Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Litecoinpool kaze drugacije...kome verovati... :)

Ova isplativost je uzasna.... -.- Toliko vremena provedeno za namestanje dedicated rig-a za mining i onda ovo......

Ova isplativost je uzasna.... -.- Toliko vremena provedeno za namestanje dedicated rig-a za mining i onda ovo......

ova isplativost je SJAJNA upamtite to vec jednom, pa sta ste mislili da cete sve da otplatite za 2-3 meseca, e pa to nece da moze, vec je 100 puta receno da isplativost varira i da bude i lose ibolje, e pa sad je ovo drugo malo

daj ne pricaj bezveze da je sjajna isplativost... tebi je 50$ mesecno po jednoj 280x, sjajna isplativost?

daj ne pricaj bezveze da je sjajna isplativost... tebi je 50$ mesecno po jednoj 280x, sjajna isplativost?

I ja odgovrno tvrdim da je sjajna isplativost. Svaka investicija koja vraca 10-15% od ulozenog mesecno, a da pri tom nista ne radis, je odlicna.

Pa ako tebi nije niko te ne tera da kopaš...ostavi se ovog posla ako ti nije isplativo...idi igraj igrice, tamo ćeš više da zaradiš...
I ja odgovrno tvrdim da je sjajna isplativost. Svaka investicija koja vraca 10-15% od ulozenog mesecno, a da pri tom nista ne radis, je odlicna.
Kod nas ne vrede svetski parametri za ostvarivanje zarade na osnovu uloženog..kod nas ti je brale na uložen 1k$ MORA biti zarada 2k$.... ali za mesec dana...:wall:

Poslednja izmena:
Ovi novi kopaci svi neki u oblacima... pa aj zivite na zapdu pa da zaradjujete pa da se jos bunite pa da vas jos razumemo, a vi jedva prezivljavate (radite za eksere) pa vam jos 50$ po GPU nije dosta :D

Ma, videli posao u životu, nisu!

Ma, videli posao u životu, nisu!

ne lupetaj, radio sam ja gomilu poslova...

isplativost nije sjajna kakva je bila, a to je bilo bar 100$ mesecno po jednoj 280x...

moze biti sjajna samo ljudima koji imaju vise grafickih, pa uzmu neku pristojnu sumu, koja im moze zameniti platu, ako ne rade...

po meni 50$ je blizu tome da bude neisplativo za nekog ko kopa jednom grafickom, kad oduzmes racun za struju, buku preko noci, ciscenje masine i udisavanje suvog vazduha, te cifre skoro nije vredno...

tek sa vise graficke se dobija neka pristojna cifra i sve poprima neki smisao... za jednu graficku, ovo se priblizava skoro nemogucoj misiji...

ne lupetaj, radio sam ja gomilu poslova...

isplativost nije sjajna kakva je bila, a to je bilo bar 100$ mesecno po jednoj 280x...

moze biti sjajna samo ljudima koji imaju vise grafickih, pa uzmu neku pristojnu sumu, koja im moze zameniti platu, ako ne rade...

po meni 50$ je blizu tome da bude neisplativo za nekog ko kopa jednom grafickom, kad oduzmes racun za struju, buku preko noci, ciscenje masine i udisavanje suvog vazduha, te cifre skoro nije vredno...

tek sa vise graficke se dobija neka pristojna cifra i sve poprima neki smisao... za jednu graficku, ovo se priblizava skoro nemogucoj misiji...

A koliko mislis da zaradis sa tom jednom grafikom? 150 eura mjesecno?

Moram da se ponavljam, bice u Maju puno kartica na prodaju, masa ljudi je usla u ovo sa ubedjenjem da ce zaradjivati 100e i vise mesecno po kartici, e to ima ali kod brace Grima, na kraju i to se desava ali ne traje mesecima ili ti godinama, u jednu ruku smo i mi stari kopaci krivi jer smo iz sve snage pokusavali da im pomognemo da udju u igru, ali eto kako nam se vraca

Hteo sam da kazem da se pogorsala bas bas u odnosu na prethodne mesece. Dobro je dok ima bilo kakve zarade, to stoji.

Zastrasujuce i elementarno nepoznavanje ekonomije!
Kao sto kolega Zmaj kaze, svaki posao koji mesecno donosi 15% (kao sto je ovde slucaj sa 280X) je savrseno isplativ, a jos kada na to dodas cinjenicu da NISTA NE RADIS, onda to sve postaje ekonomska anomalija! Sto se mene tice, da mi svaka 7950 koju imam mesecno donese 15 evra cisto, bio bih savrseno zadovoljan!
A tebi ako ovo nije isplativo, lepo ulozi tih 300 evra u banku, gde ces umesto 15% mesecno dobijati 3% godisnje, uz isti 'rad'.

Kako ti svaka 7950 ne donosi 15e mesecno cisto !? Pa sta ti kopas ? Na Middlecoinu koji kuburi u zadnje vreme imao bi vise i bez da se zazas sa berzom i po kom kursu da razmenis..

Kako ti svaka 7950 ne donosi 15e mesecno cisto !? Pa sta ti kopas ? Na Middlecoinu koji kuburi u zadnje vreme imao bi vise i bez da se zazas sa berzom i po kom kursu da razmenis..

Donosi, naravno, nego kazem i da padne isplativost na 15e, meni bi totalno odgovaralo :)

A ahaaa ok.. pardon, malko sam popio pa brkam p0jmove ;)

Isplativost je i vise nego izuzetna...posebno nama koji racunamo 1LTC = 50+ eura :D

Sto se tice isplativosti... Ne secam se tacno koji bese period, ali znam da sam na 100din struje zaradjivao 200din dnevno, stro znaci kad platim struju ostane mi 100din dnevno :)

Ljudi poceli gasiti masine, kukati na sve strane, btc na 200$ bio naucna fantastika...

Negde pocetak oktobra bio cini mi se!!...znam da sam krenuo da stavim masine u oglase i bukvalno nisam imao vremena da lepo srocim oglas pa je to bio razlog da odgadjam prodaju i onda se dobro pokazalo sto nisam :D

ova isplativost je SJAJNA upamtite to vec jednom, pa sta ste mislili da cete sve da otplatite za 2-3 meseca, e pa to nece da moze, vec je 100 puta receno da isplativost varira i da bude i lose ibolje, e pa sad je ovo drugo malo

Sad bi potpisao na 5 godina da bude ova isplativost.

Ja stvarno ne znam sta je u glavama nekim od nas ovde...?

Ljudi na ulozenih 6000€ trenutna zarada kad odbijes struju jeste 550€ pa gde to da zaradis?

Kupis dva stana od 100.000 € i ne mozes ovu kintu da izvuces...

Po meni, ako mi je break even ispod godinu dana onda je dobro a sad je opasno blizu toga.

@Stormbringer_bg
Tvoja matematika je sasvim logicna.
Taj 7950 ti se vrti ko zna kolko dugo i ko zna kolko se puta isplatio pa ti je sad i 15e sasvim ok.
Medjutim, da si sad kupio tu kartu i dao 300+ eura i da ti je sa tim 15e mesecno, break even 24+ meseci, skroz bi drugacije razmisljao.
Drugo, sto je cacanin napisao, na 6000e dolazi 550e sto je 9 a ne 15%.

@cacanin
Ovo poredjenje sa stanom je prilicno naivno ako uzmes u obzir da cene stanova imaju minornu amortizaciju,
a mogu cak i poskupeti, kod je amortizacija komponenata po knjigama 30% godisnje a u uslovima u kojima ih mi koristimo mnogo puta veca.

Po meni, ako mi je break even ispod godinu dana onda je dobro a sad je opasno blizu toga.

@Stormbringer_bg
Tvoja matematika je sasvim logicna.
Taj 7950 ti se vrti ko zna kolko dugo i ko zna kolko se puta isplatio pa ti je sad i 15e sasvim ok.
Medjutim, da si sad kupio tu kartu i dao 300+ eura i da ti je sa tim 15e mesecno, break even 24+ meseci, skroz bi drugacije razmisljao.
Drugo, sto je cacanin napisao, na 6000e dolazi 550e sto je 9 a ne 15%.

@cacanin
Ovo poredjenje sa stanom je prilicno naivno ako uzmes u obzir da cene stanova imaju minornu amortizaciju,
a mogu cak i poskupeti, kod je amortizacija komponenata po knjigama 30% godisnje a u uslovima u kojima ih mi koristimo mnogo puta veca.
Kako bre minorna amortizacija?!? Odu ti stanari, moras da okrecis, polupano ovo, osteceno ono, nije placen neki racun, juris ih za pare... Ako ne izdajes stan onda ne znas. Ja sam zbog te amortizacije prestao da izdajem stan.

15e mesecno jeste malo za one koji moraju da otplacuju masine ali ni oni ne treba da budu pajseri pa da prodaju po ovoj ceni. Sada se samo kopa i steka, prodaje se za jacu lovu. U tom slucaju je rok otplate daleeeko manji ;)

Sad bi potpisao na 5 godina da bude ova isplativost.

Ja stvarno ne znam sta je u glavama nekim od nas ovde...?

Ljudi na ulozenih 6000€ trenutna zarada kad odbijes struju jeste 550€ pa gde to da zaradis?

Kupis dva stana od 100.000 € i ne mozes ovu kintu da izvuces...

Da je sreca da znamo sta ce biti/tj da bude isto kao u ovom trenutku, pa zavalis stan za 100.000 e, pokupujes grafe/rigove, neka je kao kazes 9% mesecna zarada, za godinu dana kupis taj svoj stan za 90 soma (posto im jel'te, konstatno pada cena), i ostane ti hardver u vrednosti od barem 75.000 evra koji ti i DALJE donosi pare... e to je posao!

Poslednja izmena:
Kako bre minorna amortizacija?!? Odu ti stanari, moras da okrecis, polupano ovo, osteceno ono, nije placen neki racun, juris ih za pare... Ako ne izdajes stan onda ne znas. Ja sam zbog te amortizacije prestao da izdajem stan.

15e mesecno jeste malo za one koji moraju da otplacuju masine ali ni oni ne treba da budu pajseri pa da prodaju po ovoj ceni. Sada se samo kopa i steka, prodaje se za jacu lovu. U tom slucaju je rok otplate daleeeko manji ;)

Upravo - samo ko nije izdavao stan nema pojma kolika je tek tu amortizacija, a tek prazan hod kad nema stanara + računi... Inače isplativost i ovakva kakva je sad sa ovim diffom i cenom je super. Što neko napisa već, ako nemaš 3-4000 RSD za struju, a dao si par K€ za hardver, nešto tu ne štima. Na kraju krajeva, uvek može da se proda novčića SAMO za pokrivanje struje i ostatak u štek i biće veća cena sigurno. Već sad ko nije prodavao pre par nedelja na 13-14$ ima 10% više. Kome je frka, prodaj brate odmah sve što iskopaš i ne gledaj u cenu - kad bude trošila grafika više nego što proizvodi, gasi i čekaj ako je toliki problem. Dotle - ne vidim čemu kuknjava, nek pravi ta grafika i 3$ profita mesečno, pa opet pravi PROFIT, do pre koju godinu smo kopali SETI@home i slično za dž i pravili samo trošak struje i arčili procesore, a sad ni kad zarađuje ne valja, malo je... tztztztzt...

Vrh Dno