji od svih koji prodaju asice,tj isporuka bude onako kako kazu. Eto, cisto da znate ako se dvoumite izmedju kompaanija
poenta je da 99% ljudi nece ni da izvuku ulozene pare..i imace beskorisno parce metala da se slikaju sa njim..njih kosta maksimalno 1000$ da proizvedu a prodaju za 10 000$ ..prvo ce da majnuju za sebe a onda ce da ih utope uz profit od 900% a kad ti stignu vec ce trziste da bude preplavljeno i tih 100 mh/s ce ti donosi kao sad 5 mh/s

@ dzonikg28

Bas tako upravo.

Pa nije bas tako.
Da bi se to desilo diff treba da ode gore 20 puta, odnosno da bude 100000 a da cena ostane na sadasnjem nivou.
Diff mozda i ode ali ce cena tesko da ostane na sadasnjem nivou.

Vidi, kod btc-a se jedino avalon prva tura (ti su prošli fantastično) i druga tura isplatila onima koji su naručili asic, u smislu da su mnogo više nakopali novčića sa njima nego što su dali da kupe asic. Ostali su ili na pozitivnoj nuli ili (većina) u debelom minusu. Ali sve je to kako posmatraš, neko je i srećan sa svojim asicom, sve zavisi koliko su $/coina dali, kada su dobili i po kojoj ceni prodali posle nakopano ;).

edit- super je kod asic-a što ne zauzima celu sobu i ne greje se i troši kao gomila hardvera, ali *** kad ode diff u stratosferu vrlo brzo

Poslednja izmena:
e pa nije bas tako druze moj, ovaj film smo gledali prosle godine i onda smo znali da cemo preci na LTC, e pa isto tako sada znamo da cemo preci na neki drugi novcic, da li ce to biti Max, Dark ili neki peti videcemo, ali rudarenje sa grafama svakako nije zavrseno, ltc tj scrypt valute cemo kopati jos mesec ili dva zavisi od diff-a , a onda na nove valute i kao sto neko rece copy paste 2013 :)

Ja sam vec krenuo da radim na buducnosti.
Prebacio sam sve masine malopre na Dark, podesavam masine i za Max pa cu da kopam oba i stekam. Vredece to lepo jednog dana ;)

kopaj i dalje ltc pa kupuj max i dark jer je trenutno ltc 3 puta isplativiji od darka

Bas tako sajber gde kopas dark i maxa na kom poolu?
Nemam neki veliki stek lct-a al cu i ja morati nesto da menjam.Do 2015 nemam nameru da ga prodajem LCT osim ako neizbije na 100$ pre toga.
Nemam dosta snage tako da jos malo i necu moci ni lct-a mnogo da nakupim.

kopaj i dalje ltc pa kupuj max i dark jer je trenutno ltc 3 puta isplativiji od darka
I lct je bio neisplativ prosle godine jedna 280x je mogla da zaradi 10 dolara mesecno i ko je kopao tad napravio stek a sad koliko je?
Nema to veze nikake vazan je stek koji imas.

Sta ti je to LCT? 4x si napisao pa cu poci od toga da nisi pogresio iako znam da jesi.
Informacije o DRK u darkcoin temi ;)

I lct je bio neisplativ prosle godine jedna 280x je mogla da zaradi 10 dolara mesecno i ko je kopao tad napravio stek a sad koliko je?
Nema to veze nikake vazan je stek koji imas.

A zasto ne bi kopao isplativiju valutu i pravio 3x veci stek na dnevnom nivou?

Ne znam trenutnu isplativost, ali kopao se LTC kad je bio ~25. valuta po dnevnoj isplativosti, ne treba prestati sad kad je u prvih 10.

^A sto ne bi kopao isplativiju valutu i pravio 3x veci stek na dnevnom nivou?

Ne znam trenutnu isplativost, ali kopao se LTC kad je bio ~25. valuta po dnevnoj isplativosti, ne treba prestati sad kad je u prvih 10.

nikako!

samo ti gruvaj!

nema svako stek od po par hiljada.

Ma ne kopam ni ja LTC mesecima, ali ceo stek mi je u LTCu. Branim samo logiku isplativosti. To je jedina stvar koja mi je donela rezultate, za berzu sam duduk...

Zasto bi Asic-i kopali samo LTC pored toliko scrypt valuta.? Ok u startu zbog ocekivanog skoka, ali bice posle svega. Kad neko prebaci farmu asic-a na neku valutu sa sporim retargetom, pa je napumpa do besvesti pre istovara.

Zasto bi Asic-i kopali samo LTC pored toliko scrypt valuta.? Ok u startu zbog ocekivanog skoka, ali bice posle svega. Kad neko prebaci farmu asic-a na neku valutu sa sporim retargetom, pa je napumpa do besvesti pre istovara.

Mali rudari ce se saltati prema isplativosti, ali veliki ulagaci ce napraviti farme asica i iznajmljivati ih po mh/s-u na mesecnom nivou. Najjaci kopaci BTC-a su upravo takvi farmeri...cloud hashing hosteri (kako rogobatno zvuci)

ma da se ne isplati ljudi bi pogasili masine i sve bi propalo, a desava se suprotno.

Pa verujem da se nekima itekako isplati, pogotovo ko je uložio mnogo i dobio na vreme tj u nekom momentu gde je uspeo da povrati coine. Ja na mom slučaju gledam (a ima nas takvih ohoho :)), u avgustu sam dao oko 8 btc-a, stigao bitfury na vreme čak, ali do kraja života bi iskopao max 5 coina. E sad, u $ sam ja povratio uloženo pošto je cena otišla gore, ali sam imao manje 3 btc-a, ako se tako gleda takva investicija i nije najpametnija :).

Poslednja izmena:
Pa verujem da se nekima itekako isplati, pogotovo ko je uložio mnogo i dobio na vreme tj u nekom momentu gde je uspeo da povrati coine. Ja na mom slučaju gledam (a ima nas takvih ohoho :)), u avgustu sam dao oko 8 btc-a, stigao bitfury na vreme čak, ali do kraja života bi iskopao max 5 coina. E sad, u $ sam ja povratio uloženo pošto je cena otišla gore, ali sam imao manje 3 btc-a, ako se tako gleda takva investicija i nije najpametnija :).

Pa nisi morao kopati BTC stalno...Ima tu svakakvih varijanti, bilo je raznih dobrih prilika, a bice ih i ubuduce.

Pa dobro kopao se btc i nmc (nije bitfury ni bio kod mene), nisam mogao da biram, šta je još sha256 TRC, PPC, FTC? Nešto od toga. Kod mega pumpa-a u novembru ko je imao mogao je solidno uvaliti i te ostale nakopane coine.
Za scrypt asice će verovatno biti više izbora za kopanje, pa možda i nije loša investicija..

Pa dobro kopao se btc i nmc (nije bitfury ni bio kod mene), nisam mogao da biram, šta je još sha256 TRC, PPC, FTC? Nešto od toga. Kod mega pumpa-a u novembru ko je imao mogao je solidno uvaliti i te ostale nakopane coine.
Za scrypt asice će verovatno biti više izbora za kopanje, pa možda i nije loša investicija..

Unobtanium

Sad pogledao šta je to, prvi put čujem za tako nešto :)

Citajuci sve ovo morao bih da pitam ove prekaljen majnere da li je GPU majning mrtav?

Citajuci sve ovo morao bih da pitam ove prekaljen majnere da li je GPU majning mrtav?

Nije, samo naidje s vremena na vreme period gde se napravi selekcija, pa oni koji su slabih zivaca posle kukaju kako su prodali jeftino :)

Prošla 1.25x (tj. 2x, la za malo) promocija na ghash-u pre nekih pola sata.

Al pada mreža u nekoliko minuta:

Pogledajte prilog 138169

sta sad da kopam...

btw pade opet ltc na 16$... kad li ce opet skok...

jel vama realno da se desi da ltc odjednom zestoko skoci, tipa sa 20 na 100$ ili je realnije da se postepeno dize ka toj cifri?

Vrh Dno