Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pojacao sam se na 0.015. :)

Inace ne drzim dugo ulozene btc-e nego sa njim ima fora da kupis gigahshaeve cim cena naglo padne jer posle par dana ce se malo popeti i mozes prodati po vecim cenama. Ta fora mi radi jos od Novembra, jer cena naglo padne pa se malo poveca i bude na tom nivou narednih 20-25 dana. Onda opet naglo padne pa malo se poveca, znaci ne pada uvek sa porastom diffa.

A ja imam pola u free gigahashevima koje sam na kvarno dobio onim trialima. :)

Uglavnom pool radi super, barem ovaj za btc. Nikada prekidi a i fee je ok.

Pa jel vredi taj pool kad toliko treba za blok? Dzaba dupli reward kad treba 6 sati za blok?

javite dal se stvarno dobija duplo, da uskocim ako je tako.

Nakon 4.5 sata, brzina kopanja 4200Mh, dobio sam 0.507LTC
Po kalkulatoru za LTC, trebalo bi dnevno da dobijam 0.85LTC

tako da se na prvu ruku, dobija dosta vise nego na bilo kom drugom poolu ;)

ali, najbolje da se saceka punih 24 sata, pa da se vidi koliko ce stvarno da bidne svega ovoga :D

Nakon 4.5 sata, brzina kopanja 4200Mh, dobio sam 0.507LTC
Po kalkulatoru za LTC, trebalo bi dnevno da dobijam 0.85LTC

tako da se na prvu ruku, dobija dosta vise nego na bilo kom drugom poolu ;)

ali, najbolje da se saceka punih 24 sata, pa da se vidi koliko ce stvarno da bidne svega ovoga :D

Ja sa 4800khash za 6 ipo sati 0.54 svakako je dosta vise nego na obicnom poolu,saj uleci imas vremena izgleda da radi kako treba za sada!

Za sad je jos uvek klimav pool,ali rade na njemu
Kolko vidim ima samo usa stratum,ali za duplu nagradu nije lose,ja nakupih 7ltc : )
Za workere obaavezno podesite diff,ako vam je na 16 ima preko 10% rejectova,low diff i stale.
Ja sam malo experimentisao danas i 512 se pokazao kao najbolji.To podesavate gore na workers pa skroz desna kolona gde pise Click to edit,nule promenite u zeljenu vrednost pa enter

Za sad je jos uvek klimav pool,ali rade na njemu
Kolko vidim ima samo usa stratum,ali za duplu nagradu nije lose,ja nakupih 7ltc : )
Za workere obaavezno podesite diff,ako vam je na 16 ima preko 10% rejectova,low diff i stale.
Ja sam malo experimentisao danas i 512 se pokazao kao najbolji.To podesavate gore na workers pa skroz desna kolona gde pise Click to edit,nule promenite u zeljenu vrednost pa enter

Meni je tako malo u pocetku, kasnije mi je sam pool povecao diff za workere i sad nema loseg.

Поздрав свима на теми

Крећем лагано са криптовалутама, и стварно не знам где да се обратим за помоћ али пошто видим да сте на овој теми дискутовали о берзи и таквом виду зарађивања одлучио сам да пост поставим овде. Наиме пре него што ме напеналите и кажете читај све стране читај све теме, рећи ћу вам да сам већину прочитао.

Први пут сам чуо за криптовалуте још давно, међутим нисам мислио да ће то заживети. Али ево ме сада на прагу уласка у тај свет. Нисам дошао овде да вас смарам о заради, и сам схватам да је овде јако тешко причати о заради јер тежина стално расте, цене варирају а људи желе што бржи кеш. После дуго размишљања схватио сам да сам поприлично окаснио за рударењем, међутим оно што ми враћа наду јесте улазак на берзу. Видео сам да сте многе људе саветовали да уместо да купују графике узимају новчиће. Донекле сматрам да сте у праву, јер је чињеница да људи који уложе паре и не раде ништа са њима - добиће доста више него људи који су улагали у рударење. Ризици су наравно доста већи код берзе међутим сматрам да сваки посао сноси неки ризик и спреман сам да ризикујем

Пошто људи нису нешто причали о трговању, има ли ико са форума ко је одмах улетео у воде куповине и продаје новчића као што то ја планирам да урадим? Такође вас молим и за савете, јер ћу ја на свакој својој грешци губити новац док људи који рударе увек имају прилику да ископају још.

Како би сте ви уложили сада 1000евра? У коју валуту? У ком односу би држали новце? Има ли неких сигурних рецепта у трговини? Које четбоксове и форуме треба пратити?

Молим вас имајте стрпљена, до оваквих информација се јако тешко долази на овом форуму. На свакој теми је реч о копању, обарању волтаже и новопеченим рударима које занима само месечна зарада и за колико ће отплатити своју инвестицију.

Све најбоље од једног почетника

U ovom trenutku coine.
Ko planira da kupuje karte sada za LTC nece uraditi nista. Jako sporo se kopa i tesko da ce otplatiti masinu kopajuci.
Ako neko sada krece da rudari mora da krene s nekim novim coinom i da ceka jako dugo.
Za nekoliko meseci trebalo bi da novac moze da se umnozi par puta kroz kupovinu novcica. Do kraja godine bi sigurno morala lepo da se umnozi lova.

Diff ce pregaziti te karte, kinezi prodaju asic srypt na tone kolika je potraznja. Sa 1k eur kupi jednu 280x i za resto kupi ltc.

Kopam na ovom ghash.io ve pola sata LTC i balans je i dalje 0 koja fora?

i ja poceo da kopam tu, bas imaju ruzan interfejs sto rece Vojkan, trebas 3 sata da buljis da bi se snasao...

nisam upisivao adresu, pusticu da kopa tokom cele noci, pa cu ujutru da povucem sta mi se nadje na balance-u, ide se na cex.io/balance/ltc/withdrawal, i tu kucas adresu od ltc walleta, jel tako?
dal postoji negde opcija da se ukljuci auto payoff?

sad mi kopa sa diff-om 16...
imam jednu 280x, da povecam na 128?

Poslednja izmena:
i ja poceo da kopam tu, bas imaju ruzan interfejs sto rece Vojkan, trebas 3 sata da buljis da bi se snasao...

nisam upisivao adresu, pusticu da kopa tokom cele noci, pa cu ujutru da povucem sta mi se nadje na balance-u, ide se na cex.io/balance/ltc/withdrawal, i tu kucas adresu od ltc walleta, jel tako?
dal postoji negde opcija da se ukljuci auto payoff?

sad mi kopa sa diff-om 16...
imam jednu 280x, da povecam na 128?

ako imas stale veci od npr 1% onda exprimentisi, mada ja sam i na tom diffu od 16 imao stale tacno 0.7% (mix karti 7850+6950) al aj povecao sam diff na 32 :)

al zato cemo sad diff da naguramo do bar 5500 zbog ovoga.. normalno da ce svako ko sazna potrcati da kopa 2xltc.. sto znaci diff = sky high

Poslednja izmena:
nizak mi je rejected rate i na 16 i na 32, samo me zanima dal je pametno drzati na tako niskom diff-u, jer sam ranije citao na nekom pool-u upozorenje, da ako stavis nizi ili dosta nizak diff-u u odnosu na onaj koji je normalan za graficku koju imas, da ti nece dobro kopati...
mada obzirom da nemam skoro uopste rejected i hw errora, kontam da mi kopa dobro... jedino ne znam dal su to jedine smernice dal kopa dobro, pa zato pitah...baca sherove lepo, kh/s ne pada ispod 730...

Cacanine, jel ti postaje sve draze sto imas spreman stek? :)

Edit: Ovo je jos gore nego sa BTC-om. Ovde ide 10% svakih 3 dana. Ako ovako nastavi ja kopam maksimalno do 8000 diff, posle toga prebacujem masine na neki shit.

Sve mi je draze sto sam Torbar ;)

Ma cacanin garant negde cepa jagnjetinu u prirodi. :p

Koliko sam razumeo, ovo je tek v1 Scrypt ASIC-a i ne radi bas kako su ocekivali. Ali se nadam da se preklo leta stici do v2 i da ce diff gaziti 15-20k.

Za one koji razmisljaju da skinu masine sa skripte, preporuka je sha-3 algoritam. Milina ga kopati, graficke duplo tise i hladnije a i manja potrosnja. Konkretno pricam za maxcoin jer je on jedini trenutno sha-3 (a da iole valja). Ali izlazice jos novcica na istom algoritmu, gotovo sigurno.

Bila je prasetina vrela i neko vino, zaspao sam sinic u 21h....

0.56 LCT-a za 14 sati na ghash.io inace sa 1.8 MH/s majnujem 0.35 LCT-a.
Poceli da krckaju blokovi.

:p

Poslednja izmena:
Tako nece zadrzati konstantan broj korisnika. Cim se promocija zavrsi pola ljudi bezi istog trenutka jer ne mogu da povuku novcice.

u pocetku hoce, a to je i poenta. da u prvih par dana nabiju konstantan hashrate i broj otvorenih blokova.

dogurali su koliko vidim do 34 GH - rekao bih da im dobro ide.

Poslednja izmena:
Videćemo za 2 dana kako će biti za povlaćenje.

Piše da novi nalozi ne mogu da rade withdraw prvih 48h.

Pa dobro, ako je to jedini uslov onda je ok. 34GH je jako lepa cifra i to ce sigurno jos dosta da raste, bar jos nekoliko puta.

Sad sam se registrovao, imaju 35GHasha. Interfejs je ocajan, jedan od najgorih koji sam video ikada.

Vrh Dno